Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Кой е експерт?Колко експерта е имал Наполеон,колко Хитлер?Спечелиха ли?Всеки може да разсъждава,или да вярва на каквото си реши,но... няма право да налага мнението си на други хора насилствено.От етична гледна точка.А от цялата човешка история е видно,че няма по-глупаво животно от човека,простотиите нямат край.Ама никога няма да си признае,и винаги си има извинение и оправдание

    Коментар


    • Ясен
      Ясен коментира
      Редактиране на коментар
      Някои неща си се налагат именно насилствено - понякога се налага, за да се запазят някои права които ценим повече от други.

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      В името на Народа…..

    • ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      ...Демокрацията, Свободата на личността и най-вече на Пазарната икономика!
      Последно редактирано от ezhko; 21-09-21, 06:04.

  • Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    ...

    И в ЕС, и в САЩ, и в Израел ако щете - производителят носи точно такава отговорност каквато носи за всеки друг медицински продукт.

    В САЩ даже ОПРОСТИХА процедурата по обезщетение за странични ефекти от ваксинация - не се минава през съд, а през административна процедура в техните си РЗИ, за която не трябват пари и адвокати.
    Повтаряме поради Майката на Знанието.

    Всъщност за Спутника няма кой да носи отговорност.... Главнокомандуещия показа и че не вярва че работи...
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

    Коментар


    • krassitch
      krassitch коментира
      Редактиране на коментар
      Не знам кой да ме е излъгал,ама майка ми познава жена,починала цялата 4/4 от ваксината.Сега аз не мога да я убедя да се ваксинира по никой начин.А статистиката,най-вероятно я е писала-"паднало и на сгода,и умряла"

    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      А кой определи, че тая жена е умряла точно от ваксината?
      Или майка ти така мисли?
      Ако имаше някакви що-годе логични доказателства, че е умряла именно от ваксина щеше да се вдигне вой до небесата, че и отгоре. И то не само у нас, ами и по целия свят...

    • sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Когато в нещо има толкова много пари, не леж на тая кълка.

      Пиша това без да търся каквато и да е конспирация, след толкова много приложени дози из цял свят. Поне краткосрочните ефекти и рискове от ваксините са кристално ясни.

  • Мхм. И CNBC така цитират експерти:
    "Also worrisome to some vaccine injury lawyers is the fact that the CICP has rejected a majority of the compensation requests made since the program began 10 years ago. Of the 499 claims filed, the CICP has compensated only 29 claims"
    "If a case for compensation through the CICP is successful, the program provides up to $50,000 per year in unreimbursed lost wages and out-of-pocket medical expenses. It won’t cover legal fees or anything to compensate for pain and suffering."

    Препоръчват:

    "Lawyers tell CNBC that it would make more sense for Covid vaccine injuries to instead be routed through another program under the HHS called the National Vaccine Injury Compensation Program, which handles claims for 16 routine vaccines. Known colloquially as “vaccine court,” the program paid on about 70% of petitions adjudicated by the court from 2006 to 2018.

    And since it began considering claims in 1988, the VICP has paid approximately $4.4 billion in total compensation. That dwarfs the CICP’s roughly $6 million in paid benefits over the life of the program.

    The VICP also gives you more time to file your claim. You have three years from the date of the first symptom to file for compensation.

    “The VICP allows for recovery of pain and suffering, attorney’s fees, along with medical expenses and lost wages, if any,” said Michael Maxwell, a lawyer who practices in the areas of business litigation and personal injury. “Under the CICP, it’s only lost wages and out-of-pocket medical expenses. That’s it, unless there’s a death.”

    The Covid-19 vaccines, however, aren’t on the list of eligible vaccines."

    Да, ама не. В превод на български - ходете се оплачете на арменския поп.

    Коментар


    • И в къщи и на кафе-приказка дебатите по тази тема неспират. Всеки е захапал една от тезите и Я предъвква с различни "научни" аргументи. Обществото стана по информирано и по "свободно' в избора и действията от предишни години . Та като се зачекнем по темата им предлагам всеки както си знае така да баЕ,но трябва да паднат всички ограничения (да не се налага преболедували и ваксинирани да се съобразяват с "другия избор"). В болниците да не се влиза през задния двор (и през бързата помощ) за Короната и каквото такова .До година две ще има резултат от свободното решение на всеки субект (Малтусианско решение). Ваксините си имат "цена", която сега се плаща от данъкоплатеца и не е редно (заради свободата) да стига до принудителни подаръци. Трябва всеки да изрази желението си да ползва ваксина и да си плати за нея!
      При такъв подход -хем ще има свобода(на избора),демокрация,хем няма да се блокира обществото.
      Пс. Съпругата ми (антиваксър) преболедувала тежко ковида , а от 14 09.2021 е с две ваксини - сега в училище ще трябва да се съобразява с учители,родители и ученици по темата ковид.

      Коментар


      • Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        И аз поддържам тази теза.
        Вече има достатъчно начини да се предпази човек, ако го е страх да не се зарази.
        Който иска-да носи маска, две, или пет, да си стои заключен вкъщи, да се ваксинира, да се дезинфекцира, и т.н.
        Другите трябва да са свободни да живеят както намерят за добре.

      • ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        Бройте и мен в тази партия

    • Стягайте се, товаршчи ковидиоти. Редиците оредяват.

      Заклет антиваксър почина от Covid-19 в интензивното в Благоевград

      https://trud.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D...0%D0%B0%D0%B4/

      Коментар


      • DBRS
        DBRS коментира
        Редактиране на коментар
        "Под 50 годишни от това не умиргат!" - св.Мангър и последователи
        следователно не е ковид

    • Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
      ...ковидиоти...
      Диаметрално объркА термина.

      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Опираме до доверие. Просто е. Същите тия тъпунгери, наречени "народа", няколко десетилетия са свикнали да се оправят сами, въпреки "управляващите". А въпросните управляващи, както винаги просто се провалиха.

        Колкото и да ни се ще, с нищо не сме уникалнии. Поведението ни следва условията, в които е изградено, като навсякъде. Същите тия, дето много ги хвалите как са се наболи всичките, щото са много умни, образовани и т.н. поставени в нашите условия са мега зле, и или заприличват на нас със скоростта на светлината, или си бият камшика със скоростта на светлината.

      • petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Нали се видя и будната "съвест" на група противници на ваксинирането във Варна. Колко загрижени са за "будалите ", които решили да се ваксинират! Много "Христосци" бдят над заблудените.............

      • sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Боклуци достатъчно има и в двата ектремистки лагера, та нищо ново.

        Фактът обаче е и че не са имали въпросния документ, което само по себе си е интересен факт, колкото и да е абсурдна и безсмислена цялата случка.

    • Последните данни на НСИ за смъртността в България през 2021 г. са за 36-ата седмица, която завърши на 12 септември. Общият брой на починалите е 2 572 или с 32% /823 души/ повече, отколкото през същия период на миналата година. Това е девета поредна седмица, в която смъртността е по-висока, отколкото през 2020 г. и съвпада с развитието на Делта вълната в страната.

      Официално регистрираните починали от COVID-19 в болниците в България за 36-ата седмица на годината са 407. Не е изяснено до каква степен останалите над 400 починали се дължат на неотчетени случаи на коронавирусната инфекция или на затруднения достъп до болнична помощ /в момента уж няма драма/, но общо-взето тенденцията у нас се запазва - официално се регистрират и доказват около 50% от смъртните случаи на COVID-19, останалите се пишат друго. Спрете с партенката за надписване, защото много смърди! На практика е подценяване с около 50% и онези 20000 реално са над 30000.

      П.С. - За 37-та седмица официалните Covid-19 починали нарастват на 520, следващия вторник излизат данните за наднормената смъртност, всеки може да си ги провери. Но във все още летен месец да ти мрат по 2600 души на седмица от населението вместо по 1600 и да викате "няма проблем" и да конспирирате около единственото за момента поне частично работещо решение на проблема никак не върви.

      Коментар


      • ezhko
        ezhko коментира
        Редактиране на коментар
        ...и пак да затворим училищата, парковете и планините.

      • Чавдар (V93)
        Чавдар (V93) коментира
        Редактиране на коментар
        Затварянето на парковете и планините беше/е тъпа милиционерщина, от която очевадно файда няма. А училищата е много вероятно в един момент да бъдат затворени в следствие И на писъците на (масово неваксинираните) учители ...

      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Файда няма ма има негатив - същите тия с тъпите идеи сега имат други идеи,ходи доказвай,че и те не са тъпи

    • Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение
      Мхм. И CNBC така цитират експерти:
      "Also worrisome to some vaccine injury lawyers is the fact that the CICP has rejected a majority of the compensation requests made since the program began 10 years ago. Of the 499 claims filed, the CICP has compensated only 29 claims"
      "If a case for compensation through the CICP is successful, the program provides up to $50,000 per year in unreimbursed lost wages and out-of-pocket medical expenses. It won’t cover legal fees or anything to compensate for pain and suffering."

      Препоръчват:

      "Lawyers tell CNBC that it would make more sense for Covid vaccine injuries to instead be routed through another program under the HHS called the National Vaccine Injury Compensation Program, which handles claims for 16 routine vaccines. Known colloquially as “vaccine court,” the program paid on about 70% of petitions adjudicated by the court from 2006 to 2018.

      And since it began considering claims in 1988, the VICP has paid approximately $4.4 billion in total compensation. That dwarfs the CICP’s roughly $6 million in paid benefits over the life of the program.

      The VICP also gives you more time to file your claim. You have three years from the date of the first symptom to file for compensation.

      “The VICP allows for recovery of pain and suffering, attorney’s fees, along with medical expenses and lost wages, if any,” said Michael Maxwell, a lawyer who practices in the areas of business litigation and personal injury. “Under the CICP, it’s only lost wages and out-of-pocket medical expenses. That’s it, unless there’s a death.”

      The Covid-19 vaccines, however, aren’t on the list of eligible vaccines."

      Да, ама не. В превод на български - ходете се оплачете на арменския поп.
      Това ако не е цяла ВЕЦ вода в мелницата на антиваксърите,не знамДържавата не носи отговорност,производителят-също,ама... бай Иван бил безотговорен,виждаш ли...А фундаменталният проблем е,че във всякакви области вече липства доверие към властите и управляващи.В България пък-по пет.А на майка ми познатата,здрава,права,починала на другия ден след ваксината.Близките и,дали са се оплакали на арменския поп,не знам

      Коментар


      • BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Е и тука налагат със закон дадени държавни учреждения да са ваксинират задължително ма за политиците това не важало по закон издаден от самите тях.


        А де,вярвайте ми,опасна работа ти казвам,за доброто на нарова мисли властта и се жертва в името на народа……….аз за мен си мисля ма ти ще ме слушаш какво ти казвам…….д не се чудите от къде ви идва контрата

    • NovemberCharlie коментира
      Вчера, 16:27
      Да, но проблемът е по-дълбок. Щото простотията не е вродена, а е възпитана. И тук опираме тдо поведенчески и ценностни модели, образование в училище, образование вкъщи, възпитание на емоционална и социална интелигентност, разбиране на причинно-следстване връзки и т.н. Това ще се промени много трудно.
      И постоянно се забравя за една неотменена стратегия:
      "да се промени възприемането на реалността на жертвата до такава степен, че въпреки изобилието от информация никой да не може да стигне до разумни заключения в интерес на защитата на себе си, семействата си, общността си и тяхната държава. '
      Безменов описа този процес като „голямо промиване на мозъка“
      "Трудно е да не се види това състояние при много съвременници: Превърнахме се в общество на поляризирани племена, като някои хора категорично отхвърлят фактите в полза на разкази и мнения
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

      Коментар


      • М-м-м демокраСтията ни отне много... Ето един стар пример:

        Семеен кодекс от 1968 г. (отменен): Чл. 9. Не може да сключи брак лице: а) ...; б)... ;
        в) което страда от болест, представляваща сериозна опасност за живота или здравето на поколението или за живота или здравето на другия съпруг, освен ако това е било известно на другия съпруг.

        Семеен кодекс от 1985 г. (също отменен): Чл.13. (1) Не може да сключи брак лице: 1. ... 2 ... 3. което страда от болест, представляваща сериозна опасност за живота или здравето на поколението или на другия съпруг, освен ако болестта е опасна само за другия съпруг и той знае за нея.

        Семеен кодекс от 2009 г. (действащ): Чл.7. (1) Не може да сключи брак лице, което:1. ...; 2. ...; 3. страда от болест, представляваща сериозна опасност за живота или здравето на поколението или на другия съпруг, освен ако той знае за тези болести.

        Т.е. постепенно се оЛабва режимът - първо се бранят поколението и другия съпруг, после само поколението, накрая "се дава избор" на другия съпруг да жертва поколението в името на любовта.
        Имаше една инструкция на МЗ за освидетелстване (издаване на "медицинско") преди сключване на брак. По нея някога сифилисът беше практически абсолютна пречка за сключване на брак. Не стана така обаче със СПИН-а. А лека-полека за сифилиса остана само "информираността" на бъдещия (все още) незаразéн съпруг. А че се предава не само на деца, но и на внуци-правнуци и т.н. - майната му.

        Бавно, но неумолимо настъпва някакъв светъл идеЙ, че държавата няма право да се намесва в избора да бъдеш здрав или болен, включително и когато застрашаваш околните...
        "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

        Коментар


        • Щото като не си женен и някой те спира да ебеш наред? Чужди булки също.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

          Коментар


          • Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Щото като не си женен и някой те спира да ебеш наред? Чужди булки също.
            Да, или да заживееш "на семейни начала" (в "конкубинат") и да си имаш деца без да сключваш брак - това е един от аргументите. Както помним обаче, по ТЗВ (поклон и тъй нататък) народната милиция дебнеше кой къде с кого преспива и ако нямаха брак, ги отвеждаха. По хотелите искаха удостоверение за брак, за да настанят двойка в една стая и т.н.
            "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

            Коментар


            • Да бе, и по комунизъма никой не е пецкал съседката?
              ​​​​​
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

              Коментар


              • Bogoljub Gagic
                Bogoljub Gagic коментира
                Редактиране на коментар
                Дете на здрави соцродители.

              • turtey
                turtey коментира
                Редактиране на коментар
                Ццц, дебиш тоя соц кво убаво нещо бил.

              • BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Ма казвам аз,че на някои остро им липсва Бате Тошо ма не вярвате

            • Айде друг пример, под формата на известния виц:
              Седи клиент в кафене и отпива странно кафето си откъм дръжката на чашата. Неудобно, не държи чашата за дръжката, тя го пари, а дръжката му опира в носа и т.н. Не издържал келнерът и попитал: "Защо пиете кафето така, господине?" Клиентът отговорил: "Щото имам сифилис и като знам как изобщо не ги миете съвестно тези чаши по заведенията, не искам да заразя някой друг!". Тръгнал си клиентът, келнерът прибрал чашата и нарочно само я преплакнал, не я дал за миене и сервирал отново кафе на следващ клиент. Гледа: и следващият клиент пие кафето откъм дръжката Попитал го защо и онзи изсъскал: "Ми може някой сифилистик да е пил преди мене, като знам как не си давате зор да ги миете тия чаши!"
              Та, не погазват ли личния избор медицинското и здравните книжки на служителите в заведения?
              "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

              Коментар


              • Първоначално публикуван от BENZBOSS
                Файда няма ма има негатив - същите тия с тъпите идеи сега имат други идеи,ходи доказвай,че и те не са тъпи
                Ей това е есенцията на борбата с ковида в България.

                Коментар


                • BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Само в България ли?

                  Борбата на някои не е с Ковида

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X