КОлега, така ли излиза най-евтино и с най-добро качество - да се купува от САЩ и да се обмитява?Аз лично не съм се занимавал, имаяе разни статии тук, но явно докато човек не мине сам през това...няма да разбере какво е.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какво направих по джипа днес?
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Ами ако си бил на зор, нямаш кой да ти достави частта от САЩ, не ти се губи пари в конвертиране на доларите към лева и качеството е същото, добавяйки ДДС и мито.. май плащането двойно би си струвало.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Тел: +359 887 847261
Коментар
-
Здравейте, нов съм скоро се сдобих с jeep cherokee но имам доста въпроси но един ме вълнува много, в момента съм със гуми 225 70 16, но имам резервна гума с размери 235 70 16 ако случайно се спуга гума мога ли да я ползвам резервната и колко мога да карам с нея, cherokee--то е 97 4.0 177
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lubachko Преглед на мнениеЗдравейте, нов съм скоро се сдобих с jeep cherokee но имам доста въпроси но един ме вълнува много, в момента съм със гуми 225 70 16, но имам резервна гума с размери 235 70 16 ако случайно се спуга гума мога ли да я ползвам резервната и колко мога да карам с нея, cherokee--то е 97 4.0 177В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
-
Днес успях да си взема гадината(jeep grand cherokee wj 2.7 crd)от пълен ребилд на окачване(греди,щанги,тампони,шарнири и тн),смяна на масла в двг(castrol 10w40) и автомат(барабар с промивка и нов филтър), за утре е планирано полиране на фарове а за отпуската ремонт на клапи на климатроник и подгрев на седалки. Пс дайте акъл от каде да си купя h12 за фара за мъгла :-)
Коментар
-
Имам няколко въпроса които ме мъчат относно предния диф на KJ. Имам странно виене от пред като чели е главина но не е защото не променя звука при завиване... започнах да си мися за лагерите в диф-а ...в сервиза се оказа че семерингата на диф-а изпуска.
та първия въпрос ми е възможно ли е виенето да е от липса на около 200 гр масло?
Втория е защо се слага масло 75/140 при положение че не е LSD, а всички добавки за намаляване на шум,които манерих не са съвместими с този вискозитет на маслото?
Днес ще сменя семеринга и ще долея масло, защото старото е сменяно преди 10-12 000 км и е бистро и чисто.
Извинявам се предварително ако някъде др са разисквани тези въпроси, но не открих нищо.
Коментар
-
Колега пробвай тази добавка
0 отзива Напишете отзив
22.00лв.- Код на продукта: GX 0.15 л.
- Наличност: 2-3 Days
Описание: MARLY GX е би-синтетична добавка за механични скоростни кутии, диференциали и редуктори. Съдържа графит, молибденов дисулфат и висококачествени синтетики. Специално разработена за механични скоростни кутии и диференциали. Образува много устойчив филм и подобрява характеристиките на съвременните масла за скоростни кутии и диференциали (минерални, полу-синтетични и синтетични).
Предимства: Отлична работа на предавките; По-тиха работа; Улеснява превключването; Понижава пиковите температури на работа; Намалява значително износването.
Приложение: Съвместима с всички минерални, полу-синтетични и напълно синтетични смазочни материали (също ATF течности, когато се използват в механични скоростни кутии). Подходяща за ръчни скоростни кутии, трансферни кутии (раздатки), диференциали, включително и с ограничено приплъзване (LS). Да не се използва в автоматични скоростни кутии!
Дозировка: Добавете съдържанието на една опаковка (150мл.) към маслото (1,5 до 3 литра), или 5% при по-голям капацитет.
Коментар
-
А преди всякакви добавки си огледайте и картата на предния кардан , да не се окаже проблема в някое от тях.Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
First impression is not always true. Get inspired.
Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
Reading is sooo boring, unlike writing!
Коментар
-
Коментар
-
И аз си мислех да я правя тая гимнастика с гредата, и накрая си взех от моргата оригинален с окабяването за 200 лв, после продадох гредата за 50...Така съм на 100 процента сигурен ще мога да дърпам максимален товоар, зададен по книжка. + това е със сваляема топка..
Коментар
-
КОлеги, внимавайте,че с тия тегличи куките се заяждат по улиците. На мой приятел му казали,че нямал в системата винетка,защото максималната му маса е 2950 кг, но с теглича му гледали в талона и там е дадена и допълнителната маса с потенциалния товар заедно с това закачено на теглича от 5850 кг и затуй не им било излизало нищо по системата. За мен това е пълна глупост, но са го накарали да си плати 70 лева на място. Той си е имал и копие от фактурата към толл.бг че е платил законната си годишна винетка за кола с макс маса по талон от 2950 кг (Джийп Гранд Чероки WK2). Отделно не приемали кеш на място, терминалът им не работел и куп цигании е имало преди 2 седмици на пътя между Разград и Русе.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнениеКОлеги, внимавайте,че с тия тегличи куките се заяждат по улиците. На мой приятел му казали,че нямал в системата винетка,защото максималната му маса е 2950 кг, но с теглича му гледали в талона и там е дадена и допълнителната маса с потенциалния товар заедно с това закачено на теглича от 5850 кг и затуй не им било излизало нищо по системата. За мен това е пълна глупост, но са го накарали да си плати 70 лева на място. Той си е имал и копие от фактурата към толл.бг че е платил законната си годишна винетка за кола с макс маса по талон от 2950 кг (Джийп Гранд Чероки WK2). Отделно не приемали кеш на място, терминалът им не работел и куп цигании е имало преди 2 седмици на пътя между Разград и Русе.
а по принцип, за теглича не се плаща винетка, плаща се, ако на него има закачено ремарке, без значение колко е общата маса - за превишаването и има други санкции- Категория 3
-ППС, предназначени за превоз на пътници, с не повече от 8 (осем) места за сядане – леки и лекотоварни автомобили с технически допустима максимална маса до 3.5 тона
-ППС, предназначени за превоз на товари, пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, вкл. с ремарке, с обща технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т
-ППС от тази група с повишена проходимост. - Важно!
• Пътните превозни средства, предназначени за теглене на полуремаркета, се смятат за пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари с над 2 оси, независимо от броя на осите и от това, дали полуремаркето е прикачено или не.
• Когато пътно превозно средство се движи с прикачено ремарке и обща технически допустима максимална маса на състава надвишава 3,5 тона, е необходимо да се закупи допълнителна електронна винететка за същата категория пътно превозно средство, независимо от броя на осите на ремаркето. Тя може да е с валидност, различна от тази на автомобила.
Коментар
-
Прав си!
По логиката на куките всеки, който има теглич трябва да има и B+E, защото утре може да закачат ремарке попадащо в кат.Е! Това в съда няма как да мине!
Ако продължим да следваме тяхната логика може да се каже , че всеки който се вози в колата трябва да има книжка кат.Б, защото във всеки един момент може да седне да управлява автомобила.
- Категория 3
-
Първоначално публикуван от ivaningbg Преглед на мнениеКОлеги, внимавайте,че с тия тегличи куките се заяждат по улиците. На мой приятел му казали,че нямал в системата винетка,защото максималната му маса е 2950 кг, но с теглича му гледали в талона и там е дадена и допълнителната маса с потенциалния товар заедно с това закачено на теглича от 5850 кг и затуй не им било излизало нищо по системата. За мен това е пълна глупост, но са го накарали да си плати 70 лева на място. Той си е имал и копие от фактурата към толл.бг че е платил законната си годишна винетка за кола с макс маса по талон от 2950 кг (Джийп Гранд Чероки WK2). Отделно не приемали кеш на място, терминалът им не работел и куп цигании е имало преди 2 седмици на пътя между Разград и Русе.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- 1 like
Коментар
-
Благодаря, колеги. Той никога не е слагал ремарке и не е сложил теглич, но са се заяли с него. Даже ми прати и копие от глобата от 70 лева и сега ще жали в съда.JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар