Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Къщата"

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
    Я малко разясни че аз хич пък не съм фен на гореспоменатите материали.
    Смятам че ще е полезно за всички !

Ух... Интеркапедине е най-общо казано двойна стена.
    Чичо Гого може да ти покаже и снимки най-различни.
    Между двете стени по избор и желание може да се сложи и някаква изолация. Тип фибран или стиропор.
    Аз лично, смятам че от въздуха по-добър изолатор няма. Не случайно и стиропора и фибрана са екструзирани структури, съдържащи колкото е вузможно повече въздух.
    Тук лично моето мнение е, че по-малката плътност изолира по-добре при еднаква дебелина, но млъквам веднага, че ей сегинка ще ме разпънат на кръст.
    Та, според както аз ги виждам нещата, интеркапедине вентилируемо през лятото и затворено през зимата.

Ето три-четири снимки, които открих в моя хард:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Immag079.jpg
Прегледи:1
Размер:59.3 КБ
ID:5505771Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Immag080.jpg
Размер:73.7 КБ
ID:5505772Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Immag081.jpg
Размер:88.7 КБ
ID:5505773Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Immag082.jpg
Размер:57.5 КБ
ID:5505774Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Immag083.jpg
Размер:52.4 КБ
ID:5505775

В случая, външната стена е от бетонени блокчета, а вътрешната от форатини 6Х25Х12,5см.
    Между тях има поне 6-7 см.
    Мембраната върху блокчетата е, защото помещението е почти изцяло под земята.
    Мембраната е едно цяло с тази на пода и има шахта с помпа и поплавък за евентуално отвеждане на подпочвените води. По-скоро за сигурност.
    В случая, между двете стени няма стиропор или фибран.
    Инсталацията е в гофрирани тръби, които минават между двете стени.

При така право иззидани стени и ползване на лайстните, дебелината на машинната мазилка е между 1 и 1,5 см.
    Последно редактирано от TigerHunter; 28-07-13, 19:18.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Аз с варовия разтвор си правя мазилката на права стена 1-1,5см дебелина. Залагам си пилета и пускам майки, след това хвърлям хоросана. С 20-30кг хоросан измазвам около 1кв.м.
      TigerHunter Имам малко забележки към тебе. Първата е че към обема на мазилката, като се добави вода и обема и се увеличава. На практика не е така и с вода се уплътнява още повече. За плътността на стириопора също виждането ти не е правилно. Правили сме опити и се вижда че най добрия изолатор е ваккума. След него, колкото повече обеми затворени с въздух има, толкова е по-добър изолатора. За това и дограмата има с няколко камери. Ако една камера с въздух е достатъчна, нямаше да се правят тези сложни профили.
      Такава въздушна междина е добра за изолиране, но ако има сложен стириопор или фибран вътре, ще е още по ефективно. Аз съм точно за такъв тип изолация. Няма проблеми при лек удар да се нарани изолацията. Но какво може да се направи при вече изградена къща.

И ще започна от банята, че там резила ще се крие по-лесно. Не е като да не съм измазвал, но ми е малко трудно хвърлянето. А и всичко сам, луд ще стана...
      Няма нужда банята от финосване. Поне ние не ги финосваме, даже и не пердашим мазилката. Пускаме майки, мажим и заравняме с мастара. Колкото е по-грапава повърхността, толкова по-здраво се хваща плочката.

Коментар

мазилка . първо шприц с повече цимент и латекс,втора ръка две ръце мазилка пясък 4мм 1м3 300кг цимент 30кг А3 /заместител на варта/6 литра латекс и 1кг нишки полипропиленио .За завършителната мазилка използваи готови мраморни мазилки .
        Изолацията е сложна тънка работа и се иска досъта знания ,извинявам се на колегата но хидроизолацията се прави отвън за да не допуска водата ,по начина по които е сложена мемвраната тсиментовите блокчета ще са винаги мокри и само проблеми.
        При мен в банята влиза да маже наи добрия маистор или аз -трябва да е ИДЕАЛНО права мазилката за да няма изпълнения с плочките.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Guntermann 18072013_11.jpg
Размер:105.0 КБ
ID:5506053Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Guntermann 21052013_23.jpg
Размер:76.2 КБ
ID:5506054Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Guntermann 25022013_02.jpg
Размер:137.0 КБ
ID:5506055Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Guntermann 04062013_01.jpg
Размер:81.8 КБ
ID:5506056Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Guntermann 21052013_23.jpg
Размер:76.2 КБ
ID:5506054
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          E, аз за втора и евентуално трета ръка говорех. Трета, ако се пердаши. Ако ще се шпаклова, няма смисъл.
          При право (отвесно) иззидани стени, може да се постигне макс дебелина от 1-2см, но само ако се ползват лайстните, за които говорех по-горе.
          Ако трябва да пълниш повечко, то хастара грубо и после една ръка за израняване.
          Условието е, както споменах, хастара да изсъхне хубаво и да спре да се пука.
          Ти пак можеш да го навлажниш преди машинната, макар че според мен не е нужно.
          Ако имаш предвид само задната външна стена, то евентуално трябва само да поправиш да има мрежа на пукнатините. Ако разкъртваш и т.н.
          Машинната си я даваш върху хастара, няма нужда да го буташ.

Не съм експерт да сметна, колко 30кг торби са един кубик. Имаш предвид, че добавяш и водата към обема.
          Аз купувам на дребно по една-две, до няколко торби когато ми потрябват.
          МС1, която е сива, на дребно е 5,16лв.торбата
          Предполагам, че за по-големи количества ще има отстъпка.
          Мога да попитам.

Бялата завършваща 151 я купих преди две седмици на около 9-10 лв (не си спомням точно) за 30кг, но тъй като върви тънко, се покрива квадратура.

За вътре, при положение че ще се шпаклова, и сивата ти върши работа.
          За отвън, колко квадрата ти е за финосване общо?
          Площите.
          Задните външни стени, които са за дооправяне са ми към 25 квадрата.
          Вътрешните мазилки ми излизат около 100 квадрата.
          След като изградя ъглите наново, много ме блазни мисълта да финосам цялата задна стена с МТ131 http://euromix.bg/bg/p21/19-Лепила.html
          Вътре, след хастарната ЕЗ151 http://euromix.bg/bg/p33/122-Завършващи-мазилки.html Но все пак трябва а я видя каква гладкост дава.
          Разфасовките са по 25кг. По досегашни наблюдения това са около 2 кофи по 10л. като все пак зависи от вплътняването.
          Самоче, дори и уж дистрибуторите я нямат на склад, а трябва заявака.

Коментар

С първият материал като замисъл е Ок,но е добре освен другото усилване,пукнатините да се обработят с флексов уплътнител.Освен това, материала не е финиш.Иска си поне импрегнатор, или друг финиш.Необработеният участък , се препоръчва да престои мах. един сезон.
            Гладкостта която искаш да видиш на другият материал-вътрешната пръскана, е много условна.Тя си е релефна, и не знам как ще ти хареса на практика.Големината на релефа вече се обуславя не толкова от материала, а от инструмента и ръката на работника.Плюса и не е в гладкост, а в дишащият ефект за мокри помещения или фасади.

Коментар

100 м2 =един маистор и работник 1 ден шприц,2ри ден двама маистори и работник -маики измазване на първа и втора ръка ,ако има колони греди и повече ъгли може и два дена ,3 ден -2 ма маистори и работник последна ръка /завършителна/ и краи .При мен е така ,ако има четвърти ден -работят БЕЗ пари .
              Гладкоста зависи от маистора ,след моите мазилки НЕ се шпаклова!
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

С майстори, може. Така като си го описал, на надници ли им плащаш или на квадратура?
                Но дори да се абстархираме от цената, при мене тези хора няма къде да спят и да се хранят.

Коментар

Колегата работи с гипсови мазилки, затова няма нужда от шпакловане след втора ръка, ако е направена добре.
                  Гранулометрията на мазилките които спрягаме е 1-1,25мм. Т.е, доста над гранулометриите на гипсовите.
                  Освен това, гипсовите се заглаждат по-добре при повторно обиране. Един вид циклене се получава. При варо-циментовите, не е така.

Ако е на една ръка си иска шпакловка за вътрешните стени. Ако е на две ръце (външни стени), след втората се пердаши. Вярно е че гладкостта зависи от ръката на майстора, но и от познаването на технологичните характеристики на материала. Може да се изпердаши и по-грубо и по-фино. За по-фино се ползва по "дребна" (като пори) маламашка и се изчаква да дръпне една идейка повече. И по-малко вода се ползва при пердашенето.
                  Важното е да се изпердаши цялата стена наведнъж, щото наставките си личат. Това е важно, ако се работи с бяла мазилка и не се предвижда боя после.

Няма как вароциментова мазилка, да стане гладка колкото гипсова.
                  Ако вътре се работи внимателно и се пердаши фино, няма да има нужда от шпакловка, а и ще стане малко "рустико" ефект. Т.е, както едновремешните.

Към колегата по-горе: Има изолация и от външната страна на блокчетата. Такива бяха изискванията.

ПП: При вароциментовите машинни мазилки, шприц не се изисква. Адхезията е предостатъчно добра.
                  При традиционните е друга история.

ПП2:
                  Колегата ALEX-Z е прав за МТ131. Не е завършващ материал и си иска импрегнация.
                  Последно редактирано от TigerHunter; 29-07-13, 17:46.

Коментар

строителството в Бг и чужбина има доста разлика .При нас/в Гърция/ щприца е задължителен.Аз работя всички видове мазилки на традиционните мазилки при нас последната ръка е с мраморен прах,аз лично вар на обекта НЕ ДОПУСКАМ даже и за снимка.Използвам за последна ръка готови мазилки САМО в чувалчета не в Биг баг или силози .Предаши се две ръце задължитено и с много вода -това е таината на иделното пердашене става като шпакловка -затова и работя скъпо .За предпочитане вътре в къщата да се избягва шпаклофката - стените трябва да дишат.
                    Аз работя на м2и с договори между мен и клиента и един екземпляр за данъчното -поемам си цялата отговорност за работата и при лошо качество не ми се ПЛАЩА но както казвам работя много скъпо но за 20 г ПРОБЛЕМ с клиент не съм имал ! Започвам работа в 7.30 и спирам 15.30 /по принцип / и не ме интересъва кои каде спи и яде .Аз плащам добре искам идеална работа 7часа и пловина това е.!За що ти трябва да ме жраниш и поиш ,това немога да го разбера ,нали ми плащаш за работата ми -отивам и си вземам ядене ,ако ми се работи ще намеря и каде да спя.
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Ами значи оставам само на АЗ-151 и това е.
                      Ще потърся само, фибри да и добавя. Поне няма да навредят.
                      Ще видя колко гладка мога да я докарам вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                        строителството в Бг и чужбина има доста разлика ...
                        Именно.
                        Не е като да не съм я работил 12 години в Италия тая работа.
                        От държава до държава има разлика в технологичните изисквания. Точно в Италия, шприца е задължителен само на мазилки на пуцоланова основа. На машинните-не.

Ти мразиш варта, пък в Италия мразят и избягват всячески гипса, заради голямата му хигроскопичност. Гипс има САМО в шпакловките.
                        Влажността на въздуха там и тропическите дъждове, с гипса хич не се разбират.
                        Гипскартон се ползва само и изключително за тавани. Стени от такова, съм виждал само в халета и търговски обекти.

Разни народи, разни изисквания и табиети.
                        В България сме точно толкова консервативни, колкото и навсякъде. Разликата е, че съвременните строителни технологии са в пъти по-лесни за изпълнение и всички те убеждават коооолко разбираш ли били по-добри.

Коментар

TEKTOTERM θερμοσοβάς 1ο - YouTube
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

Плювал съм с такава машина.
                            Каква точно е тая мазилка?

Коментар

На едно място се вижда бегло, как монтират ъгълчето.
                              Но по-интересното е повърхноста. Венъж я пердашат, и тя си остава грапава. Друг път я минават с маламашката, и става гладка като шпакловка. Това се дна и съща мазилка ли е?
                              А за машината, в моя случай не е актуалана. Има и по-прости самоделки с въздух, но и те не са ми на дневен ред.

Коментар

Пак ударихме на камък. В София, повечето дистрибутори не работят вече с Евромикс. Остават само Стад Близнаков, но от там ми казаха, че от 2 месеца са поръчали, но не получават от завода. Не че е много спешно, но все пак трябва да се действа.
                                Някакви други препоръки за изпитани марки бяла шлайфана или пръскана мазилка, влаго и студоустойчива?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X