Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Най-после и аз да се похваля TERRANO 2

Решението е взето! Ще се пробвам с водосточни тръби. И за да стане възможно най-прибран може би, ще е нещо такова или направо същото.

http://familytt.mforos.com/108127/49...en-terrano-ii/
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
      Решението е взето! Ще се пробвам с водосточни тръби. И за да стане възможно най-прибран може би, ще е нещо такова или направо същото.

http://familytt.mforos.com/108127/49...en-terrano-ii/
      Изглежда добре,но снимковия материал не е достатъчен.Например не се вижда как точно е захвата към гредичката над калника.Там трябва да се съобрази и това,че врата като се отваря,шнорхела или захвата му не трябва да я ограничава по никакъв начин.Свързването /както го е направил колегата от линка/ ,към оригиналния всмукател,според мен не е много удачно...особено ако се нагази в дълбока вода.Пластмасовите тръби и сглобки от подкалника до въздушната кутия въобще НЕ са херметизирани и засмукването на вода от там е почти сигурно.За мен е по-удачен варианта,да се запуши оригиналния отвор и да се завари към кутията кръгъл фланец с нужния диаметър,а въздуха от шнорхела до кутията да се докара с мека връзка/маркуч/,който да се притегне и в двата си края надеждно със скоби.Отделно ако говорим за изтъпления с подводничарска дейност ,трябва да се херметизира и филтърната кутия много добре.На капака затварящ кутията да се направи допълнително гумено уплътнение,което да гарантира,че няма да пропусне вода и ако филтърната кутия има утайник с клапанче за източване/на Патрола имаше такова,но на Тераното не съм се заглеждал /,да се премахне и отвора да се запуши и херметизира допълнително със силикон от вътрешната страна.Може да се направи един отвор с болтче/естествено с гумен уплътнител за херметизация/,което да замести изпускащия гумен клапан/ и при нужда да се развива за източване на евентуална вода от кутията.
      Имай предвид,че не е задължително да газиш в дълбоки води,за да достигне вода във филтърната кутия.Достатъчно е да завали дъжд и при движение да те домързи да слезеш и да обърнеш главата на шнорхела назад.Дори да си паркирал на място при един силен дъжд с вятър в неправилната посока/т.е. под ъгъл насрещно срещу отвора на шнорхела/ и ще влезе доста водица вътре!!
      Това не е фатално,но е добре да имаш въпросното болтче ,за евентуално източване.Принципно на металните правени шнорхели,се изработва едно допълнително джобче в долната и най-ниско страна на тръбата,което играе роля на утайник и събира постъпилата там вода/съответно отново с болтче за източване от долу/,но при теб с тия водосточни тръби,това няма как да стане.
      Подготви се и за евентуални проблемации с настройките на гаста...При движение и обърната глава на шнорхела напред,ще постъва повече въздух от нормално засмукваното от мотора...не знам дали няма това да се отрази на работата на мотора на гас.При мен с обогатяването с метан,при всички случаи ще има проблем,но като дойде момента ще гледам как ще го решавам този проблем!
      Поздрави и очакваме проекта ,преди да пробиеш калника си...
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Може и с медни, водопроводни. После ако му е мерак може да ги хромира или никелира.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Може и с медни, водопроводни. После ако му е мерак може да ги хромира или никелира.
          Брат...ама то бакъра скъп бре...По-добре да си купува ориДЖинал на Сафари...
          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            Брат...ама то бакъра скъп бре...По-добре да си купува ориДЖинал на Сафари...
            Е той няма да купува 100 кила. Впрочем, не знам водопроводни бакърени тръби колко са по-скъпи от еквивалентни неръждаеми. Може и да не са.

Само го дадох като вариант, при това лесдно се поцинкова/хромира/никелира, защото няма нужда от подложка от мед преди крайното покритие.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дамяне, аз съм се спрял на този вариант.
              Прикачени файлове
              GSM 0877 08 99 19
              Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Ами някаква идея имаш ли от каква да го изработя???
                Ето една идея - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=119684
                След една година ползване нищо не е мръднало - дори циклона на върха.
                Ето го как изглежда днес:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00009.jpg
Прегледи:2
Размер:117.4 КБ
ID:5442099Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00008.jpg
Прегледи:2
Размер:88.2 КБ
ID:5442100Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00007.jpg
Прегледи:3
Размер:103.3 КБ
ID:5442101
                Това което мога да кажа е, че въобще не съжалявам, че използвах тези материали.
                Успех!

Коментар

Перфектен. Тия тръби наистина са уникално здрави.

Коментар

прочетох на един дъх темата за шнорхела на колегата.Наистина материала изглежда много подходящ.Предполагам,че освен здравината,макар и доста дебелостенен,ще е лек....
                    Колегата ако му е дошло на акъла да го претегли преди монтажа може да сподели теглото му!
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER

Коментар

Тоя чудесен проек съм го гледал още когато колегата побликува темата. Признавам си много е добър, но както тогава така и сега ми е почти невъзможно да намеря човек да направи заварките и затова я игнорирах. Ще пробвам пак да питам тък там да видим какво, ще излезе.
                      Благодаря за съвета оценявам го!

Коментар

Дамянски виж изнамерих едни снимки в нета със захват към колонката....

Име:Snorkel za Terano2 zahvat.JPG
Прегледи:1
Размер:73.4 КБ
ID:5442185

Име:Snorkel za Terano2 zahvat-1.JPG
Прегледи:1
Размер:45.8 КБ
ID:5442186

Дано да съм ти бил полезен.
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Перфектен. Тия тръби наистина са уникално здрави.
                          Абсолютно. Най-хубавото е че освен на механични въздействия, са изключително устойчиви и на атмосферни влияния - студ, слънце, жега... - никакви проблеми.

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                          прочетох на един дъх темата за шнорхела на колегата.Наистина материала изглежда много подходящ.Предполагам,че освен здравината,макар и доста дебелостенен,ще е лек....
                          Колегата ако му е дошло на акъла да го претегли преди монтажа може да сподели теглото му!
                          Поздрави!
                          Наистина, тогава не се сетих да го претегля в готов вид, но със сигурност не е нещо фрапиращо, като маса - да кажем около два килограма.
                          Ако те притеснява, от тежестта си да не огъне ламарината на мястото на захващане към купето, мога да кажа, че така както аз съм направил захватите нищо не е мръднало, дори не са се разхлабили, а доста друсане е видял.

Тоя чудесен проек съм го гледал още когато колегата побликува темата. Признавам си много е добър, но както тогава така и сега ми е почти невъзможно да намеря човек да направи заварките и затова я игнорирах. Ще пробвам пак да питам тък там да видим какво, ще излезе.
                          Благодаря за съвета оценявам го!
                          За заварките мисля, че колега беше дал линк в темата за шнорхела, към негова тема, където описва как е направил заварките с тефлонов тиган (само да не те бият вкъщи заради тия мераци ), като сподЕля, че са станали перфектни. Според мен с някакви малки парчета от тръбата, можеш да оттренираш операцията до постигане на задоволителен резултат и да прецениш как се получава.
                          Моя съвет обаче, е да провериш първо дали ще съвпаднат ъглите на колената, с ъглите на купето на Тераното! При Паджерото дойдоха супер, но ми се струва, че при Тераното може и да не е така, заради по-различния ъгъл на предното стъкло и капака (съответно калника и гредичката - там където лягат тръбите на шнорхела).
                          Защото, ако добре си спомням, възможностите при избора на колена се ограничават с тези два вида, които аз съм използвал - 90 и ако не се лъжа 135 градуса.
                          Проверката е най-добре да я направиш не "на око", а с мерене на място, върху самата джипка с коляното в ръце, защото ъглите са пренесени в няколко равнини и е трудно да се прецени, дали ще съвпаднат без да се налага на място!

Коментар

При терано 2 тръбата, вървяща по колонката може директно да влезе в калника без чупка. Хем става и по-компактно така. А под калника може всичко, включително и гофре да се сложи. Има място, до колкото съм гледал. Единственото коляно ще е горе, за циклона.

Коментар

При терано 2 тръбата, вървяща по колонката може директно да влезе в калника без чупка.
                              Сигурен ли си? Не е ли нужно в долния край да се постави 90 градусово за да вляза в калника? Иначе отвора би станал доста дълъг елепсовитен.

Как се казваше тоя материал за в&к?

Не можах нещо да намеря къде точно колега е обяснил за тигана, но продължавам да търся.

Коментар

Ей тая гофра от къде да я намеря? Кой и за какво се произвежда? Къде се продава? Точно от такава имам нужда!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X