Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Груб строеж?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
    Този доклад и сондажи изисква сигурно? Кой знае колко ще е скъп.
    Задължително се сондира, ако е с едно подземно ниво поне 9-10 метра. Цената е нищожна в сравнение с икономията в конструкцията и планирането на разходите.

    Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
    Докладът може да е по документи от предни геоложки проучвания (и да не става за нищо), но може и да се изготви на база няколко сондажа. В момента не знам как са цените, но повече от 600-700 лева няма да е. Сума, която реално можеш да спестиш в пъти след това от конструкцията.
    Последно беше към 100лв. на метър, ама си е пазарлък.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-12-18, 12:24.

    Коментар


    • От: Груб строеж?

      Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
      Задължително се сондира, ако е с едно подземно ниво поне 9-10 метра. ...
      Доколкото темата е за груб строеж на къща, мисля, че за подземно ниво 9-10 м. трудно може да се говори.
      Ние не сме неутрални!

      Коментар


      • От: Груб строеж?

        9-10 метра е сондажа. Подземното ниво е 2.60-3.00 метра.
        Минимума е поне два пъти дълбочината на вкопаване.

        Коментар


        • От: Груб строеж?

          Сиреч ще рече че ако решиш да копаеш за подземен гараж трябва да удариш сонда на 9-10 метра след земетръсната основа на гаража.
          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

          Коментар


          • От: Груб строеж?

            Имах геоложки доклад! 400 лв беше. Задължителен е когато правиш многофамилна сграда.Поне при нашта община.Не знам как е по света но геоложкия доклад бива два вида.Единия е само по карти и струва около 200 лв.. При мен беше 400 щото биха две сонди. Просто сондите не улучиха бетонните арматури.
            Ама доклада не е решаваш. Късмета обаче е.
            И сега се сетих за по друг случай. На втория ми строеж се договорих със същата фирма, дето ми копа на първия обект.След като си стиснахме ръцете, мина един мой приятел конкурент, който взе да ме оплюва. Абе ти луд ли си да дадеш 10 000(толкоз искаха) за копане на тия хора бе. Аз съм пазарил копане с едни други, дето не са от града, и ми поискаха 6 000. Отменяй договорката и давай при мойте хора.Като сме двама ще свалят още цената.
            Честно казано, доядя ме. Уж съм нормален човек, ама съм си стиснат в душата.Но не намерих смелост да се отрека, щото сме си стиснали вече ръцете.Все пак човек трябва да има няква чест.Да съм проучвал преди това.А и първия път се справиха отлично.Тия момчета имат особен тертип.Почват и не спират докато не свършат.Корави и бързи.Обичам да работя с такива хора.А и нов обект се започва.Не може с тарикатлък и и отмятания.Предпочитам аз да платя повече.Че да ми спори един вид.
            Изумиха ме.Започнаха събота сутринта.В 8 часа като отидох вече имаха -5-6 камиона натоварени.Няма обедна почивка.До 9 вечерта не спря да върти тоз багер.В неделя наобед бяха готови. В понеделник сутрин до 9 часа беше залята подложката.Към 16 часа слетобед дошъл бригадира, и видял че е изсъхнало, и почнал да разчертава. След 3 седмици вече правихме кота 0.
            Конкурента ми с багера за 6 000... Багера му започна да копае две седмици по късно от уговорения срок.Не разбрах причината.Малък багер беше - бавно но..работеше.Конкурента ми вика- голям праз.Два дена повече ще копае, ама парите два пъти по малко. Е закъсня за работата ама случва се.
            Хубаво.Ама малко преди да свърши, заваля един дъжд. Ама какъв дъжд бе- баси и пороя. И... не спря да вали 3 дни. Стана басейн. Кал. Свлякоха се допълнително стените - щото 3 метра дълбочина. Като спря дъжда пак не можеш да почнеш.Щото не изсъхва. Наложи се да извика помпи.Сериозна работа.
            Не каза колко пари отидоха но съм убеден че мина 15 бона. Без да броим месец и половина забавяне. Ние вече бяхме излезли над кота 0 и обрахме първите клиенти.
            Та и доклад не помогна.
            Предполагам че колегата не е чукнал нищо чуждо - той не вярва в късмета !

            Коментар


            • От: Груб строеж?

              Опитния строител задължително иска сонда.По ред причини.Тя не оскъпява съществено, но дава важна информация.Изкопа не е само разход.Защото, опита, терена, доклада по карти, както и някоя друга сонда, дават представа колко и каква пръст ще излезе.Ако е хубава тя струва пари.Съответно тя може да се продаде, или най малкото да се намали цената на изкопа- Абе има варианти.. Сега не си спомням дълбочината, ама ми се върти из главата че около 3 метра правиха.То и не беше кой знае каква сонда.

              Коментар


              • От: Груб строеж?

                Засега мислим за къща на два етажа по 200кв. на етаж. Но за подземните гаражи още не сме решили.
                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

                Коментар


                • От: Груб строеж?

                  Двесте квадрата на етаж? Тва почти три апартамента стария стандарт... Дано си направите добре сметката.

                  Коментар


                  • От: Груб строеж?

                    И след като направите сметката поне 20 процента пведвидени за резерв, е така за да излязат наистина точни сметките.... Успех.
                    0-

                    Коментар


                    • От: Груб строеж?

                      Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
                      Засега мислим за къща на два етажа по 200кв. на етаж. Но за подземните гаражи още не сме решили.
                      400 м2 РЗП, евентуално + подземни гаражи ... Разбира се, вие си знаете, ама не е ли лекинко свръхамбициозно за предвижданата употреба. Че една къща, освен да се построи, после трябва и да се поддържа.
                      И при този замах да се тюхкаш за възможните разходи за грубия строеж малко нещо ...
                      Ние не сме неутрални!

                      Коментар


                      • От: Груб строеж?

                        Замислете се хубаво над думите на Чавдар !!! Имате ли нужда от толкова площ, колко би струвало отоплението на месец, все пак отоплителния сезон в България е 5-8 месеца !!!
                        Според мен трябва да се прави сметка колко би струвала крайната цена на квадрат до ключ, а не на грубия строеж. Много хора се подвеждат да строят по цената на грубия строеж, като си мислят, че после довършването е лесно. В резултат на което изобилства с недовършени къщи, които няма изглед скоро да се довършат поради липса на средства.
                        Приказвайте с някой който скоро е строил и е минал по този път. По мое мнение, разходите след грубия строеж до пълното завършване, са поне още толкова.
                        Също приказвайте със собственици на къщи от 200-300-400-500 кв.м. и живеещи в една или две стаи, от тях ще научите много.
                        И за да се придържам по темата, ще кажа моето мнение за цените. Взимам активно участие в организацията на строежа на къщи (100-150 кв.м.)на различни места в провинцията, предимно в Балкана и отдалечени от трудова сила и складове за материали. Инвеститор е собственика на бизнеса в който работя. Вече имаме опит, и сериозни познания в строителството. Та, крайната цена която докарваме обикновено е 1200-1500 лв. на кв.м. В тази цена не е включена земята, но е включено всичко друго, ограда, входна врата, и т.н. което не е детайл от къщата.
                        Не Ви познавам лично, но хубаво си помислете за квадратурата от която реално имате нужда, и която може да си позволите да построите и поддържате после.
                        П.С. Към цените които споменах, спокойно може да се прибавят едни 50-100% отгоре за инвеститор, който няма познания в строителството!!!
                        Последно редактирано от BRANCO; 23-12-18, 10:36.

                        Коментар


                        • От: Груб строеж?

                          Хех, тия 50-100% аз им викам "аджамийски", ма може и без тях де . Таа, дотука - грубо - 400 квадрата са половин мильон до тухла и ощ половин до ключ. Отопление, поддръжка, косене на райграс, чистене на сняг и всички екстри - башка.

                          Коментар


                          • От: Груб строеж?

                            Имаме участник чийто отговор се доближава до реалната сума.
                            Към този мЕльон (по Гагич) да прибавим и цената на земята. Ако земята е УПИ, може Енергото да иска да си закупим и им дарим трафопост. Ако някой вече го е направил, ще ни поискат пропорционално някаква сума за него. - ( случка от скоро, на една позната в с. Богомилово поискаха 10 000 лв. за да я свържат с тока. Някой преди нея е дал 50 000 за трафопоста и сега по някаква схема си ги събират. Парцела е УПИ, точно до регулация, като го купувала видяла, че имало стълбове по улицата и жици от тях към къщите от другата страна на улицата, които са в регулация обаче, и решила, че и на нея ще пусната една жица и готово, но не би......)
                            Този милион ориентировъчно, имаме ли го в наличност, наш собствен, или такъв със заем от банка е? Ако е наш - добре, ако е от заем, предвижда ли се вариант, в който парите да свършат, обекта да не е готов, имаме да изплащаме, и нямаме вариант за ново финансиране? Неприятна ситуация, но често срещана.........
                            Последно редактирано от BRANCO; 23-12-18, 12:26.

                            Коментар


                            • От: Груб строеж?

                              Както казах, ще се разделим с доста хубави имоти във Варна.
                              Много го мислим това начинание, задаваме си доста въпроси засега без отговори

                              Но трябва да го започнем и завършим.Двете ми дъщери няма да се върнат във Варна, където всичко им е устроено.
                              Няма кой друг да им усигори дом.
                              Търсихме апартаменти, къщи но трудно се намира нещо хем да става за инвалидната количка хем да е за две семейства а и едно до друго. Малката ми дъщеря е вдовица води кака си на работа, двете внучета на градина и ги прибира.
                              Мислим да изградим по два апартамента на етаж, като единия ще служи за инвестиция.
                              Не мога да спя от мисли, кое как ще стане. Ще ползваме наш транспорт където може, имаме скеле, фургон ако потрябва само платната мъжът ми ги даде на ТОЗ на оня уж за малко и не ги видяхме повече.
                              Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

                              Коментар


                              • От: Груб строеж?

                                Щом имате член на семейството в инвалидна количка първия етаж трябва да е на нивото на двора, ще Ви дам някои насоки. Примерно тераса/веранда пред къщата на която лятото се събирате, като няма стъпало лесно ще разхождате дъщеря си по двора, евентуално ще и е лесно и сама без придружител. Някакъв удобен гараж (широк минимум 4.00 м.) свързан със входната врата на къщата. Така в лошо време удобно ще сваляте и качвате количката. Вътрешните врати ги заложете по-широки от стандартните, евентуално отварящи се в двете посоки, пак за удобство на количката, може и плъзгащи настрани, има опция да са електрически с дистанционно отваряне/затваряне.. Също заложете удобна баня, с широка врата и достатъчно място за количка и придружител.
                                Не Ви се меся, но щом това ще е основен дом, квадратурата предвидена за инвестиция добре я премислете. Пак ще си позволя да изкажа лично мнение : постройте толкова, отколкото имате нужда. Ако остане някой свободен лев, смятам в района на София има възможности за инвестиране.
                                Също споменавате, че ще участвате в строителството със собствени сили, от тук един друг въпрос. Това с което се занимавате в момента, работа, бизнес, ангажименти, ще можете ли да го съвместите със дейностите по строежа?

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X