Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    .....................
    Гледай по философски на нещата.
    Андро, недей с философията, че за нея трябва да си сит и доволен като бездомно куче в София и да имаш време да мислиш, анализираш, абе да философствуваш. Философията на гладен стомах се нарича революция и нататък "колелото на историята се върти"... и работата е пънк.
    Тука се говори за безстопанствени кучета и подходящите боеприпаси .
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Този проблем няма да се реши, защото през него се точат законно милиони с годините.
      Неправителствени организации на всевъзможни уж активисти насърчават развъждането и подържането на популациите от бездомни кучета!!
      Ето и схемата:наемат се обикновенно леко чалнати безпарковци, самотници с отклонения да искаш..На тези им се подсигуряват средства за храна на бройка и горница за тях.Храниш повече бездомни кучета- имаш повеше средства.Така на глед уж леко изперкалите и неугледни кучкари на безстопанствените помияри са в основата на проблема!!Те няма да престанат да хранят бездомните глутници, защото така се прехранват, а това че всички останали страдат не ги засяга!!!

Личен опит Ви споделям.Преди години в Перник масово се развъдиха глутници по кварталите.Имаме с жената виличка до белодробната болница"Пантелей", която е на 5 км. от центъра на града и е в сами планината Голо Бърдо.Та там един беше завъдил 9 псета, като през ден се качваше с колело и торби да ги храни..Псетата се размножават и стана интересно..Първо нападаха и давеха кучетата на комшиите в дворовете им, после нападаха деца и сами хора, тръгнали на разходка на чист въздух...
      Пречаках онзи с колелото и най-човешки му обясних, че не ги ли върже и огради ще стане проблем.Онзи се отнесе явно несериозно и продължи да се качва да ги храни, само че нощем...Така, един ден качваики се на вилата открих кучето ни "канадски вълк" давено и с пречупен гръбнак.Горкото беше вързано за яка верига и не е могло да се справи с глутницата...спрях мъките му и го погребах.
      После нещата бяха ясни.Издебнах го през ноща, когато се качваше с храната и много, ама много ми се искаше да го копнем и него, но го оставих да се мъчи..Та всичко си каза, кой му давал парите за хлеб и кокали и защо го правел...Глутницата се самоизяде почти, след като нямаше кой да я подхранва..
      Иначе най-едрите и злобни екземпляри бяха нахранени за последно от един комшия, ловец дето му бяха изяли двете ловни кучета.Даже концентрат антифриз не им действал, но стрихнина свършил работа.

Хората са виновни за всичко!Има много , много малоумници способни на всичко за малко парици...., а мизерията ги прикарва още повече..
      В БГ нямат пари за операции на болни дечица, та карат хората да просят и разчитат на милосърдие, но за псетата се грижи цяла система от организации, която реално се самозахранва като нерешава проблема, защото иначе ще трябва да се разпусне.През тази система се изписват милиони парици на бедните данъкоплатци, като за благодарност им се подсигурява уличен екшън..В БГ е така, щото така се точи законно бол пара!!!Баровците не ходят пеш..
      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

От прочетеното до тук придобих пълна представа за "варварските" начини да се реши проблема /и те ще се окажат май най-правилния вариант/,но никъде не видях конкретно как ще се реши проблема по цивилизован начин и какви са конкретните действия,а само някакви мугляви приказки.
        Когато пламне чергата на комшията не ние твърде еня,но когато пламне нашата тогава олеле-мале.Така е и когато кучетата нападнат другиго той даже не трябва да се отбранява защото може да ги нарани,а това не е хуманно и "горките" животни ще страдат,но ако нападнат нас или наши роднини или приятели то нещата придобиват съвсем други вид и тогава позицията ни се измества на не знам колко си градуса и запяваме съвсем друга песен.
        Е и при тази ситуация се пита в задачката кой вариант да се избере:- І вариант-"варварски";ІІ вариант-"цивилизован"?
        И ми се струва,че доста несериозно да не кажа и неуместно е да се сравняват бездомните хора с бездомните кучета даже звучи и обидно.Какъвто и да е човек той е човешко същество,а не животно.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
          Този проблем няма да се реши, защото през него се точат законно милиони с годините.
          Неправителствени организации на всевъзможни уж активисти насърчават развъждането и подържането на популациите от бездомни кучета!!
          Ето и схемата:................
          А ето и решението /напълно неизпълнимо в БГ условия/.
          Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          .............
          Като начало може да се почне с мораториум върху парите за хранене, кастрация и други глупости и за да не реве Европа, да се направи за един кратък срок /примерно 5г./.
          ............
          Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
          ..............
          И ми се струва,че доста несериозно да не кажа и неуместно е да се сравняват бездомните хора с бездомните кучета даже звучи и обидно.Какъвто и да е човек той е човешко същество,а не животно.
          Тука е така. Мравката е по-голЕма от СТРАХИЛ божикравофф.
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
            ...неуместно е да се сравняват бездомните хора с бездомните кучета даже звучи и обидно.Какъвто и да е човек той е човешко същество,а не животно.
            Да,много хора не бих ги сравнил и с животни дори.Човека има много повече качества от всички животни,но с тези си качества,само вреди на останалите хора.Два пъти за по една година съм давал подслон с всички необходими удобства на различни бездомни хора и не само подслон,ами и храна и цигари,не когато мога - всеки ден,резултата беше,че си тръгваха с шутове в задниците!Нали умния човек го е измислил - "Храни куче да те лае" ,само с уточнение,че човека не лае,ами ще ти отрови живота.Сега съм си взел куче,не защото е бездомно,а защото за разлика от развития интелект и умения на човека,не може само да си направи дом!

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
              .........Сега съм си взел куче,не защото е бездомно..............................
              Кучето никога няма да те предаде, ще те гледа в очите и ще ти е вярно без корист. По-вярно е от жена /моята чак ревнува /.

Коментар

Какво не бива да даваме на кучето си :

http://www.bg-vet.com/Info/poison-drugs.html?lightbox[iframe]=true&lightbox[width]=80p&lightbox[height]=80p
                Последно редактирано от paunoff; 01-04-12, 00:21.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
                  И какво, като ги избиеш? Безотговорните хора ще изхвърлят други навън. Некастрирани. И пак същото.
                  А ако един бездомен човек те нападне, какво, ще поискаш избиването и на всички бездомни хора ли?
                  Кучетата и котките по улиците са там заради хората. И продължават да се множат заради тях. Заради тези, които продължават да развъждат в домовете си, защото им се вижда много мило любимото куче да си има дечица; заради тези, които изхвърлят животните си навън; заради тези, които милозливо ги хранят навън, но не си правят труда да ги заведат за кастрация (безплатна); но най-вече заради тези, които "усвояват" купища пари за (1) единствения метод, доказал се ефективен в цивилизованите страни, а именно кастрацията, но тя върви с адски бавни темпове, да не говорим, че повечето от кучетата продължават да се кастрират от доброволци, и (2) за чипиране, но продължава да няма контрол и всеки може преспокойно да си изхвърли довчерашния домашен любимец на улицата.
                  1.Като изхвърлят други,ще се унищожат и те.Безпроблемно е,зашото са единици - ти колко породисти кучета си видял по улиците и колко койоти..?
                  2.Ако ме нападне бездомен човек,ще направя така,че никога повече да не напада никого.Човека обаче е разумно същество и в повечето случаи се замисля,преди на нападне.Бездомните кучета не разсъждават,те действат инстинктивно - достатъчно е да навлезеш в територията,която си мислят,че е тяхна.Да речем,около някой жилищен блок..?Кажи ми сега - жилищните квартали тяхна територия ли са,или на човека?
                  3.Стига вече с глупостите за изхвърлени домашни кучета!От хиляда помияра макс два са били домашни.
                  4.Не кастрация,а физическо унищожение е ЕДИНСТВЕНИЯТ метод,защото,както казваше един журналист,те ни хапят,не ни...таковат!
                  За чипирането пък...има си отделна тема,не ми се говори тук за тази безмислица!
                  5.Няма начин жилищните квартали да се превърнат в място за живеене на тълпа озверели кастрирани помияри,заплашващи живота и здравето на хората!Не ми се мисли за вида на изпплашена бременна жена или нахапано дете,защото ми идва да разчекна и койота,и тоя дето го защитава!!!Пфу! Нормални ли сте бе,хора?!Никой ли не се замисля какви психически травми може да нанесе една такава гад на дете?!И какво (не дай Боже!) трябва да си мислят след това родителите - то,горкото не е виновно,хората са виновни...Да,виновни са,че са го допуснали(помияра)да живее сред тях,а НЕ СА ГО УБИЛИ НАВРЕМЕ!
                  Последно редактирано от Bat_Pepo; 01-04-12, 03:53.
                  Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                  Най-добрият ром е студеният ром!
                  Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

По "татово" време, ако си спомняте, като тръгнеха да прочистват безстопанствените кучета, срещнеха ли и домашно без повод и намордник и то си заминаваше. Така че не забравяйте, колко случаи има на нахапани и от домашни, неправилно стопанисвани.

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                    Андро, недей с философията, че за нея трябва да си сит и доволен като бездомно куче в София и да имаш време да мислиш, анализираш, абе да философствуваш. Философията на гладен стомах се нарича революция и нататък "колелото на историята се върти"... и работата е пънк.
                    Тука се говори за безстопанствени кучета и подходящите боеприпаси .
                    Цецо, сит философ и поет...нЕма...

Коментар

Винаги съм се чудил как часове след умирането на представител на фауната - редуцентите разграждат материалите на тялото му.
                      На едната имунна система се крепи съществуването на индивида.
                      Гледам една тема - няма бърза помощ. Гледам друга - навлизат ти в частната собственост. Гледам трета - защитават зверовете, ако се защитиш - ще те съдят.
                      Държавата на какво се крепи и има ли то почва у нас?
                      За чий са им тия палати, ако са насред гето? Да давам ли линк колко евтино вървят палати у Факултето?
                      Последно редактирано от Rabin; 01-04-12, 10:03.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                        Държавата на какво се крепи и има ли то почва у нас...
                        Зависи от държавата. Някъде се крепи на цялото население, някъде е силова и се крепи от силата на една клика, и всъщност е държава на тази клика.

Коментар

Винаги съм се чудил защо плъховете и мишките не се ползват с такава ревностна закрила от природозащитници или както там се наричат (да не взема да обидя някое движение) ? Ми и те са животинки, стават за домашно отглеждане , имат голям принос в лабораторните изследвания, медицината, фармацията и т.н. ? Защо точно кучета ? Имам версия, тя е малко обидна за ... х-м-м съгражданите ни, а именно: селско-овчарски манталитет, пренесен "у градО". Поколения наред предците на тези хора са пасли овце и говеда и кученцето е било най-верния помощник, приятел, другар... че даже и партньор за.... Ми как да не си завъдят едно пред блока ?! Пък като завъдиш едно, то си намира другарче в живота, създават потомство и т.н.
                          Има разказ на Марк Твен за милозлив човек, намерил куче със счупено краче. Излекувал го, измил го, хранил го докато оздравее и го пуснал по живо по здраво... Каква била изненадата му, когато един ден пред вратата си видял оздравялото куче, което водело със себе си куцащо на три лапи другарче. Човекът плеснал с ръце и благодарил на Господ, че и безсловесните твари знаят къде е домът на добрия човек и водят себеподобни за помощ. Погрижил се за това куче, излекувал го... но след седмица на вратата му имало вече 6 (шест) кучета, защото двете излекувани довели по две болни другарчета... Човекът решил, че Господ го поставя пред изпитание, благодарил му за това... погрижил се за тях... след седмица навън вече виела глутница от болни, сакати, крастави и недохранени псета... Не можах да намеря разказа в нета, да дам линк.
                          Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 01-04-12, 12:42.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Избиват кучетата, осакатили професора в кв. „Малинова долина“

Само пак да попитам - колко милиона изхабихме за кастрацията на това Екоравновесие. Щото гледам сега се връщаме на изходната точка.
                            www.offnews.bg

Коментар

При крайни ситуации се ползват крайни мерки(или не е крайна ситуацията жив човек да бъде яден от бездомно куче)Нормално,когато вали сняг си обувам зимни обувки.Как ли да отреагирам на агресивно куче!?Къш,бе миличко,а?Или-бум,бе изрод!Даже да ме банне модератор ще си изкажа мнението.А то е:който може да ги намаля с всички възможни средства!Пък природозащитниците да си оправят приоритетите-дали хората не са приоритет,а!И кога ги чухме да са залесили някоя опожарена местност.И такива...Не бива да се мешат различните проблеми
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Еколози спасили злите кучета

Това в заглавието е повече оправдание, отколкото реален проблем, защото въпросните зли кучета са в приют, а не в "Малинова долина". Но изключително впечатляваща е тромавата процедура за едно куче. Петима се събират и трябва да са на едно мнение. Не знам при раждането на дете дали петима имат работа.
                                www.offnews.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X