РАВНОСМЕТКАТА
И така, позволявам си да отклоня темата от моментната дискусия, и да ви дам повод за някои размисли и коментари.
Няма какво да се лъжем. Като Българи, винаги ни интересува и финансовата страна.
За това, няма да я подмина и смятама да ви осветля по въпроса.
Изминаха вече 6 години от началото на проекта.
Водя си пълен отчет на разходите, но ако щете вярвайте, до днес черта не бях теглил.
Какво показа сметката?
До момента, за материали съм похарчил 15 650 лв.
Надниците които съм платил са 2840 лв.
Значи тотал разходи до сега са 18 490 лв.
До завършения вид на къщата да речем ще станат 20 000.
Останало ми е да направя и монтирам дюшамето и дограмите, като материала е вече закупен.
Също, накрая и да изградя предната стена на приземния етаж.
Кога ще се случи, не се ангажирам да прогнозирам, но това е.
В сметките не слагам евентуалното обзавеждане.
Също така, не съм калкулирал личните си транспортни разходи и прехрана по време на престоя ми, но би било неуместно да го правя.
А като добавим и покупната стойност на имота, стигаме до сумата 28 500.
Сега, много ли са или малко, за това което получавам
Като гледам, има доста подобни старовремски къщета, които могат да се закупят на около тази цена. До колко са годни за влизаш и ползваш, е под въпрос. Отдалеченоста също ще е фактор. Също така трябва да отбележа, че не ме интересуват къщи тип късен соц, макар и да има голямо предлагане и на поносими цени.
Риторичният ми въпрос е, могло ли е да се постъпи и по-разумно, или съм избрал най-правилния път.
И не е за подценяване и положителната емоция, която ми носеше процеса на работа в определени моменти.
Но от друга страна, за тази сума(вече отчитайки и израходваното ми гориво) и толкова време, бих могъл да направя и околосветско пътуване.
Та, това е положението...
Вие сте
И така, позволявам си да отклоня темата от моментната дискусия, и да ви дам повод за някои размисли и коментари.
Няма какво да се лъжем. Като Българи, винаги ни интересува и финансовата страна.

За това, няма да я подмина и смятама да ви осветля по въпроса.
Изминаха вече 6 години от началото на проекта.
Водя си пълен отчет на разходите, но ако щете вярвайте, до днес черта не бях теглил.
Какво показа сметката?
До момента, за материали съм похарчил 15 650 лв.
Надниците които съм платил са 2840 лв.
Значи тотал разходи до сега са 18 490 лв.
До завършения вид на къщата да речем ще станат 20 000.
Останало ми е да направя и монтирам дюшамето и дограмите, като материала е вече закупен.
Също, накрая и да изградя предната стена на приземния етаж.
Кога ще се случи, не се ангажирам да прогнозирам, но това е.
В сметките не слагам евентуалното обзавеждане.
Също така, не съм калкулирал личните си транспортни разходи и прехрана по време на престоя ми, но би било неуместно да го правя.
А като добавим и покупната стойност на имота, стигаме до сумата 28 500.
Сега, много ли са или малко, за това което получавам

Като гледам, има доста подобни старовремски къщета, които могат да се закупят на около тази цена. До колко са годни за влизаш и ползваш, е под въпрос. Отдалеченоста също ще е фактор. Също така трябва да отбележа, че не ме интересуват къщи тип късен соц, макар и да има голямо предлагане и на поносими цени.
Риторичният ми въпрос е, могло ли е да се постъпи и по-разумно, или съм избрал най-правилния път.
И не е за подценяване и положителната емоция, която ми носеше процеса на работа в определени моменти.
Но от друга страна, за тази сума(вече отчитайки и израходваното ми гориво) и толкова време, бих могъл да направя и околосветско пътуване.
Та, това е положението...
Вие сте

Коментар