Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лада нива безкрайни ремонти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

някой ако иска да сподели имал ли е тоя проблем ще съм благодарен

Коментар

Бравос ! Няма как да разбереш , че колата имала толкова чаркове , без да си карал Москвич , обаче Връщаш ме в младостта
      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

за москвич съм карал но не мой и за извесно време лада 1600 но за кратко без ремонти

Коментар

Първоначално публикуван от galin79 Преглед на мнение
          ..защо ли е избило ще избие ли пак не знам
          Няма да капе само когато свърши маслото вътре. Така че спрат ли течовете - лошо...
          Първата ми лична кола беше лада нива, и понеже съм по глупав от колкото изглеждам (надявам се) и втората..

Коментар

• galin79
            galin79 коментира
            Редактиране на коментар
            дори и така да е както казах по горе в момента 10-20 километра изминати с редуване на бързи бавни няма теч,капка няма

• trapper
            trapper коментира
            Редактиране на коментар
            Аз имах 2 Лада Нива 1.7, първата карб. на старо, новата - от магазина. Тая кола не е за всеки. Ако не я харесваш, обслужваш правилно и ремонтираш, тя защо да те обича?
            Има много безпроблемни джипове: Мерцедес, Тойота, Ленд Ровър - купете си!
            Последно редактирано от trapper; 01-04-21, 20:24.

имам я от 2 месеца дали сам минал 100-200 километра и за сега само ремонти и мисля че с опслужването и ремонтите се справям може и да бъркам някъде , но и за това питам и събирам инфо

Коментар

днес забелязах на маншончето на оста за бързи-бавни 1 капка пак масло дано да е все така че раздатката ми се не сваля а друго решение за момента не намирам

Коментар

Виж сега... ти хубаво си набарал отдушника и шапчицата му се е движела, ама.... вътре в тая шапчица има едно като пиронче, мисля клапанче го играе... та то клеясва / спича затворено и пак не диша... маслото загява, то загрява въздуха, той се разширява и прави налягане... а налягането избива най-често от където му е най лесно... за това мисля, че ти е изплюло въпросното маншонче... ако му е било по-лесно е щяло да прокапе от някой семеринг или въобще от друго място...
              Та... ако можеш свали го отдушничето, махни капачката и виж "пирончето" в какво състояние е... поне на УАЗ-ката е така, ма не вервам братушките да са сътворили друг вид отдушник специално и отделно за Нива...
              Don't hunt IF you can't kill
              първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

По спомен, отвора на отдушника е около 4 мм. В калпачето има пружинка и гумичка която затваря челно отдушника. Та струва ми се абсурдно да се запуши.
                Някъде из темите за ВАЗ съм чел за слагане на грес и стърготини. Та ако някой е полагал особени старания, не е съвсем невъзможно.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  При съмнение за запушен отдушник е достатъчно да се развърти капачето ляво/дясно, за да падне калта.

по принцип тръгнах да го от вивам но трудно става с клещи и прецених че после ще е почти невъзможно да го завия иначе се върти капачето лесно и прожинира ще взема да го сваля за всеки случай,забелязах също няква капачка ли е нещо прашник ли го играе на раздатката където влиза малкото каре ли е,срещу гуменото та тази капачка се върти по оста и има малко стружки как може да се застопори някък

Коментар

Отдушника е набит, не е на резба. Ламаринката е предпазна за семерингите и е запресована. Това, че се върти не е проблем. Само ще ти дрънка като от капачки от буркани.

Коментар

ох да го.........и в отдушника въртях го полувин час утре ще го сваля за всеки случай имам още 1 въпрос сложил съм гуми ласа ок-144 трябва ли да търся за резервна още една или не е проблем да се прибера примерно от 50 километра с щатната резервна

Коментар

Свали само калпачето.Струва ми се, че ще ти е по-лесно. Какъв проблем да е гумата, нали имаш диференциал!?

Коментар

ми не знам за гумата като е по малка и да се върти с други обуроти не е ли проблем за диверинцяла

Коментар

Нали точно това е ролята на дифа, да позволява въртене на гумите с различна скорост. В завой какво се получава - различни скорости на външните и вътрешните, спрямо завоя гуми.

Коментар

всеки ми казваше че трябва да са еднакви че ще е проблем и ако се наложи да карам с по малка да е за кратко и бавно, но сега като се замисля си прав от падна ми един разход как ще ти се отблагодарявам не знам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                            X