Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Тезата с кастрирането е много проста. Кастрират се, спира се размножаването и като умрат всички налични ще изчезнат бездомните кучета, щото нямат поколение. И като се има предвид колко е средната продължителност на живот на едно куче, то проблема ще се реши за едни 10-15 години. През тези 10-15 години човешкия вид ще трябва да даде още няколко жертви, които ще бъдат описани по форумите като грешка на хората и така всичко ще приключи. Трябва просто търпение. Аз харесвам кучетата и съм изгледал доста, които си заминаха от натрупаните години. Хората взимащи в къщи куче да си го гледат трябва да са много наясно с какъв ангажимент се натоварват и с каква отговорност, а не да вземат куче, щото детето ревнало че иска, пък след една година бащата да го товари в багажника и да ходи на "отдалечено" място да го "изхвърля", щото няма кой да го гледа. За това съм съгласен, че хората са виновни, ама те и за много други неща са виновни. Не е виновен обаче нито този професор, който почина, нито сестра ми, която два пъти /за сега/ беше нахапана добре, нито хилядите други претърпели сблъсък с тази напаст. В сегашната ситуация в София е немислимо да ми се говори, че видите ли ще направим приюти, ще ги кастрираме и всичко ще се оправи, щото докато това стане ще продължаваме да сме свидетели на сцени с нахапани хора. Трябват бързи и крайни мерки да се изчистят улиците, пък после може да им строим къщички.
    Като чета тази тема имам чувството, че живея в свят като филма "Планетата на маймуните", щото и там едни космати си правят с хората каквото си искат, а пък все си мислих, че по веригата сме над кучетата.

Коментар

Бойко, колко породисти домашни кучета си видял по улиците?
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

То с кастрирането добре, ами какво правим с поколението на некастрираните домашни помияри? Защото поне половината от него се озовава на улицата пред блока, където "добросъвестната" бабка му хвърля от терасата огризки от масата и смята, че върши страшно добро дело. Даже колибки от кашони и какво ли не им струпват под балконите. Ами "софиянците", прииждащи всеки ден от околните села, къде мислиш си изоставят палетата? Докато не се вземат мерки за строг контрол при отглеждането на домашни кучета (и тези на село), положението няма да се подобри.
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами само в Света Троица имаме един питбул, немска овчарка и сега от скоро се мотае един хубав сетер. Те уличните така или иначе някога са тръгнали от "смесен брак". Все пак не са дошли от куче с котка.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
            Ами само в Света Троица имаме един питбул, немска овчарка и сега от скоро се мотае един хубав сетер. Те уличните така или иначе някога са тръгнали от "смесен брак". Все пак не са дошли от куче с котка.
            Породисто животно никой не изхвърля. Аз работя на улицата и досега не съм видял чистокръвно животно да се мотае дълго време безстопанствено. Виж, мелези бол... И от там тръгва основни проблем според мен. Изтървава някой кучката и после, щото е "милостив", кутретата заминават на улицата.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Мерки за отглеждането на домашните любимци и сега си има достатъчно. Имам едно лично наблюдение за нашия парк Света Троица. От около година съм по цял ден там с детето ми. Сутрин до към 09.30 часа се разхождат кучетата. Целия парк се засира, въпреки че от общината наслагаха кошчета специално за изхвърляне на лайната. Хората са щастливи, разхождат си любимците и всичко е супер. Около 11.00 часа се появяват майките с другите домашни любимци - децата. Та те малките докато си играят, тъй наречените родители дозасират всичко останало с изхвърлени памперси, бутилки, семки, салфетки, пластмасови чашки от кафе, фасове и куп още неща, въпреки че и за тях общината е сложила много кошчета, буквално почти до всяка пейка. Общината пък, смея да твърдя, че добре си върши работата в парка, като всяка сутрин се чисти абсолютно всичко. Ето един пример, в който "държавата" в лицето на общината си върши работата, а останалите не. Всичко е въпрос на лична съвест и морал и така е и с отглеждането на домашните кучета. Има си наредби и правила за отглеждането на домашните и е личен въпрос кой как го спазва. Но това е при домашните, а въпроса е в момента с уличните, с които имаме огромен проблем.

Коментар

Така е, въпрос на съвест и морал е. Но за да се възпитат такива трябва и "тояга", щом убеждението не работи. А следващото поколение ще го прави вече по навик и така ще възпитава и своите деца. Няма как да убедиш един простак, че не е редно да си хвърля кутийките от бира през балкона (а гаджето му - изпозвани дамски превръзки), ако не го уплашиш с нещо. Имаме си такива съседи-квартиранти и смятам в най-скоро време да приложа крайни мерки на четири очи.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Цецо, аз имах предвид как една общност на която не се пречи се справя сама с проблемите. А, че винаги ще има тарикати-ще има, стара истина е, но в случая с кучетата тарикатите са в еко-меко природозащитниците.

Изобщо градския човек се е изнежил, затлъстял, поизвратен, омързеливил се е, и от скука мисли какви ли не глупости.

Я да закарам еко-равновесите да поживеят няколко години на село-да видим дали ще им дойде на ума да защитават "миличките" кучета...
                  И да си бръснат краката
                  Друг "вид" аз не знам да има вече. То това е и един от проблемите, че и селяните станАха гражданЯ...

Коментар

Има бе, как да няма. Макар и по-малко-по селата си живеят хора, които са запазили нормалния човешки разсъдък, и проблем с появата на глутница кучета няма. ДА не говорим пък за нахапани хора.

Но там въпросите се решават по ефективен начин, а кой е ефективен-който свършва работата.

Не ме разбирайте криво, не мразя кучетата, даже им се кефя, ама като стане въпрос хората или кучетата-няма две мнения кое е по-важното. Щом като няма друг ефективен начин за справяне с проблема-ще се наложи да се ползва който върши работа.
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Добре де, тия дето подкрепят нормалния разсъдък в селата, що не си идете на село? Или ако сте там - какво ви вълнува проблема?
                      Изписаха се доста простотии и за пореден път се разбра, че е пълно с клавиатурни мъжкари. Това добре, ама файда нулева.
                      За всички проблеми на едно общество е виновно обществото (с редки изключения, които не касаят България).
                      Аз съм всеки ден в разправията майки/бащи срещу собственици на домашни кучета, аз съм от последните.
                      И от двете страни на барикадата има много идиоти, и двете страни носят своята вина за ситуацията.
                      Ни общината, ни селяните, ни истериците/чките, ни Чък Норис може да реши проблема, ако обществото не изтрезнее и всеки не даде своя скромен принос като "гражданин"
                      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                        Чък Норис може да реши проблема, ако обществото не изтрезнее и всеки не даде своя скромен принос като "гражданин"
                        Аз съм давал и давам своя принос, като гражданин. Гласувах за кметица, която обеща да реши проблема. След като стана ясно, че няма да го реши давах своя принос с помоща на мосю Флобер. Сега с тия закони за защита на животните стана много рисковано и мосю Флобер отстъпи място на нови методи.... Следващите избори ще гласувам за друг.
                        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Мосю флобер е пич, ама партизанската война не дава особени резултати в исторически план. Другите методи, като парчета сланина с пирони в нея (това е което съм виждал) дават и жертви, които не са били предмет на концепцията, както и всички други "терористични" действия.
                          За гласуването и разочарованието съм съгласен, но не може да отделяш 30 минути на 4 години и после да чакаш още толкова, за да поправиш грешката. На тия кметове и всичката чиновническа .... трябва да се държи сметка за действията през целия мандат или да се ръчкат да си я вършат, щото иначе и на тях разсъдъка им залинява и започват да стават това, което сме ги свикнали да бъдат.
                          Зима иде

Коментар

Във фоаето на магазин Европа в квартала Хаджи Димитър - зад автоматите за чорапи и напитки ежедневно гушнати спинкат по няколко кучета... милички добрички и вероятно кастрирани - малко миризливо - некъпани ама айде - Европа ... за които служителите на магазина занят - освен ако не отиват на работа със затворени очи - и си тръгват по същият начин. Пред магазина дежурно лефтюни огромно куче-мечка - рошаво дебело и също обикновенно спящо .. което в един прекрасен зимен ден де излегна на средата на фоаето вирна четирите крака нагоре - развя сплъстената си козина - вероятно с надеждата някой да го чеше по корема - или просто за кеф .. И Европейските потребители се налагаше с торбите с покупките - да го заобикалят и прескачат този пес, .. , за да успеят да излязат от магазина ЕВРОПА, който е на някаква партия, до колкото разбирам от безплатните - вестници-реклами на същият магазин- с които пълнят пощите и в които често има похвали за дейноста на партията им майка... пък да сриташ такова гигантско куче, докато си държиш детето за ръка - не знаеш какво ще се получи..
                            Друг е въпроса, че вечер мирише на мърша - до щанда за месо .. Самите меса са сивеещи стари в комбинация с по-пресни - пък дано се продадат ... касите през които се прекарва всяка една стока - омазани и затлачении от боклуци .. Зеленчуците още на входа - пакетирани по няколко - полу изгнили - с надпис първо качество ... Въобще - Европейско - и от вътре и от вънка ..
                            Върнах им едни лепнещи вмирисани уши - казаха ми че съм имала право да отворя торбичката и да подуша - преди да платя на касата ... а торбата със същите уши - продължаваше да си стои във витрината със останалите меса и да смърди ... Направих им забележка .. и ги попитах - дали трябва да си говорим чрез ХЕИ... ми то такова .. срокове .. шефове .. ще проверим .. На излизане - пак прескачане на кучета .. Ама така е в нашата Европа. Гнусна и с грижа за уличните-магазински кучета .. затова и не пазарувам там ..вече.
                            Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Един приятел вчера сподели случка .. и като ми хареса начина по който е облякъл в думи преживяването си рекох да ви го споделя...
                              .. Свилен Bass..
                              ..
                              Вчера един ПРОБЛЕМ лаеше агресивно некви хора на една спирка, когато забеляза, че стои на пътя ми и се зае с мен. Получи много добро РЕШЕНИЕ, чрез яката левачка в главата и побягна, с квичене. Изведнъж, ПРИЧИНАТА (липсвала до този момент) се появи из сенките с вик "О, Боже!". (Обичам да ми говорят така, но се превъзбуждам, а и не беше мой тип, освен, че беше и мръсна...)

...та, точно бях РЕШИЛ ПРОБЛЕМА и се зарадвах, че имам възможност да РЕША и ПРИЧИНАТА и спрях, да я изчакам, но ПРИЧИНАТА се затича след ПРОБЛЕМА и не пожела да получи РЕШЕНИЕ, а аз продължих по пътя си.

Ако някой смята, че човешкото здраве е по-маловажно от кучешкия живот или дори, че кучешкото (и физическо, и психично) здраве е по-важно от човешкия живот, няма какво да направя, освен да му предложа да напусне работа, да остави дом и всичко и да да започне да се скита гол из улиците (и т.н.) и да заживее със "своя вид".
                              Дори може да дойде, да ме полае и да получи безплатно РЕШЕНИЕ.

Това е, което мога да направя, по темата. Истинско, адекватно РЕШЕНИЕ, дори и локално. Все пак, не мога да спася целия свят, но се опитвам поне себе си...
                              ...а пък ако някой не е съгласен с мен, спокойно може да си подаде краче, ръчичка или там, каквото прецени, като му се предостави възможност и да нахрани горкия, озлобял ПРОБЛЕМ, докато с друг крайник го милва или храни приятелите му.

Уф!ff

Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Някой запитвал ли се е защо по селата няма скитащи кучета?..
                                Просто е-там правилата са прости и в сила е истинския, работещ закон-на джунглата(както се нарича), а не евро-мевро глупостите...
                                И хората са по-истински. И не си бръснат краката, а си поддържат пушките в изправност
                                Дрън-дрън. Има две много прости обяснения, които не са свързани нито с пушката, нито с бръсненето. И двете произлизат от един факт - на село хората са МНОГО по-малко, отнесено на единица площ. От това следва, че
                                (1) има много по-малко хранителни остатъци и те обикновено отиват при домашните животни.
                                (2) местното самоуправление (кмет, община) са много по-близо до хората, имат много по-малко за "усвояване" и дължат обяснения не веднъж на мандат, а всяка вечер в кръчмата.

Иначе, Кольо, не знам какви селяни познаваш, но тези, които аз познавам, имат досущ еднакви лични качества като гражданите. Зер, обикновено са роднини. Освен дето селяните средно са по-възрастни и често не им е ни до бръснене, ни до пушка.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Породисто животно никой не изхвърля.
                                Изхвърлят всякакви, но най-вече новородени.

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                                един пример, в който "държавата" в лицето на общината си върши работата, а останалите не.
                                И да, и не. Според мен пилее излишни пари в чистене, вместо да нажули малко глоби на "гражданите" и да е чисто по цял ден, а чистенето да струва наполовина.

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                                Следващите избори ще гласувам за друг.
                                Той каква причина ще има да свърши работа? Те са на принципа "един месец лъжене и цял мандат кмет". Който и да бъде избран, докато не бъде държан отговорен за нещата, които е обещал, все тая.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X