Ами,българите сме си такива,чакаме някой да свърши работата,че да можем да се наместим наготово.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Да подкараме машините с универсално гориво!
Свий
X
-
Никой ли неможа да подкара това чудо или си мълчите да ни не бъзикат
Че това е крадено - крадено е всичките преводи пишат едно и също
Да ме прощава Людмил - той хвърли повече труд от мен по този пантон, но му свалям шапка
Но да не се правя на пантон ще споделя една история от преди 25 години когато бях студент в МЕИ софия. Имах една жигула , оксижен и електрожен. Бачках парно по София за да се издържам. Веднъж при мен дойде едно момче студентче и ме помоли да му заваря разни неща по неговата жигула. Беше събрал, нарязал разни железа и му ги заварих. От лаф на лаф той ми разказа какво прави и аз като мойсторче доста му помогнах. Нещото много приличаше на това на пантон като изпарители а вместо реактор пантон сложихме нещо като турбинка но по малка от тези който продават за турбонадувите
И мойта и неговата жигулка гореха по 5 л. бензин
Лошото е, че завържихме и кой от къде е а аз незапазих нищо от конструкцията освен бегли спомени. Тогава бензина беше по 26 стотинки та нали се сещаш
Затова сега не се отказвам, има нещо найстина добро в това нещо но информацията не е пълна. Всички тичат да обясмяват изпарители , пулверизатори а за реастора нищо нема освем с пръчка 14 и 15
Аз пробвах на жигулката с 19 - престъргана във тръба 25х2 - 30 см
Все пак четири цилиндра 1300 см3 не са 144 см3
На някаква снимка видях около реактора навит меден проводник
Напъна продължава
Коментар
-
Всяко чудо за три дни. Както беше ясно от самото начало, аз се оказах прав. Обаче тия тук гузно си мълчат и не си признават грешките. Айде бре, големите икономизаторидавайте простото устройство от три тръби на кръст, какво стана, май нещата се оспаха?
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от quadraВсяко чудо за три дни. Както беше ясно от самото начало, аз се оказах прав. Обаче тия тук гузно си мълчат и не си признават грешките. Айде бре, големите икономизаторидавайте простото устройство от три тръби на кръст, какво стана, май нещата се оспаха?
! От самото начало, чакаше да го кажеш
! Но има време, може пък и да се спрявят с започнатото! Успех!
RB Patrol Team
Коментар
-
Първоначално публикуван от Асен ВасилевПървоначално публикуван от quadraВсяко чудо за три дни. Както беше ясно от самото начало, аз се оказах прав. Обаче тия тук гузно си мълчат и не си признават грешките. Айде бре, големите икономизаторидавайте простото устройство от три тръби на кръст, какво стана, май нещата се оспаха?
! От самото начало, чакаше да го кажеш
! Но има време, може пък и да се спрявят с започнатото! Успех!
Един познат навремето правеше ултразвуков уред който да разпрашава бензина след карбуратора, почти на молекулир и по този начин да подобрява смесообразуването. Доста сложна и капризна излезе машинката, а икономията с мъка стигна 10-12%...А тук, тръби, кранчета и тангенциално завихряне в дифузьор...глупости...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Позволявам си да копирам тук поста на един друг човек (от един друг форум), който казва, че е направил следното:
"и такаа, да дам малко светлина по въпроса с този прочут реактор,с които се заех по сериозно след като прочетох мненията на Данчо. както си и мислех в началото всичко си е наи прост и чист крекинк на въглеводороди при температура от 250 до 650 градуса някъде-нямам подходящ термометър за да ви кажа при колко градуса точно почва процеса но е там някъде да кажем около 300 до 500 примерно.Как започна всичко -четеики си умно и полузаспало мненията тук стигнах до данчовите мнения и нещо ме зачовърка помислих малко и взех че си го обясних горе доло процеса как трябва да стане и го написъх преди няколко седмици.после взех че реших че трябва да пускам контролирано и с мярка трите неща-изгорелите газове,водата и някъв флуид които да има богато съдържание на въглерод при тази температура която е отдавна известна /мисля че 1933 година фишер и още някои от германия са измислили как да се добива изкуствения бензин/ .Мислих мислих повече от 3 дена докато да ми се избистри нацяло процеса в тиквата как точно трябва да стане и взех че направих един малко по различен реактор от този които се визира тук в тази тема-разликата е че получих парата от водата с водорода и парата от въглерода по отделно и от спирални медни тръби навити върху ауспуха,после тези две пари и част от изгорелите газове ги пускам в реактора които е при мене от тръба 12Х1,5 и вътре в нея калибрована стомана с диаметър 6мм. ,този реактор е вътре в тръбата на ауспуха за да се награвя максимално от изгорелите газове.за флуид с богато съдържание на въглерод се спрях направо на използвано двигателно масло като по лесно за намиране в по големи количества и за малко пари, или за без пари. сложих установката на двигател от балканче 50 кубика и днес цял ден бръмчах с по малко от 1 литър бензин,другото беше парата от водата,около 200мл и маслото около 100мл, примесени с част от изгорелите газове.по нататък като имам свободно време ще взема да прикача един генератор около 1,5 до 2 киловата/къвто намеря/ към двигателя и ще пробам с натоварване как се държи този двигател от балканче.Иначе не е никва фолософия ,на мене ми излезна 45 лв за стругар и около 4-5 дена по 2-3 часа вечер да го заварявам.сега като се замисля е доста първобитно направена системата ми, на за начало и за изпробване на процеса стана,пък по натам като имам много свободно време,и излишни пари ще взема да измисля вече една по съвършенна система която да може да става за много видове ДВГ, и където автоматично да се регулира температурата на двете съставки които трябва да се изпаряват в синхрон с повишаването на оборотите на дадения ДВГ.Сега просто държах един маркуч от които излизаше горимия газ във въздушния филтър на двигателя))))
ПС:това не е реактор на пантон мантон и геет или кото там му се приписват наи различни видове имена ами си е наи проста и обикновенна система за крекиране на въглеводороди и е отдавна измислена и също прилагана в практиката, и в химичните опити"
Какво мислите ?...
Аз искам и да попитам, ако такъв двигател 50 кубика работи по нормалния начин, само с бензин (без тоя "реактор"), колко ще изхарчи за един ден (или за колко време ще изгори 1 литър) ?!
До скоро...Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!
Коментар
-
Поздравления колега, най-после успешен опит, знаех си аз, че неуспешния опит на колегата писал по-горе се дължи в недостатъчната температура на реактора, много ми се иска и аз да намеря време но нямам такова, поне още месец, след това ще ви зарадам с успешен опит - обещавам. Балканчето харчи накъде 2,5л на 100, а на час харчи поне 3, та ако пича е карал цял ден с един литър си е много сериозно постижение, защото 2-тактовия мотор не изгаря много добре горивната смес, от което ми се струва, че ако беше подкарал 4-тактов двигател резултатите му можеше да са по-добри и от дадените в сайта...VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
SXS-Restorations 0886513079
Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек
Коментар
-
3 литра на час ?! Е добре, той как е карал с 1 литър, 200 мл вода и 100 мл масло цял ден ?! КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ГОРЯЛО там вътре ? Тия изгорели газове нали не може до безкрай да циклят из системата му ? Не ми е ясно нещо... Ще съм благодарен на повече обяснения, щото съм лаик. Предварително мерси.
До скоро...Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!
Коментар
-
В изгорелите газове на 2-тактовите има мноооого "хляб" и, ако успееш да ги завъртиш правилно -резултатите е логично да са прилични...VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
SXS-Restorations 0886513079
Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек
Коментар
-
Добре, нека да са прилични. Но 3 литра на час спрямо 1 литър на ден вече не е просто прилично, то избива на чудо... Това ме смущава. Защо подобни "реактори" не се използват масово в практиката ?Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!
Коментар
-
Балканчето харчи 2.5 л на 100 км. как ще харчи на място по-3 л.Нещо има разминаване.Някой минавал ли е 100 км. с МПС което има макс. скорост 50 км/ч за 1 ден а се съмнявам че има в БГ Балканче с километраж.За сравнение АУДИ 80 1.8 с карбуратор харчи на празни обороти за 1 час 800гр. бензин.
Коментар
-
Официално ще помоля администратора на сайта да банне "quadra" заради селското му отношение към темата. Тук се обсъжда важна и интересна тема и не е място за селски изказвания.
Още повече, че достатъчно добре е обяснен и аргументиран метода на работа - от физична гледна точка той е елементарен, макар и новост за обществото. Например през 15-ти век новост е бил факта, че земята е кръгла. Това, естествено, плаши и стресира МАЛОУМНАТА част от човечеството и човекът, осмелил се да го каже като факт (или хипотеза), бил отречен и малтретиран. Никой не ти е виновен, quadra, че нямаш основни познания по физика, тези неща се учат в средното училище, останалото е въпрос на обща култура. Общоизвестен факт са методите за получаване на студена плазма, които в момента не смятам да ти обяснявам ( има един много подходящ сайт за това: www.google.com).
Ти си типичен Бай Ганьо, който отрича всичко, което не може да му побере кратуната, затова КАТО не можеш да дадеш адекватни коментари просто си трай, за да не пречиш. Понеже наистина блестиш с простотия и ПРЕЧИШ, мен лично ме и дразниш.
Надявам се администратора да вземе отношение по въпроса (или ти вземи да поумнееш - теоретично много трудно постижимо нещо).
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар