Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Хайде всеки да говори за себе си, бива ли?

Упрекът към българите като такива е дълбоко неоснователен. И хайде стига сме се самосъжалявали колективно - работата не е свършена, защото българите така па иначе.

Коментар

Мисля че всеки в тази тема знае къде е проблема с кучетата,докато има начин някои да смуче стотици хиляди и да си ги слага в джоба.Няма да има оправия.За някои проблема с кучетата си много доходоносен бизнес.
      HONDA DOMINATOR 650
      ОРЕЛ ASTRA
      РСПБЗН-Приморско

Коментар

Има само два варианта за справяне с бездомните кучета в населените места:
        1. Хуманно приспиване завинаги;
        2. Залавяне и прибиране зад ограда.

А за да не се появяват отново и отново - забрана с високи наказания за тези граждани, които си пускат на свобода нежеланите или непотребни вече домашни кучета. И естествено съответния строг контрол, че само със забраната не става.

Всичко друго е безмислено харчене на много пари, като в крайна сметка файда имат определени кръгове от хора, а гражданите винаги ще трябва да се придвижват с повишено внимание по улиците. Аз като малък например много обикалях пеш в район с глутници от помияри, и за целта си носих редовно пиратка и кибрит в джоба. Налагало ми се е да ги ползвам многократно, отделно камъни и други средства. Ако сега отново ми се наложи да се придвижвам пеш със сигурност ще си взема "кучегон".

Редно е из парковете да се разхождат на свобода само котки, катерички и птички.

Коментар

Днес има доста новини покрай бездомните кучета, и то не всичките оптимистични Първата е, че 18-годишно момиче е било нападнато от кучета, и то пред сградата на Столична община (всеки сам ще си прецени дали случаят е фрапиращ или просто досега не сме обръщали внимание на такива). Втората е, че настояванията на екозащитниците за оставка на заместник-кмета по екологията (на София) Мария Бояджийска бяха удовлетворени и днес тя е дала молбата си за напускане. Третата новина е от министър Мирослав Найденов, който явно е счел, че решението е кучетата да се тикат в приюти, но ако се проявят като агресивни, ще бъдат евтаназирани. И последното е просто любопитно - резултатите от анкетата за кучетата,с поред които мнозинството гласували са на мнение, че решението на проблема е евтаназия за всичките бездомни кучета.

Та, доста неща за размишление има, на мен най-интересно ми е Фандъкова утре дали ще приеме оставката на Бояджийска, защото, както знаем, едно е да си я подадеш, друго е да ти я приемат.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Хайде всеки да говори за себе си, бива ли?

Упрекът към българите като такива е дълбоко неоснователен. И хайде стига сме се самосъжалявали колективно - работата не е свършена, защото българите така па иначе.
            Ясене, би ли ми разяснил в случая работата с бездомните кучета не е свършена защо? Защото сме борбена нация, знаеща как и кога да извоюва интересите си или...? Някъде в европейските страни да имат такъв проблем? Аз съм обиколил почти цяла Европа и не само...да ти кажа такова нещо не съм видял. Е проблемът в българите ли е...или отново някой друг ни е виновен...и отново някой друг трябва да решава проблема/проблемите ни?
            УПРЕКЪТ Е КЪМ ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО, ЧЕ ЖИВЕЕМ КАТО ПОМИЯРИ, С БЕЗДОМНИ ПОМИЯРИ ОКОЛО НАС, КОИТО НИ ПЛАШАТ И ЯДАТ КАТО ПОМИЯРИ и т.н.!
            ...и сега за да не започнат философски изблици, подчертавам, че и аз съм ПОМИЯР, част от това общество!
            Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Е не я прие оставката.
              Бояджийска остава зам.-кмет, Найденов вини еколозите за кучетата

www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                Правилно!Съвестно работят, ценни кадри.., а и верни другарчета - не става.
                Резултатите от работата на стотиците плужаци, скрити в кабинетчета, получаващи заплатка от държавата е повече от видна!
                Колко много усилия и напъни, колко добри намерения, колко жалеене за професора, колко лицемерие...
                От тези, от онези... и свършена работа...

Пред общината днес нахапали момиче, а утре съдбата може да поднесе за меню на глутницата видни общинари и кметове, или тяхна роднина!
                Тогава нещата ще се осъзнаят, но само след като има лично изпатили...
                .......за отговорни и адекватно наказани за убииството на професора и дума няма да стане!!Тази мижитурщина е показна и е във всичко и със всеки проблем без адекватно решение!Матеряла е виновен, особено този на отговорни и ръководни позиции!
                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  В английският език има едно такова понятие "trigger happy"...
                  Off-topic, макар, че е свързано с цитираното изказване (за разведряване на атмосферата)
                  Happiness is a warm gun
                  ( bang bang shoot shoot )
                  Happiness is a warm gun, yes it is
                  (bang bang shoot shoot)

When I hold you in my arms (oh yes)
                  When I feel my finger on your trigger (oh yes)
                  I know nobody can do me no harm
                  Because
                  happiness is a warm gun, momma
                  Happiness is a warm gun
                  -Yes it is.
                  Happiness is a warm, yes it is...
                  Gun!
                  Well don't ya know that happiness is a warm gun, momma? (yeah)
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Мисля,че общинарите дължат обяснение, къде са парите, предоставени за решаване на проблема.
                    Трябва обаче да питаме настойчиво.
                    Както кучетата си имат защитници искам и аз да имам такива, които да ми гарантират, че тези, които ми налитат, докато карам мотора си, няма да ми навредят.
                    За да не стане грешка - обичам кучетата и в момента ДВЕ лежат в краката ми.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                      В Мълчанието на агнетата не си спомням да имаше агнета...
                      Има, има... В обяснението, че когато въпросния човек бил малък слушал как блеят агнетата като ги водят в кланицата... И когато психологическия му проблем се е разрешил-агнетата които дотогава чувал-замлъкнали.

Та агнета и прасета може да евтаназираме, даже по гаден, нехуманен и нееврогейски начин-може, а кучета не може...

Съжалявам всички които се вързват на приказките на пропагандата, а не мислят със собствените си глави.
                      Ако не се справим с проблема-следва да си режем по ръка, или една бузка, за да храним помиярите през зимата,ч е под снега не се намира лесно храната...

Някой запитвал ли се е защо по селата няма скитащи кучета?..
                      Просто е-там правилата са прости и в сила е истинския, работещ закон-на джунглата(както се нарича), а не евро-мевро глупостите...
                      И хората са по-истински. И не си бръснат краката, а си поддържат пушките в изправност
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        .............................................................
                        Просто е-там правилата са прости и в сила е истинския, работещ закон-на джунглата(както се нарича), а не евро-мевро глупостите...
                        И хората са по-истински. И не си бръснат краката, а си поддържат пушките в изправност
                        Истината в прав текст. Браво, Коле!

И това е отпечатък от време оно:
                        "Пеньо се навежда, взема чантата и пушката си и тръгва бавно под сенките край реката. „Служба — мисли си из пътя той, — проста работа!“ Така си и знаеше от по-рано — най-лесно е човек да е чиновник. Половин час работа и после цял ден почивка. А може и хич да се не работи. След два-три дни ще заобиколи граничната линия на гората и пак ще вземе някой и друг лев от контрабандистите. Пустите му другоселци — научени и всякой си носи в пояса каквото трябва! И не им взема по много — според материала. Ако краде греди — толкова лева, ако е на̀плати — толкова, ако пък е дърва — пак таксата се знае. Жена му се страхува, че щял да се научи лесничеят и щял да го уволни — смее ли? Залудо ли е тичал по изборите? Тъй ли лесно се уволнява наш човек? Не знае ли той кой раздава сега службите?"
                        /Цитат от разказа Синекур на Чудомир/, писан преди близо 80 години.
                        Някои неща в България не се променят с годините. Развитието е НУЛА!

ПП От време на време се чувствам като на село.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Цецо, аз имах предвид как една общност на която не се пречи се справя сама с проблемите. А, че винаги ще има тарикати-ще има, стара истина е, но в случая с кучетата тарикатите са в еко-меко природозащитниците.

Изобщо градския човек се е изнежил, затлъстял, поизвратен, омързеливил се е, и от скука мисли какви ли не глупости.

Я да закарам еко-равновесите да поживеят няколко години на село-да видим дали ще им дойде на ума да защитават "миличките" кучета...
                          И да си бръснат краката
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

...............
                            И не си бръснат краката, а си поддържат пушките в изправност
                            ....................
                            И да си бръснат краката
                            Темата тръгна в нормалното си русло. Т'ва бръсненЬе много ерогейско звучи /по Хънтъра/.
                            Днес разни немкини искат кучета да осиновяват, одъщеряват.... И се сърдят: "Как разбрахте, че точно това куче е убиец?"
                            Ми дайте им ги! И ДМС-бонуси им дайте ../Взимате 2, получавате 2002/. И такака с 50-60 мераклии, проблемът ще е решен. /Макар и частчно/.

ПП
                            Искам някой да защити тезата, че кастрирано куче е по-малък проблем от застреляно куче. Чакам, понеже от 2 дни само това слушам. Мотивирайте се, моля!
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Аз съм убивал куче-моето собствено! Немски дог!
                              Благородно животно, което освен приятел беше и член на семейството ми. В разцвета на силите си нещо се промени в погледа му и се наложи да го приспя за винаги!
                              Никой не ме глоби, никой не ме наказа за нехуманното ми отношение. Защо?

Утре, ако гръмна уличното псе, което напада мен или по-лошо играещите в градинката деца, на секундата ще съм прибран в районното. Защото съм постъпил правилно и не съм спазил "еврогейските" ценности, морал и други ала-бализми! Хайде сега кучелюбците, псевдо-защитнициге и еколозите да се хванат за червено.

П.П Да не се вадят думите ми от контекста-в пълна с деца градинка няма да стрелям, но е сигурно едно, кучето няма да остане живо!!!
                              Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Има, има... В обяснението, че когато въпросния човек бил малък слушал как блеят агнетата като ги водят в кланицата... И когато психологическия му проблем се е разрешил-агнетата които дотогава чувал-замлъкнали.

Та агнета и прасета може да евтаназираме, даже по гаден, нехуманен и нееврогейски начин-може, а кучета не може...

Съжалявам всички които се вързват на приказките на пропагандата, а не мислят със собствените си глави.
                                Ако не се справим с проблема-следва да си режем по ръка, или една бузка, за да храним помиярите през зимата,ч е под снега не се намира лесно храната...

Ама, много си прав Кольо! Аз съм си "кучкар", но обичам и агнешко... И кочинка си имам на двора, не я ползваме от години, че не е рентабилно. И зайци имахме, ама все на мен се падаше "честта" да ги подготвя за фурната, та ги махнахме и тях. И кокошчици имам... Абе, обичам ги животните, една такава "извратена" любов имам! Хич не ми се връзват чувствата с "евро- мевро глупостите"...
                                Виж, пушка си нямам- а си трябва пущината!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X