Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Много по-прост метод има.
    Когато искаш общината да прибере кучетата, не звъниш по телефона, нито се правиш на герой (и друг да чисти след тебе), а пишеш документ и вземаш номер.

Купища народ се жалва от държавата, а все отказва да разбере как работи тя.

На чиновниците им е лесно да правят поразии, главно защото са им наред хартиите. Точно от хартиите се почва.
    Аха, Ясен е прав, само с едно допълнение - чиновниците трябва да се стимулират и с по - активни методи на хартиено противодействие, сега подготвям един такъв документ, който ще кача в темата.

Коментар

• Re: От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
      Уважаеми защитници на убивай и се гордей. Пледирайте за закони и за спазването им. Не кучетата ще свършат когато отнемете с куршум живота им. А кой ви дава право да убивате коя да е жива твар. и защо се смятате за богуизбрани.Докато има села без закон за отглеждане на кучета и други животни, ще има и безпризорни кучета които според природната им особенност се събират на глутници казах СЕЛА, защото от там идват най много безпризорни и безащитни кучета. Бай ти Йордан например наш съсед има три кучета когато едното се укучи,малките помиярчета щом почнат сами да се хранят той им дава Варненско жителство(прави ги граждани сиреч) така процедира и с котенцата, същото правят 10% от селските хитреци. Вие изтребвате безащитните хайванчета, но след две три седмици градът и покрайнините са пълни с нови, ако около варна има 20 села по десетина кученца да се изхвърлят на три месеца от село ами бройте ги????? Но ако на бай ти Йордан, доидат от общината и му кажат...... бай Йордане, ще кастрираме кучетата ти и няма да плащаш такса но имаш право само на две. ако не искаш плащаш 20лв. такса ваксини,чипове, обезпаразитяване, и нямаш право на базотговорно оплождане. Какво мислите би избрал бай Йордан. Ще гледа ли три кучета,не ....ще ги ваксинира ли редовно...ами не..обезпаразитява е това покрай кравите може, ама и 35-40 лв за чип е не.
      Господа влюбени във огнестрелните оръжия, аз също обичам много да стрелям, и съм ужасно точна повярвайте ми.Имаме си и карабина Маверик. Но никога не бих я ползвала срещу безащитно хайванче. Като толкова ви се убива, ами идете в авганистан,или някоя друга арабска държава, и стреляйте.....но там не само отсреща ще имате мишена и вие също ще сте мишена. Това са мисли на хора които не могат да контролират инстинктите си. Трябва дори да ви е срам с това с което се гордеете, ако сте загрижени борете се с проблема от корена му, стъблото на троскота дори и изкопано отново дава плод и то много повече.
      А защо милите кученца, трябва да ме ядат, като спра с мотор или колело на светофара? Аз имам законното право да съм там!
      Виждам кучезащитници бол, но с човекозащитниците нещата не са така. Вчера през прозореца се бяха събрали четири песа. Иззад ъгъла се показа възрастна жена, която се уплаши явно и се върна. Откъде накъде трябва да съобразява маршрута си с кучетата?
      Около офиса е пълно с псета и редовно някое дете ни моли да го придружим до спирката, защото го е страх. За велосипедистите е екстрийм!
      Не съм за кучетрепането по улиците, но определено нямат работа там.
      Просто чиновническите и "природозащитническите" задници трябва да бъдат РИТАНИ и по този начин и кучешките такива ще изчезнат от улиците.
      P.S.
      И уважаема руса колежке, след като сте експерт по арабските, кучешките и оръжейните въпроси е редно да знаете, поне как се изписва правилно цитираната от вас мракобесна държава. Останалите глупости не заслужават коментар.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

[QUOTE=Доби;1827803]
        ...Авганистан може и да се намира в близкия изток, и да не е на Арабския полуостров, но си е мюсюлманска държава населена с фанатици.(впрочем нямам нищо против мюсюлманската религия, ако се тълкува правилно, ако знаете мохамед е брат на Христос) понякога и блондинките имаме зачатъци на мозък който може да са по големи от нормалния.
        Та кой би се усъмнил в твърдението ви след толкова задълбочен анализ на тема араби, мюсюлмани и прочее фанатици.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Оставете блондинките да мислят Иран или Ирак се пише и дайте да се върнем на кучетата в местната власт.

Коментар

Към темата:

Нормативните документи регламентиращи правата и задълженията на собствениците на кучета и други животни компаньони са следните:

1.НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община
            (Приета с Решение № 5 по Протокол № 46 от 18.12.2002; изменена и допълнена с Решение № 315 по Протокол № 57 от 07.08.2003; отменена в частта, отнасяща се за придобиване, притежаване и отглеждане на животни-домашни любимци с Решение № 379 по Протокол № 92 от 23.06.2011)
            2.
            ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ

В сила от 31.01.2008 г.
            Обн. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г., изм. ДВ. бр.80 от 9 Октомври 2009г., изм. ДВ. бр.8 от 25 Януари 2011г., изм. ДВ. бр.92 от 22 Ноември 2011г.
            3.
            ЗАКОН ЗА ВЕТЕРИНАРНОМЕДИЦИНСКАТА ДЕЙНОСТ

В сила от 02.05.2006 г.
            Обн. ДВ. бр.87 от 1 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.30 от 11 Април 2006г., изм. ДВ. бр.31 от 14 Април 2006г., изм. ДВ. бр.55 от 7 Юли 2006г., изм. ДВ. бр.88 от 31 Октомври 2006г., изм. ДВ. бр.51 от 26 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.84 от 19 Октомври 2007г., изм. ДВ. бр.13 от 8 Февруари 2008г., изм. ДВ. бр.36 от 4 Април 2008г., изм. ДВ. бр.100 от 21 Ноември 2008г., изм. ДВ. бр.27 от 10 Април 2009г., изм. ДВ. бр.35 от 12 Май 2009г., изм. ДВ. бр.74 от 15 Септември 2009г., изм. ДВ. бр.95 от 1 Декември 2009г., изм. ДВ. бр.102 от 22 Декември 2009г., изм. ДВ. бр.25 от 30 Март 2010г., изм. ДВ. бр.41 от 1 Юни 2010г., изм. ДВ. бр.8 от 25 Януари 2011г., изм. ДВ. бр.92 от 22 Ноември 2011г.

4.

ЗАКОН ЗА ЛОВА И ОПАЗВАНЕ НА ДИВЕЧА

Обн. ДВ. бр.78 от 26 Септември 2000г., изм. ДВ. бр.26 от 20 Март 2001г., изм. ДВ. бр.77 от 9 Август 2002г., изм. ДВ. бр.79 от 16 Август 2002г., изм. ДВ. бр.88 от 4 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.82 от 10 Октомври 2006г., изм. ДВ. бр.108 от 29 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.64 от 7 Август 2007г., изм. ДВ. бр.43 от 29 Април 2008г., изм. ДВ. бр.67 от 29 Юли 2008г., изм. ДВ. бр.69 от 5 Август 2008г., изм. ДВ. бр.91 от 21 Октомври 2008г., изм. ДВ. бр.6 от 23 Януари 2009г., изм. ДВ. бр.80 от 9 Октомври 2009г., изм. ДВ. бр.92 от 20 Ноември 2009г., изм. ДВ. бр.73 от 17 Септември 2010г., изм. ДВ. бр.89 от 12 Ноември 2010г., изм. ДВ. бр.8 от 25 Януари 2011г., изм. ДВ. бр.19 от 8 Март 2011г., изм. ДВ. бр.39 от 20 Май 2011г., изм. ДВ. бр.77 от 4 Октомври 2011г.

Сега подготвям една извадка със задълженията на собтвениците на кучета на база действащото законодателство,
            на база която могат да се изпращат неудобни въпроси към кметицата на София , която не благоволи да се изкаже в този форум, но има задължение да отговоря на запитвания от нейни избиратели.

Аз само ще подготвя примерен текст, а писмото ще го изпрати, който е заинтересуван, така най-добре ще докаже намеренията си за справяне с проблема.

Поздрави,

Коментар

Докато ние тука си говорим сладко-сладко врагът не спи, а вече се барикадира в "Бастилията":

http://www.shum.bg/index.php?item=73958

Върти-суче все кучешките топки са им проблема. Те си няма какво да правят по цял ден затворниците, ами сега и кучета трябва да "ослужват". То като го гледам това момченце Дачевски май него се надява да "обслужат", ама аз все търся користни подбуди в делата и думите на хората.

П.С. Предложението, което гледах вчера по телевизията, но го няма в статията беше затворници на лек режим да обикалят улиците и да ловят помиярите. Хитро, нали?
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                Ами Ясене, ние ще ги убиваме, а вие ще ги чистите. Айде и вие да свършите нещо полезно, а...

П.С. Има процедура по извозването им до най-близкия екарисаж в Шумен. Преди имаше затрапване, сега само екарисаж...
                Господине, няма ли опасност с наглоста си да надминете дори себеси?
                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Оставете блондинките да мислят Иран или Ирак се пише и дайте да се върнем на кучетата в местната власт.
                  За друга държава ставаше въпрос. Възпроизвеждаш това, което е в подсъзнанието ти. Ставаше въпрос за АФганистан и едни зачатъци на .....
                  А кучетата са си на меСната власт. Прехвърлят си ги след всеки избори без протокол и без каквато и да е представа за количество, както и пол и възраст.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                    Господине, няма ли опасност с наглоста си да надминете дори себеси?
                    Той, "наглецът" по този начин става работодател . Ееееех да имаше повече като него. Не е чуждестранен инвеститор, ама иначе е далече.
                    ПП А "себеси" всъщност са две отделни думи! /нещо като Аф-Аф-Аф-ганистан/. Наздраве!
                    Последно редактирано от c_gul; 18-04-12, 16:30. Причина: наздраве
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                      Той, "наглецът" по този начин става работодател . Ееееех да имаше повече като него. Не е чуждестранен инвеститор, ама иначе е далече.
                      ПП А "себеси" всъщност са две отделни думи! /нещо като Аф-Аф-Аф-ганистан/. Наздраве!
                      Не би било лошо на "работодателя" някой да му обясни, че става въпрос за централни квартали на София, където "героичните" методи на ловната дружинка са неприложими.
                      Дори и за глупаците стана ясно, че проблема е в злоупотребите.
                      Ако не бяха те, вероятно нямаше да го има.

Ако бях природозащитник, щях да карам ВЕЛОСИПЕД!
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Отдавна не бях чет темата, а гледам, че е станала 14 страници. Идеи много, реално приложими няма. Основата на проблема е ясна на всеки който може поне малко да мисли. Пари и чиновници. Някой да има идея от къде може да се купи стрихнин? Кило като за начало. Или нещо друго, но доказано работещото.
                        Доста Гъбари са си отишли заради разпръсквани такива отрови - за тровене на лисици , чакали и пр... и доста ловджийски кучета също - това из горите...

И аз съм виждала ровещи по казаните с по 4-5 кучета около тях ..
                        Относно изхвърлянето на умрели животни в казаните - Къде изхвърлят отровените плъхове по мазите ... дали ги возят до екарисажа ?
                        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Ако някой си играе със стрихнин, да знае че когато го изядат, го повръщат, след това друго куче изяжда повръщаното и цикъла се повтаря до третото!
                          След това стрихнина преминава по различни варианти до човека!

Включително чрез отмиване, обърсване и т.н.
                          За мъките на животното е ясно - само психопат би приел такъв развой..

Абе няма ли версия на тия инжекции за евтаназия, "хуманните", в калибър за пушка за пейнтбол?

Не за друго, да се спестява търчане и т.н., а пък и всичко да бъде културно...Все тая, дали ще се търкаля из приюти преди това или не!
                          За труповете нямайте грижа - канибализма е гарантиран!

Даже нещо на "доброволчески отряди" ме навежда мисълта! Квартални... Ще се намерят кандидати!

Някакъв начин за сертифициране и контрол и оформяне на квартални дружинки.. Разбира се, паричките на общината да се отклонят към тия дружинки, защото е ясно че от там само се смучи и точи и кабинетните плъхове се крият, като стане беля!
                          Пък и куче без чип е диво! Или ако има чип, значи бившия стопанин е див и трябва да плати ! Нали затова "кипи безсмислен труд" с тия чипове!

След като има бедствие, трябва да се взимат извънредни мерки, а когато нещата се успокоят - ще кастрираме! След това ще кастрираме и бездомните котки, след това гълъби, врабци, мишки и така ..до хлебарките!

Пара да има - ще кастрираме всичко!
                          Последно редактирано от Volk; 18-04-12, 18:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            ..................................................
                            За труповете нямайте грижа - канибализма е гарантиран!
                            .............
                            Не си познал. Тотална липса на канибализъм /при градските/ - презаситени са като среден европеец. Чакал съм преди години цяло денонощие - е не става. Освен хляб, и себеподобни не ядат. Така че това отпада. Иначе в квартални тричленки е решението. А за да е ефективно, не трябва да е партизанско, ама няма легален инструмент.

ПП Абсолютно съм против всякакви отрови. Гадно е. Дори за сатрап като мен, както си мислят повечето колеги.

Коментар

Добре де, това за труповете беше зада стресна "чувствителните"!
                              Тя и лисицата не яде друга лисица..

Но ако общината възложи на мен да контролирам от кучешка популация /това, което не е на каишка и с намордник/ в нашия квартал и ми даде бюджет от два щата по 15 лева на ден и 30 лева транспортни разходи в рамките на квартала - тук ще стане Франкфурт!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                Добре де, това за труповете беше зада стресна "чувствителните"!
                                Тя и лисицата не яде друга лисица..

Но ако общината възложи на мен да контролирам от кучешка популация /това, което не е на каишка и с намордник/ в нашия квартал и ми даде бюджет от два щата по 15 лева на ден и 30 лева транспортни разходи в рамките на квартала - тук ще стане Франкфурт!
                                По нашите ширини птиците ядат себеподобни а лиса само диво прасе.
                                А по това последното- Ееех мечтиии! А иначе и аз съм навит а и САТРАПА няма да откаже.

пп Сега очаквам кучелюбците да нададат вой че искаме да им гепиме субсидийките.
                                Последно редактирано от derhunter; 18-04-12, 19:27.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X