Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Г Л У П О С Т И!
    Тези кучета не ми пречат за разлика от гигантският Ретривър на съседите отгоре - който всеки път като се засечем във входа или асансьора ми се качва на раменете - без значение кални ли са му краката или не.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Решението е много просто!

Ударно се събират всички бездомни кучета, прави се кампания, кой иска да осинови такова /и да отговаря за него/, след края на кампанията, останалите се пращат в по-добър свят! Не е ли общоприемливо и справедливо?

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
        Дали тези кучета са онези кучета ... може и да са , може и да не са...

Пред входа където живея има две кучета - Буба и Пупа - кастрирани . Буба има дървена къща с табелка . Пупа - или е на гости на Буба или спи на вторият етаж пред асансьорната врата когато е студено . Веднъж през зимата в студа ми се залепи едно дружелюбно нахално куче .. което въпреки ръмженето на Буба успя да се вмъкне във входа докато аз влизах - въпреки че се опитах да му попреча ... точно тогава пак нямаше ток във входа - но подвикнах на Пупа да държи, аз останах при отворената врата .. и малко след това - кучето натрапник излезе - след него ръмжащата Пупа . Пред блока не са разбивани коли , не се събират други кучета, не е мръсно.
        Това е примерът и как кучетата може да са полезни без да пречат ... обаче съберат ли се 4-5 песа на една улица ...стават в повече...
        Представи си ,че отивате на гости при свои приятели в блок и вход които си имат своите Буба и Пупа.Ее тогава веднага ще разбереш вредата от тези кучета,защото те бранят територия и от ХОРА.И изпълнявайки спортната дисциплина "100 метра без посока" ще имаш време да осмислиш и наличието на Буба и Пупа и във вашия вход.
        Варианта който давам е лайт.Представи си че си и с хлапетата и нещата стават хард.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
          Представи си ,че отивате на гости при свои приятели в блок и вход които си имат своите Буба и Пупа.Ее тогава веднага ще разбереш вредата от тези кучета,защото те бранят територия и от ХОРА.И изпълнявайки спортната дисциплина "100 метра без посока" ще имаш време да осмислиш и наличието на Буба и Пупа и във вашия вход.
          Варианта който давам е лайт.Представи си че си и с хлапетата и нещата стават хард.
          Идвали са ми хора на гости и тези кучетата нищо не са им правили ... Но се е случвало минавайки покрай двор - дворното куче пуснато настървено да хапе оградата - да скача по нея и да се опитва да се промуши - лаейкки по мен докато карам колелото си ... и ако успее какво става - не е улично ... значи няма проблем.. нали?

Коментар

...хапе оградата - да скача по нея и да се опитва да се промуши....
            Тука ключовото е ОГРАДАТА. Ако не е тя, е синджира, веригата, каишката, намордника.... За домашните си има кой на носи отговорност, оня от паспорта на кучета. А за тез пред блока? Кой ще поеме ваксини против бяс (домашните се ваксинират по схема, поне няма да хванеш бяс). А тези пред блока изведнъж щом стане белята се умъгляват всичките им грижовни стопани, за да не ги хванат ч да плащат, я да носят отговорност.

Освен това, дворното куче изведнъж загубва кураж, щом е навън, там не е негова територия. Знам го от опит, имам "дзвер", дето създава впечатление, че яде по трима за закуска. Но навън го е страх и от опашката му.
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

За любовта между кучетата и колите - колелетата - лаенето след тях - хапането на гумите и крачолите ... оградата не е преграда..

Коментар

Тези кучета не ми пречат за разлика от гигантският Ретривър на съседите отгоре - който всеки път като се засечем във входа или асансьора ми се качва на раменете - без значение кални ли са му краката или не.
                Само една идея /по Клаус Ролф/ - Следващия път, когато рертивърът ти се качи, настъпи някоя от задните му лапи. С чувство, но не прекалено силно, защото можеш да му счупиш някой пръст. Ще слезе веднага, а упражнението ако се повтори 2-3 пъти, ще го отучиш да се лигави поне при теб. Принципно това се прави с млади кучета, но вероятно занапред ще му светва лампата само при теб / все пак е възрастен екземпляр/.
                Последно редактирано от c_gul; 12-04-12, 14:37.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Чета, чета и ми се върти из главата нещо.... хаотични мисли на един хаотичен човек:

1. Бездомното куче не е част от фауната на България, нали?
                  2. Прасета, агнета, телета ..... сещате се, я Коледа, я Великден, я винен кебап или капама по бански... милите животинки, ама какъв е процента на вегетарианците сред природозащитниците?
                  3. Който много обича кученцата на улицата, взима си ги в апартаменчето, ваксинира си ги, купе ги, реше ги, купува си им каишки и си ги разхожда и им събира акото после. Всеки каприз си иска грижата, разхода, отговорността...
                  4. Ако природозащитниците и любителите на хамстери знаят какви ги върша из мазето (както и почти всички собственици на къщи) за да се отърва от мишките, както що жива твар дава фира всеки божи ден, ще опнат палатков лагер пред президентството за спасяване на бедните гризачи...

Коментар

http://fakti.bg/zdrave/36372-kuche-n...hno-momichence
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                      Домашно куче.

Коментар

Злобна котка напада пощальони, отказват да доставят пощата на стопанина

Мишка мутант напада пробна в голям магазин

Тоя свят е много опасно място за живеене по принцип

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Домашно куче.
                          Домашно домашно ма и то хапе,щом се разхожда свободно за мен си е улично.И то да бъде прибирано,нищо че примерно носи каишка.И една голяма глоба за собственика.
                          Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 12-04-12, 19:54.
                          HONDA DOMINATOR 650
                          ОРЕЛ ASTRA
                          РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                            Самичък съм и си се смея на глас.Така си е ,ама при нас рисковия фактор е по голям заради онез животинки дето ги мъдрим вече май пета страница.Няма да отричам че и ние //разбирай привържениците на незабавната евтаназия на всичко що не е осиновено и с поел отговорност за него стопанин// понякога сме малко крайни,но не можем въобще да се сравняваме с откачалките на отсрещният тротоар.А сега като се замисля и установявам ,че въобще не съм краен.Нито пък останалите .Просто искаме ние и семействата ни да живеят спокойно.А откачалките? Просто трябва да разбират твърде късно.
                            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                              Самичък съм и си се смея на глас.Така си е ,ама при нас рисковия фактор е по голям заради онез животинки дето ги мъдрим вече май пета страница.Няма да отричам че и ние //разбирай привържениците на незабавната евтаназия на всичко що не е осиновено и с поел отговорност за него стопанин// понякога сме малко крайни,но не можем въобще да се сравняваме с откачалките на отсрещният тротоар.А сега като се замисля и установявам ,че въобще не съм краен.Нито пък останалите .Просто искаме ние и семействата ни да живеят спокойно.А откачалките? Просто трябва да разбират твърде късно.
                              Подкрепям напълно!Аман от бездомни песове.
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Улични или бездомни - това някой да бъде глобен не топли - нито пък да ти плати инжекциите . Да нямаш дупки от зъби по себе си е по-добре от това да те бодат допълнително - колкото и да е платено и глобено..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X