Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Груб строеж?

Първоначално публикуван от Jeep_bs Преглед на мнение
    Аз като живеещ край морето ти препоръчвам горещо да не слагаш вар във външната мазилка. Верно е, че ти не си край морето, но проблемите са от същото естество. Варта е хигроскопична и "дърпа" влагата. Зимата се получават замръзи и след време мазилката ти е на земята. Варта всъшност в мазилката се използва само за лепливост.
    ВЪНШНА мазилка - само цимент и пясък!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    За лепливост на пазара има достатъчно добавки. Съвет от професионалист : Не слагай вар! И плати малко повече за майстори които ще се съгласят да не слагат вар във външната ти мазилка.
    Имай в предвид, че мазилката(мазането) е най - неблагодарната операция(СМР) в строителството. Останали са само цигани които я практикуват. Защото е ужасно трудоемка, мръсен строителен процес и неблагодарен (разбирай лошо платен)

ПС Не дадох цена ....
    А само цена ти искаха....ама ние си те знаем , споко !
    И сега колега - въпрос от един НЕпрофесионалист :
    Ти с какво образовние си ?
    Какво професионално те свързва със строителството ?
    Имам и други въпроси - но когато видя наистина , че си професионалист ще ти ги задам .
    И сега нека предположа - а ти ще пишеш дали е вярно .
    1. Не си завършил нищо строително - така смятам от професионалния ти съвет - "да не се слага вар в мазилката" . Учи се по предмета "Строителни материали " . Прочети го - интересно и професионално четиво . Там ще разбереш какво е варта .( няма да споря - само питам ).
    2. Ти си предприемач . Похвално , но недостатъчно за да раздаваш професионални съвети . Мнение си имай - всеки има.
    Всеки може да следи работата по даден обект - ако има плановете, материалите и ..... майстори . Според теб колко варо-циментови мазилки са паднали от времето на Т.Живков и колко още държат ( около морето ). Огледай се . Падналите са 2-3 процента от всичките мазилки .
    Че има нови - е ясно . Но това не значи да се отричат истинските неща .
    И понеже ще продължим не да спорим , а само да обсъждаме мазилките - за сега спирам и чакам отговор .
    Колега - не искам упреци или лоши чувства. Нали си професионалист - дай по същество - професионално .

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      А само цена ти искаха....ама ние си те знаем , споко !
      И сега колега - въпрос от един НЕпрофесионалист :
      Ти с какво образовние си ?
      Какво професионално те свързва със строителството ?
      Имам и други въпроси - но когато видя наистина , че си професионалист ще ти ги задам .
      И сега нека предположа - а ти ще пишеш дали е вярно .
      1. Не си завършил нищо строително - така смятам от професионалния ти съвет - "да не се слага вар в мазилката" . Учи се по предмета "Строителни материали " . Прочети го - интересно и професионално четиво . Там ще разбереш какво е варта .( няма да споря - само питам ).
      2. Ти си предприемач . Похвално , но недостатъчно за да раздаваш професионални съвети . Мнение си имай - всеки има.
      Всеки може да следи работата по даден обект - ако има плановете, материалите и ..... майстори . Според теб колко варо-циментови мазилки са паднали от времето на Т.Живков и колко още държат ( около морето ). Огледай се . Падналите са 2-3 процента от всичките мазилки .
      Че има нови - е ясно . Но това не значи да се отричат истинските неща .
      И понеже ще продължим не да спорим , а само да обсъждаме мазилките - за сега спирам и чакам отговор .
      Колега - не искам упреци или лоши чувства. Нали си професионалист - дай по същество - професионално .
      Тръгваш да спориш със строителен инженер. Спора с дилетанти за мен е безмислен! Бъди здрав!
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
        Офф (не се сдържах) - и вкусен ли е, като го пробва?
        Сигурен бях, че някой ще избухне.
        Варненска торта, звучи евтино...не е !

Фани, и обикновенния (бетон) е гаден на вкус. Не ти го препоръчвам, дори и във времена на криза.
        Виж, "тухлите са като бисквитки, а арматурата като солетки", с фибри за талия.
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Тръгваш да спориш със строителен инженер. Спора с дилетанти за мен е безмислен! Бъди здрав!
          Строителен инженер - поздравления . Не вярвам чак .... но човешко е да се греши . До тук не пролича - поне за мен ..... но ..... има време .
          Каква е разликата между циментовата и варо-циментовата мазилка ?
          Не в състава . Като свойства след изсъхване ?
          И моля те да споделиш - къде да прочета , че не се слага вар в мазилката . Явно във ВИАСа си го научил .

Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
          Мерси за полезното инфо, къщата е селска не се ползва целогодишно, но май отивам на вариянт изолация и драскана....
          Варо-циментова мазилка - 5-6 лв/кв.м за труд .И варовият разтвор отделно - но зависи колко е по вашия край ....
          Изолация и драскана мазилка - 35-45 лв с материалите .
          Ако е само за труд - над 15 лв/кв.м
          Естествено , че топлоизолацията е за предпочитане - иска ли питане .
          Но ако се ползва само кратко време къщата или финансовия въпрос е важен и ограничен - и варо-циментовата мазилка си е добре .
          Ще издържи дълго след нас .
          Последно редактирано от bgbul; 23-09-09, 23:15.

Коментар

ПУЦ не ми се отваря.....
            Давай да не обръщаме тук темата в препирня! Повярвай ми, построил съм над 300 000 кв.м сгради, разбирам ги малко нещата... Обещавам тържествено да не коментирам повече писаното от теб!
            Бъди здрав!
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

В моето развинтено въображение 300000 са 3000х100. 3000 апартамента по 100 кв. Старито ми жиличе бе в блок на 16 ет с 90 апартамента. Това прави прави 33 такива блока че това е цял квартал.

Мале-е с какви строители на комплекси комуникираме в тази тема, а аз си мислех, че "БУЛМИКС" са яка строителна фирма. Къде са с техните 20-30 000 кв.м за година и то за постедните 7-8 години.
              Някой знае ли колко РЗП са построили братя Диневи до сега?

Коментар

Колега - въобще не ми се спори с теб .Търся истината !
                Кой е дилетанта - ще се види .
                Само за кеф - аз съм строителен техник и ЗИДАРО-МАЗАЧ пети разряд от 1984 година . Дали знаеш по Татово време как се взимаше разряд .
                Не е като сега - 150 лв и си готов.
                Та за мазилката - нищо инженерно не виждам .
                За това - там дилетанта си ти . Колкото съм мазал - колкото рани от варта съм имал - не си и сънувал.
                И понеже си много голям строител , а ние сме в тема за груб строеж - ето ти въпрос- груба сметка :
                ПУЦ не ми се отваря.....
                Давай да не обръщаме тук темата в препирня! Повярвай ми, построил съм над 300 000 кв.м сгради, разбирам ги малко нещата... Обещавам тържествено да не коментирам повече писаното от теб!
                Бъди здрав!
                Та според сметката - оказва се , че ако ти си издавал ( актувал ) по 1000 кв.м на месец - това прави 300 месеца нон стоп. Няма сезони , няма отпуска.
                Добре , ама 300 месеца са 25 години .
                Та колега - кой набор си ?
                Кога и къде си завършил за Строителен инженер ?
                И знаеш ли , че 3000 къщи по 100 квадрата си построил ?
                Ти работиш на 10 % печалба .
                Моята елка щрака - че ти имаш 30 000 кв.м жилищна площ като печалба - превърни го в пари ако искаш .( 30 000 кв.м по 250- 300 евро ) Ти си знаеш .
                И се оказва , че си голям работа .
                Ето едно признание :
                Колега - имаш възможност да се усмихнеш и да си спорим за удоволствие ......... НО....ако това което пишеш се окаже вярно - в този Форум , а и не само в него ще те признаят за един от най-големите .
                Или ще лъсне истината .......
                Аз ти вярвам ...... но все пак - убеди и останалите - МОЛЯ !
                Последно редактирано от bgbul; 26-09-09, 22:07.

Коментар

Значи ще продължа стила ти на заяждане, макар, че не мога да разбера злобата ти...
                  Не знам защо ти отговарям, но за да не останеш с много грешно впечатление ;
                  Построил съм два комплекса по 120000 кв.м. Имена няма да ти давам, защото едва ли си ги чувал в твоето село. Само ще ти спомена, че са най- големите на Балканския полуостров и са просто - пет звездни. Междудругото, единия е собственост на твои съграждани.
                  Другите над 60000 кв.м си ги смятай както искаш. В тази кризисна година имам едва 10000 кв.м.
                  Отделно съм бил и шеф на строителството в целия ЛукОЙЛ цели две години.
                  Езък, че си мазач! Спора тръгна за външната мазилка. Но вече с теб спора е безмислен.... Ти не четеш, а се хвърляш да се покажеш колко не разбираш...
                  Между другото тук в нашия край мазачи са само цигани- професията е най- неблагодарната , най- трудоемката и най- зле платената в бранша. Ирония е мазач да бъде строителен техник, но..... явно се случва, нищо, като чета постовете ти, скоро тази грешка се надявам да бъде поправена.....
                  Бъди здрав.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                    В моето развинтено въображение 300000 са 3000х100. 3000 апартамента по 100 кв. Старито ми жиличе бе в блок на 16 ет с 90 апартамента. Това прави прави 33 такива блока че това е цял квартал.

Мале-е с какви строители на комплекси комуникираме в тази тема, а аз си мислех, че "БУЛМИКС" са яка строителна фирма. Къде са с техните 20-30 000 кв.м за година и то за постедните 7-8 години.
                    Някой знае ли колко РЗП са построили братя Диневи до сега?
                    Пламене, като проектов мениджър в БГИ Проект съм построил комплекс Емералд 120000 кв. м РЗП и Роял гардън( сега Ройал Барсело) 130000 кв.м РЗП. С Булмикс съм работил на печалноизвестния Оазис и изпълниха една секция на Ройала. Добра фирма от Варна е Планекс и Дейтрон. С други фирми от района на Варна не съм се сблъсквал до сега. Всичкото строителство е изпълнено само на Бургаското черноморие. На друго място съм слаб.
                    Поздрави
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ало,милиунерчиту,като спориш с bgbull-спори професионално,ама не се изказвай тъй за населените места,чИ някой с-съ Убиди..Всички гледаме за гетото Бургас-квартал на Меден Рудник..Да не говорим,че трябва да идвате до след Карнобат да слушате новини по Националното радио..
                      Сори за спама,ама не издържах.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                      Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Пламене, като проектов мениджър в БГИ Проект съм построил комплекс Емералд 120000 кв. м РЗП и Роял гардън( сега Ройал Барсело) 130000 кв.м РЗП. С Булмикс съм работил на печалноизвестния Оазис и изпълниха една секция на Ройала. Добра фирма от Варна е Планекс и Дейтрон. С други фирми от района на Варна не съм се сблъсквал до сега. Всичкото строителство е изпълнено само на Бургаското черноморие. На друго място съм слаб.
                        Поздрави
                        Особенно Дейтрон са много добри......в това да завличат доставчиците си!
                        Чудно как некоректни фирми могат да са добри в каквото и да било!!!
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Дейтрон са проверено некоректрни.

Коментар

Драги съфорумци (съжалявам, че не мога да се обърна към вас с колеги, защото аз не разбирам и не съм учил за строителство),
                            моля да спрете с безмислените спорове кой е по-по най и да се съсредоточим върху темата.
                            Изместихте се много от основната цел, а темата е много хубава и полезна (с изключение на последните няколко мнения), давайте по същество. Не е нужно да ви гледаме, как си ги мерите (тапиите).

Има доста работа за модераторите.
                            Ще ни заключат темата.
                            Стегнете се.
                            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                              Драги съфорумци (съжалявам, че не мога да се обърна към вас с колеги, защото аз не разбирам и не съм учил за строителство),
                              моля да спрете с безмислените спорове кой е по-по най и да се съсредоточим върху темата.
                              Изместихте се много от основната цел, а темата е много хубава и полезна (с изключение на последните няколко мнения), давайте по същество. Не е нужно да ви гледаме, как си ги мерите (тапиите).

Има доста работа за модераторите.
                              Ще ни заключат темата.
                              Стегнете се.
                              Съгласен съм. Мир! Не съм искал да обиждам хората на географски принцип. Целях да обиждя само опонента си, но пък той се оказа от град... извинявам се! И на него! Дайте да пишем конкретно по темата, без да се отклоняваме!
                              Още веднъж - извинете! Искрен съм!

ПС Дейтрон по мое време бяха много коректни (преди 3 години когато работехме заедно) , за сега не знам....
                              Всеки ден виждам как мои колеги си връщат лизинговите автомобили, но това не ме прави щастлив... Криза е, лошо време....
                              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Значи ще продължа стила ти на заяждане, макар, че не мога да разбера злобата ти...
                                Не знам защо ти отговарям, но за да не останеш с много грешно впечатление ;
                                Построил съм два комплекса по 120000 кв.м. Имена няма да ти давам, защото едва ли си ги чувал в твоето село. Само ще ти спомена, че са най- големите на Балканския полуостров и са просто - пет звездни. Междудругото, единия е собственост на твои съграждани.
                                Другите над 60000 кв.м си ги смятай както искаш. В тази кризисна година имам едва 10000 кв.м.
                                Отделно съм бил и шеф на строителството в целия ЛукОЙЛ цели две години.
                                Езък, че си мазач! Спора тръгна за външната мазилка. Но вече с теб спора е безмислен.... Ти не четеш, а се хвърляш да се покажеш колко не разбираш...
                                Между другото тук в нашия край мазачи са само цигани- професията е най- неблагодарната , най- трудоемката и най- зле платената в бранша. Ирония е мазач да бъде строителен техник, но..... явно се случва, нищо, като чета постовете ти, скоро тази грешка се надявам да бъде поправена.....
                                Бъди здрав.
                                Както вече ти писах - търся истината . Няма злоба , освен у теб .
                                Виж си постовете .
                                И не ме обвинявай в лошо поведение , а погледни себе си .
                                Ако това което пишеш е истината ( аз ти вярвам - повтарям се ) - поздравления !
                                И когато се спори - наблегни на темата .( виж си постовете ).
                                Аз не се обиждам - знам си мястото в живота и то си ми харесва.
                                А ти много обиждаш ( не мен ) - а селяните , циганите , мазачите ......аз не съм от тях , но съм равен с тях . По моите разбирания .
                                Замисли се ! Спирам .
                                Жалко , че спорих в твоя стил и отворихме работа на модераторите .
                                Извинения и на теб , и на модераторите и на колегите !
                                И ти бъди жив и здрав !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X