Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волан на танк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Волан на танк

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Т.е. немските инженери и в частност тези на Леопард 2 са пълни кретени и още неграмотници?

А това е един от най-смотаните танкове през ВСВ

[ATTACH=CONFIG]576968[/ATTACH]
    Според мен тук е дублирана системата за управление с този волан. Виж долу патериците. И управлението с патерици е незаменимо при сложни маневри като качването на вагон странично. Правил съм го няколко пъти , просто с патериците можеш да накараш машината да пълзи. Това не може да се постигне с волан.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
      Според мен тук е дублирана системата за управление с този волан. Виж долу патериците. И управлението с патерици е незаменимо при сложни маневри като качването на вагон странично. Правил съм го няколко пъти , просто с патериците можеш да накараш машината да пълзи. Това не може да се постигне с волан.
      Карал си с волан или само разсъждаваме?
      Щото нали така на картинка ако е само

И за да не стават грешки - аз не съм карал танк ни тако ни вако. Амаа, така да отхвърляме нещо, което сме виждали само на картинка и то без да сме конструктори или нещо подобно е несериозно
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Re: От: Волан на танк

Няма я на линка тази страница но гледах клип как се кара - ами по лесно е с патерици - ръцете му са 100 процента на волана и обира някакви колебания.
        И пак ти казвам лостовете намаляват предавателното число на всяка верига - демек средно положение е около една предавка назад. С волан няма как да стане да го завъртиш едновременно наляво и надясно.
        Ако ти трябва моментна мощност не местиш предавка а ползваш лостовете назад, на 72 ка можеш да си регулираш мощноста в зависимо колко назад ги дърпаш на 55 е почти същото - доста километри имам с танк - поведението му не е като на джип. Отделоно твата лоста в крайно задно ти помагат при спиране. Различното положение на двата лоста дава голямо преимущество в управлението на машината.

Всички танкове завиват с промяна на предавателното число на някоя от веригите - принципа е един.
        Последно редактирано от Daniel; 30-04-13, 14:23.

Коментар

айде пък да я няма

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:44.jpg
Прегледи:1
Размер:107.7 КБ
ID:5477277
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Както и да е на мен ми дава ограничен достъп, но от това което прочетах от скрина управлението е с 2 диференциала плюс многодисков съединител, управляван от хидравлика - демек пак същото и пак си оставам на мението за волана, за капак на всичко тези 2 лоста пише че са бейкъп управление ако нещо се скапе.

Демек с волан става ама не точно, дай да му боднем и лостове при завиването с танк не му местиш предницата и извърташ целия корпус. Усещането е различно.

Коментар

Ся това е трийснякоя разработено се пак

Та викам да приключим темата - ако се вярва на лудото куче скоро ще ни подарят леопарди и ще се разбере що ето танк с волан и тогава може някой дето е пипал да се изкаже.

Коментар

И аз приключвам по темата, едно нещо обаче не отричам, много нововъведения има в тази машина дали са удачни е друг въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Леопарда не е Тигър

А за кво става ИС2 може да питаш Карл Кьорнер
                  За трийсчетворките пък Франц Щаудегер

Немски танкове от втората световна в момента има само в някои музеи и частни колекции . Т 34 още е на въоръжение в някои армии вярно в Африка но още е в строя . Немските танкове от този период са с пъти по зле от Т 34 и до появата на Пантерата няма нищо което дори и малко да се доближава до него . Тигъра не е въобще в класа на Т 34 той е в класа на КВ и ИС . До 1943 година немците печелят единствено благодарение на тактика и стратегия после руснаците се адаптират към нея и ги почват .
                  Последно редактирано от sek.1; 30-04-13, 17:40.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                    Аз явно не бях попаднал на такъв "учител" , сотеше отгоре на люка , държеше се за оръдието и ме налагаше по главата с юмрук , защото скапаната му машина не можеше да превключва; точно на втория удар от него , изрязах машината на 3-та и рязко спирачки , резултата: машината се изправи почти вертикално , старшинката в калта , цялата батарея се напика да се хили , аз в ареста , ама от него ден нататък ,този старшинка , който се славеше с побоите над обучаваните , не удари никой повече .
                    Направо се сринах от смях. Представям си колко пълни гащи с емоции е имало, като е усетил да го рита не знам колко тонен кон, а после и да му диша във врата... На какво разстояние от него спря танкът?
                    Последно редактирано от Еmil; 30-04-13, 19:08.

Коментар

Имам някакъв опит с верижни машини"Кировец","ДТ-75М" и подкарване на Т-34 в едно гренясало поделение,като късен юноша буеден!По естествено нещо от това, верижна машина от по- старите, да се кара с патерици и да се запъваш по педалите за мене няма,за новите май става и с джойстик!Последната дума имат супер тесните специалисти!
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Такааа

М1 Абрамс

Меркава IV

Явно не четат форума

Кетайците и те

ППТова на снимката на Абрамса е симулатор нали ама то е се 200.
                        Последно редактирано от turtey; 30-04-13, 20:05.

Коментар

Те така де и аз това казвам,че новите са с джойстик и си е пълна веселба ,като на комп.игра.
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Немски танкове от втората световна в момента има само в някои музеи и частни колекции . Т 34 още е на въоръжение в някои армии вярно в Африка но още е в строя . Немските танкове от този период са с пъти по зле от Т 34 и до появата на Пантерата няма нищо което дори и малко да се доближава до него . Тигъра не е въобще в класа на Т 34 той е в класа на КВ и ИС . До 1943 година немците печелят единствено благодарение на тактика и стратегия после руснаците се адаптират към нея и ги почват .
                            Нещо за бройки да имаш под ръка? Живот на една машина, брой унищожени противникови?
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                              На какво разстояние от него спря танкът?
                              Съдейки по всичко става дума за 122 мм САУ Гвоздика (2С1).
                              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Re: Волан на танк

Е сега и двата нямат нищо общо с волан, а китайците са страшен критерий, хайде сравни абрамса да речем с т90ас по маневреност, броня, въоръжение, абрамса супер успешно се справя с техника от 70те години, но го дупчат много успешно с рпг, тежи 64 тона срещу 42 на 90ката. Иска ми се да видя абрамса как би скочил като 90ката. На т90 бронята е динамична, има система за следене на ракети и ги взривява преди да удари танка, абрамса е с обеднен уран, и отзад е супер незащитен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X