Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волан на танк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Волан на танк

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
    Което, в съответствие със заглавието на темата идва да каже, че ако руските танкове бяха с кормило, екипажите щяха да се обучават по-бързо и загубите щяха да са по-малко.
    Темата отдавна е отекла. От едната страна са хора с практика на карането с "патерици", от другата - видни теоретици. Липсват такива, които имат практика с едната и другата система или поне с втората, та да споделят предимствата й (извън западния произход де ).
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре, нали знаеш какво е общото между река Дунав и научно-техническия прогрес?

А след като ВСИЧКИ освен руснаците карат с волан нещо нали теорията май май
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Продължаваш да правиш груба грешка като припяваш на официалната съветска версия за превъзхождащата техника на противника и се фиксираш върху слабостите на една бойна машина, докато проблемите в същност изглежда са били много по-глобални. Нямало било връзка между танковете в взвода/ротата/батальона. Да, така е било, ама това е просто един много малък аспект от огромните проблеми, които е имала с връзката армията като цяло. Та командването не е било в състояние да управлява цели съединения поради липсата на връзка, ти си заплакал за липсата на връзка в рамките на подразделенията ...

Из споменатата по-долу книжка

Нямало било обучени танкови екипажи по време на войната. Ами те в мирното време не са ги учили като хората, та в хода на бойните действия ли?!? Цитат от една книга, която се опитва да обясни погрома над съветските танкисти през 1941 ...

А тези, които все пак са успявали "в движение" да се научат, доста често не са оцелявали след нещо такова

и в резултат ...

И пак да кажа. Какво да бъде положението на най-ниското ниво, като нагоре по цялата командна верига изглежда да е било пълна трагедия ??? На некадърници каквито и машини да им дадеш ...
        Ами Чаво - горим си за танкове в тази тема и аз излагам проблема в светлината на темата...
        Иначе си прав - мазалото в съветското командване е било пълно, като освен липсата на комуникации, огромен проблем са били и разстрелите на кадърни но недолюбвани от партията и Вожда офицери, но завиваме в съвсем друга посока вече... Тази война руснаците са я спечелили "на косъм" и още не могат да се оправят напълно от последиците и - типична пирова победа е за мен, но това мнение си е лично мое и не го налагам на никого! Би трябвало руснаците да издигнат паметник на Хитлер на мястото където са стигнали немските части пред Москва. Англичаните при Дюнкерк спокойно могат да направят същото... И това всичкото все с танкове с "волани" е постигнато...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          ... А след като ВСИЧКИ освен руснаците карат с волан нещо нали теорията май май
          Миии, първо не са всички. Това на Абрамс-а що му викаш волан като не е такова?

А че руснаците били башка не е никаква новост. Те си имат своя философия за оръжието и бойната техника, и в тази философия удобствата на Иванчо войника не са фактор.

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Ами Чаво - горим си за танкове в тази тема и аз излагам проблема в светлината на темата...
          ...
          Танковете пак са щели да горят, дори и да са били с кормило и двузонов климатроник ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Бе като те влече кормило му викай ма патерици не е
            Льоклерк и той е с волан щото гледам не съм го дал по-горе в снимките
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тва кой го е писал?
              То накрая си го пише Хайнц Гудериан основния стратег не само на немската тактика и стратегия но и на съвременните концепции за използването на танкове . Него поне не можеш да то обвиниш в любов към СССР и съветската техника Нещо не прилича на руснак Тук са част от спомените му за под Москва http://glorymuseum.ru/news/vospomina...2010-10-04-418
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от sek.1; 02-05-13, 19:01.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                То накрая си го пише Хайнц Гудериан основния стратег не само на немската тактика и стратегия но и на съвременните концепции за използването на танкове . Него поне не можеш да то обвиниш в любов към СССР и съветската техника
                Не, имам предвид текста на български

Коментар

Не, имам предвид текста на български
                  Извадка от неговите мемоари е . Има го със сигурност защото съм ги чел . Тия дни ще звънна на моя братовчед той ги има всичките му книги щото е генерал танкист от запаса и на времето ги взех от него .

Коментар

Абе зловещо неграмотно е написано на български, затова питам

Коментар

Има двете книги в Хеликон, ама не пише кой е преводача. Книга 1 и Книга 2.
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                        Е и...?!!! Статистика на загубите искаш ли...?!!! А след появата на Тигър-а и Ко да си говорим ли...?!!!
                        Ето я крайната статистика . В единични боеве е имало случаи и от двете страни една машина да унищожи 5-6 и повече вражески но това е по скоро изключение от правилото .
                        http://www.protank.su/tanki-sssr-i-germanii-2/
                        Последно редактирано от sek.1; 03-05-13, 07:01.

Коментар

Ще се опитам още малко да онагледя кемафското отделение на руските танкове
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:t-72bm_all- черт.JPG
Прегледи:1
Размер:105.2 КБ
ID:5477979
                          В тази триъгълна теснотия дълга около 80 см висока около 70 см и скосена под ъгъл просто няма място за нещо подобно на волан или щурвал.Кемафът управлява почти седнал на пода с леко сгънати крака , свит в кръста и прегърбен за да може да си завре главата в призмата ,за да може да гледа къде кара.
                          На снимката от Меркава-та се вижда че кемафското отделение е високо поне 120 см/ спокойно седнал човек/.На руския танк са отделили тясно място за кемафа и оттам нататък всичко се прави така , че да може да се побере в отреденото му място.
                          Дали е по-лесно на се научиш да управляваш танк с патерици или шурвал/ волан/? Както писах по-горе ,кемафите на БМП-1 ,което е със щурвал много по-лесно "подкараха" нашите 72-ки ,отколкото ние тяхното БМП-1.
                          Това че с волана се променя плавно скоростта на веригата около която се завива -практическата полза е минимална отнесена към по-сложното техническо решение за плавно понижаване на оборотите.Това евентуално предимство се компенсира от по-здравото и надежно лостово упраление.
                          Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
                          Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Меркавата е единствения поне за сега танк с обърната компоновка . Двигателя е отпред а отзад има отделение което според конструкторите трябва да служи за прибиране на екипажите от евентуално ударени на бойното поле машини . Тия висящи дрънкулки отзад дали вършат някаква работа не знам ама прилича на панаирджийско стрелбище Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bronemashiny_tank_merkava_4-1.jpg
Прегледи:1
Размер:173.3 КБ
ID:5477983

Коментар

Дрънкулките си вършат чудесно работата, а именно - защита от попадение в основата на купола.
                              За мен тази машина е единствения пробив в някакво смислено направление за отмиращия вид на танковете. И то благодарение именно на освободеното пространство отзад. Всеки друг напън в посока по-дебела броня, маневреност, ала бала си е мъртвороден.

Коментар

Въпроса е за какво ти е това пространство . Въпреки че щом евреите го правят значи им върши работа . След втората световна само те са водили пълномащабни бойни действия с участието на всички родове войски . Тия дрънкулки евентуално биха свършили работа само срещу кумулативните гранати на РПГ които са доста разпространени в този регион .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X