мерси много за съветите,това си мислех да направя въпреки че ми се струва че не е само от там иначе подложките са здрави не знам дали не оказва влиание че е повдигана имам още 1-2 проблема но ще се помъча да ги реша
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
лада нива безкрайни ремонти
Свий
X
-
под пружината мисля си е оригиналната,повдигната е с втулки пот тавата на пружината и подложка на горния шарнир днес забелязах че скърцащата пружина на долните две намотки има разстояние между тях около сантиметър а на другата са се допрели,иначе са здрави че ги свалях може да са омекнали,иначе сутринта като беше мокро почти се не чуваше май е само от нея че и на ряско спиране пак се чува
Коментар
-
За ремонтите ако те дразнят, или ще трябва да свикнеш,че ще имаш доста ремонти, и такива неочаквани или да се опиташ да продадеш докато не си набутал много пари ладата., и да вземеш нещо по съвременно и удачно и по-добре гледано.
- 1 like
Коментар
-
Айде спрете с тия изказвания, чути от една жена на спирката.
-
Аз като не мога да напиша нищо добро за руските "автомобили",няма да напиша нищо.И съм имал Лада,и УАЗ съм карал...Ама авторът още в заглавието е прозрял какво го чака.Вероятността след като потегне Нивата,да може да измине 3000 км без ремонт клони към нула
-
Да прав си че съм и бях наясно още преди да я купя че ще има чести ремонти.Както казвах търсих витара,фероза и в краен случай нива първите две не можах да намеря читави до 4000 лв и евентуални 1000 за ремонти.Нивата я взех най вече че няма и точка ръжда от долу не е и правена принципно е и на малко километри по книжката която намерих 2018 година е била на 28 000 км сега е на 33 600 по километраж но не знам дали са верни се си мислих че едни 2000-5000 километра на година основно за лов ще изкара без някакви тежки ремонти и затова се заех и смених цялата ходова част то си беше и за ремонт можеше да изкара още но така сам бил винаги нещо осета ли го смяна веднага без амортесиори здрависа и пружини видимо са здрави но май са омекнали
Коментар
-
Сигурно ставам и нахален вече но имам още някой проблема за сега . Първия е с стрелката на температурата,когато я взех въобще не работеше смених датчик и се оправи за седмица сега работи когато си иска,четох за маси но къде са те и от тях ли да е,мисля и втора перка на радиатора но къде да я сложа ще е с копче и реле, и най важния проблем е в изпарителя до колкото знам е турски след настройки при газаджия точно след два дни пак трябва да ходя то почнах и аз да си я настройвам все тая.Проблемите с него са в ниски обороти прекъсва градско направо ужас,качи ли 2500 оборота горе долу върви но не е това което трябва аи 20 на сто селско градско без светофари ми се вижда множко та мисълта ми е за смяната му но с какъв препоръчват ми ловато
Коментар
-
Не съм виждал, аз съм родом от центъра на Париж
Тая масова мода с нов изпарител всяка година също не съм я виждал, явно от вашето село тръгва.Щом твърдиш, че им знаеш и кътните зъби защо съветваш колегата да си купи същия боклук, какъвто вече си има?
-
Щото с нов е по-добре от колкото със стар с вдървени мембрани.
А не знам колегата от къде му растат ръцете, та да му кажа да си смени платната. Съдейки по въпросите му-по-добре да сложи нов изпарител за 50 лева отколкото да смени карантиите на Ловато които струват пак там някъде.
-
-
Тия дни ще го сменя с ловато с тоя турския си беше когато я взех и да паля я на газ но си работят всички цилиндри,свещите са керемидени и маслото не пипа 800-1000 км вече същия цвят си е като ново карам я и на бензин но не съм го засичал днес минах 50 тина километра с леко опънат смукач горе долу биваше но пак в ниските е трагедия ще сменя изпарителя пак ще видим
Коментар
-
Освен изпарителя не е зле да споменеш как точно е изпълнено подаването на газ в карбуратора.Най-добре направи няколко снимки, модела на карбуратора също е важен.
Щото то ладата проста раута, бодни му маркуча в тавата на филтъра и газ! даже имаше спец във форума, който им изменял ъгъла на впръскване
А за да върви на газ тази кола с някакъв смислен разход вариантите ти са два или долна плочка или щуцери, аз по-скоро бих заложил на щуцери.Ако имаш някакви шлосерски умения можеш да се справиш и сам, но на твое място аз бих потърсил газаджия.Щуцерите се слагат под наклон и се дупчи на точно определено място, освен това краят им е скосен, но това не те вълнува особено, продават се готови по левче.Диаметъра, който ти трябва е 10мм, резбата е 10х1, материала на карбуратора е много лайнян и нарязването на резба е малко на фантазия.Но не се плаши на практика не е толкова страшно.
Читави плочки се намираха трудно и преди 10 години, сега не знам въобще дали ще се намерят, но не се подлъгвай с бленди, подаване на газ в филтърната кутия, горни плочки и други свободни съчинения.Ако майстор ти монтира газовото най-лесно можеш да се ориентираш по това дали ти работи смукача, каже ли ти, че след монтажа смукача няма да работи просто търси друг.Монтажа на изпарителя задължително на десния подкалник възможно най-ниско и с най-къси маркучи за газта.При добре настроен изпарител и загряла кола на тихи обороти натиснеш ли копчето за почерпка двигателя трябва да изгасне.
Коментар
-
ще направя снимки и да изпарителя е там където каза,смукача работи на газ но като по загрее 2-5 минути на студена гасне като го дръпна
Коментар
-
Колега, ето ти един елементарен начин да си регулираш изпарителя:
От врътката на изпарителя докарваш най-високите обороти които се получат. Ако има едно малко бронзово болтче-завиваш го докрай и забравяш за него.
После от тройника който е между изпарителя и двигателя започваш да го завиваш с едната ръка, а с другата изфорсираш рязко двигателя. В момента в който започне да се форсира трудно(не му стига газ) значи е затворено повече отколкото е нужно. отвиваш малко-докато започне да се форсира пъргаво, и долу-горе това ти е настройката. Ако при каране не ускорява добре-отваряй по малко. Отваряш по четвърт оборот, там е чувствително, и малка промяна дава доста резултат. Много отворено дава малко по-добро вървене, но и започва да гори. А ако продължиш с отварянето-започва да се дави. Тогава хем не върви хем гори. То ще върви добре де, ама само в режим на ускоряване, но колко време се кара така?
Това е малко бабешки метод, правилно е с газ анализатор, ама то и някои газаджии го нямат...
Аз така съм си регулирал уредбите и винаги колите ми са вървели и горели нормално.
Има значение и начина на засмукване на газта, има значение диаметъра на отвора през който минава въздуха, има значение филтъра дали е чист и нов, или е позадръстен, има значение какъв вид е дифузьора, но принципа за регулиране е долу-горе този.Има ли желание-има и начин!
- 1 like
Коментар
-
Разгеле, хвана се да напишеш нещо по темата
Това за бронзовата игла е абсолютно вярно, тя е просто един байпасен канал, който да подава допълнително гориво на празен ход.При някои изпарители се налага да се отвие от 1/4 до 3/4 оборот, за да пали колата лесно, но вакумното Ловато така или иначе този винт го няма.Газаджиите масово ги стягат до край и ги забравят.На разните еммегаз,фема,волтран,атикер,мигмаз и сигурно още десетина турски братовчеда на ловато, които забравям, това е най-добрият вариант.
По "бабешкия" метод, който си му преоръчал се получава най-добър резултат, след такава регулировка газоанализатора показва почти винаги преобогатена смес на празен ход, но колата върви.След настройка с газоанализатор само на празен ход колата има перфектни стойности, но на пътя е куцо магаре.За правилна настройка се иска широколентова ламбда сонда и проби в движение под товар, другото е лъжа и измама.Понеже регулирането на такъв тип АГУ винаги е компромис бабешкия метод дава прекрасен резултат.
Това което мога да допълня е, че на колегата му трябва тройник с два регулиращи винта, срещал съм монатжи с един винт, което е глупост при двукамерен карбуратор.А когато прави регулировката при отвиването и завиването на винтовете на тройника с винта на изпарителя трябва отново да корегира оборотите.Но първото и най-важно нещо е как е направен монтажа.Ако там нещата не са добре всичко отива на кино.
Коментар
-
За да има добри показатели във всички режими не става с обикновен изпарител. Той е нещо като карбуратора-осигурява добра работа в един режим, а в другите не е добре. С разни хитринки и технически трикове този режим се разширява, в някои случаи до доста добри нива, но все пак това е остаряла система.
За да е добре във всички режими-трябва си инжекцион, ама хайде сега-на стара баба златен зъб... Изпарителя си е достатъчно добър за работата която се очаква от една нива.
А по темата съм писал най-главното още в първия си пост. Ако колегата ме послуша ще ме благославя, и ще ме издирва за да ме черпи
Само дето още не го знае, ама има време, нека да покара руска техника...
-
Карбураторът осигурява добра работа във всички режими, но той си е съобразен с конкретния двигател.На руските коли поне не може да им се търси кусур откъм карбуратори - тях умеят да ги правят.От изпарителя няма какво да се очаква повече при положение, че един и същ модел храни от 30 до 130 киловата двигател и все пак ще му върши перфектна работа.
-
-
На втората камера и е нужна по - малко газ.Та регулировки се правят при отворена само първа клапа, после и с отворена втора.
С една дума, винта на втората камера се затваря нацяло и се настройва първата. След това почваш да настройваш втората камера.
И настройките се правят при движение. С форсиране на място се прави грубата настройка, финната и окончателна - в движение.Последно редактирано от kameno karp; 17-04-21, 12:14.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
Кольо е споменал нещо много важно - въздушният филтър - задължително нов качествен филтър.По едно време по магазините имаше едни ментета, които ги засмуква навътре двигателя, не бяха от филтъра хартия а от нещо подобно на картон с тях и 30/100 разход може да постигнете.Оригиналният струваше нещо от рода на 3-4 лева не знам как им излиза сметката да му правят менте?
Другият важен момент е, че мембраните "улягат" и след време се налага допълнителна регулировка.Всъщност мембраните не улягат, а под въздействие на температурата променят в известна степен еластичността си, но регулировка си е нужна след 1000 километра примерно.
- 1 like
Коментар
-
Разбрах,благадаря!Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеНа втората камера и е нужна по - малко газ.Та регулировки се правят при отворена само първа клапа, после и с отворена втора.
С една дума, винта на втората камера се затваря нацяло и се настройва първата. След това почваш да настройваш втората камера.
И настройките се правят при движение. С форсиране на място се прави грубата настройка, финната и окончателна - в движение.
Коментар
-
И аз си я карам по село и в гората разхода както каза ти варира при мен от 20до26 съм стигалПървоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеКолега, ето ти един елементарен начин да си регулираш изпарителя:
От врътката на изпарителя докарваш най-високите обороти които се получат. Ако има едно малко бронзово болтче-завиваш го докрай и забравяш за него.
После от тройника който е между изпарителя и двигателя започваш да го завиваш с едната ръка, а с другата изфорсираш рязко двигателя. В момента в който започне да се форсира трудно(не му стига газ) значи е затворено повече отколкото е нужно. отвиваш малко-докато започне да се форсира пъргаво, и долу-горе това ти е настройката. Ако при каране не ускорява добре-отваряй по малко. Отваряш по четвърт оборот, там е чувствително, и малка промяна дава доста резултат. Много отворено дава малко по-добро вървене, но и започва да гори. А ако продължиш с отварянето-започва да се дави. Тогава хем не върви хем гори. То ще върви добре де, ама само в режим на ускоряване, но колко време се кара така?
Това е малко бабешки метод, правилно е с газ анализатор, ама то и някои газаджии го нямат...
Аз така съм си регулирал уредбите и винаги колите ми са вървели и горели нормално.
Има значение и начина на засмукване на газта, има значение диаметъра на отвора през който минава въздуха, има значение филтъра дали е чист и нов, или е позадръстен, има значение какъв вид е дифузьора, но принципа за регулиране е долу-горе този.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Коментар