Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Дрън-дрън. Има две много прости обяснения, които не са свързани нито с пушката, нито с бръсненето. И двете произлизат от един факт - на село хората са МНОГО по-малко, отнесено на единица площ. От това следва, че
    (1) има много по-малко хранителни остатъци и те обикновено отиват при домашните животни.
    (2) местното самоуправление (кмет, община) са много по-близо до хората, имат много по-малко за "усвояване" и дължат обяснения не веднъж на мандат, а всяка вечер в кръчмата.

Иначе, Кольо, не знам какви селяни познаваш, но тези, които аз познавам, имат досущ еднакви лични качества като гражданите. Зер, обикновено са роднини. Освен дето селяните средно са по-възрастни и често не им е ни до бръснене, ни до пушка.

Изхвърлят всякакви, но най-вече новородени.

И да, и не. Според мен пилее излишни пари в чистене, вместо да нажули малко глоби на "гражданите" и да е чисто по цял ден, а чистенето да струва наполовина.

Той каква причина ще има да свърши работа? Те са на принципа "един месец лъжене и цял мандат кмет". Който и да бъде избран, докато не бъде държан отговорен за нещата, които е обещал, все тая.
    Прав си. Многото кучета са в кварталите където има повече хора които да ги хранят, най-вече панелните защото са най-големи блоковете. Не съм съвсем съгласен за това, че кучетата по улиците са пуснати от хората, поне тези които виждам аз във Варна и Шумен. Над 90% са поне второ поколение на улицата, редовно виждам бременни или наскоро родили, както и малки. С белези на някаква порода виждам изключително рядко. В квартала имаме проблем с един иначе интелигентен човек(той е музикант- класическа музика, не знам какъв инструмент, а жена му е кожен лекар) който в двора си не повече 8х8 метра има 3-4 дребни помията а пред тях има още 4 по-едри които храни и дори зимно време им оставя гаража отворен да седят там на топло. Вечер ме е страх да се прибирам от там и заобикалям по други улици, брат ми миналата година го бяха гонили няколко пъти в рамките на седмица. Заради такива хора има проблем с кучетата.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      .....не знам какви селяни познаваш, но тези, които аз познавам, имат досущ еднакви лични качества като гражданите.....
      Айде сега да не обиждаме селяните! Тези които аз познавам, освен ако не им трябва пастирско или ловджийско куче, не намират смисъл в отглеждането на стока, която "ни се дои, ни се стриже". В повечето случаи, отишлите на село кучета са такива взети в града, в последствие мама или тате казват "това да го махаш" и или отива на улицата в града, или (ако са по-съвестни) го закарват на село при баба и дядо на улицата. Или ако имат виличка, го закарват там да пази, хранят го лятото и на есен, като зазимят обекта се сформира една бясна прегладняла глутница зарязани кучета с високо самочувствие (все пак са били гледани известно време). Или пък намират хубаво малко сладко кученце на спирката на автобус 76 и решават да го заведат на вилата да пази. Версии много. Или малко детенце намира от приятелче кученце със съмнителен произход, завджа го вкъщи и още същата вечер след див скандал кучето става поредната бройка уличник.
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Това не е обида. Хората са си все тези.

Има и още една причина на село кучетата да са по-малко - традицията да се "разтребват" излишните новородени, преди да са прогледнали.

Коментар

Напълно подкрепям и мога само да добавя , че в селата няма кучета защото ги пускат е софия. Относно хората винаги има изключения и цяла зима давам за пример хората от форума как са помагали със собствени средства и точно те не са плакали срещу община , държава(която всъщност сме ние) или Б.Б. като по разни други форуми. Пак твърдя , че всичко зависи от нас. Един много готин човек някога е казал"Преди да поискаш от държавата, помисли какво ти си и дал"или нещо подобно .
          ЛАДА НИВА 1.7
          Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            То с кастрирането добре, ами какво правим с поколението на некастрираните домашни помияри? Защото поне половината от него се озовава на улицата пред блока, където "добросъвестната" бабка му хвърля от терасата огризки от масата и смята, че върши страшно добро дело. Даже колибки от кашони и какво ли не им струпват под балконите. Ами "софиянците", прииждащи всеки ден от околните села, къде мислиш си изоставят палетата? Докато не се вземат мерки за строг контрол при отглеждането на домашни кучета (и тези на село), положението няма да се подобри.
            това мнение подкрепям
            ЛАДА НИВА 1.7
            Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Много интересна драма възникна днес, чак до съда стигна:

Драма в Сеславци – виновните кучета ли избиват

Еколозите твърдят, че "Екоравновесие" хванало съвсем друга глутница и я пробутвало за тая от Малинова долина, за да се хвали, че проблемът е решен.
              www.offnews.bg

Коментар

Превод:
                тия нямат грам отчетност.

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                  Много интересна драма възникна днес, чак до съда стигна:

Драма в Сеславци – виновните кучета ли избиват

Еколозите твърдят, че "Екоравновесие" хванало съвсем друга глутница и я пробутвало за тая от Малинова долина, за да се хвали, че проблемът е решен.
                  И в една друга подобна тема бях писал за поредността на приспиване и събуждане.Друго няма да помогне.Наистина има хора които си вярват ,че евтаназията и приютите са геноцид и концлагери.Като през цялото време имам в предвид само и единствено скитащи кучета. А че някой дърпа юздите на откачалките дето не правят разлика между човешкия живот и кучешкия такъв,спор няма.
                  Румен Николов

0888 358 572

Коментар

А някой питаше по какво ще стреляме след като избием скитащите кучета. Предполагам, че просяците и циганите няма да имат нищо против ако бъдат прередени от г-ца Николова и приятелките от Дара/мара/бара и т.н.
                    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Ясене, пак не си ме разбрал.
                      Хванал си се за думите, а аз исках да покажа смисъла-по селата хората са прагматици, и ай се е появил проблем с кучетата-ай са го решили. Може да не е с пушка(ловците са малко), но ще намерят начин. Обикновено селяните са с корави души, и не започват да повръщат като видят малко кръв.

За разлика от много изнежени лигльовци в градовете.

@хуко-Защо си мислиш, че проблема не ме интересува? Вярно, тук кучетата може да са по-малко(не знам де), но проблема си го има. Аз не се плаша много от кучета, ама жената като види по-голямо куче и застива на място. Така, че и аз, и всеки друг е заинтересуван от решаване на кучешкия проблем.

Или да се забрани на неживеещите в София да пишат в темата...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Ясене, пак не си ме разбрал.
                        Хванал си се за думите, а аз исках да покажа смисъла-по селата хората са прагматици, и ай се е появил проблем с кучетата-ай са го решили. Може да не е с пушка(ловците са малко), но ще намерят начин. Обикновено селяните са с корави души, и не започват да повръщат като видят малко кръв.

За разлика от много изнежени лигльовци в градовете.

@хуко-Защо си мислиш, че проблема не ме интересува? Вярно, тук кучетата може да са по-малко(не знам де), но проблема си го има. Аз не се плаша много от кучета, ама жената като види по-голямо куче и застива на място. Така, че и аз, и всеки друг е заинтересуван от решаване на кучешкия проблем.

Или да се забрани на неживеещите в София да пишат в темата...
                        Адаш, да ме прощаваш, ама и аз станах селянин и мога да ти кажа, че има доста скитащи чупакабри и на село.
                        Същото е положението и в другите села. Друг е въпросът, че тук част от скитащите песове си имат стопанин, който просто ги е пуснал на свободна практика.
                        Принципно не създават проблеми, защото изглежда осъзнават, че ще отнесат някоя и друга лопата.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          ...........
                          ....по селата хората са прагматици, и ай се е появил проблем с кучетата-ай са го решили. ......................
                          По български се казва "Застрелян като куче" /проблема де/.
                          ПП На к'во ли се дължи тоя лаф? И не е ли свързн с решението на ребуса?
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Днес една квартална кукумявка, от тия изпрекалите клюкарки ме предупреди, че някой бил стрелял с въздушна пушка по котка и щяла да уведоми полицията, защото само аз на три преки съм ловец и имам пушки!?

Какво да го правиш говедото!?

Да не четат децата, но на такова трябва да му се инкорпорира един фишек в задника!

Сега ще трябва да обяснявам, че моите пушки стрелят с барут и съм фен на котките, защото ядат мишки!

То и това не е за приказване, че като настъпих една мишка една сврака се разкрещя, какво ми било направило мишлето.. Тръгнах да и го давам, за да го погребе, ама не го взе и не му отдаде последна почит.

На моменти се питам, всички ли са изтрещяли?
                            Като ядат пържоли от нещастно прасе, заклано висейки надолу с главата, харесват ли им пържолките или си мислят, че те растат по дървото?

Живота е груба игра и ако са толкова чувствителни, да станат вегетарианци и хрупат само марули и жълъди!
                            Последно редактирано от Volk; 11-04-12, 21:06.

Коментар

Дали тези кучета са онези кучета ... може и да са , може и да не са...

Пред входа където живея има две кучета - Буба и Пупа - кастрирани . Буба има дървена къща с табелка . Пупа - или е на гости на Буба или спи на вторият етаж пред асансьорната врата когато е студено . Веднъж през зимата в студа ми се залепи едно дружелюбно нахално куче .. което въпреки ръмженето на Буба успя да се вмъкне във входа докато аз влизах - въпреки че се опитах да му попреча ... точно тогава пак нямаше ток във входа - но подвикнах на Пупа да държи, аз останах при отворената врата .. и малко след това - кучето натрапник излезе - след него ръмжащата Пупа . Пред блока не са разбивани коли , не се събират други кучета, не е мръсно.
                              Това е примерът и как кучетата може да са полезни без да пречат ... обаче съберат ли се 4-5 песа на една улица ...стават в повече...
                              Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                                ...
                                Това е примерът и как кучетата може да са полезни без да пречат ... обаче съберат ли се 4-5 песа на една улица ...стават в повече...
                                Г Л У П О С Т И!
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X