Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от muvo Преглед на мнение
    Ужасно е да, всеки ден един блок хора си заминават, щото са се вързали на фалшиви новини и подбудителите им. Ти и за щастие мнозинството карат леко, ама тия каръци какво да кажат:

    https://www.dnes.bg/koronavirus/2021...i-jivot.502747
    Мувенце, душицо, ти за една от най-мръсните нации на тоя свят ли взе да скърбиш, бе? За тия шиб@ни англичани ли ти пука?!
    Я вземи малко прочети историята кой подкрепя Османската империя и тогава реви за тях ...

    Коментар


    • royce
      royce коментира
      Редактиране на коментар
      Аз лично преди няколко години през грипния сезон съм виждал няколко човека с маски, не се мъкнеха заедно разбира се. Изглеждаше странно, но си бях казал (ако се не лъжа) все пак е тяхно решение.
      Гледам да избягвам слагането на тия тъпи маски и карах нещо като грип, а няколко теста за антитела по-късно се оказа, че имам антитела, но не от този въпросния грип.

      Прав си,че тестовете различават това, за което са направени, но не са на 100% акуратни. Ако не вярваш - пробвай с полевите тестове за наркотици на КАТ. Ще се изненадаш колко хора са изгорели с обвинение "наркотици" заради законно изписано им лекарство, на което реагира теста.
      И като говорим за тестове пропускаш ключовия момент, че PCR не е тест. Не ми се спори относно това - прочети какво е и какво е казал човека създал PCR. Също така виж и последните мнения на WHO и CDC относно въпросните "PCR-тестове".

      Като чета написаното предполагам ти маската явно не я сваляш - ОК, твой си избор.
      Милен Цветков (лека му пръст) правилно каза - Маските са, за да мълчите. Един приятел го беше допълнил - И без това повечето нямате какво да кажете.

    • NovemberCharlie
      NovemberCharlie коментира
      Редактиране на коментар
      Ми замълчи де...

    • santaclash
      santaclash коментира
      Редактиране на коментар
      Опорките тип "Путинова младеж" край нямат.
      Технологията е RT-PCR. Хваща си точно това, за което е разработена да хваща.
      Хората си мрат от каквото и преди. Сега върху тази смъртност (по принцип доста висока като за уж цивилизована държава) се насложи и ковид.

  • Мисля, че не съм първият, който ще ти го каже Royce и ще ме прощаваш за повторението - но как по дяволите успяваш да напишеш толкова глупости почти всеки път, изумяваш, нещо като Ролс Ройс, ама антипода му. Не си заслужава да се губи време да ти се обяснява точка по точка колко си далече от истината за почти всичко. Жалко!!!

    Само едно уточнение - хората ПРОДЪЛЖАВАТ да си мрат от всичко, не са спирали. Давахме тук графики, картинки, ма за тия като тебе е по-лесно с конспиративни частушки.
    За твоя справка /и това е последното от мен за теб, не си заслужаваш времето и вниманието/ - води се акуратна статистика на броя на издадените смъртни актове по всякакви поводи /болести, естествена смърт, убийства, катастрофи, война/в страната и почти навсякъде другаде по света за всеки регулярен период от време. И от тая статистика виждаме, че през 34та седмица на всяка от предходните 5 години, са умирали между 1600 и 1850 души в тая 34та седмица през тия 5 години. Е, със засилването на Делта вълната, тази година през 34та седмица имаме над 2300 починали или над 400 повече от времената преди пандемията /когато дори населението е било малко повечко!/:

    https://www.nsi.bg/sites/default/fil...2_2021_W34.png

    От тия 400 горница на COVID-19 официално се падат 238! ТОЕСТ, доказани са с тест. И имаме едни 150 извънредни, които може да са си починали от всичко, но практиката навсякъде по света показва, че около 80% са пак от Covid-19 и усложненията му, но недоказани и ги водят пневмонии, инсулти, инфаркти...
    И е по тая извънредна смъртност, драги патриоте, сме на второ място в света с 4600 на милион население горница, което е двойно и тройно на повечето останали държави. А на COVID-19 официално се водят половината. Но има и по-зле със статистиката - Русия и Сърбия са най-дезинформиращи в тия данни. Па ти избягвай маските, кво като в Япония хората всяка зима си ги носят и без коронавирус, за да не си лепват грипа, елементарна култура. Българинът, "тарикатът на Европа", е на път да се окаже по-скоро "глупакът на Европа" - къпе се в море от ваксини, поне частично помагащи, но му е кеф да си мре, облъчен и уверен в кьорфишеците, пръкнали се от руските фабрики за тролове. Е, вече ни дават за пример как не се прави.

    П. С. А ето другият пример - Дания, 83% ваксинирани, отменени всички мерки:

    https://www.dnes.bg/koronavirus/2021...ovid-19.503252
    Последно редактирано от muvo; 10-09-21, 22:39.

    Коментар


    • DBRS
      DBRS коментира
      Редактиране на коментар
      Дания, ще са първенците по умно управление на ковид кризата, a Март-Април 2020 бяхме наравно с тях. "Бугарска скупщина" мисля ще придобие скоро световна известност

  • Първоначално публикуван от muvo Преглед на мнение
    Българинът, "тарикатът на Европа", е на път да се окаже по-скоро "глупакът на Европа" - къпе се в море от ваксини, поне частично помагащи, но му е кеф да си мре, облъчен и уверен в кьорфишеците]
    Ето това обяснява много точно ситуацията в България.
    Не съм съгласен с това, че кьорфишеците са с руски произход, просто народонаселението ни не обича да мисли, а му е кеф да бъде жертва(така е по-лесно), та прегръща всякакви теории за чипове и смърт след 3-4 години предизвикана от ваксините. И много други теории и теорийки.
    Като се съчетае с традициионото невярване на държавата(с право де)-антиваксърството намира много добра почва у нас.

    Ама кой както.
    Има ли желание-има и начин!

    Коментар


    • Ясен
      Ясен коментира
      Редактиране на коментар
      Давам ти представа - бъркаш на 100%.

      Колкото и да се плюят на платени тролове в нашите форуми, професионални тролчески колективи (с йерархия, преводачи познаващи местната култура, сериозна подготовка и организация по прикриване на следите в мрежата) има само в Русия и в КНДР.

      Но на др. Ким хората са много скъпи и се ползват за важните неща. А в Русия като няма държавна поръчка бацат и на частно и струват смешни (спрямо мащаба на ефекта) пари. Даже и нашите политически партийки поръчват в Русия - инвестицията си струва.

      Тези неща не се работят директно. Работата на тролческата ферма е да увлече ентусиасти от местните. После процесът върви сам и даже не винаги го контролират.

      Понякога стават и фалове както стана с възприемането на ваксината Спутник и по света, и в самата Русия. Ентусиазмът на увлечените фейсбук активисти преля в рускоезичното пространство и върви го спри. Въпреки че - ваксина като ваксина, технологично сродна на Астрата и Джонсън и с обичайното за руската обстановка качество на производството, т.е. за свои хора гледаш да е правено в сряда ама като цяло работи.

      ---

      Защо сме различни от другите руски протекторати - ми защото към момента ни се събират около 100 години в това положение, а сме изобщо държава от 140 години. Другите, които са били с такъв товар по време са били и част от империята, което ги прави различни, защото там самата РИ е строила някаква държавност. Ние част от РИ не сме били никога, а сме били само протекторат.

      Аааа и няма такова нещо като вяра в науката, науката не работи така. Вярва се в други неща, науката се ползва. Даже когато ползваш нещо без да го разбираш, знаеш откъде идва и ако ти е зор можеш да провериш що така.

      Редовият гражданин няма да стане имунолог и вирусолог за няколко месеца, даже само най-простата тапия за такова нещо иска 5-6 години. За да работи това с ваксинирането трябва да имаме нагласата че някакви правила и институции работят и да се възползваме от тази тяхна работа.

      Само че вместо това имаме същото което имаме със ЗДвП (правила някакви) и КАТ (институцията към тия правила). Правила има ама всеки си има свои добавки към тях защото за себе си най-добре преценява (до 19км/ч отгоре, пропускаме "безсмислените" знаци и тн), а институцията... да де. И като резултат сме абсолютен и непоклатим европейски шампион по жертви по пътищата и с достойно място в световната класация.


      Впрочем абсолютен европейски шампион сме и по обща смъртност и пак с много добра заявка за световната титла.


      И понеже всичко ни е на това дередже, и ковида ни е такъв.
      Последно редактирано от Ясен; 12-09-21, 22:43.

    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      И ти си конспиратор явно.
      Не оспорвам всичко написано, не оспорвам, че троленето е сериозно разпространено явление, но не всичко в живота е плод на действията на някой отгоре, който го прави нарочно.
      Животът е толкова многолик и неизмерим, че няма сила която да може да го контролира, случват се и непридими и непредвидени неща, и то по много, и то всеки ден. Няма кака да се предвиди всичко това.

    • Stbd
      Stbd коментира
      Редактиране на коментар
      Кольо, не всичко, но много може да се предвиди.
      Защо всъщност се прие, че антиваксърството е нещо повече у нас отколкото по други държави? Всъщност като се говори само за това - дори без основания - става на мода и стадната част от обществото наистина прегръща поредната идея.
      Още преди много години циркът с ваксините сред прогресивните млади български майки дойде от чужбина, както много други глупости. Толкова отдавна, че имаше време едно-две деца на по-устати майки да умрат и или инвалидизират от разни нормално забравени болести и да запушат зиналите им усти.
      Изостанали сме, затова някои неща изглежда че тук са повече или по-малко. Например, преди 20-тина години в България се присмивахме на суеверните западни почитатели на HAARP. И после стана мода и у дома. Може би в развития свят вече са се сблъскали с явлението заразна простотия и са намерили начин за озаптяване на масите наивници. Там не са по-малко, дори обратното. Все още строят генератори за свободна енергия и какво ли не.

  • Спутник Light вече са спрели да го признават за влизане в Турция (за сведение на пътниците, някой да не вземе политика да търси)
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

    Коментар


    • Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

      Коментар


      • https://aej-bulgaria.org/how-disinformation-works/


        Ако някой му се чете за тролове.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

        Коментар


        • Stbd
          Stbd коментира
          Редактиране на коментар
          А прочетохте ли?
          "Ключът е именно в зрънцата съмнение, които споменахме в началото. Знаем от научни изследвания, че директната конфронтация не помага и дори представянето на проверени факти не може да промени чуждото мнение. Затова специално се таргетират хора, които се колебаят и търсят информация."

          Значи, антиваксърите долни са хора, които се колебаят и търсят информация. А правоверните граждани не се колебаят и не търсят информация.

          Ибати удобното за държавата!

        • NovemberCharlie
          NovemberCharlie коментира
          Редактиране на коментар
          Ама трябваше да го прочета ли? . 20 % от гражданите (по Иво Христов), когато се колебаят, търсят научна информация. А антиваксърите (80% по Иво Христов) като се колебаят и 'които проявяват по-високи нива на страх, тревожност, липса на доверие в науката и в авторитетите, с интерес към алтернативни методи и конспиративни теории като QAnon" търсят нещо, което да им хареса.

        • Stbd
          Stbd коментира
          Редактиране на коментар
          "Споделих"

      • [QUOTE=muvo;n6770525
        ]Мисля, че не съм първият, който ще ти го каже Royce ....

        Няма смисъл не,не се хАби...

        П. С. А ето другият пример - Дания, 83% ваксинирани...

        Дания е отличен пример за перфектно управление и справяне с кризата.Ваксинираха първо най-уязвимите групи,възрастни/целия медицински персонал/полиция и тн. успоредно с постоянно безплатно тестване на всякъде на населението.Използваха изцяло ваксините на Пфайзер/Модерна,като без да се мотаят още в началото закупиха количества няколко пъти повече от населението.Отлична разяснителна кампания какви мерки да се взимат,без никакви излишни драматизирания и раздувания на проблема.Резултатите са на лице-в момента тежко болни практически нямат,(или са в поносима бройка)премахнаха изискването за маски на всякъде,според мои приятели дето живеят там,не им искат никъде и сертификати.
        Разбира се,редно е да се отчетат и някои особености на техния начин на живот-не се събират на големи компании като нас южните народи,вярват на властите си и са далеч по-грамотни и мислещи хора от болшинството нашенци,антиваксърски простотии като у нас не виреят,през ум не им минава да "тарикатеят" и да плащат за фалшиви сертификати и тн.

        Коментар


        • По-горе в темата за източника на пропаганда съм 100% съгласен с Ясен.

          Ще дам пример за това как се постига обратен ефект понякога.
          Последните дни много хора до голяма степен са принудени да се ваксинират, алтернативата им е чести тестове и/или други ограничения. Естествено много от вярващите в пропаганда и фалшиви новини мислят за фалшив сертификат. Паралелно от известно време вървят едни глупости, че разните арки по летища, метро и други засичат дали си ваксиниран и ако си с фалшив сертификат ще те хванат. Също така вървят и други глупости обясняващи, че като тестват с клечката ти вкарват по малко от "чипа"* и след няколко теста си "чипиран"* и пак те ловят.
          В резултата промитите мозъци стигат до извода, че така и така ще ги "чипират" или изловят и се решават на ваксинация.

          Горното може да ви се струва глупост, но е факт. Стана ежедневие промити мозъци да ни разпитват(мен и ваксинирани приятели) за ваксините и да ни обясняват горните глупости като мотив да се решат да се ваксинират.


          *"чипа" биле някакви метални частици. С натрупване през клечката за тест ти вкарвали достатъчно за да могат да те засичат. Един обяснявал на близък приятел, че монета му лепнела на рамото след първа доза. Не можал да обясни защо му лепне и на други части на тялото като го накарал да пробва пред него .
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

          Коментар


          • sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Фалшивите сертификати ги хващат защото ги няма в единната база данни .

          • kbot
            kbot коментира
            Редактиране на коментар
            Stbd: Лошото е, че не иска да знае.

          • Stbd
            Stbd коментира
            Редактиране на коментар
            Да не иска да знае е безкрайно разпространено състояние по земното кълбо. Знаят си го и се счита едва ли не за престъпление, направо си е такова понякога. А редовно е обидно и за незнаещия и за околните. Било е обществена тема преди време.. вече и у нас.

        • Ние сме малък, но много прост народ.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

          Коментар


          • Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Ние сме малък, но много прост народ.
            А стига глупости

            Ни сме малък ни прост.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

            Коментар


            • Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              "Street smart", демек "помиярски умни" сме Помиярите владеят тЕрикатлъци, непознати на породистите кучета: как да отворят контейнер за боклук, как да се покатерят и да влязат в него, па ако не става - как да го съборят и разпилеят съдържанието му, за да си набавят храна. Как да се шмугнат, за да откраднат нещо, как да си придадат окаяно изражение, за да разчувстват милозливи хорица и т.н., и т.н.
              Ти твоите кучета ваксинираш ли ги? А помиярите - само насила

          • Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

            А стига глупости

            Ни сме малък ни прост.
            Непрекъснато доказваме противното - било с избори, било с друго...
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

            Коментар


            • Най новия хит дето чух е че за фалшив сертификат трябва да е написано Астраз,щот другите били с наночастици и ги засичали скенерите по портовете

              Коментар


              • Скенера засича чима, но българските не работят, Пеевски се е запънал и не дава да се строй антената майка на цариградско. Така чипа не е активиран.

                Коментар


                • Най на края минах и втората игла (с две седмици закъснение). От тогава разбирам къде има обхват на телефоните и къде не. Даже и от Мтел ми звъняха да ми предложат 5G план, Случаеност?!?
                  От горе на всичко работя в завод за електроника и искам да ви кажа че от както почнаха ваксинацията едвам смогваме на поръчки. Случаеност?!? НЕ милсла!!!
                  А една приятелка като разбра че съм ваксиниран пробва да види дали ще ми се залепи монета на рамото. Не стана защото се тресях от смях.

                  Коментар


                  • Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

                    А стига глупости

                    Ни сме малък ни прост.
                    Не трябва да ограничаваш правото на всеки да се самоопределя както намери за добре.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

                    И коментаторите...

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X