От: "Къщата"
Ух... Интеркапедине е най-общо казано двойна стена.
Чичо Гого може да ти покаже и снимки най-различни.
Между двете стени по избор и желание може да се сложи и някаква изолация. Тип фибран или стиропор.
Аз лично, смятам че от въздуха по-добър изолатор няма. Не случайно и стиропора и фибрана са екструзирани структури, съдържащи колкото е вузможно повече въздух.
Тук лично моето мнение е, че по-малката плътност изолира по-добре при еднаква дебелина, но млъквам веднага, че ей сегинка ще ме разпънат на кръст.
Та, според както аз ги виждам нещата, интеркапедине вентилируемо през лятото и затворено през зимата.
Ето три-четири снимки, които открих в моя хард:

В случая, външната стена е от бетонени блокчета, а вътрешната от форатини 6Х25Х12,5см.
Между тях има поне 6-7 см.
Мембраната върху блокчетата е, защото помещението е почти изцяло под земята.
Мембраната е едно цяло с тази на пода и има шахта с помпа и поплавък за евентуално отвеждане на подпочвените води. По-скоро за сигурност.
В случая, между двете стени няма стиропор или фибран.
Инсталацията е в гофрирани тръби, които минават между двете стени.
При така право иззидани стени и ползване на лайстните, дебелината на машинната мазилка е между 1 и 1,5 см.
Първоначално публикуван от Петьо Джартов
Преглед на мнение
Ух... Интеркапедине е най-общо казано двойна стена.
Чичо Гого може да ти покаже и снимки най-различни.
Между двете стени по избор и желание може да се сложи и някаква изолация. Тип фибран или стиропор.
Аз лично, смятам че от въздуха по-добър изолатор няма. Не случайно и стиропора и фибрана са екструзирани структури, съдържащи колкото е вузможно повече въздух.
Тук лично моето мнение е, че по-малката плътност изолира по-добре при еднаква дебелина, но млъквам веднага, че ей сегинка ще ме разпънат на кръст.
Та, според както аз ги виждам нещата, интеркапедине вентилируемо през лятото и затворено през зимата.
Ето три-четири снимки, които открих в моя хард:
В случая, външната стена е от бетонени блокчета, а вътрешната от форатини 6Х25Х12,5см.
Между тях има поне 6-7 см.
Мембраната върху блокчетата е, защото помещението е почти изцяло под земята.
Мембраната е едно цяло с тази на пода и има шахта с помпа и поплавък за евентуално отвеждане на подпочвените води. По-скоро за сигурност.
В случая, между двете стени няма стиропор или фибран.
Инсталацията е в гофрирани тръби, които минават между двете стени.
При така право иззидани стени и ползване на лайстните, дебелината на машинната мазилка е между 1 и 1,5 см.
Коментар