Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
    Улични или бездомни - това някой да бъде глобен не топли - нито пък да ти плати инжекциите . Да нямаш дупки от зъби по себе си е по-добре от това да те бодат допълнително - колкото и да е платено и глобено..
    Затова незабавна евтаназия,и този проблем да бъде решен един път.
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Да започнем кампания "Смърт на помиярите". Където и както е възможно.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

И друг път съм го казвал тук, но ще се повторя с извинение...
        За мен по-опасно е домашното куче (изтървано, отскубнало се от синджира и прескочило дувара, пуснато само "да си свърши работата") от бездомното такова!
        Домашното куче е свикнало с хора, не се притеснява от контакт с тях.
        Бездомно роденото (и така отрасло) си е като негър в ЮАР по време на апартейда.
        Наистина е голяма грешка да се хранят и приобщават бездомните кучета (от добри хора) към определен район- махала, вход на блок, паркинг и т.н. Кучетата започват да се чувстват уверени, сигурни, поощрени и започват инцидентите с уплашени, подгонени и нахапани хора!
        А в този случай "добрите хора" почти нямат контрол и не поемат отговорност за поведението на кучетата. Остават си анонимни, но с чувство за изпълнен дълг и чиста съвест.
        За пострадалите (по стечение на обстоятелствата) пък, четем в криминалните хроники, в рубриките- "инциденти", "невероятно- но факт" и други подобни.
        Извод и решение за мен: Избягвам да съм милозлив и да подхвърлям храна на всяко бездомно куче. Знам, че иначе утре пак ще се навърти наоколо.

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
          Трябва да се действа без много шум, систематично и безкомпромисно. Безстопанствено куче няма място на улицата категорично. Било то кастрирано или не. Та да похваля пазарджишкия кмет. В рамките на две-три години проблема беше решен без тъпани и декларации. Мога само да предполагам как. Одобрявам. А дали следва да се протестира? Според мен не. Само ще изразходи енергията за действие в такава за спор и пререкание.
          Аз също съм от Пазарджик, поддържам и одобрявам, ноу хауто никак не е сложно, но не е за публичен форум.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Домашно куче.
            Статията трябва малко по-внимателно да се прочете.Как се казва майката на детето?Значи и името на съседа е сходно,нали..?Е,досещаме се какви дресьори са хората от този етнос.И домашно или не - поведението на всяко куче е непредсказуемо в присъствието на Неврестие,Ибрахимчо,Мето или Асанчо(Асенчо).Та...не си струва да се споменава случката...
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

В кучето си имам пълно доверие. При никакви обстоятелства няма да ухапе нито дете, нито възрастен. Проявява обаче отявлена неприязън към някои етноси. (никой не го е учил на това)
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Нали точно това казвам - никое куче не е предсказуемо в такива ситуации.И моето не хапе,за което положих наистина големи усилия.Затова се разхожда без повод и намордник.Играе си с деца,възрастни,носи им разни топки,шишета...Ама в срещите си с етноса за сега е 2:0 за кучето...Природа...

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  В кучето си имам пълно доверие. При никакви обстоятелства няма да ухапе нито дете, нито възрастен. Проявява обаче отявлена неприязън към някои етноси. (никой не го е учил на това)
                  Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                  Нали точно това казвам - никое куче не е предсказуемо в такива ситуации.И моето не хапе,за което положих наистина големи усилия.Затова се разхожда без повод и намордник.Играе си с деца,възрастни,носи им разни топки,шишета...Ама в срещите си с етноса за сега е 2:0 за кучето...Природа...
                  Интересно ми е за черният списък на кучетата расисти - кои етноси са в него? Негрите, китайците... - дразнят ли ги ?
                  Може би всяко си е различно - но все пак... С домашната глезена булонка Бонди - 30 см. бяло пухче - когато беше жива .. Бях отишла от Варна във В.Т. Със изненада във Влака установих че мрази полицаи .. Хвърляше се по затворената врата на купето като див звяр, От куче, което по време на разходка си тръгваше да се прибира когато му скимне - и чакаше пред вратата на 5-тия етаж после .. се трансформира в неотлъчен спътник вървяш рядом и без повод. Приветлив към всички освен Професор - Борисов, когато се опита да ми направи забележка по рисунката; една кондукторка във влака, която попита дали кучето има билет .... започна да я ръмжи от високо под тавана на купето качен върху сака ми; и всеки който се опитваше да влезе в една палатка, в Еменският каньон- която беше решил че е негова. Същото това куче и един пинчер са единствените кучета които са ме хапали някога. На село имаме един огромен звяр - който може да те утрепе без да иска само докато си играе с теб - без да му се налага да те хапе ... Когато е вързан със синджир за 20м.арматурна тел - да търчи напред назад - си изпълнява службата и лае - от радост и по случай. Изведе ли се на разходка - обаче (което аз наричам екстремен Кучинг и се случва 2 пъти в годината) - нито хора нито етноси нито кучета са му интересни - само дървета храстчета и камъни за маркиране.. Често къса вериги, каишки изкарва еднометрови колове към които е бил вързан и отъпква градината и издрасква входната врата на къщата ... не му е интересно да излиза извън двора сам.
                  Има и други такива кучета - големи и силни - които късат вериги, някои хапят.. Каракачанските овчарки - работните, са страхотия някаква ... изядоха една котка пред мен... а доближи ли им нещо стадото .. става лошо.. дебнат - промъкват се ..нинджи..
                  Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Ами не знам,аз имам наблюде ния само с един етнос...И хич не съм доволен от видяното.Зарекъл съм се,че ако свали някой от каруцата,вече ще я връзвам на разходка...

Коментар

По отношение на въпросния етнос - видни развъдчици на карачанска овчарка ми рязясняваха, че всъщност етноса имал специфична миризма, която дразнела кучовете и без специална дресировка ги лаят и атакуват, нямам представа доколко е вярно.

А преди няколко седмици аз самият си тествах способностите за борба с куче - германски дог около 80 кг - недресирано специално, като условието на задачата поставена от баща ми, който му е собственик да не го убивам, но да намеря начин да влезна да го вържа за да може да влезе линейката, защото баща ми беше получил диабетна криза и не можеше сам.

Е играх му една алуминиева помпа за колело в носа и песа ме лаеше отдалече, докато с помоща на един кучегон(електрическо устройство с ултразвук) не се оправих с него.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                        По отношение на въпросния етнос - видни развъдчици на карачанска овчарка ми рязясняваха, че всъщност етноса имал специфична миризма, която дразнела кучовете и без специална дресировка ги лаят и атакуват, нямам представа доколко е вярно.

А преди няколко седмици аз самият си тествах способностите за борба с куче - германски дог около 80 кг - недресирано специално, като условието на задачата поставена от баща ми, който му е собственик да не го убивам, но да намеря начин да влезна да го вържа за да може да влезе линейката, защото баща ми беше получил диабетна криза и не можеше сам.

Е играх му една алуминиева помпа за колело в носа и песа ме лаеше отдалече, докато с помоща на един кучегон(електрическо устройство с ултразвук) не се оправих с него.
                        Да беше пробвал с кокъл или филия хляб, работи безотказно
                        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                          Да беше пробвал с кокъл или филия хляб, работи безотказно
                          Оффтопик:

Ако имах кокал и филия щях да ги изям аз, а не да ги давам на кучето , всъщност се прибирах от колоездачен преход и бях уморен, гладен и изнервен от ситуацията с баща ми. Затова го отнесоха ханъмите от Кърджалийско които приемат сигналите на 112. Всъщност там където е кучето е петролна база, където работи баща ми и той си обича кучето, защото то само него слуша и така.А помпата за колелото ми е от модела, който прилича на телескопична палка.
                          Хубавото в цялата ситуация беше че поне линейката която дойде беше с една моя позната лекарка, една от малкото останали свестни.

Коментар

За миризмата и аз съм чувал и сигурно е така.А за помпата..ха-ха,щом работи,значи метода е ефикасен.Да не помислиш обаче,че при всички кучета действа..?Особено с едри "пазачи" и "овчари" не бива да се правят експериментиУхапването от такова куче е страшно болезнено,често и придружено с фрактури...

Коментар

Аз предлагам всички кучета да ги пращаме към Пазарджик,щом толкова добре се справят с тях.
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
                                фгхфбгб
                                Абсолютно
                                The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X