Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Нагледният пример показа че лопатата за сняг върши работа и не е незаконна (защо момата не се опита да се предпази с дамската си чанта, не ми е ясно, сигурно е била скъпа..). С лопати за сняг да се разхождаме - мисля че няма да стане - но здрава резбована гега или тояга може би ще е прекрасен аксесоар към облеклото на всеки модерен здравомислещ българин. Не е незаконно да носиш тояга - дали е удобно е друг въпрос .В последно време като излизам на вън си нося ПВЦ-кавала - облицован с Декоративна мазилка - Което си е яка куха каменна тояга около 70 см . Като музикален изструмент - достъпът му на всяко едно място не е подозрителен, а овен всичко друго и свири - ако ти се свири... Не ми се е налагало да го използвам, но ЩЕ .. ако се наложи.
    Покрай петте песа на съседската улица минавам периодично .. и все спят, гадовете ..
    Кучето-мечка на магазин Европа си беше излегнало зад автомата за чорапи във фоаето на магазина .. и ме поръмжа известно време, както си лежеше .. докато си оставях колелото близо до него ...
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Глупости на търкалета. Ако се реши да се избият бездомните кучета, ще ги приберат по същия начин както и сега правят тези дето трябва да ги кастрират и ще ги умъртвят без да пострада нито един човек.
      Разбира се това може да стане само тайно от Европа...

Коментар

Ясене, ама много обичаш да бягаш от отговорност.
        Малко по-нагоре дадох пример с предприятието в което работя и как се справиха с проблема с кучетата. Методът действа вече 2 години - проверено!
        Кастрирано улично куче на възраст над 10 години мога да ти покажа няколко в нашия квартал заедно със снимки на деца, които вече са пораснали, за да проследиш хронологията. Сега ако ти можеш да ми обясниш научно защо едно средностатистичско улично куче ще живее по-малко от домашно такова, ще обърна нужното внимание на тезата ти. Интересно какви естествени врагове има и какви трудности изпитва при намирането на храна.
        Никъде в изложението по-горе не съм прочел някой сериозно да е предлагал ловните дружини да влизат в градовете и да трепят на ред. Вярно, че това няма да е безопасно, но със сигурност ще реши проблема за дълго време. Също проверено в полеви и селски условия. Просто там кучета няма, защото ловните дружини си вършат работата. Не ми казвай сега, че там няма храна, защото ще те заведа на едно селско сметище да видиш колко изхвърлени мъртви домашни животни и остатъци от храна можем да намерим. Да не мислиш, че селяните ползват услугите на екарисажите или си играят да копаят трапове. По същата причина на мен не ми се налага да си правя стървилища като ходя на лов за хищници и скитащи кучета и котки.

И да - имам предложение за решаване на проблема без стрелба по улиците и отрови, но чакам да чуя други мнения.

П.С. Теорията за ловците няма да я коментирам, защото е най-малкото обидна за един ловец. Не всички ловци са ахмаци, както и не всички шофьори на пътя са убийци или пък мотоциклетистите донори.
        Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          От сума време обяснявам, че целият спор убиване срещу кастрация е безсмислен. Проблемът не може да се реши с никоя от тези две мерки, а коя от тях ще се използва е въпрос на организация.

п.п. изтребването е по-скъпо и ще доведе до "усвояване" на повече средства не по предназначение.
          Не знам защо отричате истината и се опитвате да я преиначите. Ако кучетата бъдат избити от нас - гражданите, цената която ще платим от личните си бюджети, ще бъде една прашинка от това което плащаме в момента, за да има кучета по улиците...разбирайте го буквално и преносно!

Още нещо, кастрирани или не, кучетата са по улиците и точка! Техния брой след кастриране остава постоянен и се увеличава от изхвърлените потомства на улицата. Тези потомства са изхвърляни от хора, като г-жата чиито болни мисли спрях да чета - хора които се ужасяват от мисълта да отнемат кучешки живот! Така, ако нормални хора-граждани на РБ започнат самосиндикално изтребване на уличните койоти, бройката им ще намалява, към тази бройка ще добавим изхвърлените потомства, но и те ща са по-малко защото ще има хора които по-скоро ще си кастрират псето, от колкото да изхвърлят малките там, където ще умрат в няколко часова агония, в следствие действията на будни граждани, нали така! Значи като цяло с изтребване бройката на уличните помияри ще намалее, е това не е ли частично решение на проблема и не е ли много повече от всичко което се е случило до момента...и което ще се случи от самовнушение, че няма какво да се направи по въпроса?!!!!!! В моя град, във всеки квартал да има по 2-ма 3-ма човека с рибка Перла и антифриз и чакалите ще изчезнат за 2 седмици. От там на сетне, един да остане и да поддържа ниското/нулево число с 20лв. на месец, това ще е много повече от 50 000 кастрирани псета!
          И подчертавам, ако популацията на беззащитни хайванчета намалее, ще намалеят и парите с които се гушат ония горе, ето ви победа и на още един фронт. Така, убийте ме, ама не можете да ме убедите, че избиването не е методът, няма да работи и няма полза!!!
          Сега остава или да правим революция и да сменяме политиците или да си изтрепем сами уличните четирикраки агресори! Сами преценете кое е реален сценарий и ще проработи с лични средства на отделния гражданин.
          Да не говорим, че изтребването на уличните мастии, е и своеобразен тиймбилдинг (модерна дума-чуждица) за по-будните от нас, току виж някой горе се замисли, че може да е следващия по пирамидата!
          Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Първоначално публикуван от Yavor Paunov Преглед на мнение
            току виж някой горе се замисли, че може да е следващия по пирамидата!
            Това би било единствената полза. С важната подробност, че властта такива мисли не допуска и ще насъска щатните си кучета.

Иначе, ти да си виждал някое колективно дело, да е довело до успех? Всеки като ходи да си хвърля боклука, по една хартийка да взема от междублоковите градинки и градът ще светне. Ми не е светнал, даже някои си хвърлят боклука по балистичния метод.

Коментар

Абе къде отпрашихте с темата ?Че няма да се стреля по улиците то е ясно.С риск да се повторя,ловците могат да помогнат само със съответната бележка и на съответните отстояния.За градска борба си трябват градски средства.А иначе казано ,отговорните служби събират хайванчетата,дава се пет дни гратис за някой откачен да го осинови,ама със съотвтните ангажименти,и каквото остане-ефтаназия.Това е решението. Приюти и разни хранилки -баста.Толкоз.
              За да се избегне пускането на кучета след осиновяване -солени глоби за "избягало","изгубено" ,и прочее хитрости,и незабавно умъртвяване на изгубения обект.
              Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Глейте ся.
                Решението на проблема с кучетата ще се появи когато нема никой дето дори да му хрумне да гласува за боко тиквата, родения в плевнята или пък даскалицата по руски.
                Осъзнаването на връзката между двете неща ще е резултат от еволюиралото мислене на стадото, дето се тупа в гърдите и вика булгар до гражданин с права и задължения. Нещо, за което във Франция са рязали глави на ешафода.
                Ама ние сме далеко още от прозрението на гражданството и от там пък гражданското общество.

А да, както е казал един човек дето много уважавам - насилието е последното убежище на некомпетентния.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Предишното заключване на темата явно не даде положителен резултат, но не мога да я обобщя по-добре от търтея.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X