Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ukomp, ако правилно те разбрах, увеличаваш паузата между подаванията от 30 на 70 секунди, пробвай с пауза от 50 секунди.
    Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
    GSM 0877207222

    Коментар


    • При по малко въздух вдига много бавно градуси.Пелетите нямат марка в чували по 25кг тъкани от найлонови нишки.Ще пробвам на 50сек пауза.Благодаря на всички за бързите отговори.Ако някой мисли че може да ги гори продавам ги по 150 лв тона.Взех въглища от Ритъм 4 горят много добре ако някой го интересува пакетирани са по 25 кг носят ги пред вратата на палет.Нямат пепел в чувалите

      Коментар


      • "Значи бързото вдигане на градуси е обратно пропорционално на КПД"
        Здрасти Викторе !Това последното не ми стана много ясно ?

        Иначе проблема с шнека е решен .Оказа се ,че управлението е ок .Шнекът е заял ,щифта е здрав /това проверих най-напред / и когато съм пуснал реверса се е оправил .При блокирането е сработила защита /сигурно термична ,или някаква друга / в копчето за реверса и затова шнека не тръгва .
        Просто се оказа ,че копчето има три позиции -неутрална /по средата/ ,надясно -реверс и наляво -работна .Последното ми е убягнало .
        Последно редактирано от antiroad; 11-11-20, 07:38.
        0887/400121 Антон Донев

        Коментар


        • Ако горелката е форсирана да вдига бързо зададените градуси разхода е по голям.

          Коментар


          • Някой може ли да припомни как се влизаше в сервизните настройки на Ирид Пид ,за да коригирам мощността на вентилатора ?
            0887/400121 Антон Донев

            Коментар


            • "Натискаш и задържаш бутона Menu, докато влезеш в сервизното меню. След това слизаш надолу до "wiecej opcii", потвърждаваш пак с Menu, и на искания код въвеждаш 99, след което пак потвърждаваш с Menu. Така се влиза в менюто на производителя. От него, едно от първите неща би трябвало да е настройка на вентилатора - Typ dmuchawy. Поглеждаш на табелката на вентилатора и го търсиш в предложените(моя е WBS6, който присъства в менюто и направо го задаваш ако и твоя е такъв), потвърждаваш с левия бутон INFO/zapis и така излизаш до основния работен екран."

              Сам си питам и сам си отговарям
              0887/400121 Антон Донев

              Коментар


              • Колеги от един месец не съм спирал парното.Пали се в 17 часа гаси се в 7 .Работи си супер без проблеми до днес.Днес двапати включва алармата за пожара в шнека.Горя Донбас фракция.Ако някой може да ме насочи да открия проблема ще бъда благодарен🙂

                Коментар


                • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                  Редактиране на коментар
                  Съжалявам , че нямам съвет за проблема , но може ли да попитам , защо гасиш котела ?

              • Много оскъдна информация, но провери си уплътнението на капака на бункера и стенд бай настройките.
                Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
                GSM 0877207222

                Коментар


                • Ще проверя уплътнението.Благодаря!!!

                  Коментар


                  • До Latinow.При мен също се е получавало така когато времето е по топло и изпада дълго време в режим на поддръжка.Въглищата жареят много и тъй като чугуна се награвя много и е топлопроводим макар и да няма горене вътре в ръкава на шнека датчика се нагрява над 70 градуса и задейства защитата.Когато има по интензивна работа на горелката това нещо го няма тъй като ръкава се охлажда от преминаващите въглища и донякъде от вентилатора.Този проблем съм го решил като съм направил нов джоб за датчика от медна ламаринка залепена с лепило бизон двукомпонентно.Този джоб се намира по назад към бункера може би на около 10 см след оригиналното място за датчика.Влизал съм в полски сайтове и там също споделят за този проблем който рядко се случва но се случва.
                    Другата възможност е горенето ти да е по навътре в чашата.Както предполагам знаеш горивният процес трябва да бъде на върха на купчинка въглища в чашата.Дано съм помогнал.



                    Коментар


                    • Първоначално публикуван от ukomp Преглед на мнение
                      До Latinow.При мен също се е получавало така когато времето е по топло и изпада дълго време в режим на поддръжка.Въглищата жареят много и тъй като чугуна се награвя много и е топлопроводим макар и да няма горене вътре в ръкава на шнека датчика се нагрява над 70 градуса и задейства защитата.Когато има по интензивна работа на горелката това нещо го няма тъй като ръкава се охлажда от преминаващите въглища и донякъде от вентилатора.Този проблем съм го решил като съм направил нов джоб за датчика от медна ламаринка залепена с лепило бизон двукомпонентно.Този джоб се намира по назад към бункера може би на около 10 см след оригиналното място за датчика.Влизал съм в полски сайтове и там също споделят за този проблем който рядко се случва но се случва.
                      Другата възможност е горенето ти да е по навътре в чашата.Както предполагам знаеш горивният процес трябва да бъде на върха на купчинка въглища в чашата.Дано съм помогнал.


                      Дребно, но важно уточнение, ако позволите.

                      Горенето в ретортните горелки Екоенерегия е двустепенно. Ако сте обърнали внимание има два реда дюзи за въздух. На първия(долен) ред става разграждането(пиролиза) на горивото до горивни газове, които излзиайки нагоре се смесват с въздуха от втория ред дюзи, където става вторичното пълно изгаряне. Това е и причината за високия КПД на изгаряне на въглищата(или каквото там горите), както и пълната липса на пушек при горивния процес. Тъмната купчинка от горе показва, че горивото е добре обдухвано от всички страни от входящия въздух и е достатъно като количество спрямо подавания въздух и става пълноценно изгаряне, без мъртви(запушени дюзи) зони.
                      Има и други дреболии, ама не си струва да се задълбочаваме чак толко , важен е резултата.
                      За 7 години експлоатация, не съм имал нито едни път на задействане на алармата на шнека. За сметка на това други хора, на които съм правил монтаж, поради опити да ползват други горива, докато налучкат правилните настройки са имали такива алармени състояния. При мене при спиране на горелката от работа, при последващо пускане слоя изгоряли въглища не са били никога по-долу от най-долното ниво на първия ред дюзи, което показва, че за да горят въглищата в шнека трябва да има продължителен достъп на свеж въздух, който как, от къде и по какъв начин стига до тая зона е въпрос на проучване и отстраняване за всеки отделен проблематичен случай.
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

                      Коментар


                      • И аз мислех че е от нагряване се в включва алармата,защото проблема се появи една седмица след като изолирах кутията с Камена вата,но имаше и дим в бункера.Такаче,по скоро е обратен огън.Едната закопчалка на бункера беше хлабава,уплътних я и засега няма проблеми. А горенето ми се струва че е добре,няма дим чашата е пълна и 100%и на 1 % и най важното че дава добър разход,.

                        Коментар


                        • Аз пък пак имам шлака -преди с "уж донбаските" ,сега с антрацитните въглища .

                          Гоня 85 градуса -опитвам с 20 с пауза ,10 с подаване и 50 ст вентилатор ,но главата почва да трупа "шапка " и усещам как не може да ги изгаря .Увеличавам паузата /намалям горивото / ,по-добре е откъм шлака ,но вдигам 62-63 градуса .Не че иначе постигам кой знае колко повече,но успявам 65 -70 градуса ,като периодично разбутвам образуваната шлака .

                          Мисля да пробвам с втори/допълнителен / вентилатор .

                          Мнения ?
                          0887/400121 Антон Донев

                          Коментар


                          • latinow
                            latinow коментира
                            Редактиране на коментар
                            Колега моята е 25 кв екоенергия.Горя Донбас "от склада в Калояново"Настройките са пауза 35 секунди,подаване 5 секунди с 20% вентилатор.Моята система работи на 53 градоса.Работи доста добре и гори около 25-30 кг на 24 часа

                        • Смятам, че не ти трябва втори вентилатор, а повече гориво или по-малко въздух. Кое от двете трябва, зависи от височината на могилата. За това говори и D-MAX, правилното овъгляване на горелката и количеството кислород за правилното изгаряне.
                          Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
                          GSM 0877207222

                          Коментар


                          • Линк за калоричност, ако нямате сертификат.
                            http://greenworldgroup.net/продажба-на-въглища/
                            Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
                            GSM 0877207222

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X