Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всегоривни горелки и котли на твърдо гориво

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Защото, вентилатора е по близо до тази част която ти гори повече, а противоположната страна ти тлее защото съответно е по далеч от вентилатора.Това е обща болка на тези горелки.Моята е също така, но не пада неизгоряло гориво макар , че тлее в далечният край то пак изгаря.В полски сайтове съм виждал да уплътняват гривната отдолната страна.Аз също уплътних със силикон на 1200 градуса но разлика няма пак е така.Вече 4 години гори така и проблеми няма,топли ме.

    Коментар


    • Моля знае ли някой във Варна или около Варна да се предлагат калибровани въглища фракция до 32ММ като изключим склада посока село Каменар ,че са много скъпи 440лв тона пакетирани бяха до преди 2 години.В Топливо Варна нямат,но в Топливо Бургас пакетирани в чували по 25 кг имат интересно.

      Коментар


    • Благодаря,много полезна информация

      Коментар


      • И аз видях рекламата на Ритъм 4 и тъкмо се наканих да си поръчам 1 т антрацитни да ги пробвам и се опитаха да ме разколебаят ,че щели да стопят котела ,че много калорични .Говорим за стоманен котел с горелка Екоенергия /ГТС Дряново / .Моята логика е ,че като си вдигне съответните градуси ,автоматиката ще намали горенето /най-общо казано / е той ще продължи с намален пламък и това е .Би трябвало по-бързо да вдигне зададените градуси и разходът да е по-малък .
        Как мислите ?
        0887/400121 Антон Донев

        Коментар


        • Няма проблем за котела и горелката, доста хора вече горят антрацит с Екоенергия. Ще трябва да си настроиш добре стенбай режима, че трудно се пали.
          Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
          GSM 0877207222

          Коментар


          • Сега пък управлението се прецака .Не работи шнека .Индикацията на дисплея свети ,когато трябва ,обаче той не върти .Изглежда не подава напрежение към кабела .Иначе пробвах с реверса на мотора -върти ,значи мотора и редуктора са ок .Някакво реленце вътре да е изгоряло или нещо друго ?Ако имате идеи ?

            ПП. Забравих да уточня ,че управлението е IRYD PID .
            Последно редактирано от antiroad; 07-11-20, 09:01.
            0887/400121 Антон Донев

            Коментар


            • Към antiroad.Имах подобен проблем с моя Titanic. Вътре в контролера има батерия малка и кръгла колкото монета от 1 лев.При мен се беше изтощила и вентилатора не работеше макар че беше изправен.Носих контролера на специалист по електроника и ме посъветва да сменя въпросната батерия тъй като се изтощава и контролера се ошашква.Смених я и всичко се оправи.Пробвай може и при теб да е така.Само като вадиш батерията настройките се губят така че ги запиши.Дано съм помогнал.


              Коментар


              • antiroad, провери ли щифта под пластмасовата капачка?
                Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
                GSM 0877207222

                Коментар


                • Най-вероятно е щифта. Понякога при чупене не пада в чашката, а си стои на шнека.
                  Някой, който гори руски въглища, може ли да сподели изхвърля ли много сгур и получават ли се големи агломерати в горелката?

                  Коментар


                  • Да образува сгур и пепел може би 50 на 50.И да получават се големи буци шлака на горелката но падат и не пречат на горенето.Горил съм донбаски и кузбаски въглища и при двата вида е така.

                    Коментар


                    • А някой може ли да ми подскаже някакви настройки за слънчогледови пелети.Горелката е екоенергия 35 киловата на виадрус 45киловата,вентилатора е 80вата.Направих някакви настройки 15сек подава 30 почива поддръжка на 10 мин.Около 1 ден е добре но след това се образува шлака и забавя горенето и падат неизгорели пелети.Тогава вдигам изчакването на1,10мин и е добре шапката от пелети в горелката макар че горенето е по бавно. Но когато изчистя шлаката защото остава на отворите за въздух в горелката и не пада и започва да гори като свещ горенето е много долу в горелката и се задейства датчика за температурата на шнека.Моля ако някой може да помогне благодаря предварително.

                      Коментар


                      • Бай Добри намали малко въздуха.
                        Съвети и идеи приемам всякакви, решенията си взимам сам.
                        GSM 0877207222

                        Коментар


                        • Какво марка са пелените. Аз съм със същата горелка на пелети слънчогледови на керпи. И при мен се получава нещо подобно. В началото не шлакуваше но към средата на европалета започна. Първо минимална шлака със светло сив до бял цвят. Но към третия ред пелети(от европалета) започна да прави букци с големина на яйце и цвета отиде към кафяв. Явно има добавка за тегло и обем...

                          Коментар


                          • Първоначално публикуван от Валтер Желязков Преглед на мнение
                            Бай Добри намали малко въздуха.
                            Като се намали въздуха при мен със шлаката падат слепени недоизгорели пелети.

                            Коментар


                            • БайДобри
                              БайДобри коментира
                              Редактиране на коментар
                              За въглища става въпрос.

                          • Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
                            И аз видях рекламата на Ритъм 4 и тъкмо се наканих да си поръчам 1 т антрацитни да ги пробвам и се опитаха да ме разколебаят ,че щели да стопят котела ,че много калорични .Говорим за стоманен котел с горелка Екоенергия /ГТС Дряново / .Моята логика е ,че като си вдигне съответните градуси ,автоматиката ще намали горенето /най-общо казано / е той ще продължи с намален пламък и това е .Би трябвало по-бързо да вдигне зададените градуси и разходът да е по-малък .
                            Как мислите ?
                            С такъв котел и горелка съм и аз. Изгорил съм над 2т антрацит по малко шлака и пепел остава. Относно намалянето на горелката това зависи от контролера. Моят е обикновен титаник. Няма модулация. Като стигне зададените градуси и спира. Значи бързото вдигане на градуси е обратно пропорционално на КПД.

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X