някой ако иска да сподели имал ли е тоя проблем ще съм благодарен
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
лада нива безкрайни ремонти
Свий
X
-
Няма да капе само когато свърши маслото вътре. Така че спрат ли течовете - лошо...Първоначално публикуван от galin79 Преглед на мнение..защо ли е избило ще избие ли пак не знам
Първата ми лична кола беше лада нива, и понеже съм по глупав от колкото изглеждам (надявам се) и втората..
Коментар
-
дори и така да е както казах по горе в момента 10-20 километра изминати с редуване на бързи бавни няма теч,капка няма
-
Аз имах 2 Лада Нива 1.7, първата карб. на старо, новата - от магазина. Тая кола не е за всеки. Ако не я харесваш, обслужваш правилно и ремонтираш, тя защо да те обича?
Има много безпроблемни джипове: Мерцедес, Тойота, Ленд Ровър - купете си!Последно редактирано от trapper; 01-04-21, 20:24.
-
-
Виж сега... ти хубаво си набарал отдушника и шапчицата му се е движела, ама.... вътре в тая шапчица има едно като пиронче, мисля клапанче го играе... та то клеясва / спича затворено и пак не диша... маслото загява, то загрява въздуха, той се разширява и прави налягане... а налягането избива най-често от където му е най лесно... за това мисля, че ти е изплюло въпросното маншонче... ако му е било по-лесно е щяло да прокапе от някой семеринг или въобще от друго място...
Та... ако можеш свали го отдушничето, махни капачката и виж "пирончето" в какво състояние е... поне на УАЗ-ката е така, ма не вервам братушките да са сътворили друг вид отдушник специално и отделно за Нива...Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
По спомен, отвора на отдушника е около 4 мм. В калпачето има пружинка и гумичка която затваря челно отдушника. Та струва ми се абсурдно да се запуши.
Някъде из темите за ВАЗ съм чел за слагане на грес и стърготини. Та ако някой е полагал особени старания, не е съвсем невъзможно.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
по принцип тръгнах да го от вивам но трудно става с клещи и прецених че после ще е почти невъзможно да го завия иначе се върти капачето лесно и прожинира ще взема да го сваля за всеки случай,забелязах също няква капачка ли е нещо прашник ли го играе на раздатката където влиза малкото каре ли е,срещу гуменото та тази капачка се върти по оста и има малко стружки как може да се застопори някък
Коментар
-
ох да го.........и в отдушника въртях го полувин час утре ще го сваля за всеки случай имам още 1 въпрос сложил съм гуми ласа ок-144 трябва ли да търся за резервна още една или не е проблем да се прибера примерно от 50 километра с щатната резервна
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Връщаш ме в младостта
Коментар