Направи запитване директно към фирмата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво
Свий
X
-
Здравейте! Отоплявам 120 от 160 кв метра къща с външна изолация 15 см и петкамерна дограма с котел дакон 24 . Още две стаи ще бъдат свързани с квадратура 30 кв метра въпроса е каква реторна горелка ще е нужна и може ли да се използва 24-ката? Благодаря.
Коментар
-
Може да ми се смеете , ама да питам . Мощността на котлите за какво гориво се дава ? Понеже на моя Дакон пише че работи с три горива : дърва , кафяви и черни въглища. Та за кои от трите е мощността му ?Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Ползвам многогоривен котел "DEFRO". Пробвал съм го на , костилки(кайсия, орех, череша , праскова), калиблирани въглища(антрацит и домбски), пилети (дървесни и слънчогледови) и на дърва. Последните три зими го ползвах смес костилки 70%и въглища антрацит 30% или пилети(слънчогледови) 70% и 30 % въглища антрацит. В резултат на много наблюдение и , корекции на параметрите на горивния процес успях да открия оптималните настройки. В горивната камера саждите са направо с бял цвят и няма неизгорели фрагменти. Когато постигнах това разходите ми в парично изражение намаляха с 40% от това , което беше в началото. Чудя се няма ли някой грамотен в горивните процеси програмист да напише софтуер за управление на горияния процес в тия котли , чрез използването на ламда корекции като при автомобилите.
-
-
Въпроса е подходящ, но незнам моя котел е за въглища с долно горене бункера му е малък не е удобен за горене на дърва понеже е стар модел и купен втора употреба нямам инфо за какви точно въглища е.Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеМоже да ми се смеете , ама да питам . Мощността на котлите за какво гориво се дава ? Понеже на моя Дакон пише че работи с три горива : дърва , кафяви и черни въглища. Та за кои от трите е мощността му ?
Коментар
-
Не съм специалист, но го разбирам така. Мощността на котела се определя от способността му да усвои отделената топлина при горенето. В случая с Дакона, горивната камера е оразмерена така, че което и от трите горива да се ползва, в нужното количество, то да може да генерира определена топлина, която водната риза на котела може да усвои.Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
GSM 0877207222
- Харесвани 1
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар