Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Ти история не си ли учил? "Грабвайте телата, някой се изкряска..."
    Какъв отчет, какви оръжия? Навремето на войника не му даваха да гръмне 10 патрона на стрелби /3 единична, 6 автоматична- единия засече.../ ти за запас говориш.
    В аптеките има вазелин...
    Зависи от времето и от войника.И от мястото. За черния триъгълник чувал ли си? Е аз съм бил там 27 месеца.

Ти ако не си стрелял, много други сме стреляли доста. И с различни калибри.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Зависи от времето и от войника.И от мястото. За черния триъгълник чувал ли си? Е аз съм бил там 27 месеца.

Ти ако не си стрелял, много други сме стреляли доста. И с различни калибри.
      Служих по времето, когато в съседна държава се водеше война. На място отговарящо за опазването на въздушната граница.
      "Опазване" го чети като 2 минутна готовност да се отлепи дежурния изстребител с подкачените ракети от полосата.
      "Място" го чети като 2 метра от горепосочения изстребител.
      После заемахме кръгова отбрана. Очакваше се, при евентуална агресия, ние да сме първите нападнати. Защото ние бяхме първата защита...
      Имам 210 наряда.
      На стрелбите- 9 /девет/ изстреляни патрона...
      имам и коментар, но ще си го спестя. Все пак всичко живо от мъжката част на родата, последните няколко поколения, е носило униформа, и заради тях сега ще си прехапя езика.
      абе...
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Ми това не е секретна информация - чети, рови и търси. Хем и други неща ще срещнеш. Аз вече съм го направил за себеси.
        Великобритания не е била баш европейска страна - тя е била: "Империята, над която слънцето не залязва". Германия, Франция, Белгия, Австрия, Чехия (Германия първа, но останалите не точно в този ред) - може и да има още някоя преди България, но в момента не се сещам.
        За кожухчетата, може и да не си съгласен (и категорично не устройва постулатите на политикономията) но това е положението напрактика.
        Не е точно така, първите са точно Великобритания, даже Франция, която смело смуче репарации от всички загубили първата световна. Следва Белгия, неутралните Холандия и северни държави. В дъното са България, Австрия и Германия (Ваймарска република). Като последната освен, че е плячкосана и раздадена на парче е силно засегната от кризата в САЩ през 1929 година. Има някакво развитие и стандарт около 1935г. благодарение на тоталитарния режим на Хитлер. България се съвзема около 1936 година, когато са опростени някой репарации. В навечерието на ВСВ сме били развиваща се икономика, но средна хубост. Но с орязана армия от 33 000 тогава, сега май ще става 24 000. Все под въздействието на великите сили.
        Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

За кое време конкретно говориш (защото явно визираш един точен момент). Разбира се, че развитието - и съответното състояние - не е идеален процес. Имало си е колебанията. В навечерията на всички войни сме бивали много добре. След тях - резонно като загубили - обратно, но винаги сме имали потенциал и винаги бързо сме се съвземали. Добре, нека броим и Великобритания - една позиция назад минаваме (ма тая Холандия - не знам къде я втикаш).
          Между другото, числеността на армията ни наистина е била под контрол, но 33хил. (редовна в казармите) за една шест-седем милиона държава не е малка армия. Впрочем, като правиш паралели със настоящето - то ние в момента също сме в период последващ загуба на война, също плащаме репарации и т. н. За настоящето ни положение, понятието: "Национална катастрофа" е много по-уместно, отколкото в който и да е друг период. В момента, дори няма нужда от нарочен контрол върху размера и състоянието на армията ни, защото така или иначе нямаме потенциал за повече. И още дълго време няма да успеем да се закрепим...

пп
          А кризата в Германия е епизод. Нито много дълъг като време, нито особено отразил се на държавата - много Ремарк четеш
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            Ако се чуе, че ще погваме враговете, идвам с всичко, което мога да нося като пари за закупуване на патрони и друг необходим инвентар. Само дето ние не можем да махнем табелката "само за служители" от вратата на общинската тоалетна, камо ли да ги погнем...
            Ти се бъзикаш, ама аз понякога си задавам сериозно този въпрос- какво бих направил при тези обстоятелства. От една страна "дълга" в мен казва: да трябва да се защити Родината, да се помогне в трудния момент. От друга страна същата тази родина в лицето на политиката и действията си направи всичко възможно да самоунищожи армията си. То не бяха съкращения, оптимизации, рязане, съкращаване, унищожаване. Та доведоха редовната ни армия до смехотворно количество и качество. Останаха 5-6 летящи изстребителя, 3-4 звода танкове и купища от генерали туфлеци и канцеларски плъхове. Та ако недайси Боже нещо се зговни при тея обстоятелства аз да тръгна и с един АК-47 да се опитвам да оправям бакиите на това което нашите си политици целенасочено рушиха?! Айде нема нужда....
            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              За кое време конкретно говориш (защото явно визираш един точен момент). Разбира се, че развитието - и съответното състояние - не е идеален процес. Имало си е колебанията. В навечерията на всички войни сме бивали много добре. След тях - резонно като загубили - обратно, но винаги сме имали потенциал и винаги бързо сме се съвземали. Добре, нека броим и Великобритания - една позиция назад минаваме (ма тая Холандия - не знам къде я втикаш).
              Между другото, числеността на армията ни наистина е била под контрол, но 33хил. (редовна в казармите) за една шест-седем милиона държава не е малка армия. Впрочем, като правиш паралели със настоящето - то ние в момента също сме в период последващ загуба на война, също плащаме репарации и т. н. За настоящето ни положение, понятието: "Национална катастрофа" е много по-уместно, отколкото в който и да е друг период. В момента, дори няма нужда от нарочен контрол върху размера и състоянието на армията ни, защото така или иначе нямаме потенциал за повече. И още дълго време няма да успеем да се закрепим...

пп
              А кризата в Германия е епизод. Нито много дълъг като време, нито особено отразил се на държавата - много Ремарк четеш
              До някъде съм съгласен с теб. Но далеч сме били на 5-6-то място. И кризата в Германия не е епизод, ами сериалче. Винаги съм се чудил обаче, как се оправят все за по 15 години, а на нас не ни се отдава. А за възстановяване на армията да не говорим. Не като численост, като боеспособност.
              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Та ние всъщност сме се съвземали за много по-малко време от петнайсет години! Някъде наполовина - конкретно.
                И рецептата не е сложна. Никога не сме съсипвали потенциала си, никога (тогава) - сега ще скочи Емо - не сме имали социализъм - със абсурдната му сектантско-догматична структура на индустрията. Никога не сме пипали собствеността на собственика. Никога не сме си позволявали (не сме го помисляли даже) да "заколим кравата, която дава мляко" (селското стопанство). Никога не сме се поставяли в положението да издържаме за наша сметка, несъстоятелно огромна и непосилна армия за нуждите, целите и интересите на чужда държава. Напротив, "уредили" сме Германия да окупира за нас Беломорието, Тракия и Македония!
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                  Ама автомати,сумки и пълнители няма.И патрони няма.Чакайте да ви купят на ново.
                  Ще ти се... Има достатъчно- ни бой съ...
                  Мен не ми и трябва де.... както написах - и каска си имам и бронежилетка и ПНВ и .... За автомата ъпгрейдите ще си взема директно от ловния..... Дават там един АК- 47, може и без пълнители и съм на линия.
                  Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                  No man left's behind !!!!

Коментар

Вие с автоматите сте лесни, ама на мен трябва да ми дадат Т-72-ка. А те чувам били на привършване- продават ги.....
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

В момента тече целенасочена ликвидация на армията,а какво остава за резерв.....Закриват се толкова поделения,пак съкращения,липса на качествено въоръжение и оборудване.....говорим си тук ама нещата са много.....
                      Yamaha Yz450F
                      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                        Вие с автоматите сте лесни, ама на мен трябва да ми дадат Т-72-ка. А те чувам били на привършване- продават ги.....
                        Имат каъм 250 бройки в резерв

http://www.armedforces.co.uk/Europea...rybulgaria.htm
                        Three witches watch three Swatch watches.
                        Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
                          В момента тече целенасочена ликвидация на армията,а какво остава за резерв.....Закриват се толкова поделения,пак съкращения,липса на качествено въоръжение и оборудване.....говорим си тук ама нещата са много.....
                          Защо само в момента?? То си е така от близо 4 петилетки...

Коментар

Ха ти ела да видиш флота! По трите ни кораба, миризливите салаги ще са най-малко Капитан първи ранг.
                            Аз във военно време си мечтая да удрям стирка по палубата на спасителният ни кораб 'Протео", спуснат на вода по времето на ВСВ, но трябва да се преборя с двама вицеадмирали.
                            There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                            No wahalla.

Коментар

Моите Т55 ци отдавна ги подариха/продадоха/ нарязаха..... Та ще се преквалифицирам в щабен кашик
                              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                              No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                                Моите Т55 ци отдавна ги подариха/продадоха/ нарязаха..... Та ще се преквалифицирам в щабен кашик
                                Точно пък ти "щабен"?! И без това сега много вожд, малко индианец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X