Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Че к'во ѝ не 'ареса́хте на руската. Даже сертификата у нас го признават навсякъде (е, понякога се налага да поспорим с някой охранител, но в наредбата си пише...)
    Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
    Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

    Коментар


    • Ясен
      Ясен коментира
      Редактиране на коментар
      Темата с пречистването на съставките не седи на дневен ред с ваксините на никой производител.

      Всичките ползват много близки варианти на един и същи шипов протеин който изглежда да е персонално отговорен и за съсиреците. Проблемът със съсиреците е толкова рядък че няма как да са го изследвали на етап преди масовото приложение, така че каквито и разлики да има са си чист късмет.

      При еднаква технология дали ще е скъпо зависи от масовостта на производството и от количеството брак. Масовостта е нещо като 1:15 спрямо Астра, количеството брак си е колкото е характерно за всичко сделано. От тези два фактора и разликата 1:2.5. То няма и голямо значение защото така или иначе ги плащат правителствата почти навсякъде. Файзер и Модерна са 10 пъти по-скъпи от Астра (там и бая реклама калкулираха) и не знам някой да го е правил на въпрос.

      Ааааа, ваксините по 0.5 и литр (без Ъ) си се предлагат както и открай време (с кратко прекъсване по времето на Горбачов). Тази ваксинационна кампания не съм чул да е спирала, макар че в Русия конкретно от 20-ина години постепенно се преминава на 0.33.

    • p-pleven
      p-pleven коментира
      Редактиране на коментар
      За мита, че "нама да има деца" след ваксинация...
      Нали ви писах за колежката, дето поради тази причина не се ваксинира.. Е, за неин "късмет" изкара 3 (три) корони, за радост се справи. Сега обаче иска да се набоде, но дпкторо и казва, че има много антитела и не бива...

      Всъщност многото антитела проблем ли са верно за ваксиниране?
      Примерно аз си сложих бустер преди да може и зтече шест месеца от втората доза, като преди това питах доверен лекар, на когото вярвам. Даже и личния, дето ме боцна не изрази аргументи "против".

    • muvo
      muvo коментира
      Редактиране на коментар
      Нищо не е 100% ясно.
      След скорошно преболедуване не препоръчват, щото уж антителата били високи и в редки случаи евентуално можело да се стигне до остра "автоимунна" реакция. Но то си е и излишно веднага след оздравяване да се имунизира човек, да си изчака мацката. Явно е от тия 10%, дето ги повтаря. За останалите е спорно дали въобще, но пък едно Pfizer бустерче на шестия месец няма как да им навреди.

      Относно непреболедувалите:
      В Израел третите дози са след петия месец.
      Ако не се бърза (ама винаги се), правилният алгоритъм специално за mRNA (тоест, който би довел до най-голяма "трайност") е:
      - първа доза извън период на вълна
      - втора доза най-оптимално между 8 и 12 седмици след първа (а не 3-4, които са мунимума)
      При тая схема може и изобщо да няма нужда от трета доза, но за всеки случай 4.5 месеца след втората доза се пуска количествен тест за антитела - ако са спаднали доста или човекът е с разни имунокомпрометиращи предпоставки - може бустер. Специално Pfizer е "по-разредена" - бустерът надали ще навреди на някого. Moderna обаче е по-концентрирана и по-добре да не се ползва като бустер. Но пък за първа и втора доза през около 2.5 месеца е най-добрата (с едно наум за мъжете до 40 г.)

  • Скоро и при нас https://offnews.bg/zdrave/avstria-na...ia-765168.html
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

    Коментар


    • brpi
      brpi коментира
      Редактиране на коментар
      https://fakti.bg/world/630237-rekord...aign=firstpage

      Публикувано във факти.бг:
      Рекорден брой заразени по време на локдауна

      Aвcтрия oтчeтe рeкoрдeн брoй нoвoзaрaзeни c кoрoнaвируc зa изминaлoтo дeнoнoщиe. Тoвa ce cлучи в трeтия дeн oт лoкдaунa зa нeвaкcинирaнитe, нaлoжeн, зa дa ce oвлaдee рaзпрocтрaнeниeтo нa зaрaзaтa, прeдaдe Рoйтeрc, cъoбщи БТA.

      Неваксаните плюят през прозорците или имат способноста да телепортират кромида и така се стига до големия процент .... нали?

    • MFr
      MFr коментира
      Редактиране на коментар
      За инкубационен период чували ли сме или си плещим на общо основание?

    • BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Новозаразен какво е?

  • Аз си мисмех че всички държавни предприятия са на хранилка при биг фарма ама съдеки по публикуваното маи има и дето не са

    National Center for Biotechnology Information, U.S. National Library of Medicine , 8600 Rockville Pike, Bethesda MD, 20894 USA
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/

    на агле
    Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8481107/



    превод с гугъла:

    Увеличението на COVID-19 не е свързано с нивата на ваксинация в 68 държави и 2947 окръга в Съединените щати

    Понастоящем ваксините са основната стратегия за смекчаване на последствията за борба с COVID-19 по целия свят. Например, разказът, свързан с продължаващия ръст на новите случаи в Съединените щати (САЩ), се твърди, че се ръководи от райони с ниски нива на ваксиниране [ 1 ]. Подобен разказ се наблюдава и в страни като Германия и Обединеното кралство [ 2 ]. В същото време Израел, който беше приветстван за бързата си и висока степен на ваксинация, също отбеляза значително възраждане на случаите на COVID-19 [ 3 ]. Ние изследваме връзката между процента на напълно ваксинирано население и новите случаи на COVID-19 в 68 държави и в 2947 окръга в САЩ.

    отидете на:
    Методи
    Използвахме данните за COVID-19, предоставени от Our World in Data за анализ на различни държави, налични към 3 септември 2021 г. (допълнителна таблица 1) [ 4 ]. Включихме 68 държави, които отговарят на следните критерии: разполагат с данни за втора доза ваксина; разполагал с данни за случаите на COVID-19; разполага с данни за населението; и последната актуализация на данните беше в рамките на 3 дни преди или на 3 септември 2021 г. За 7 дни преди 3 септември 2021 г. изчислихме случаите на COVID-19 на 1 милион души за всяка страна, както и процента от населението, което е напълно ваксиниран.

    За анализа на ниво окръг в САЩ използвахме данните от екипа на Белия дом за COVID-19 [ 5], наличен от 2 септември 2021 г. (допълнителна таблица 2). Изключихме окръзи, които не са докладвали данни за процента на напълно ваксинирано население, което дава 2947 окръга за анализа. Изчислихме броя и процента на окръзите, които са имали увеличение на случаите на COVID-19 по нива на процента на хората, напълно ваксинирани във всеки окръг. Процентното увеличение на случаите на COVID-19 е изчислено въз основа на разликата в случаите от последните 7 дни и 7 дни преди тях. Например, окръг Лос Анджелис в Калифорния имаше 18 171 случая през последните 7 дни (от 26 август до 1 септември) и 31 616 случая през предходните 7 дни (19–25 август), така че този окръг не отбеляза увеличение на случаите в нашия набор от данни.Ние предоставяме табло за управление на показателите, използвани в този анализ, което се актуализира автоматично, когато нови данни се предоставят от екипа на Белия дом COVID-19 (https://tiny.cc/USDashboard ).


    Констатаци
    На ниво държава изглежда няма видима връзка между процента на напълно ваксинираното население и новите случаи на COVID-19 през последните 7 дни (фиг. 1). Всъщност линията на тенденцията предполага слабо положителна асоциация, така че страните с по-висок процент напълно ваксинирано население имат по-високи случаи на COVID-19 на 1 милион души. По-специално, Израел с над 60% от населението си, напълно ваксинирано, имаше най-високите случаи на COVID-19 на 1 милион души през последните 7 дни. Липсата на значима връзка между процента на напълно ваксинирано население и новите случаи на COVID-19 се илюстрира допълнително, например от сравнението на Исландия и Португалия. И двете страни имат над 75% от населението си напълно ваксинирано и имат повече случаи на COVID-19 на 1 милион души, отколкото страни като Виетнам и Южна Африка, които имат около 10% от населението си напълно ваксинирано.

    В окръзите на САЩ също средната стойност на новите случаи на COVID-19 на 100 000 души през последните 7 дни е до голяма степен сходна за категориите процента население, напълно ваксинирано (фиг. 2). По-специално, има също така значителни вариации в окръга в новите случаи на COVID-19 в рамките на категориите процента на населението, напълно ваксинирано. Изглежда също така, че няма значителни сигнали за намаляване на случаите на COVID-19 с по-висок процент от населението, напълно ваксинирано (фиг. 3).

    От първите 5 окръга, които имат най-висок процент напълно ваксинирано население (99,9–84,3%), Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) идентифицират 4 от тях като окръзи с „високо“ предаване. Окръгите Чатахучи (Джорджия), Маккинли (Ню Мексико) и Аресибо (Пуерто Рико) имат над 90% от населението си напълно ваксинирано, като и трите са класифицирани като „високо“ предаване. Обратно, от 57 окръга, които са класифицирани като окръзи с „ниска” трансмисия от CDC, 26,3% (15) имат процент от населението, напълно ваксинирано под 20%.

    Тъй като се смята, че пълният имунитет от ваксината ще отнеме около 2 седмици след втората доза, ние проведохме анализи на чувствителността, като използвахме 1-месечно закъснение върху процента напълно ваксинирано население за държави и окръзи на САЩ. Горните констатации за липса на видима връзка между случаите на COVID-19 и нивата на напълно ваксинирани също бяха наблюдавани, когато разгледахме 1-месечно изоставане на нивата на напълно ваксинирани (допълнителна фигура 1, допълнителна фигура 2).

    Трябва да отбележим, че данните за случаите на COVID-19 са за потвърдени случаи, което е функция както на предлагането (напр. вариации в капацитета за тестване или практиките за отчитане), така и от страна на търсенето (напр. вариации в решението на хората кога да се тестват) фактори.

    отидете на:
    Интерпретация
    Единственото разчитане на ваксинацията като основна стратегия за смекчаване на COVID-19 и неговите неблагоприятни последици трябва да се преразгледа, особено като се има предвид вариантът Delta (B.1.617.2) и вероятността от бъдещи варианти. Може да се наложи да се въведат други фармакологични и нефармакологични интервенции заедно с увеличаването на процента на ваксинация. Подобна корекция на курса, особено по отношение на политическия разказ, става от първостепенно значение с възникващите научни доказателства за реалната ефективност на ваксините.

    Например, в доклад, публикуван от Министерството на здравеопазването в Израел, е съобщено, че ефективността на 2 дози от ваксината BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) срещу предотвратяване на инфекция с COVID-19 е 39% [ 6 ], което е значително по-ниско от изпитването ефикасност от 96% [ 7 ]. Оказва се също така, че имунитетът, получен от ваксината Pfizer-BioNTech, може да не е толкова силен, колкото имунитета, придобит чрез възстановяване от вируса COVID-19 [ 8 ]. Съобщава се и за значителен спад в имунитета от иРНК ваксини 6 месеца след имунизацията [ 9]. Въпреки че ваксинациите предлагат защита на хората срещу тежка хоспитализация и смърт, CDC отчита увеличение от 0,01 до 9% и 0 до 15,1% (между януари до май 2021 г.) в процента на хоспитализации и смъртни случаи, съответно, сред напълно ваксинираните [ 10 ].

    В обобщение, дори когато трябва да се положат усилия за насърчаване на населението да се ваксинира, това трябва да се прави със смирение и уважение. Стигматизирането на населението може да причини повече вреда, отколкото полза. Важно е, че други усилия за нефармакологична превенция (напр. значението на основната хигиена на общественото здраве по отношение на поддържането на безопасно разстояние или миенето на ръцете, насърчаване на по-чести и по-евтини форми на тестване) трябва да бъдат подновени, за да се постигне балансът между ученето на живот с COVID-19 по същия начин продължаваме да живеем и 100 години по-късно с различни сезонни промени на грипния вирус от 1918 г.

    Коментар


    • Той и триперът е по-опасен след 10 вечерта. Някой да е изненадан?

      Коментар


      • Ясен
        Ясен коментира
        Редактиране на коментар
        Абе аз не съм въобще хващал трипер ама като знам колко са се жертвали за Науката, ...

      • kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Интересно но напълно несъстоятелно твърдение. Съдейки по себеси, вероятността да хвана типер през нощта е с 99% по-малка от тази да го хвана през деня.Може би до средата на миналия век, трипера се е хващал в посоченото от теб време, на тъмно и завит през глава, амааааа...

      • p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Трипер може да лепнеш, може и да не лепнеш. Завили дали използваш кондом и/или дали жена ти/съседката не хойка (с мъжа си, за съседките)...
        Пиша го за любителите на "сладкия начин".

        П.П. Ако си ТИР-аджия - там нещата са малко по-особени. Зависи каква е кирията. Общоизвестно е, че в гилдията се знае къде са най-качествените и най-евтени проститутки (зависи от приоритетите) и не е ясно по кое време на денонощието ще те чакат под моста.

    • Това тук звучи доста обещаващо ...

      Коментар


      • Ясен
        Ясен коментира
        Редактиране на коментар
        Нормално. "Групата учени" са наели група хитри адвокати и резултатът е точно каквото е предвидено.

        Поискали са личните досиета на доброволците в тестването ТОЧНО с цел да им отговорят че това няма как да стане бързо.

        Което значи документите да бъдат цензурирани откъм защитени лични данни. А доброволците са бая навалица, защото така пише в закона.

    • Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Той и триперът е по-опасен след 10 вечерта. Някой да е изненадан?
      Народът мрази да се замисля за кумулативното натрупване на риск. "Абе нали се бутам сутрин у рейсо, защо да не мога да се бутам нощем у дрискотеката?" БТВ, в комшийското бюро/съседната врата една невеста ваксинирана го е лепнала от колега-познат/ познат ...ъъъ.... библейския смисъл/и той ваксиниран. И двамата с Янсен.
      П.П. Ковид имам предвид е лепнала, не трипер
      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

      Коментар


      • Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение

        Народът мрази да се замисля
        точка.

        Иначе можем да обясним и за микромортите.

        Коментар


        • Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

          Коментар


          • TigerHunter
            TigerHunter коментира
            Редактиране на коментар
            Няма как да се обясни по-добре от нагледно, щото нашенецът не обича да чете, и ако се навие, разбира каквото му изнася. Житейското кредо на бг индивида е "искат да ме преебат".

          • NovemberCharlie
            NovemberCharlie коментира
            Редактиране на коментар
            Австрия го направи заради неваксинираните.

          • sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Зарежи ги австрийците те както са я подкарали скоро и фюрера ще си изкопаят .

        • Наблюдения от последните 15-20 дни. От група с около 20 с положителни тестове в рамките на седмица имам по-точни данни за половината и обобщени за цялата група, грубо са 50% ваксинирани.
          Всички ваксинирани са с леко прекарване, най-тежките случаи са с 3-4 дни главоболие, отпадналост, леки болки в тялото и мускулите и температура до 37,5-37,7, май никой не е пил антибиотици. Възстановяване за 4-5 дни.
          От неваксинираните няма никой с под седмица тежко каране, поне 1 антибиотик, някои по 2 едновременно, други 3-и и 4-и различен по ред, пробиотици и куп други лекарства, почти всички са с плевмонии, за щастие не знам за някой в болница, но имат съпрузи и съпруги в болница, в наблюдаваната групата има само 1 човек над 55г.. Очертава се да са вън от строя за поне 3-4 седмици.

          Няма друг такъв мазохизъм като отказа от ваксинация!
          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
          Телефон - в профила!

          Коментар



            • #893.2
              TigerHunter коментира
              Днес, 20:13
              Няма как да се обясни по-добре от нагледно, щото нашенецът не обича да чете, и ако се навие, разбира каквото му изнася. Житейското кредо на бг индивида е "искат да ме преебат".
            Не е като да няма основание за това кредо.

            Коментар


            • TigerHunter
              TigerHunter коментира
              Редактиране на коментар
              Еми, не. Просто си е манталитет. Щото Ганя се нахендря винаги сам и после търси виновни. Историческа истина.

            • bokomo
              bokomo коментира
              Редактиране на коментар
              И това е вариант - но без да завоалираме това означава, че сме си природно тъпи. Аз все пак залагам на другата хипотеза.

          • NovemberCharlie коментира
            Днес, 20:24
            Австрия го направи заради неваксинираните.
            Те затова им викат, че са славяни - "круговая порука", древнейшее славянское наказание
            Или както в НеРеБейската казарма едно време: "Зàради редника Петков дето се скатава и ошумоляма... ВСИЧКИ ПАДНИ-И-И-И-И-И-И !!!!
            "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

            Коментар


            • Шампион за чест и слава:

              https://www.dnes.bg/eu/2021/11/23/le...inaciia.511624

              Апропо в Германия фалшивите сертификати били по 80 евро максимум. А тук едни българи се опитват да преебат други българи, които са готови да се преебат с по 200 евра

              Коментар


              • s_s1
                s_s1 коментира
                Редактиране на коментар
                Мой приятел "твърд антиваксър" търси заради бизнеса си сигурен сертификат за ваксинация в Сф. Получил е предложения в диапазона 400-500 лв.
                Трсеенето определя цената при предлагането.
                За сега цената е стабилна без пикове и спадове.
                П.П. Не толерирам това. Ваксинирах с още в края на зимата и началото на пролетта и не толерирам никакъв вид измами и злоупотреба с документи.

              • TigerHunter
                TigerHunter коментира
                Редактиране на коментар
                Аз ето това именно не разбирам. Страх те е от едно боцкане с игличка колкото косъм, страх те е от 5Г или Бил гатес да не те преебе, страх те е от хиляди неща, които четеш във сураттефтера. Готов си да дадеш 500 пари и ако евентуално го пипнеш да те изнесат в чувал? Не знам. Миналата седмица почина лелинчо ми интубиран. Двамата с леля влязоха в болница в два дни разстояние. И двамата около осемдесетте. Тя е ваксинирана и оцеля Сега си е у дома под карантина, Със сърдечни проблеми е, високо кръвно и пейсмейкър. Какво още има за
                разбиране?

                ПП: Когато човек е готов да умре, само и само да не го пре..ат, няма никакъв смисъл някой да се опитва да го (раз)убеждава.
                Последно редактирано от TigerHunter; 23-11-21, 22:44.

              • muvo
                muvo коментира
                Редактиране на коментар
                С тоя си резултат /2018/ и белгиецът не е страдал от липса на търсене, явно и поради славата си на "алтруист". Слава богу, че няма такива лекари "на ползу роду" и у нас, че "ваксинираните" щяха да са мнозинство в болниците и моргите.

            • За обща информация - Pfizer - ваксинирал съм се в края на януари, началото на февруари. Миналата седмица изследвах антитела. Около 113 бау, при протективни нива над 150. Вчера си направих трета доза. Снощи и днес нямам никакви неприятни усещания, освен лека болка при натиск на мястото на инжектиране. След първата и особено след втората доза имах доста повече оплаквания. Та искам да кажа, че не е толкова страшно. Ваксината беше съвсем в срок на годност.

              Коментар


              • Мой приятел "твърд антиваксър" търси заради бизнеса си сигурен сертификат за ваксинация в Сф. Получил е предложения в диапазона 400-500 лв.
                Аз за 500 лева ще мина да се ваксинирам пак

                Коментар


                • Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ми, можеш да обявиш такава услуга. Те ония по ваксинационните центрове гледат личната карта, не физиономията на приносителя ѝ. Имах навремето клиент някакъв мльад счетоводител - що пари напраЙ от разни мутрьета и бизнИсмьени като им взимаше изпитите по УНСС-та и Стопански академиЙ (вземаше много по-евтино от рушвета на преподавателя). Ходеше с техните студентски книжки, па ако мно-о-о-о-ого се различаваха, махаха снимката и слагаха негова (на студентска книжка през 90-те г. беше супер-лесна операция).

              • Хайде стискайте ми палци,аз докато се пребера и на моите им мина ма пак имам шанс някакъв
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

                Коментар


                • BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Какво стискаш като нямаш……не стискай,мен не ме е хванал патешкия грип

                • p-pleven
                  p-pleven коментира
                  Редактиране на коментар
                  Кекс се признава само със снимка.
                  Ако ти е умрела патката - има продукти на Файзер.

                • BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  Виж как знаеш…….

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X