Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волан на танк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Волан на танк

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Е то бива нахалство ама!!! Човекът е карал различни машини с едната система и ти казва, че "няма никакви забележки към управлението". Т.е. системата върши работата, за която е предназначена. Не я сравнява с другата.

Ти каква верижна техника си карал, без значение с каква система за управление, та даваш мнения по въпроса кое по-добро, по-ергономично и т.н. ?!?
    Чавдаре, въздържай се от квалификации. По темата - и лъкът върши работа, ама някой предпочитат пистолет. Нищо че е по-сложен.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
      Чавдаре, въздържай се от квалификации.. По темата - и лъкът върши работа, ама някой предпочитат пистолет. Нищо че е по-сложен.
      Кое е квалификация?!? Че е нахално да предявяваш претенции към квалификацията на опонентите си при положение, че самият ти най-вероятно не си карал друго освен лека кола и велосипед, и няма как да имаш реална представа кое става и кое не?

Ами чисто нахалство си е!
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Усет . Лостовете се явяват естествено продължение на ръцете . След известно време с машината ставате едно цяло и инстинктивно знаеш колко да дръпнеш лоста колко газ да дадеш и тнт ти управляваш машината не тя теб. Тези машини имат душа не я ли намериш ще извади твоята
        С лостовото управление много по бързо се изграждат навици за управление на верижна машина.
        Пак ще дам примера с БМП -1/ те са със щурвал/.Техните кемафи казваха че 72-та по-лесно се управлява независимо от чувствителната разлика в габаритите и теглото.
        Западните образци с волан или щурвал не използват механична скоростна кутия-там е основната разлика!!!
        Ако се използват пълните възможности на едно нещо, то се счупва!!!
        Пламен Златарев 0888 66 03 18

Коментар

Бобката а? И него ли го обобщихме... по картинки(барем да беше по клипчета)?!
          Има различни варианти при тях и като техника и като управление. Но общото е, че там се изисква да вършиш още нещо освен да управляваш движението на машината, а именно да управляваш работния орган. И това не на война, а на норма(примерно) Т.е. бачкаш по 7-8 часа на ден, по 300 дена в годината, и ако не ти е удобно губи тоя който ти плаща. Затова и сложната конструкция е оправдана, за по-голяма производителност.
          И ако някой е карал бобкат, ще знае защо там волан пък хептен не става. http://www.youtube.com/watch?v=KNH7hLqLU6k С твърди оси ще се върти така, ама нЕкой друг път. А с волан как да му кажеш че трябва да се върти, а не само да завива?! А да му кажеш с волана напред или назад?! А кога да тръгне или да спре?! Щото в някои всичко това става с един джойстик, че даже и още нЕкоя спомагателна функцийка(не касаеща движението) с едно две бутончета на него... А другия му джойстик управлява товарача, педал има само за газ, а има и ръчна такава, така че може да се кара и без крака. В друг вариант, движението е с две патерици.., ама цялото - със спирането, тръгването, въртенето на място... Там пък товарача се управлява с крака. Различните марки могат да ползват различни схеми и комбинации, но основните са тези двете. Трансмисията най-често е хидростатична.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            . За Варшавския договор техниката си беше абсолютно същата като в СССР . С някои малки изключения в средствата за връзка и на някои артилерийски системи мерниците .
            Те това абсолютно не е вярно! Шест години съм учил в СССР стрелково оръжие /всичко до 30 мм./! След общото обучение на първи курс ни отделиха от руснаците и се обучавахме индивидуално с оръжия които бяха най-малко на 20-25 години! Руснаците учеха в съседните потоци най-новите разработки!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Кое е квалификация?!? Че е нахално да предявяваш претенции към квалификацията на опонентите си при положение, че самият ти най-вероятно не си карал друго освен лека кола и велосипед, и няма как да имаш реална представа кое става и кое не?

Ами чисто нахалство си е!
              Карал съм и каруца. Върши работа. Ама предпочитам кола. По отношение на квалификацията на опонентите ми искам да ти кажа, че не съм карал формула 1 но мога да направя що-годе грамотно сравнение между две технически решения. Вероятно има общо с това, че съм и инженер. Ако внимателно прочетеш мненията ми по-горе ще видиш, съм един от малкото, които разглеждат въпроса от техническа гледна точка.

Офтопик. Сега по отношение на квалификациите ти. В критичното мислене има едни термин, който на английски се нарича Ad Hominem Informal Falacy. Точният му превод на български не ми е известен, за което се извинявам, но приблизително означава, че при липса на логично свързани аргументи, се атакува личността на опонента. В този случай идеята е, чрез създаване на негативен образ на личността, да се умаловажат нейните аргументи/мнения. По принцип често използван подход, когато публиката не е способна да разсъждава особено задълбочено. Та наричайки ме нахалник, ти не ме обиждаш, а казваш на останалите, че не са особено интилигентна публика. Което очевидно не е вярно, защото този спор може да има различни позиции - едни от гледна точка на опита, други от техническа гледна точка, но в общи линии всички се опитват да разсъждават, защитавайки своите виждания и спорът тече съвсем в рамките на разумното. Та по тоя повод ти предлагам да обмислиш възможността да се извиниш. А ако имаш разумни доводи по спора патерици-волан/кормило ще се радвам да ги чуя.

П.П. Оставям ви да бистрите темата и отивам да зяпам телевидение и да пия аперол шприц.
              Последно редактирано от NovemberCharlie; 05-05-13, 20:00.
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• Re: Волан на танк

Пламене леопард 2 е с ръчна скоростна кутия и волан опа и патерици, ако не стане с волана. Темата обаче отиде само на заяждане без никакви технически данни, патериците са удобно управление за верижни машини, който е карал знае. Мойта машина по време на службата ми не ми е създала никакъв проблем нищо че е сделана. Даже и влекача си работеше добре с изклчение на едно откачане на щангата на главният фрикцион. 34 ки подготвяхме за мишени, стояли навън и не пипани с години - скрап, запалихме със старшината и качихме на собствен ход 90 % от тях с минимални ремонти и пак с тези патерици . Просто немските танкове са тръгнали да ги правят с волан още през войната и са се развивали в тази поска.

Коментар

Патерици има тигъра, не леопарда.

Иначе май ще стигнем до косенсус - и волгата и мерцедеса са коли и двете вървят
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
                    С лостовото управление много по бързо се изграждат навици за управление на верижна машина.
                    Първата ми книжка в тоя живот е за управление на верижни машини . Взех я на 16 години една синя сгъва се на две . Още трябва да е някъде из шкафовете в нас . Изпита беше с ЧТЗ Т 100 да го запалиш с пусковото и да минеш 100 метра . Минаването на стоте метра беше лесната част Тогава този документ беше нещо като ведомствен . Сините ги издаваше министерството на земеделието кафявите министерството на промишленоста и строителството а червените бяха от ОСО . До колко важат в момента не знам навремето в КАТ ми казаха че с Т в нормалната книжка имам право да карам колесни и верижни трактори . За кемаф вече не ставам няма да мина през люка
                    Последно редактирано от sek.1; 05-05-13, 20:26.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Според зададените външни габарити на руските танкове,техническото изпълнение на управлението и задвижването бяха изпълнени за времето си напълно грамотно и най важното- ремонтопригодно в полеви условия.Не случайно имаха по 4-5 сандъка със запасни части трайно закрепени на левия борд на танка.Вярно,удобствата за екипажа бяха на санитарния минимум,но все пак танкът не се използва за развлечение.
                      Едва ли стойката "легнал на гинекологичен стол" ,коята има кемафът на АБРАМСА би ми била удобна за мен.Това по -скоро е стойка за спускане със шейнички.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A4508-M1 Simulator-PFC Steele- Driver.jpg
Прегледи:2
Размер:40.7 КБ
ID:5478756
                      Може пък това е да е бил и замисълът на двата противопоставящи се военни блокове- пленен здрав трофеен танк от едната страна да не може подкара веднaга от другата страна.Представям си някой мъжествен американец как се пъне с лостовете на 55-цата,докато руснакът някакси ще се намести на гинекологичния стол на АБРАМС-а
                      Последно редактирано от Пламен Златарев; 05-05-13, 20:32.

Коментар

Знаех си че пиндосите са педали
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• От: Re: Волан на танк

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                          Темата обаче отиде само на заяждане без никакви технически данни, патериците са удобно управление за верижни машини, който е карал знае.
                          Ако си пропуснал поста ми http://btvt.narod.ru/1/tank3.htm
                          http://www.waronline.org/IDF/Articles/tankMvsT.htm
                          П.П .Малко пояснение на поста на turtey за думата «пиндос»

"Утратив изначальный смысл, слово, тем не менее, достаточно прочно входило в армейский и уголовный жаргон 1950—1980-х гг., благодаря своей созвучности с рядом более ярких и более предметных ругательств, имевших широкое распространение в русской речи («пидор», «пидорас», «пидор гнусный», «пидор гундосый», «опездал», «пездолочь»). Таковое изменение стало результатом адаптации сленгового слова без понимания его изначального смысла армейской и уголовной средой.

Именно в этом значении «пиндос» стал использоваться вновь в общении военнослужащих российских миротворческих сил ООН в Косово в качестве национального прозвища всех военнослужащих США. Созвучность этого русского слова с широко известным американцам испанским ругательством pendejo («идиот», читается «пендехо»), cделало оскорбительный смысл слова одинаково понятным и для россиян и для американцев. Именно это и объясняет внезапную новую популярность и новую распространенность этого старого национального прозвища."
                          Последно редактирано от Пламен Златарев; 05-05-13, 20:45.

Коментар

... А ако имаш разумни доводи по спора патерици-волан/кормило ще се радвам да ги чуя. ...
                            Инженери всякакви. Познавах един, дето не беше в състояние да ремонтира печка "Лъч" без да има схема. Какви аргументи да ти умаловажавам?!? Ами колко пари чини ето това

... Който го е грижа за ергономията слага волан/кормило. ...
                            при положение, че ти липсва какъвто и да е опит в управление на тежки верижни машини и не си сядал на седалката на водач на танк? Откъде знаеш, че едното е по-удобно от другото?!? И на какво основание предявяваш претенции към онези, които са пипали на живо поне едната система и имат истинска представа за нейните удобства и недостатъци?!?

Можеш да оценяваш технически решения, казваш. А как го правиш от гледна точка на потребителя, без да имаш представа за неговите изисквания?!?

А относно спора, май поне веднъж в тази тема съм казал, че спорът е безсмислен. Освен всичко друго ми звучи доста неумно (да не кажа тъпо ) да се разглежда сама по себе си една от многото подсистеми на една сложна бойна машина, без да се познават и да се отчитат всички фактори, които са залегнали в основата на избора на едно или друго решение.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Той търтея знае какво говори обикновено

Коментар

Пояснението беше за незанаещите значението на тази дума

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X