Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Антителата ще дойдат от същото място при неваксинирани и ваксинирани, но може и да не са същото качество.

    Коментар


    • Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение



      Доказано е вече, че ваксинираните прекарват много по лесно вируса , (по евтино за здравната система) и не влизат в болница и все пак намаляват Р0
      Сутринта статистиката го показа. На последно място сме по ваксиниране и на първо по починали.

      Вярваш на стЪкмистика?

      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

      Коментар


      • trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        Вярвам на учените, а ти на кого вярваш

      • Stbd
        Stbd коментира
        Редактиране на коментар
        Къде пък има учени в статистиката? Тя се прави по чиновнически решения, несъобразени с научните норми за статистика и анализ. Още събирането на данните им е объркано и това проваля всичко нататък.

      • Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        #707.1
        trav коментира
        Днес, 08:54
        Вярвам на учените, а ти на кого вярваш

        Математици обясняват в национален ефир как деца и бебета вече го карат и колко точно ще са бройките. Разбира се бройките стигат точно толкова.

    • Количеството антитела според мен си зависи от отделния организъм. Някои изработват повече, някои по-малко.
      Колкото до ваксинирането, аз се ваксинирах след едномесечно мрънкане на майка ми, която както всеки възрастен човек гледа телевизия и си създава филми и стрес .Всъщност, ходихме заедно. Хем та да събере кураж.
      Нейният организъм реагира по по-неприятен начин, въпреки че не пие, не пуши, яде плодове, пие билкови илачи и всякакви имуностимулиращи отвари. Мен само леко ме втресе през нощта и на другия ден ме наболяваше рамото. Не болка, а по-скоро като леко изтръпнало.
      Your conscience is all you can take to your grave.

      Коментар


      • 12-тия ден ми е от положителния тест за ковид , няма вече температура , кашлицата намаля , слабостта в краката изчезна , на -5кг съм, с минимални промени по бронхите , без обоняние. Жената се оплакваше само от отпадналост , сънливост допреди 2 дена , когато каза , че вече е добре и метна пак пчелина -подготовка за зимата. с 2 дози на пфайзер е . За разлика от жената на колегата от когото прихванах и която си го кара класически , но е без ваксина.

        Коментар


        • Подготвяйте се - всички ще се срещнат с вируса, някои по повече от един път, докато след няколко сезона не се извърти до нещо като лек грип.
          С настоящите ваксини постигането на стаден имунитет е невъзможно, но помагат за намаляване и то в пъти на рисковете от тежко протичане и усложнения:
          https://www.youtube.com/watch?v=JhRb5hnTseU

          Резултатите от буустър дозите в Израел - 12 дни след трета доза Pfizer рисковете от заразяване и разболяване намаляват над 10 пъти спрямо хората с две дози конкретно за варианта Делта:
          https://www.youtube.com/watch?v=MDx8nRWuC3Q

          Сравнение на риска от страничните ефекти от ваксините и усложненията от вируса:
          https://www.youtube.com/watch?v=Sk4UoAkLaDU

          Коментар


          • Какво прозрение, всички ще се заразим! Нечувано, нали? И кога ще се срещнем всички? Това лято, есента, след пет години? А защо не миналата зима?
            Кое определя кога ще се заразим и кой следи дали вече е станало?

            Коментар


            • muvo
              muvo коментира
              Редактиране на коментар
              Нищо не дъвчем. Фактите са, че ние си имаме Мангъров, Чорбанов и сие, акъл "на грудки" и някакво необяснимо голямо желание да се мре и да продължим да се изкарваме най-нещастните в Европа. Да не се връщаме на зимните и пролетните провали, за тях вече е ясно, но някак се натрапва последните 2-3 седмици чуденката като са ни толкова грохнали старците, че на 60 години са на дереджето на ония 80-годишните в Испания и като не могат да разчитат на 10 пъти по-калпавата ни здравна система, защо аджеба се довериха пак на оня корифей Мангъров (който им обеща преди една година, че няма да умират) и все пак не си боднаха от ония ваксини, които "не се знае какво ще им докарат след няколко години", подобно на испанските пенсионери, които масово се набодоха. Хайде твоите родители са се ваксинирали, ама една камара, включително моите не щат и да чуят - майка ми чак ми се струва влюбена в Мангъров Каквото, такова, аман.

            • sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Народът не случайно е казал "Крушката си има опашка". Мангъров е другата удобна дъвка за оправдание на целокупния провал и тоновете простотии, които се свършиха. Или мислиш че само ние си имаме Мангъров?

              Нещата се доизпуснаха много отдавна, а същия тоя народ си нямаше доверие на лекари поголовно, за съжаление доста често с право.
              Некадърността на шепа хора през годините ни докараха до това - най-бедната държава с най-калпавата здравна система и най-скъпите
              лекарства в ЕС.

              Нещата са много по-дълбоки и много по-миризливи от едното ваксиниране.

            • Kozzzec
              Kozzzec коментира
              Редактиране на коментар
              Абе стига с тоя Мангъров...Ако беше прав, вече отдавна не трябваше да има вирус или той да си е хвърлил дипломата и да не практикува. Както знаем, и двете неща не се случиха.
              Иначе е нормално държавата в челото по смъртност в света да има и най-много починали от този вирус. Ненормалното е, че мерките не бяха съобразени с този факт.

          • Междувременно... във вестник Пик и в Шок и Ужас - ваксините не са това, което бяха (което бяха в официалното промиване на мозъци) - ваксинираните се разболявали десет пъти по-често в сравнение придобилите естествен имунитет:
            "never-infected people who were vaccinated in January and February were, in June, July, and the first half of August, six to 13 times more likely to get infected than unvaccinated people who were previously infected with the coronavirus. In one analysis, comparing more than 32,000 people in the health system, the risk of developing symptomatic COVID-19 was 27 times higher among the vaccinated, and the risk of hospitalization eight times higher."

            Коментар


            • NovemberCharlie
              NovemberCharlie коментира
              Редактиране на коментар
              А пък % на повторно заразяване на тия дето са се заразили и в резултат са умрели е 0. Да ти имам статистиката...

            • сто
              сто коментира
              Редактиране на коментар
              Заразените с Пик и Шок и Ужас са безнадежден случай, никаква ваксина не помага

            • Stbd
              Stbd коментира
              Редактиране на коментар
              Е, това е изданието на Шок и Ужас на английски. "Science" му казват.

          • Опа, това се написа по грешка

            Коментар


            • Ваксините са под 100 лв, а клиничната пътека за ковид - над 1000. Покрай ковида най-много пари направиха лекари и фармацевти. Изобщо не бих се учудил ако от тях има такива, които подклаждат антиваксърски настроения по користни подбуди.

              Коментар


              • muvo
                muvo коментира
                Редактиране на коментар
                Астра З е Опела на ваксините - най-евтината - Спутникът и китайците са 4-5 пъти по-скъпи.

              • Stbd
                Stbd коментира
                Редактиране на коментар
                Аха. Но не е ли 20 долара и не смениха ли името ѝ? Със сигурност намалява тежките случаи, доколкото върши работа.

              • muvo
                muvo коментира
                Редактиране на коментар
                Смениха й търговското име да. Цените на Pfizer и Moderna се вдигнаха с 20% по последния договор на ЕК, за AZ не знам да се вдигнала.
                Но поне в първия договор на Комисията е било следното:

                "Според тази информация, ваксината на Pfizer струва 12 евро на доза, тази на Moderna - 18 евро, а препаратът на Astra Zeneca - 1.78 евро."

                Спутник и китайските са по 10 долара на доза - AZ е била /може би още е/ малко над 2 долара. А Moderna е над 20 долара. Точно на AZ се разчиташе да помогне в държави като Индия и повечето в Африка. И пак заради цената, първоначално Бибитко беше поръчал предимно от нея. Е, сега заминават за Бутан, харизани към 172 хиляди дози, че иначе се бракуват.

                За ефективността няма да коментирам, върши някаква работа, но е доста по-назад от най-добрата /Moderna/; Pfizer, макар и аналогична по концепция с Moderna, също изостава немалко от нея поради ред причини.

            • BENZBOSS коментира Днес, 02:23
              Тук тестваха,нещо им излезе изненадващ резултата,средно 82% или двойно на предвиденото…….ма на кой му дреме,до масата в ресторанта ходиш с лигавник,сядаш и почваш да кихаш на воля,важното е психозата да върви обаче
              Именно. С липсата на работещи на практика мерки в България може и 100% да сме стигнали. Но на никой не му стиска да го каже, защото е неудобна истина.
              А квачките-клюкари си кудкудякат без да мислят, по-лесно е така.

              Коментар


              • Stbd
                Stbd коментира
                Редактиране на коментар
                Е сега нали сме под крилото на големия демократичен брат. Щом там религията са далавера и демагогия, ни повтаряме като папагали. Министерство на истината там - същото тук.

                В България имаше най-лошото предотвратяване на разпространението,след първоначалното навлизане и у нас. Затова и тези 100%. Не са за красноречие.
                А сега е моментът да се (спокойно) подготви ваксинация на всички преболедували. С отчитане на особеностите му, и с честност.
                Всъщност, българите са много лесни за управление. Достатъчно е нужния въпрос или разпореждане даде представят обезоръжаващо ясно и честно.

              • santaclash
                santaclash коментира
                Редактиране на коментар
                100% на кое да сме стигнали? Ако е по скалата на тъпомера, наближаваме. Мина малко време, вече и западната преса започна да обръща внимание на абсурда, развиващ се последните месеци у нас.

              • Stbd
                Stbd коментира
                Редактиране на коментар
                Да бе, западната преса. Нямаш какво да кажеш по въпроса и е по-лесно да се смени
                темата.

            • 'Пфайзер' иска от европейския регулатор да одобри прилагането на трета доза

              И покорния европейски регулатор, разбира се, ще каже ДА!

              Коментар


              • santaclash
                santaclash коментира
                Редактиране на коментар
                И кое е новото? Противогрипните ваксини са всяка година различни.

              • BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Да ма за разлика от тях не ти го натрапват нали?
                Като си ваксиниран за чий си с маска в самолета?

                А де

              • royce
                royce коментира
                Редактиране на коментар
                @santaclash
                А ти ефективна противогрипна ваксина виждал ли си?

            • Подсещане за трудно мислещите - проблемите с ваксините, проблемите с провеждането на ваксинацията и проблемите на предпазните мерки са три различни неща. И ако някой не е съгласен с някои от мерките срещу разпространението, не означава че е "антиваксър". Друг като се е ваксинирал, няма гаранция че е нещо много умен и велик.

              Коментар


              • royce
                royce коментира
                Редактиране на коментар
                Баси ... че не може да се гласува повече от веднъж за коментар ...

            • Само да ви прошепна, какво измислиха червените калинки от сегашното т. нар. "служебно правителство": МОЖЕШ да влезеш в Макадония с отрицателен PCR тест или сертификат за ваксинация. НО (!!) на връщане в България от Македония влизаш ЕДИНСТВЕНО с отрицателен PCR тест или те слагат карантина.

              Разбрах го по "лесния начин": спонтанно реших да пия една бира в Крива паланка, но не си носех зелената карта на застраховката и македонците ме върнаха. На наща бариера полицаите ми казаха, че понеже не съм влизал в съседите, а само направих обратен завой, няма да ме карантинират.

              С две думи: Нащо РЗИ (както го е "измислила" някоя калинка) не признава собствените ни сертификати за ваксинация.
              Публикувайте отговор

              Коментар


              • sek.1
                sek.1 коментира
                Редактиране на коментар
                По голяма глупост от това здраве му кажи . В първите 3 - 4 дена от заразяването ПСРа на практика не го хваща .

            • Кога ще се появи тема защо ни натрапват да носим предпазни колани в колите, че тая доскуча?

              Първоначално публикуван от Stbd Преглед на мнение
              Междувременно... във вестник Пик и в Шок и Ужас - ваксините не са това, което бяха
              Глупотевини на колелца. Вестник пише куцо и сакато. Официалните източници казват друго, понеже цитираш на английски, да ти цитирам и аз: "However, the risk of infection remains much higher for unvaccinated than vaccinated people. Vaccines remain effective in protecting most people" иначе казано рискът от заразяване е по-висок при неваксинираните, а ваксините си остават ефективни за повечето хора. Инстанцията дето го е рекла е много висша: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ugh-cases.html И не е само тя дето така мисли.

              Коментар


              • Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                Глупотевини на колелца. Вестник пише куцо и сакато. Официалните източници казват друго, понеже цитираш на английски, да ти цитирам и аз: "However, the risk of infection remains much higher for unvaccinated than vaccinated people. Vaccines remain...
                Ако беше и прочел преди да коментираш, щеше да видиш за какво става дума. Ако можеш да разбереш какво означава "previously infected". Виж в речника.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X