Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Колко ли крачки има от ловджията до убиеца?
    Майтап няма, ама..http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=bg

Мен лично ме дразни Безразборната дефекация на домашните любимци във всичките възможни практики.
    Знам, че не са виновни самите кучета, но все пак са един ...трасиращ фактор.
    А неконтролируемите общности от безобидни бездомни лаещи и виещи видове са просто на един хвърлей място от оня раздел от закона, който казва, че вълците са вредители и са подложени на непрекъснато санкциониране с едър калибър. Все пак са си рода, нали. И лисиците и чакалите са все в кюпа.
    Искам да знам с какво псетата са привилегировани .
    Те са организирани, те са много, те са силни и оцеляващи(и кастрираните раждат, факт!), те са на всякъде, ТЕ СА ГЛАДНИ!!!

И се хранят с какво ли не, дори с хора!
    Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 04-04-12, 00:04.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
      ...Обаче още повече искам децата ми да не стават свидетели на това как разярени хора стрелят по кучетата по улицата...
      Ами просто не мога да разбера подобна логика.
      Значи да видиш как се стреля по куче не може, а да гледаш как оглозгват човек, дете (не дай си боже на теб да се случи това...) или да си играеш в лайната им може?
      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Популацията трябва да е контролируема - няма спор, само дето отдавна е доказано, че това не става с "боеприпаси", а с клъцни-срежи. Ако има някой виновен за неконтролируемата популация, това са службите, чиято отговорност е да изпълняват отдавна приети наредби за кастрация, а не на защитниците на кучетата, които с цената на много лични средства, време и усилия успяват годишно да кастрират значително повече кучета, отколкото съответните служби, и именно с това ограничават популацията. За мен между призивите за избиване на кучетата до одраните живи кучета има само една крачка, а оттам до агресията срещу човека - по-малко от половин...
        Кой го е доказал ?
        То е доказано, че със 130 лева пенсия човек не може да оцелее.......
        Кой ви вкарва тези "доказани" работи в главите?
        Отворете очи. Погледнете фактите. Приемете фактите.
        Вижте дали са верни.Вземете свое решение основано на фактите тук в България ( а не в Германия ....там бездомни НЯМА . Убити са !!! )

Коментар

Убедена съм, че вече досаждам на всички, които четат внимателно, но за останалите ще поясня още веднъж: НЕ, не искам кучетата да хапят, НЕ, не искам да цапат навсякъде и НЕ, не искам изобщо да има бездомни кучета (нито безотговорни стопани, защото между другото, повечето нещастни случаи са заради недобре контролирани домашни кучета, но някак си е по-удобно да се крещи винаги срещу бездомните). Просто твърдя и това е доказано в достатъчно много страни, че избиването НЕ решава проблема; единственото ТРАЙНО решение е КАСТРАЦИЯТА и КОНТРОЛЪТ върху собствеността на кучетата. Ако още веднъж чуя, че предпочитам да има бездомни кучета, ще се отчая

П.П. Не, в Германия е правен опит да бъдат премахнати бездомните кучета с избиване, не се е получило и са успели с кастрация. Тук, ако не помните, също по едно време имаше масови опити за избиването. Резултатът е ясен. Разбира се, нищо не пречи да открием отново топлата вода, но доколкото зависи от мен, бих положила много усилия точно в този случай да си го спестим, защото ще бъде с цената на много невинни животи и на много шок за децата ни, дори такива като мен да стискат зъби.

Коментар

... Единственият начин за намаляване на популацията е кастрацията с връщане на същото място.
            И аз, като всички, искам да няма бездомни кучета, камо ли глутници от такива. Обаче още повече искам децата ми да не стават свидетели на това как разярени хора стрелят по кучетата по улицата. ...
            А искаш ли децата да си играят на детски площадки, които са осрани и и опикани от псетата? Кастрацията като начин за борба срещу кучешката тения, където държим челно място в Европа?!?
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Много бих се радвал на обоснован отговор с детайли и конкретни примери как точно избиването не може да реши проблема, а кастриране и връщане на улицата може?
              За това също явно не ми стига капацитета...
              Щото аз го виждам така - решава се и в рамките на месец - 2 улиците може да се прочистят тотално.
              Другия вариант го гледаме и сега. А дори и да приемем невероятния сценарий никой да не злоупотреби и от утре нито едно ново куче да не се роди, то тези съществуващите има да си ги гледаме 5-10 години...
              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                А неконтролируемите общности от безобидни бездомни лаещи и виещи видове са просто на един хвърлей място от оня раздел от закона, който казва, че вълците са вредители и са подложени на непрекъснато санкциониране с едър калибър. Все пак са си рода, нали. И лисиците и чакалите са все в кюпа.
                Искам да знам с какво псетата са привилегировани
                Ето това и на мен не ми е ясно. Разрешиха отстрел на мечки (застрашен вид), че плашели бабите в Родопите, пък и някоя и друга овца задигали - пък за кучетата "и дума да не става" Ми мишките и плъховете, белките и невестулките (тия зверски ги преследват по селата, даже май и в този форум някой с гордост се хвалеше как успял да хване една, пък я одрал жива, тя не умряла цяла седмица ) - те "права" нямат ли ? Също са "гръбначни животни" и попадат изцяло в полето на цитирания закон. Да не говорим за видрите и тяхното изтребване от арендаторите на рибарници. Само към кучетата някакъв "пиетет" наблюдаваме.
                И за да не бъда разбран погрешно: служил съм като граничар - водач на служебно куче и обичам кучетата . Обаче превърнат ли се във вредители и заплаха, единственото решение е изтребление.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

В Швейцария например, едно породисто куче с родословие струва 4000-5000 шв. франка. Ако решиш да го множиш, естествено с друго такова, след раждането ветеринаря им редуцира бройката до 6 бр. и само на тях се дава родословие. Другите хуманно ги умъртвява веднага след раждането. Ако случайно е станала грешка и породистата ми кучка забегнала с комшийския пес от друга порода, оставят на майката макс. 2 бебета (пак ветеринаря) и се кастрират, тъй като са непородисти. И имаш срок да им намериш стопанин или да ги дадеш за осиновяване. Няма улични кучета, щото няма откъде да се вземат. Ако случайно изтърва кучето си на улицата и го блъсне кола, не само ще трябва да преживея загубата, но и отнасям теглото да покрия всички разходи на застрахователя по гражданската отговорност и каско. За данъците не споменавам колко са високи.

А аз тук като дете си спомням,че майка ми ме прибираше в къщи, че ще има хайка за бездомните кучета. Това е било в центъра на София 70-те години.

Обичам кучетата и през последните 25 години не е имало и ден без куче вкъщи. Вече не смея да извеждам кучето си даже навън (60кг. ризеншнауцер) защото изкачат отвсякъде улични кучета, опитват се да го нападнат (цяла глутница) и аз съм в центъра на калабалъка. Едното, най едрото, куцащо с единия крак, козината окапала на гърба и някакви петна и люспи, секрети текат от очите, гледа лошо.... Кой знае колко болести и паразити може да прехвърли на хора и "законно притежавани" кучета.

Много обичам кучетата. Мразя уличните, мразя начина, по който са се отнесли хората към тях, за да ги направят такива и че не поемат отговорността да вземат мерки.
                  The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                    ..........Другите хуманно ги умъртвява ...........
                    Как звучи само. Християнски някак си.
                    То тая метОда е приложима и при циганетата. И те не са много породисти. А някога чатох за източна страна, която кастрирала поданиците си дори при леки нарушения като минаване на червено.
                    Не съм против безпородните кучета. Искам просто ред и сигурност на улицата.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                      Как звучи само. Християнски някак си. ...

А най-интересното е, че не им режат ушите и опашките на кучета, чиито породи го изискват, понеже не било хуманно

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                        А най-интересното е, че не им режат ушите и опашките на кучета, чиито породи го изискват, понеже не било хуманно
                        За купирането на опашките на ловните кучета си имат нормативи и си ги режат с кеф. Съвсем по европейски - "Кучета и котки може, а свине не може" или "Лекциите може да не са задължителни, но за мен са задължителни за вас" Нещо такова.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Убедена съм, че вече досаждам на всички....
                          Ако беше започнала с това, че си жена хората нямаше толкова да се запалят. Просто жените имат силен майчин инстинкт, който несъзнателно насочват и към животни.
                          Относно кастрацията, като метод- два мандата на Софиянски, половин на Бойко и половин на Фандъкова(12години), зарит в кучешки лайна, събуждан от денонощен лай, чакам пумиярите да намалеят и изчезнат, щото били кастрирани! Това не се случва! Отворете си прозореца, свалете си розовите очила и погледнете навън... Този метод не дава резултати! Не става! Не работи!!!! Ясно ли е или да повторя?!? Не става! Не работи!!!!
                          А дали изтребването дава резултат- ДАВА! Кметството на Атина преди олимпиадата изтрови пумиярите. Кметът на Букурещ изчисти румънската столица с отстрел. Работи! Става!
                          Когато фактите говорят и боговете мълчат.
                          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Ако някой е виждал нахапано от куче дете или ако има и най-малка идея колко страшна е кучешката тения и какво причинява, майчинския му инстинкт ще заработи в правилната посока...

Коментар

Браво, Цвете!!! Ашколсун!

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                                Ако някой е виждал нахапано от куче дете или ако има и най-малка идея колко страшна е кучешката тения и какво причинява, майчинския му инстинкт ще заработи в правилната посока...
                                Абсолютно! Има много прилики с историята за детенцето, блъснато на пешеходна пътека. Зяпачи - непукисти или герои??? Дали е по-добре нищо да не правим, евентуално малко да ги погоним по градинките кучетата, ако ни оставят да им превземем територията без бой, може да им даваме хапчета против бременност например в сандвича?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X