Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Днес профилактично му звъннах на личния та ми потвърди съмненията . С тия темпове при него ще дочакам ваксина ама не в тоя живот . Дават им по 5 - 10 дози на седмица . Човека съвсем сериозно ме посъветва ако искам все пак да се ваксинирам дори и с АЗ да си търся друг начин . За беля съм нямал ни едно хронично заболяване а миниеровия синдром не се водело такова .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• p-pleven
      p-pleven коментира
      Редактиране на коментар
      Иди на зелен коридор

• aldr
      aldr коментира
      Редактиране на коментар
      Я го заеби , аз също така и като видях че не става и отидох в РЗИ. Нямаше хора , имаше от модерните и с жената след 15 минути си тръгнахме със чипове .

• И к'во станА с баса - ваксини има, няма или според зависи? Щото на РЗИ задължението е да стигнат и до мен, не аз да ходя там, при положение че и на личен лекар препоръките бяха да опиташ първо по телефона.

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Все си мисля че ако се спазваше плана вече щях да съм се ваксинирал без да ми се налага да обикалям София и да вися по опашки . Поне аз влизам в последната точка на четвърта фаза лица от 45 до 65 години .

• сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      "Има ли ваксини за простолюдието? Има".

Къде, в РЗИ-то ли? От 4-ти март уж заработи регистър за всички желаещи. Ма не съвсем. https://www.svobodnaevropa.bg/a/31203540.html

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Кво РЗИ те гони, къде се е чуло и видяло в медицинско учреждение да има ваксини?
      В железарията има бате, и в шивашката фабрика.

И ти си същия вно, ма както искаш.

Аз спирам да се обяснявам, който иска-разбра. Другото е заяждане на дребно. Ма щом те кефи да си дребнав-аз нямам вина.

• Я кажете защо сайта за записване за ваксинация не пуска дати след 4.05?

Тъкмо искам да са ваксинирам ама не пуска
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Щото май има хоризонт на датите. Демек-най-много до еди коя си дата, примерно 20 дни от днес. Утре трябва да е с един ден по-напред.
      Аз опитах няколко пъти да се запиша, ама нещо не можеше да се записваш тогава, май беше точно когато от Опел продадоха ваксините другаде, та нашия министър се направи на мъж и ги нахока публично.
      Просто когато имах работа в града отидох до РЗИ, просто да питам дали имат ваксини, и ако нямат-кога да ида. А то се оказа, че няма хора, и ме набодаха веднага. Като излизах-имаше опашка от няколко човека. Имал съм късметче.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Кольо дори и нещо читаво да измислят по ниските етажи в ГЕРБ винаги ще се намеси Бойко Борисов да усере нещата .

• rosen_offroad
      rosen_offroad коментира
      Редактиране на коментар
      До 4.05 дава на местата където има свободни примерно разни в Бургас.

Ама мене ми требе след 12-ти Май щото ме е фанала липсата дотогава

Явно са спрени следизборно зелените коридори и тези от сайта засега....

• Имате вече скрит агент торпила - бабата си е в БГто,ваксинирана по нейно желание тук,от Луфтханза не я качиха на самолета за Мюнхен та летя през Виена / да не трепе из Мюнхен бивши нацисти май / и вече си е в България.Не я качиха защото теста и който беше отрицателен щял да бъде с 2 часа по стар при пристигане при нацистите от 48те часа които Луфтханза изисква за да те качи на самолета.

Барам се по неваксинираните макари тука на едни острови до Панама и се чудя за чий грездей да се ваксинира човек като по тяхната логика всички трябва да се ваксинират с рамките на 48 часа или мммммммжива торпила,трепеш с поглед.

Панамците пък друго 20 - човек изкарал Короната с документи,че не му трябва тест следващите 3 месеца му бъркат в носа колко да има тест,това с е тия 2 😳 го видях,трябвало да има нещо на хартия.

Ако е за хартийката само разбирам,глупости правим 2 месеца вече ма на хартийки сме шеС,реално обаче логиката ми бяга,прибира някои едни пари и плакне народа със студена водица.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

• Ако някой има час за ваксиниране във Втора градска в Софето следващите дни, задължително да се обади и да се информира предварително има ли ваксини, няма ли и има ли изобщо ваксинационен кабинет. Защото има някакъв проблем там, ама не е много ясно какъв.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        А за какви ваксини да пита,те от какво предпазват,каква я вършат,смисъла на далаверата д пита ли какъв е?

• Днес с изследванията си пуснах и антитела, 17 единици IgG и 0,3 IgM. Мерна единица COI. Как е положението? Аз мисля, че го изкарах Октомври в началото. Пише минимум и за двете 1,1.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Ше Омреш,това на 100%

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Тва ясно. Кога вече божа работа

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Дано да не е скоро от инфаркт,че до там може да те докарат тия с иглите

• Провокиран от спора на Гагич и Кольо ще споделя моя опит да се ваксинирам . Записан съм в списъка на личния ми лекар сигурно първи . От там трети месец ваксина йок . Според доктора с тия темпове които им дават ваксини евентуално в другия живот . Два пъти опитвах да се регистрирам в системата и там греда като стигна до датите целите месеци са в червено до края на годината . Викам си днес да пробвам по аналоговия начин . Телефоните които са дадени за връзка с РЗИ София цял ден дават заето . Време и желание да обикалям София и да вися по разни опашки нямам .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        Пред Пирогов ваксинират, няма опашка,. Ако ги няма лекарите питай на регистратурата.

• p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Да де, КАТ мойте колежки: Ма ти си ваксиниран!
        Ами .. да фана да ви заведе някий за ръчичка до Пирогов, Св. Иван Рилски и т.н. дето дори и вестник Дума пишат, че има зелен коридор. Барем в София има варианти, избор и възможности!
        По цял ден и нощ се виси в интернет и не може да се провери къде кой и кога Баксинира без записване!
        Ми.. аз станах в 4 сутринта, за да ида до фургона на Св. Иван Рилски, когато беше денонощен. Сега поне и опашки няма. Още повече, че има часове събота и неделя!

Не разбирам защо все някой трябва да ни дондурка, когато става дума за собственото ни здраве и не направим поне малко усилие (ако трябва и опашка да се чака) и да размърдаме тоя задник за наше добро! Не знам защо още не е ясно, че никой за никой не му дреме и всеки сам трябва да е спасява.
        Последно редактирано от p-pleven; 21-04-21, 07:48.

• santaclash
        santaclash коментира
        Редактиране на коментар
        Е как защо...не си ли чувал, че маските разболяват с бактерии, вирус няма и всичко е конспирация?

• След масовата ваксинация, Израел закри и последните ковид отделения в болниците.
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• _kalata_
        _kalata_ коментира
        Редактиране на коментар
        За да не стават обърквации, ето малко цифри "Israel has delivered just under 10 million doses of the two-shot Pfizer vaccine regimen, reaching 4.98 million people, or about 55 percent of its total population. An additional 400,000 Israelis have received one shot. If those who have been infected and then recovered are added in, more than 60 percent of Israeli residents now have some level of protective antibodies. "

Демек преболедували, ваксинирани и полу-ваксинирани са ~60% от популацията ( 90% от 50+! ), което е долната граница на заветното "стадо". Като се зачетох, явно тяхното "голямо отваряне" е това, което имаме при нас през по-голямата част от времетo, а пък градусите от поне месец се въртят между 20 и 30... та да не вземе да се окаже, че намаляването на вирусО при тях се дължи не само на чипирането, а поне на още няколко фактора, които са временни...

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Да де, ама у нас болниците са пълни с ковидни, а там вече нямат такива

• _kalata_
        _kalata_ коментира
        Редактиране на коментар
        kbot е чакай малко времето да се оправи де... с тоя пролетен студ, вятър и дъжд, всеки втори е подсмърчащ и кашлящ. Макар, че хем времето ни е скапано, хем мерки никакви, хем след изборите все нагоре вървим . И понеже не следя корона-истерията, на колко % болниците са ни пълни с коронясани? Всъщност колко точно коронясани имаме по болниците или е държавна тайна?
        В отделен пост сметнах % имунизирани на ч...евреите де - 75+% на 15+ населението. По същата формула, и 50% незасечени от здравната ни система преболедували ( хора, които не са си правили тестове ) при нас процентът беше 20 и малко.

• p-pleven коментира

Ми.. аз станах в 4 сутринта, за да ида до фургона на Св. Иван Рилски, когато беше денонощен. Сега поне и опашки няма. Още повече, че има часове събота и неделя!

Не разбирам защо все някой трябва да ни дондурка, когато става дума за собственото ни здраве и не направим поне малко усилие (ако трябва и опашка да се чака) и да размърдаме тоя задник за наше добро! Не знам защо още не е ясно, че никой за никой не му дреме и всеки сам трябва да е спасява.
      Едно време се редяхме на опашки като пуснат банани/колбаси/печки ..., после не спяхме по нощите да се редим за бензин. Сега другарите от кварталното ОФ ни призовават да не спим и да се редим за ваксини.

Мдааа. БКП си е още тук ...

А междувременно по света и без нас ... И при Големия Бял брат ...

Тук заповедта по гарнизона е "спасявай се по единично". Дъртите и болните да го духат. Гарантирано от ГЕРБ!

Ние не сме неутрални!

Коментар

• Чавдар (V93)
        Чавдар (V93) коментира
        Редактиране на коментар
        Другарят от ОФ-то нещо се е объркАл. Ама то на такива, дето ги карат ведомствено и приоритетно, няма да им придиряме. Толкова си могат.

Да се редиш на опашка не е ненормално. Ненормално е да се мяташ като побъркан от един "зелен коридор" на друг и да се надяваш, че този път ще се доредиш. Като гледах, някои са се пробвали по 4-5 пъти, доде успеят да се доредят.
        Ако приоритетните другари имат време за такива упражнения, някои нямаме. Оти работим при капитализъм и, ако не си вършим работата, а висим на боковите опашки, не дават пари.

Ненормално да се обяви ред за записване при GP-тата и после същите да се за*бат тотално, като бъдат принудени и те да се редят на опашки.

Ненормално е да обявиш някаква система с групи и електронна система за записване и после да за*беш и въпросната система и да анонсираш "зелени коридори" по схемата "бързи, смели, сръчни, кой превари, той натовари".

Ненормално е и да лягаш на амбразурата за да защитаваш ненормалниците, които направиха всичко това.

А за София дъртите не могат да се доредят може би щото пъргавите столичани в повече станахте прекалено много.

• p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Не, БАЦЕ, не... Не сме софийени, от село сме, там си
        живеемм. Също така нямаме "свои хора" от Кюстендил
        Тезисите или по-известни като "тези сити" на др. Теодор не сме ги заучавали в "История на БКП", когато сме начевали Рабфаг-а, но познаваме по писмото хора, дето спят с тях под възглавницата (дето се вика по САЩ-ск: "iu ken bit")..

Ного неща са ненормални, включая възрастни хора да плюват по форумите, но това е наследствено от едни по-други времена, когато бананете са били лукс, че чак още ви носят горчилката от посттравматичния стрес, причинен от факта, че е чакано на опашка за мандарини.
        Най-убуу е всичко да е на тепсия, чувал съм го. Но по-сладко е сам да си бъркаш в кацата, било то и в загнилия капитализъм, щот видиш ли, някой ако не влиза в стереотипа - директно е народен враг.
        Лошо няма!
        Моите 7/8 стинки и да живей!

П.П. сега стоплям, що така се впрягаш, БАЦЕ! За вас, активните борци, няма ли някаква превилегия при ваксинирането?
        Последно редактирано от p-pleven; 21-04-21, 18:32.

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Казва се рабфаК. Идва от "работнически факултет".
        Това за протокола

• Понеже си нямам друга работа ( да бе ) пък стана въпрос за дългоносите, реших да сложа малко цифри на хартия.
      О тук "Israel has delivered just under 10 million doses of the two-shot Pfizer vaccine regimen, reaching 4.98 million people, or about 55 percent of its total population. An additional 400,000 Israelis have received one shot. If those who have been infected and then recovered are added in, more than 60 percent of Israeli residents now have some level of protective antibodies. "

Популация 9 400 000
      Преболедували+ваксинирани+полуваксинирани ~60% или 5 640 000
      По възраст:
      0-14 - 2 540 000 ( тия ги махаме от всякакви сметки, че за щастие все още не ги ваксинират, а цифри колко % са преболедували няма )
      15-50 - 4 200 000
      50+ - 2 750 000 - 90% ваксинирани/преболедували са 2 500 000
      Остават едни 3 140 000 за 15-50, което е ~75%

Та явно все пак са стигнали стадните цифри ( при условие, че изключим децата от сметките ).

Коментар

• santaclash
        santaclash коментира
        Редактиране на коментар
        Те ортодоксалните са едни поне 10-12% от населението. И е голяма драма с тях.
        С арабите по-лесно ставали нещата. То араби има не само в Палестина все пак.
        Като цяло в Израел това е финала на ваксинациите. Каквото е постигнато до сега-това ще е. С останалите неваксинирани, щом до сега са останали, нещата са трудни към невъзможни.
        Комшията си дойде миналия месец от там, след като стоя половин година и какви работи разказва....това нашите тука герои антиваксъри, антищабъри и мангъропоклонници са направо цвете в сравнение с ония там. На нашите само им затвори границите и утре са се наредили за ваксина. С ония там не става. Те по принцип никъде не ходят.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Естествено че най добре е да имаш 99% ваксинирано население но поне за сега науката казва че за постигането на така наречения стаден имунитет оптималното е около 70% . Ортодоксалните евреи са доволно затворена общност дори и в рамките на Израел и не са проблем в отношение на пренасянето на вируса .

• santaclash
        santaclash коментира
        Редактиране на коментар
        Абе затворена...Богата държава затворена няма. Ходят нагоре-надолу, та и тук до БГ стигат.

• Преди двайсетина дни си записах час през His. в КОЦ Враца. Днес отидох, трябваше да изчакам половин час минаващи за втора игла. В съседния мед.център има зелен коридор и нито един човек. Посетих го разбира се. Пфайзер. След това се отбих до Кауфланд. 2,5 кг. мръвка, на касата ми я отчете 8,6 !?! Ако и с нета ще е така - май се прецаках

Коментар

• Едни бивши колеги утре сутринта отиват да се яхнат на зелен коридор...в Бяла Слатина ли беше, в Горна Малина ли...нещо такова. Пфайзер. Никой от местните не иска да се ваксинира и са им казали, че единственото условие ако ще идва някой, да са на групи по 6, защото им писнало да хвърлят флакони с по 1-2 дози останали вътре.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• Ваксини не са нужни, нямаме достатъчно инфо, чакаме стаден имунитет, слагат ни чипове, искаме Спутник...
          Фактът е, че който има желание, намира начин. Пък другите да си лаят...

Коментар

• Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            Щом си рекъл. Хайде отивай да нанкаш. Изпълни дълга си за тази вечер.

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Като чета голям мерак трябва да те тресе та да стигнеш до начина

• Снимка: "Медици от Торонто чакат на опашка пред един от центровете за масово ваксиниране".
          Да ги оплачиш, завалийките! Как трепетно очакват банан... опс... ваксини... Щото си нямат роднини "активни борци" да ги втъркат в социалната придобивка "ваксиниране по къшята с бонус - кило банани от Корекома":

Източник: https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/04...home_mainStory
          Публикувайте отговор

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Тресе ги мерака тия

• p-pleven
            p-pleven коментира
            Редактиране на коментар
            Не, отиват да запушват амбразурата, понеже са чули за българския Матросов....

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Тц,мерак е това

• Всички на амбразурта!

Зелен коридор” за ваксинация в „Пирогов” по празниците

От 30 април до 9 май(включително) 5 имунизационни зони в болница „Пирогов” ще приемат всеки, който желае защита срещу COVID-19

В 5-те зони очакваме и всички,на които им предстои втора доза от Oxford/AstraZeneca, Moderna и Pfizer-BioNTech
          -Без почивен ден
          -Без предварително записване на часове

Желаещите се приемат между 08:30 – 17:30

П.П. Четете, докато Матросов не е изтрил поста.

Последно редактирано от p-pleven; 22-04-21, 15:18.
          Публикувайте отговор

Коментар

• artefekt
            artefekt коментира
            Редактиране на коментар
            Ама устиска бананите

• santaclash
            santaclash коментира
            Редактиране на коментар
            Чак такива ексцесии не се очакват. Пък и не само там ще има зелен коридор.

• p-pleven
            p-pleven коментира
            Редактиране на коментар
            Не ссмо там. Надявам се и през празничните дни.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X