Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GAS GAS 300+/гас мания/

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: GAS GAS 300+/гас мания/

Калобрана който си поръчах за Кавазаки КХ (КХ125-250 1991-2007г) вчера пристигна и веднага беше монтиран. Стана много добре като се наложи да направя корекция на две неща.

Отворите за винтовете при мен са с ограничителни втулки и отвора е 8мм докато при калобрана на КХ е 6.4мм и втулките не влизат. Ако държите да се сложат и втулките трябва да се "разкара" отвора на 8мм. Между центровото разстояние на двата отвора при ЕС2012Е е по голямо от колкото при КХ, но това не е проблем. Левият отвор си идва точно, десния бяга с малко и вариантите са два. Дупка в калобрана или във филтърната кутия. Втория е за предпочитане защото така или иначе няма резба...в кутията, където решиш там можеш да завиеш винта.

Понеже разглобих "гайдата" за да видя дали се движи клапата та реших да сменя и о-пръстените които уплътняват на цилиндъра.
    Най вероятно при вкарване са подвадени леко 0-пръстените и тръбата ги е отрязала.

Понеже си беше невъзможно да бръкна и да взема точни размери на ширина, дълбочина на каналите... затова го играх малко на проба грешка.
    Взех два размера като 43мм на 3мм пасна най добре. Нямам си и на идея дали тези обикновени о-пръстени ще издържат на температура... ако не стават ще отида да ми направят два от друг материал който да издържа, но това ще си покаже с времето.

Сега остава да спре да тече масло от там и с времето да отмия гадната чернилка.
    EXC TPI 2019

Коментар

Обикновения материал не държи. Температуро устойчивите о-ринги са едни зелени, материала е VITON.
      Така като гледам на гаската са същите като на КТМ-ите. Размера го дават 44х3.
      http://www.ebay.com.au/itm/10-x-O-RINGS-EXHAUST-PIPE-KTM-HUSQVARNA-HUSABERG-2-STROKE-EXC-SX-TE-/252223276744

С 43х3, о-ринга ще се разтегне повече и ще пропуска.
      Успех
      Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Ако не уплътнява ще си потърся истински. Обаче съм сигурен, че цената няма да ми харесва за две "гумички" затова ще мина на вариант за изработка на машина. В София има няколко места на които правят всякакви уплътнения за стотинки.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
        EXC TPI 2019

Коментар

От представителството на КТМ бяха по 2-3 лв на бройка (може и по-малко да е било).
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

• Re: GAS GAS 300+/гас мания/

Гледам в Munnracing
            O-RING 44,00X3,00 VITON $3.19
            Така че тук най-много да са в евро.

Коментар

От любопитство звънни на ЕДИ или пичовете от Пазарджик да ти кажат цена.
              5-6 лв на бройка не съм давал посмъртно. А и все ще имаш приятел с отстъпка от гореспоменатите.
              Аз съм слагал на моето 200 обикновени о-ринги и бързо протичаха, тези истинските нямам спомен да съм ги сменял.
              Успех

Коментар

Обикновените пръстени не държат на температура ,и е достатъчно да го задържиш на мах на една права и са изгорели. Размера който пасва е 43х3 .Слагал съм и някакви червени по думите на продавачката "силиконови", които са със същите температурни данни като на Витоновите. Изкараха пре-доволно като време ,но ги прецаках при едно сваляне на гайдата.

пп. С уплътняване чернилката няма да изчезне, защото има причина да я има, а тя е ,че е или много богат мотора или се кара на малко газ на "пър-пър".Първото е по-вероятно.
                Силата е нищо без контрол.

Коментар

Значи тези от КТМ няма да станат защото е по голям размера. Утре имам малко работа по магазините и ще питам на няколко места дали предлагат температуро устойчиви. Ако няма отивам да ми направят на машина. А според мен също е богат, но иглата е свалена най долу. Нивото не искам да го разбутвам засега, принципно съм чувал, че 2Т текат много през преливниците когато накланяш мотора. При мен доста трябва да го наклоня за да протече и това е причината да не искам да пипам нивото.
                  EXC TPI 2019

Коментар

- поръчай си игла от КТМ, N3CJ с парт. номер 54731034600 - сложи я на средата или втората от горе, жигльори 175-42 например. Мотора работи супер меко и чисто като клони малко към бедно, но един вентилатор решава въпроса

Коментар

Вентилатор имам. Я ми кажи тези 16мм за нивото от къде до къде ги мериш.
                      EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                        Вентилатор имам. Я ми кажи тези 16мм за нивото от къде до къде ги мериш.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:float_level.jpg
Прегледи:1
Размер:49.9 КБ
ID:5731940
                        Карба трябва да е наклонен на 45градуса, без да притиска меката игла.
                        Между другото, твоя е със Keihin AS2 който е с по-плитка чаша от на AS1, а снимката е примерна и е за AS1.

Коментар

О-рингите са 44,2х3 или 44х3 витонови взимам ги от хубата 5лв са двата, няма мърдане с тях.

Коментар

По принцип канала за пръстена е 2х3, но и 3х3 си влиза 44 е хлабав иска си 43. Хубата беше първото място на което проверих, но ми казаха, че нямат и от там си взех обикновените които издържат до 100*С.
                            Като загрее хубаво двигателя и ми се получава едно тракане каквото имах при бетата. Като стисна съединителя и тракането спира. Дали е от кошницата или има нещо което се разхлабва както при КТМ.
                            EXC TPI 2019

Коментар

Видяло се е, че ще поръчвам ново бутало и нов цилиндър.
                              Да разбирам ли, че с enduropuro.it няма проблем?
                              Поръчката като става с карта някой гарантира ли парите?
                              С доставката до България няма проблем, на нормална цена и бърза?
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              08седем9010З60
                              MAKE RALLY NOT WAR
                              Confidence in Motion

Коментар

Някой дали знае колко трябва да са дебели феродовите дискове при мен. Според мен моите са заминали, но може и да греша. Дебелината е 2.66мм на феродото а самата дебелина на диска е 2.30мм Направо според мен не е останало нищо. Иначе кошницата не е начукана... изглежда си добре като изключим луфта. Според мен от там ми идва тропането като загрее. Има аксиален и радикален луфт. Предполагам има втулка както при останалите съединители които съм виждал и въпросната втулка е разбита. Като стане по студено и ще разглобя кошницата за да сменя втулката, това ако е с втулка.

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
                                EXC TPI 2019

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X