Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Питам защото на жената взех Леново Йога 2 13" 1920х1080 и на 100% тя не го вижда, минахме на 150% но някой програми, като майкрософската Скайп въобще не се справят и шрифтовете им се Размазват и те заболява главата като ги гледаш - същият ефект е и при нагласяне на LCD-то в различна от максималната резолюция....
    Затова за сега аз държа на 1920х1080 и минимум 15.6 и колкото и да ме блазни 2-4К за сега ще пасувам (поне докато не излезе Уин 10 и не се справя по-добре

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Питам защото на жената взех Леново Йога 2 13" 1920х1080 и на 100% тя не го вижда, минахме на 150% но някой програми, като майкрософската Скайп въобще не се справят и шрифтовете им се Размазват и те заболява главата като ги гледаш - същият ефект е и при нагласяне на LCD-то в различна от максималната резолюция....
      Затова за сега аз държа на 1920х1080 и минимум 15.6 и колкото и да ме блазни 2-4К за сега ще пасувам (поне докато не излезе Уин 10 и не се справя по-добре
      Нормално е при тази резолюция на този екран да не виждаш нищо... За тази резолюция и 17 е малка, но горе долу може да се приеме за нормално, но всичко надолу е УЖАС...
      В твоя случай, по добре намаляи резолюцията, вместо да увеличаващ шрифта...

Коментар

Уиндоуса скалирането не му е най-силната страна
        По точно? Откак купих големия монитор си бацам на 125%, и освен с дърти недоклатени програми с друго грижи не е имало/
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          По точно? Откак купих големия монитор си бацам на 125%, и освен с дърти недоклатени програми с друго грижи не е имало/
          Въпрос на око понеже от малък съм късоглед, съм много чувствителен към всичко размазано дори и много малко ме дразни, а за 125% това е Стандартното на повечето инсталации (и на моята машина е така) и си е ОК, но опитай нещо повече и е късмет да не е размазано нещо, я шрифт някой, я иконите (в офиса тулбаровете ) ...
          Иначе високата резолюция е голяма благина и до днес си спомням първата си среща с МакБук Про ретина дисплей - хванах се за кредитната карта, но 5400 лв. все пак успяха да ме вразумят

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          ...
          В твоя случай, по добре намаляи резолюцията, вместо да увеличаващ шрифта...
          Сега нагласих на жената машината на 125% (default) и 1600х900 - вижда се (което ме изненада, защото дълги години всичките ми опити да ползвам LCD на различна от реалната резолюция завършваха с мазало), но довечера ще разгледам по-подробно, че отива да се труди

Коментар

• Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            Въпрос на око понеже от малък съм късоглед, съм много чувствителен към всичко размазано дори и много малко ме дразни, а за 125% това е Стандартното на повечето инсталации (и на моята машина е така) и си е ОК, но опитай нещо повече и е късмет да не е размазано нещо, я шрифт някой, я иконите (в офиса тулбаровете ) ...
            E, windows-a каквото и да прави, няма как да не размаже bitmap икони, ако не включват в себе си версии с по-голяма резолюция. Виж TrueType/ClearType шрифт вече не виждам би се размазал, или поне не съм имал такива случки. Не и с нормално написан софтуер. Пък и като общо - проблемите сега са на порядък по-малко от тия преди 2 години да речем.

Виж в браузерите хавата е съвсем интересна, като включим в уравнението и гъзоръки писачи. Аз и до ден днешен не мога да вдяна поради що по дяволите е нужно едно и също бутонче върху WEB страница да се състои от 2 части, естествено тутакси разминаващи се с някои и друг пиксел в момента, в който пипнеш zoom-а. То като си осрал нещо още по дефиниция, после и чудеса от храброст да сътвори ОС-a или браузера - все тая.

Сега нагласих на жената машината на 125% (default) и 1600х900 - вижда се (което ме изненада, защото дълги години всичките ми опити да ползвам LCD на различна от реалната резолюция завършваха с мазало), но довечера ще разгледам по-подробно, че отива да се труди
            При малък пиксел и приличен енджин на дисплея нещата не са като едно време. И аз се изненадах като пробвах преди време. Хем тоя вкъщи не е с прекалено ситен пиксел за размера си по днешните стандарти. Излиза си съвсем съизмеримо с някогашен хубав CRT. Ама пак като си свикнал на перфектен фокус на LCD с native резолюция - неестествено е, малко или много.
            Последно редактирано от alex_markov; 27-01-15, 20:12.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              E, windows-a каквото и да прави, няма как да не размаже bitmap икони, ако не включват в себе си версии с по-голяма резолюция. Виж TrueType/ClearType шрифт вече не виждам би се размазал, или поне не съм имал такива случки. Не и с нормално написан софтуер. Пък и като общо - проблемите сега са на порядък по-малко от тия преди 2 години да речем.

Виж в браузерите хавата е съвсем интересна, като включим в уравнението и гъзоръки писачи. Аз и до ден днешен не мога да вдяна поради що по дяволите е нужно едно и също бутонче върху WEB страница да се състои от 2 части, естествено тутакси разминаващи се с някои и друг пиксел в момента, в който пипнеш zoom-а. То като си осрал нещо още по дефиниция, после и чудеса от храброст да сътвори ОС-a или браузера - все тая.

При малък пиксел и приличен енджин на дисплея нещата не са като едно време. И аз се изненадах като пробвах преди време. Хем тоя вкъщи не е с прекалено ситен пиксел за размера си по днешните стандарти. Излиза си съвсем съизмеримо с някогашен хубав CRT. Ама пак като си свикнал на перфектен фокус на LCD с native резолюция - неестествено е, малко или много.

Жената звънна "идвай да снимаш, че всички снимки са размазани!" (снимат дрехи за сайта), оказа се, че всичко и е размазано - смени резолюцията и се оправиха нещата! Още една програма в списъка (след скайпа) - Пикаса - Не скалира Въобще като хората - Пълно мазало
              И пак сме на 1920х1080

Коментар

Жената звънна "идвай да снимаш, че всички снимки са размазани!" (снимат дрехи за сайта), оказа се, че всичко и е размазано - смени резолюцията и се оправиха нещата! Още една програма в списъка (след скайпа) - Пикаса - Не скалира Въобще като хората - Пълно мазало
                И пак сме на 1920х1080
                Добре де, защо се мъчите да снимате дрехи с лаптоп. Тва ще да е ебаси мъчението Хайде да не е с апарат, ама с телефон примерно, предимствата са страшно много - резолюция, удобство(не като тоя токмак, дето може и да го изпуснеш) автофокус, светкавица...

Коментар

Добре де, защо се мъчите да снимате дрехи с лаптоп. Тва ще да е ебаси мъчението Хайде да не е с апарат, ама с телефон примерно, предимствата са страшно много - резолюция, удобство(не като тоя токмак, дето може и да го изпуснеш) автофокус, светкавица...

Явно не съм се изказал добре Жената снима с Никон D7000 , Но обработва снимките на лаптопа (прави колажи https://www.facebook.com/Locker.Room...Room?ref=br_tf ), първоначално аз бях фотографа, но с времето и тя се научи и ме "уволниха"

Коментар

Това вече е друга работа... [emoji1]

Коментар

Това вече е друга работа... [emoji1]

И за да не сме изцяло Оффтопик, ще кажа, че приятел (запален фотограф) измери с колориметър екраните на моя ASUS N550JK и на жената Lenovo Yoga 2 13" - резултата Асус-а "много зле" според твореца, Леновото "Върха"

Коментар

Да като изключиш, че е 13" [emoji1] за Асуса мога само да кажа - аз нали ви казах [emoji1]

Коментар

Да като изключиш, че е 13" [emoji1] за Асуса мога само да кажа - аз нали ви казах [emoji1]
                          Понеже аз ползвам Асус-а та да си кажа, бързо махнах калибрацията която беше направена с колориметъра, защото "натуралната" картинка ми харесва много повече и въобще екрана е много добре визуално (като изключа леко блидване в пълна тъмнина - неравномерна подсветка).
                          И като гледам за сега следващият кандидат за нов лаптоп пак е АСУС

Коментар

Тя калибрацията не е за да ти харесва, а за да може итре като пуснеш нещо цветно да печаташ да не се чудиш, защо на монитора небето ти е тъмно синьо а на снимката зелено [emoji1]
                            Абе като цяло хубаво е да ползващ дисплей с верните цветове. Аз примерно като се занимавам с дизайн, седна да гледам даден сайт на некалибриран монитор, все едно гледам друг сайт - бекграундите са различни, ако има финни елементи, може изобщо да не се виждат...

Коментар

... Аз примерно като се занимавам с дизайн, седна да гледам даден сайт на некалибриран монитор, все едно гледам друг сайт - бекграундите са различни, ако има финни елементи, може изобщо да не се виждат...
                              Колко от посетителите на сайтовете ще ги гледат на калибриран монитор?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Колко от посетителите на сайтовете ще ги гледат на калибриран монитор?
                                Това си е техен проблем. Аз като разработчик, не мога да направя така, че да взема изкривяванията на асус, леново, делл и на всеки потребител да му подавам графика, според това какъв му е дисплея и какви са му заводските настройки, но мога да ползвам калибриран монитор и да знам, че цветовете при създаването са точно такива каквото съм ги искал, и ако се отвири на калибриран монитор пак ще са такива...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X