Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ваксиниране за Н.В. Коронавируса
Свий
X
-
Интересно, колко ли години ще се редим все на тази опашка и то, по 2 пъти в година...HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1
Коментар
-
До полуда. И именно по два пъти, доколкото Е(г)С се отказва от векторните ваксини: https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/04...mments-wrapper
-
-
Смъртта на векторните ваксини е силно преувеличена.
Някакви търговски войнички си вървят, но големите статистики тепърва ще излизат.
- 2 likes
Коментар
-
Изобщо няма да се изненадам ако в края на краищата векторните се окажат по-ефективни.
-
Ефективни са колкото рнк-то. И много по-евтини.
Целият напън с рнк-ваксините е за борба с нежеланите ефекти, с предположението че самият вектор има нежелани ефекти.
Като няма вектор - няма и ефекти.
Дали тая схема ще я бъде още не е ясно.
-
Ваксинирахме България почваме Сърбия и Македония след 17 минута https://novini.bg/bylgariya/politika/658344Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
За протокола: Точно 3 седмици след втората ваксина, прояви ми се лека алергия от скариди. Никога досега не съм имала алергична реакция към морски дарове. Може и да е свързано с ваксината, може и да не е, но нали темата е за обмен на лични впечатления с цел да сме си полезни. В листовката алергичните реакции са посочени, но не предполагах, че ще се прояви толкова късно.Та имайте едно на ум.Suzuki Jimny, 1.3, 2009
Коментар
-
Под строй към амбразурата!
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021...home_NaiNovoto
Всеки, който иска да се ваксинира, може да се възползва от зелените коридори на болниците "Пирогов", ВМА и "Александровска" по време на празниците от 30 април до 9 май. Те ще се предлагат и РНК ваксини, съобщиха пресцентровете им. Решението да се възобновят зелените коридори по празниците взе ваксинационният щаб на заседание вчера.
В Александровска болница ще има възможност за избор и от трите одобрени и разрешени за употреба ваксини - "Пфайзер", "Модерна" и "АстраЗенека". Ваксинационните кабинети ще работят от 9 до 17 часа през всички дни с изключение на 3 май, понеделник.
Във ВМА ще се поставят само ваксините на "АстраЗенека" и на "Пфайзер". Ваксинационният център ще е отворен през работните дни от 8 до 16 ч., а в почивните - от 9 до 13 ч.
Зелените коридори в "Пирогов" ще работят всеки ден без почивка от 8.30 до 17.30 ч.
И в трите болници не е необходимо предварително записване на час, ще се правят и реимунизации.Публикувайте отговор
Коментар
-
Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнениеЗа протокола: ...
Коментар
-
А аз преди месец си усуках коляното, докато карам ски с децата. Надявах се да мине, ама след няколко дни разбрах, че без лекарска намеса няма да стане. Ама работа, задачи и все не остава време и вече месец няма кой да го види това коляно. Баси скапаната държава... и здравна система.
Сега по същество личните ми наблюдения за процеса на ваксиниране. Не помня каква беше статистиката за средното число, преки познати с които контактува човек, няколко стотин може би. От моите няколко десетки знам да са искали да се ваксинират. Всякакви - млади, стари. Има ваксинирали се по служебна линия (доброволно), има много по зелените коридори, има и при личните лекари. Не познавам нито един, който НЕ е успял да стигне до ваксина, а е искал. Последно, днес при личната си лекарка се ваксинира майка ми. Ваксини имаше от преди месец, ама само АЗ, а тя с претенции (притеснения, айде) и държеше на новите... Миналата седмица лекарката и имаше пфайзер, низа майка ми не стигна. Тази седмица стигна... Барабар с претенциите си я ваксинира както иска и с каквото иска и безплатно.Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
- 1 like
Коментар
-
Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение. Не познавам нито един, който НЕ е успял да стигне до ваксина, а е искал. .И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Тя може да си е малоуммна, но това само подсилва факта, че ваксини има за всеки който иска да се ваксинира. Де с малко, де с повече чакане, ама има.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Никаква идея нямам за кого са, писах как тъст ми и тъщата чакаха повече от месец и половина при личния за да се доредят до кво да е, в случая АЗ. Дето сега не е съвсем ясно втората доза с какво ще е. Ма през това време ти и други тук твърдяхте че ваксина има. Ми има, как да нЕма
пп Забравих свирките от поста ти и за да не съм ти длъжник- ти спомняш ли си още как от баце по-убАво нЕма по твоите твърдения? Да го броя ли за свирка или да го отдам на..., хм, собствените граници на всеки, включително и моите?
Последно редактирано от сто; 23-04-21, 21:07.
-
Ако посочиш цитат където да съм писал, че от бойко по-хубав няма-получаваш черпене в ресторант, с меню поизбор.
И ще ти направя свирка(за да поддържаме тона).
Ама ако не намериш-ти ще ми направиш, става ли?
Това което съм поддържал е, че ако Корнелия е алтернативата на бойко-мерси, предпочитам бойко. Не за друго, ами за да не се върнат БКП на власт.
Казвах също, че не виждам кой е алтернативата от тогава представените политици, но не и,че бойкое незаменим щото е много убав.
Него не го харесвам от първите му години във властта, та няма как да съм писал товадето си мислиш.
Ама е отвличаме в политическа тема, а за нея си има достатъчно други. Тази е за ваксините. И както се вижда-ваксини има. Ако нямаше-нямаше да има толкова ваксинирани хора досега
-
Да бе, колкото изкуствения дефицит в лидъло подсилва нещоИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Кольо, ако не се ваксинират 70% се тая.
още повече че тая работа има трайност една година. Айде две. И пак целия цирк отново?
Та така. Точно както ти се струва че оборота на лидъла се вдига, но е вярно само частично и то за ограничен период.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Наще, на работа, ги почнаха с Пфайзер, ама... има и такива, дето живота им е мил и не желаят ваксина.
Явно ги кефи хоум офиса, което си е 100% платен отпуск.. не разбирам.
Очаквам МатроС(ССР)ов да ми обясни този феномен. Предполагам съм прекалено фиксиран
Надявам се скоро в Лидъл да се влиза с QR код. Дано 7/8 НОЩ чете това.
-
Ама и вие сте едни дървени философи. Ако върши работа (още не знаем), какво като е за една година? Всяка есен се ваксинирам с противогрипна, за да карам по-леко, ако ми се залепи от неваксинираните. Т.е. файда има. Вечната ми ваксина е само тази против едра шарка, дето по-младите я нямат, защото вариолата била победена. Тази ваксинация навремето също не е била безпроблемна.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар