Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бездомните кучета оглозгаха още един човек

От много време чета мненията на псевдо природозащитници навсякъде в интернет, мнения защитаващи бездомните чакали и койоти които ежедневно ядат хора в градовете и селата на България и това забележете се случва в държава членка на ЕУ и то в 21-ви Век! Наслушах/начетох се на мнения как ние ловците заслужаваме да ни се наврат пушките на места, иманата на които ще спестя на културните и възпитаните читатели на този форум, като цялата процедура за навиране на тези оръжия по отходни отверстия е защото сме спазвали законите на България, а именно Закона за лова и опазване на дивеча и сме ме отстреляли бездомни, скитащи хайти. Наслушах/начетох се и на глупости какви пияници и вандали сме ловците. Днес една моя приятелка бе разкъсана от бездомни чакали (койоти както ги нарича един от участници тук), а вчера разкъсаха стар човек, професор и т.н. Гледам, че този случай не е отразен тук, вече разкъсаните хора от бездомните агресори са ежедневие и не ни трогват изобщо, докато отстреляно овчарско куче от ловец предизвика бурни дебати в този форум!

http://www.epochtimes-bg.com/2012-02...-03-30_02.html

http://novatv.bg/news/view/2012/03/29/28616/%D0%A1%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D1%8A%D0%B6-%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%9E%D0%91%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%90/

http://radar.bg/bg/2012-03-
    29/article/859150_%D0%A3%D0%B6%D0%B0%D1%81__%D0%9A%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0%D1%85%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84% D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80_%D0%BE%D1%82_%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F_%D0%BA%D0%BE.html

http://www.razkritia.com/150411/%D0%...8%D0%BD%D0%B0/

и т.н.

Е ако искате трийте, заключвайте и т.н. тази тема, но аз като ловец, човек и гражданин на Република България обещавам на всички които се застъпват за бездомните помияри, че ще продължа отстрела им спазвайки Закона за лова и опазване на дивеча и им обещавам за 2012г, огромна бройка от пухита изправили се в неравностойна битка срещу г-н Браунинг подпомогнат от .223 Лапуа с нужния висок разпад на проектила! В градски условия използването на огнестрелно орУжие е повече от забранено, за това на същите тези хора им обещавам продължение на обичайната практика в която скитащ вълк по градските улици попада под гумите на колата ми...ремонтите, ако ги има не са никак скъпи, повярвайте ми!
    Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Проблемът не са кучетата, а хората всъщност. Вече няколко поредни мандата герб управлява софийското кметство. Усвояват се едни милиони за решаване на проблема с бездомните кучета. Обаче...само се усвояват, без да има и дори минимално подобрение на ситуацията. И боко и данчето приказват големи приказки, но нищо не свършиха. Съществуващите приюти за кучета са в безобразно състояние. А кастрацията на скитащи кучета не върши никаква работа. Появяват се нови кучета по улиците, защото стопаните им са загубили интерес към тях и най-лесно е да ги натирят навън. Абсолютна безотговорност. Пък и както се казваше в онзи виц, кучетата ни Апат, не ни *бат...

Коментар

Кучетата са проблем създаден от хората. Ние сме общество на първобитни хора, на Българското общество кенефите ни са осрани и опикани, хвърляме си боклука по улиците и около блоковете, на нас ни харесва да има кученца, храним си ги пред блоковете, радваме им се, съжаляваме ги горките животинчета, сладките пухита, харесва ни да настъпваме кучешки лайна по улицата, радваме се когато децата ни си намерят нова играчка в градинката където си играят-пък, че било говно, а не играчка, какво толкова, харесва ни и съгражданите ни да бъдат ядени от кучета. Ако всичко това не ни харесваше, нямаше да има бездомни псета, но нас ни харесва. Е от Европа ни дават пари, да се справим с проблема, ама за нас той не е проблем, ние си ги искаме животинките около нас, да пикаят глисти наоколо и да ръсят бълхи. Аз ако съм горе, също ще си прибера тези пари, защо да накривя на обществото като им премахна скитащите любимци? Аз не съм виждал протест срещу скитащите кучета, дори и в този форум всяка подобна тема е заключена и участниците които защитават чакалите са повече от тези които не искат чакали около своите къщи и деца. Изводът е един, дори и да живеем в лъскави апартаменти, дори и да караме лъскави коли, ние си оставаме първобитни хора, които обичат да живеят в лайна, а не като цивилизовани хора! Не са ни виновни кучетата и политиците, не сме виновни и ние, просто българина е произлязъл от шатрата с кучешките лайна наоколо и продължава да живее по този начин, генетика е това, а не проблем!
      Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Ще си позволя да копирам поста си от раздел новини.

Проблема с кучетата в тези блокове е доста по-дълбок от представеното в медиите. Първо като животни, кучетата нямат никва вина за случилото се, вина имат хората. А хората там си завъдиха кучета заради една друга напаст - чернокраките. Въпросните обикалят и задигат де що намерят.
        Екоравновесие, пък е минавало от там поне 10 пъти за последните 5 години... а кучетата хич не се крият и са си все едни и същи.

С две думи, професора, щеше да си щъка все още, ако общината беше направила първо нормална инфраструктура, беше взела мерки срещу чернокраките ( които от там плъзват из целия студентски град) и накрая беше изловила псетата.

И да довърша, там бяха 2 глутници, едната (която беше сравнително дружелюбна) я изтровиха, другата се върти само и единствено около най-крайния блок известен като Младеж-М и лично аз съм отървавал 3-4 човека от нея...

п.с. Понеже лично познавам новия шеф на Екоравнивесие си мисля, че доколкото е във възможностите им ще си свършат работата... Отделен въпрос е колко зависи от него
        После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Аз ги наричам койоти.И продължавам да твърдя,че бездомните кучета трябва да се избиват!
          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
          Най-добрият ром е студеният ром!
          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

И какво, като ги избиеш? Безотговорните хора ще изхвърлят други навън. Некастрирани. И пак същото.
            А ако един бездомен човек те нападне, какво, ще поискаш избиването и на всички бездомни хора ли?
            Кучетата и котките по улиците са там заради хората. И продължават да се множат заради тях. Заради тези, които продължават да развъждат в домовете си, защото им се вижда много мило любимото куче да си има дечица; заради тези, които изхвърлят животните си навън; заради тези, които милозливо ги хранят навън, но не си правят труда да ги заведат за кастрация (безплатна); но най-вече заради тези, които "усвояват" купища пари за (1) единствения метод, доказал се ефективен в цивилизованите страни, а именно кастрацията, но тя върви с адски бавни темпове, да не говорим, че повечето от кучетата продължават да се кастрират от доброволци, и (2) за чипиране, но продължава да няма контрол и всеки може преспокойно да си изхвърли довчерашния домашен любимец на улицата.

Коментар

Пишем си едни тука писания на топличко! С тая тема сигурно вече са над 10. Ако отворя приказка за протест - вероятно ще наруша правила и ще ме нападнат поне 5 колеги.

Коментар

Трябва да се действа без много шум, систематично и безкомпромисно. Безстопанствено куче няма място на улицата категорично. Било то кастрирано или не. Та да похваля пазарджишкия кмет. В рамките на две-три години проблема беше решен без тъпани и декларации. Мога само да предполагам как. Одобрявам. А дали следва да се протестира? Според мен не. Само ще изразходи енергията за действие в такава за спор и пререкание.
                Последно редактирано от asenv; 31-03-12, 18:36.
                LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
                  И какво, като ги избиеш? Безотговорните хора ще изхвърлят други навън. Некастрирани. И пак същото.
                  А ако един бездомен човек те нападне, какво, ще поискаш избиването и на всички бездомни хора ли?
                  Кучетата и котките по улиците са там заради хората. И продължават да се множат заради тях. Заради тези, които продължават да развъждат в домовете си, защото им се вижда много мило любимото куче да си има дечица; заради тези, които изхвърлят животните си навън; заради тези, които милозливо ги хранят навън, но не си правят труда да ги заведат за кастрация (безплатна); но най-вече заради тези, които "усвояват" купища пари за (1) единствения метод, доказал се ефективен в цивилизованите страни, а именно кастрацията, но тя върви с адски бавни темпове, да не говорим, че повечето от кучетата продължават да се кастрират от доброволци, и (2) за чипиране, но продължава да няма контрол и всеки може преспокойно да си изхвърли довчерашния домашен любимец на улицата.

Всичко това е така , с изключение на едно : кастрацията в случая няма нищо общо . Изобщо кастрацията се прави с цел ограничаване на популацята , но тук става въпрос за агресия . А агресивни са както некастрираните , така и кастрираните кучета .
                  Всъщност , кастрираните кучета също разнасят болести и мърсят точно толкова , колкото и некастрираните .
                  Решението трябва да се търси другаде .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Яворе,като чета "остроумните"неща които си написал,за пореден път стигам до извода,че не кучетата,котките,гълъбите и.... са виновни, а ние хората и по-точно такива като теб,-цитирам те:/"Аз ако съм горе също ще си прибера тези пари....."/! Не се обиждай,обаче как ще спазваш закона и какъви примери ни даваш,като искаш да си поиграеш с играчките които имаш,ама ако те не помогнат в града, ще решиш проблема с колата-това се дължи на това,че си продукт на това първобитно общество както си написал,или си някаква по висша форма на живот? Помислил ли си за някой, евентуално заблудил се куршум,застигнал някой невинен човек/има доста случаи/,а за някоя ситуация, която в стремежа да си счупиш колата в някое бездомо животно, налетиш на някое дете или просто човек оказал се на неподходящото място ? Има една поговорка,че който нож вади, от нож умира! Разбирам, че си емоционална личност и сигурно си доста ефектиран, но това няма да реши проблема. Аз не съм защитник на животните /ако мислиш това/ и също като теб смятам че трябва да се вземат мерки, но адекватни,такива които да решът проблема докрай, но в никакъв случай крайни както предлагаш ти! Ако съм те обидил с нещо ,просто извинявай, но това е мое мнение,аз така мисля.
                    / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Гледам, че този случай не е отразен тук
                      Писахме доста в новинарския сайт. Ето днешната дописка Нахапаният от кучета професор остава сляп и без ходило, там има линкове и към предишните дописки.
                      Не пуснах тема тук, защото по принцип смятам тази дискусия за контрапродуктивна. Ако ще се подхожда демократично, винаги ще има 2 лагера, които никога няма да се разберат. А в това време разни екоравновесия ще правят пачки с кастрации и други подобни дивотии. Вероятно затова никой не иска да вземе някакво решение. Което лично на мен ми изглежда очевидно.
                      Последно редактирано от Владимир Йончев; 01-04-12, 11:58.
                      www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        ...........
                        Решението трябва да се търси другаде .
                        Ъхъ. Решението го е измислил още Флобер.

Няма накъде. За да се регулира популацията, тя трябва да се сведе до регулируеми параметри. За това има един единствен начин и той е ясен на всички-куршум.
                        Като начало може да се почне с мораториум върху парите за хранене, кастрация и други глупости и за да не реве Европа, да се направи за един кратък срок /примерно 5г./.
                        Друг вариант /вероятно неприложим/ е вечерен час - примерно 24:00 - 6.00ч. с наряд от ловци-доброволци и без заплащане. Гарантиран резултат след 5 дена.
                        Много ми е интересно дали англичаните са по-малко европейци от нас. Там има частни пест контролърс, които чистят по европейки лисиците и подземниците в Лондон. Пълнят по едно ремрке на вечер и лисиците към екарисажа, зайците към ресторантите.
                        Ама ние сме по-светци от Папата.
                        "Ако те заАпе куче за едната ръка, подай му и другата".

Обичам животните и особено кучетата, имам и рибки. Кученцата около блокчетата са много сладинки, но за съжаление трябва да се избият. И тогава да почнем начисто.

И да спомена на защитниците на бездомните кучета, че куршумът е най-милостивият начин. Няма стрес от улавянето, няма ангажирани 3-ма души с кола, няма разходи за приют и за инжекция и безумен срок. Дали някой търси отчет на хората от Екоравновесие? Предполагам им се пада по половин куче на ден на човек.
                        И докато общинарите се мотаят , хората /неловци/ по места решават проблема с антифриз - отвратително гадно и нечовешко средство. Агонията продължава понякога и 10 часа. Не съм много мекушав, но гледката е ужасна.
                        ПП Браво на пазарджиклията за смелостта.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                          ... Помислил ли си за някой, евентуално заблудил се куршум,застигнал някой невинен човек/има доста случаи/,а за някоя ситуация, която в стремежа да си счупиш колата в някое бездомо животно, налетиш на някое дете или просто човек оказал се на неподходящото място ? Има една поговорка,че който нож вади, от нож умира! ...
                          Псетата изядоха доста народ. Пострадали от куршуми не знам да има, по Татово така са решавали проблема.
                          Нападнатият човек е останал сляп! По - добре да не беше оцелял...
                          И пак чакаме на някого! В случая подхода на кмета на Пазарджик.
                          Последно редактирано от Rabin; 31-03-12, 21:02.

Коментар

Има,има колега, невини пострадали от куршум,ама както всичко-много бързо забравяме!!! Примери бол,ама само да припомня този с полицая дето в гората си изпробвал оръжието на някакъв камък, преди няколко години беше,а този дето уби момичето пред едно видно столично заведение и още други,ама аиде-забравяме. А ти представяш ли си ако всеки грабне оръжие кво може да стане,А? И накрая пак смятам ,че проблема може да се реши тотално за 1-2 години, ако тези които са натоварени с неговото разрешаване си свършат работата както трябва,а не гледат само далаверата,иначе нищо друго няма да помогне и след 10г. пак ще си говорим за същите проблеми и глупости.
                            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

[QUOTE=c_gul;1814834]Ъхъ. Решението го е измислил още Флобер.

Няма избор. Куче или човек/може да е дете/!?!
                              А "природозащитниците" ни ги чухме, ни ги видяхме в Шумен!?! Защо ли???
                              SUBARU FORESTER 2.0XT '03
                              УАЗ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X