Здравейте, някой да е пробвал 600 ватовата права прахосмукачка, която се върти тази седмица? Заглеждам я заради елементарната конструкция без торбички и водни филтри, и възможността за леко разнасяне из стаите (и колата)..
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти за домашен майстор - Лидл и други
Свий
X
-
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнениеВ НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
За въпросния жираф - PWDS 920 B2, нямаха отделно да се продават от кръглите шкурки със вентилираните отвори, откъде могат да се купят, например в Бриколаж или Практикер имат ли ги, или мога да сложа някакъв шлайф диск подходящ да свалям стария мухлясал латекс?
Коментар
-
#1054.1
mitko 53 коментира
Вчера, 15:17
За този размер има всякакви, проблемът е ,ако искаш всичко да е точно, броя на отворите- за парксайда са десет,.Когато пуснат се запасявам . Проблемът е че пускат асорти размери, та тези Р60,80 почти не ги ползвам.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сега гледах клипче на точния модел жираф и странно на клипчето шкурката с велкро е с 6 отвора, защо моята е с 10 отвора при положение че говорим за един същ модел PWDS 920 B2, предполагам като е с 10 отвора по-добре ще смуче прахосмукачката праха при шкуренето?
За свалянето на мухлясалия латекс с каква едрина ще е най-подходяща шкурка да купя, P120, P150 или коя, за целия таван и 4 стени, стаята е голяма колкото стандартна спалня на панелка, горе долу колко шкурки ще трябва да купя като бройки?
Препоръчайте ми каква маска с филтри да купя и очила, но все пак да не струват повече от машинатаПоследно редактирано от Еделвайс; 21-10-23, 08:17.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение#1054.1
mitko 53 коментира
Вчера, 15:17
За този размер има всякакви, проблемът е ,ако искаш всичко да е точно, броя на отворите- за парксайда са десет,.Когато пуснат се запасявам . Проблемът е че пускат асорти размери, та тези Р60,80 почти не ги ползвам.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сега гледах клипче на точния модел жираф и странно на клипчето шкурката с велкро е с 6 отвора, защо моята е с 10 отвора при положение че говорим за един същ модел PWDS 920 B2, предполагам като е с 10 отвора по-добре ще смуче прахосмукачката праха при шкуренето?
За свалянето на мухлясалия латекс с каква едрина ще е най-подходяща шкурка да купя, P120, P150 или коя, за целия таван и 4 стени, стаята е голяма колкото стандартна спалня на панелка, горе долу колко шкурки ще трябва да купя като бройки?
Препоръчайте ми каква маска с филтри да купя и очила, но все пак да не струват повече от машинатаFord Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
При мене добра гладкост се получаваше при шкурки Р150 и 180. Там 240 и 320 почти не ползвах. Шкурките се задръстват най вече от неизсъхнакл добре гипс или ако стигне до гипсовата мазилка(в моят случай Баумит рацио 2000). Това Баумит фино Гранде и Фино Бело го шкури почти без да се задръстват. Добре изсъхнал латекс (в моя случай Баумит ) също го шкури без задръстване, прешкурвах два тавана понеже не ми хареса резултата от боядисването. Лидъл ските шкурки са си най на сметка , връзваха се към 50ст. бройката, но ги няма постоянно. Не знам ако се купят такива без отвори и се направят по шаблон със замба, дали ще се получи.
- 1 like
Коментар
-
Ясно, ще гледам да имам P150, в Лидъл когато пускат съответна машина която си иска и консумативи, винаги ги пускат заедно, странно ми е че предлагат жирафа без и помен да предлагат и шкурки, не са пускали и една бройка с въпросната машина?
Малко тъпо е да предлагаш конкретна машина и да не предлагаш консумативи за нея, разбирам да са се свършили а те не са ги и предлагали.... Иначе гледам по 2 лева за шкурка спрямо тази лидълската за 50 стотинки та има смисъл да се запасим от тях, само дано да ги пуснат тия дни покрай машината им, в краен случай ще се бръкна за 2 лева на шкурка...
-
Да се върна към банцига.
Не ми харесаха ревютата за Парксайд, макар че в този клас няма какво толкова да се желае. Масата се гъне, слабичка конструкция.
Взех подобен втора употреба за 250 пари. Пак е китаец, внос от немско. Алуминиева тяло, чугунена основа, 350w, 18кг.
Направих му необходимите центровки и приспособления, и мога да кажа, че за това за което е предназначен, го върши. Реже право, държи 90°.
Междувременно взех и оберфрезата на Парксайд. За 80пари, неупотребявана, но без гаранция. Добре е направена, и с прецизни настройки за дълбочина. Още не съм я натоварил, но мисля че в сравнение с 500ватовият ми Елтос, ще пее.
- 1 like
Коментар
-
Здравейте,
На някой да му се намира стара батерия от 18 волтовата серия инструменти? Не се намират вече а искам да си направя втора батерия. Модела е "PAP 18 A1". Интересува ме корпуса и платката вътре да са здрави, елементи ще си сложа аз.
Коментар
-
Има преходници на 3д принтер и ще може да ползваш новите батерии 20-25лв е един
-
Имам две платки и едно долнище за батерия 1,5 Ah , 18V, но от първите модели, pabs 18li-b2,където жаковете са на батерията, а щипките на винтоверта. Винтоверта има само плюс и минус, без Т порт. От горнищата на батериите си направих два адаптира за Х20V. Един такъв винтоверт го преработих директно към Х20, но беше сложничко, занитвах пера към щипките да станат като жакове. Елементите ги ползвам със челник, купих си двойно зарядно за 18650.Последно редактирано от mitko 53; 20-11-23, 06:26.
-
-
Това с преходника е вариант, но идеята е друга - тъй като ми умря старата батерия, поръчах елементи. Пакета е от 10 броя. С пет от тях възстанових моята и другите пет са опция да си направя втора батерия. Защото е добре като ти "свърши тока" докато работиш да смениш батериите и да си довършиш вместо да чакаш около час да се заредиш. Поради тази причина си търся втора кутия. Не че не мога да напъхам батериите по челници и др. консуматори само за да ги оползотворя някак, но не е елегантно решение...Иначе с 3D принтер разполагам на работа и мога да пусна преходник. Но това ще го оставя като крайно решение - в случай, че не намеря кутия.
Коментар
-
Днес ,по път през Минтана, викам да погледна в Лидъла за нещо на далавера. Та на щандовете всичко за....(в случая за 25лв) гледам вертове PBSA 12D4, естествено без батерия и зарядно, с комплект свредла и битове. Без много чудене отвлякох една бройка, въпреки че имам подобен от първата серия(на батериите и зарядното не съвпадат шлиците).
Коментар
-
На този,третият нож, за тухлите, съм му мераклия https://www.lidl.cz/p/parkside-perfo...de=Only_Online , , че с шлайф на закрито е яка пушилка. Тази система за нивелация на плочки също е новост https://www.lidl.cz/p/parkside-pomuc...de=Only_Online , ползвал съм същата на Hardy, върши работа.
Коментар
-
Въпрос за батериен ъглошлайф на Парксайд: вършат ли работа, какви модели има, че служебния на сина ми при малко натоварване изключва и после при следващо включване тръгва отново докато не го натовариш. Според него 10 мм болт не може да среже наведнъж.
И следващ въпрос: какъв диск за ъглошлайф за рязане на алуминиев профил?Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Имам от зелената серия, още когато бяха 115мм. Два пъти ми го сменяха гаранционно, при по сериозно натоварване се разпада връзката между ротора и пиньона, от някаква пластмаса е. А за спирането е така, ако натиснеш повече спира, а с 2Ah батерия е скръб. Тези черните performance не знам как са, последният модел който пускаха при нас, с плоския, издължен редуктор е с доста ниски обороти- по спомен 8000, за неръждавейка е добре, иначе са ниски . Още веднъж споделям, от зелените бегай.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар