Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по джипа днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Дадох ток на Черока на жената да запали, закачих го да вкарам едно тежко ремарке в двора и сега не мога да го разкача от теглича, тежи пустиняка и нещо заяде към ябълката на теглича, обаче не това е голямата ми болка.

    Предстои ми ГТП и подготвям джипаката, поръчах всичко от снимката без това - Steering Tie Rod / Drag Link (52006582) a.k.a. (52006592).

    Някой може ли да ми подскаже онлайн магазини/сайтове в БГ където го имат това налично?

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:xj-steering.jpg
Прегледи:678
Размер:142.2 КБ
ID:6668443
    Бъдете живи и здрави!

    Коментар


    • Kalin Galinov
      Kalin Galinov коментира
      Редактиране на коментар
      Аз ги намерих тук:
      https://www.autodoc.bg/rezervni-chas...OEN%2052006592

    • BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Мерси много, оказа се, че за десен волан е тази част 52006582 и цените в БГ са лудница

    • ivaningbg
      ivaningbg коментира
      Редактиране на коментар
      Ако поръчваш от Аутодок в Германия и пазаруваш за над 120 евро доставката ти е безплатна. Мисля,че за БГ като ЕУ страна се доплащаше нещо и ти го карат до БГ.

  • Привет ,Пичове!Помагайте ,от къде да си поръчам пълен ремонтен комплект(спейсъри,лагери,втулка -разпонна+боичката за стъпката за дифа DANA 30 / 186MM Axle Ratio - 3.55; преден-Благодаря ви предварително,че никъде не намирам пълно инфо.

    Коментар


  • Здравейте , знаете ли парт номер на тръбата за хидравликата при 2.7crd WJ , тази за високото налягане която обиновенно протича . Лятото и смених 0-пръстена , но явно има и отгоре и сега си тече стабилно . Не , че ми е належащо , но компресора вие като електричка като остане без масло , а и масло хабя доста .

    Коментар


    • petkov_bb
      petkov_bb коментира
      Редактиране на коментар
      Смъкваш,носиш "тръбата" и ВИ правят нова със съответните "накрайници", обикновено на цена от 15-25лв.
      Тази болка Я имат всички марки и модели след години на експлоатация.

  • ако си от пловдив или околноститемога да ти препоръчам бюджетно и ефикасно решение,аз съм с такова

    Коментар


    • Nikolajk
      Nikolajk коментира
      Редактиране на коментар
      Може ли някакво инфо,от Пловдив съм.

  • Някакви насоки за Враца,Монтана ?

    Коментар


    • mradulov
      mradulov коментира
      Редактиране на коментар
      Няма начин да няма работилница за хидравлични маркучи някъде в региона. Потърси в гугъл за изработка на хидтавлични маркучи + региона(Враца примерно)

    • BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Започни със сервизите за камиони.

  • Тоя джип нещо почва да ме дразни ..... след 5 минути такава експлоатация му изби долния маркуч (долу в дясно) който влиза в радиатора и антифриза отиде на земята . От какъв зор ? До сега се разправях с него , сложих му от тези натегащите се с ключе 8мм / отвертка скоби . От какъв зор изби оригиналната скоба ? Старост , случайност , дошло му е времето или нещо по-сериозно (компресия от главата) ? https://streamable.com/q9brxm

    Или пък клапана на капачката да не бачка ?
    Последно редактирано от bmwww; 08-12-20, 17:32.

    Коментар


    • Баце,
      Ако търсиш причина да смениш автомобилиа, няма да намериш никога подходящия, всеки си има неговите проблеми. Едва ли проблвма е в скобата, на моя няма такъв проблем, въпреки недоказаните 250К км.
      Или обърни внимание на автомобила и ли той ще ти обърне гръб. Малките проблеми не винаги са знак за голяма беля, понякога е въпрос на лош късмет и лошо стегната скоба... И моя тропше отчаяно от неравност с размер на кибритена кутия, но едни 100 кинта за пружини втор ръка го съживиха и сега е КОЛАТА в семейството....

      Коментар


      • Пенчо
        Пенчо коментира
        Редактиране на коментар
        Аз бих започнал с подмяната на всички гумени маркучи.
        И какъв е тоя нафтов маркуч дето е "избил"? И като как не го усети, преди да ти изтече горивото? Да не си хванал Ковид?

      • bmwww
        bmwww коментира
        Редактиране на коментар
        Ето този , който е на принципа - натискаш бялата щипка , тя разтваря крачетата и маркуча/тръбичката/шлаухката се вади . При мен не знам по каква причина , но този маркуч излезе и докато ми замириса на гориво от парното , вече беше късно .

      • bmwww
        bmwww коментира
        Редактиране на коментар
        Крачетата и бялата щипка са си ми здрави , просто от студа ли не знам , но крачетата не стоят събрани . Сега съм ги събрал принудително с телчица и няма да мръдне в следващите 100 години .

    • Днес сутринта, след няколко полу-дни работа, смених зимния комплект джанти с гуми, сложих усилен кит кормилна и не знам как се казва на Български дългата щанга(tie rod) на Синерджи со все усилените и шарнирни болтове, малко остана да регилирам волана, че леко седи на ляво.

      Сложих нови накладки на Терафлекс ББК. По закона на Мърфи, точно вечерта вчера, точо на последния болт, който стягах с динамометричен ключ стана авария, болта от американски говнолин се скъса и последваха час-два майки, разпробиване с 1мм до 4мм, набиване на звезда и изваждане, добре, че за щастие имах един стар болт 8.8 здравина но поне размера и резбата паснаха та сглобих спирачките по нощите вчера.

      А преди малко НЕ минах ГТП, заради протекъл горивен филтър, от няколко дни ми миришеше на дизел ама ме мързеше да пипам там, че има едно сваляне на железа с дебели болтове.

      Сега имам седмица да оправя тъпия филтър и да мина преглед.
      Бъдете живи и здрави!

      Коментар


      • Не ми работи задната чистачка. WJ 2004 2,7. След проверка на бушоните реших, че е машинката и купих работеща. Започнах да свалям кората, като междувременно откъртих единия пин за подгрева на стъклото, докато се опитвах да извадя кабела. С много внимание и любов откъртих останалите от предишно сваляне на кората горни три щипки и кората падна. Отворих задното стъкло, за да ми е по-лесен достъпа преди това и след свалянето на кората го затворих. Вече и то не се отваря. Както и да е. Установих, че буксата към машинката е извадена и с надежда я включих и пробвах дали ще проработи. Уви не. Пробвах и новата машинка. И тя не ме зарадва. Пробвах няколко ротации без резултат. Сглобих обратно всичко, като си добавих четвъртата липсваща щипка на горната част на кората. Опитах да извадя маншона с кабелите идващ от купето, но не успях и сега не знам кабелите ли са прекъснати или е нещо друго. Но поне изглежда не е машинката . Резултатът е един изкъртен пин на подгрева и неотварящо се задно стъкло + все още неработеща задна чистачка...

        Коментар


        • Извърших при Деди Влади първата смяна на маслата на двта дифа и раздатката си на 73.000км. Много бързо стана и Деди както винаги беше на ниво с кафето. Оказа се,че е нужно малко повече масло за дифовете, отколкото май казват документациите. Добре,че имах в резерв още една опаковка. Деди има на своя страна един негов адаш, когото препоръчвам горещо на всички с познанията си.
          JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
          Тел: +359 887 847261

          Коментар


          • Щот съм див, пак смених задните амортисьори, ама тоя път в комплект с предните - Bilstein B6 4600. Смених и предните спирачни дискове, задните се оказаха нови...или поне без ръб
            Ще ми се да посетя и дядо Владо да провери как е като цяло окачването и мостовете, ама да видим кога ще се обадя за запазване на ден и час

            Коментар


            • Смених горивния филтър, дилъра искаше над 200 паунда за филтъра и около 160 паунда за някакъв кабел, който трябвало да се смени също, казах му, НЕ мерси и за 50 кинта си взех Мопар + още един МАНН за 30 кинта с доставката. Минах и прегледа на поправката

              Оказа се, че с годините семеринга се втвърдява и филтъра почва да сълзи, за което и ме "скъсаха" на ГТП.

              Остава ми да сменя окачването и да регулирам още веднъж предницата, след лифта.
              Бъдете живи и здрави!

              Коментар


              • Продължението на интервенциите по машинката на задната чистачка са липсващи светлини в купето. При отворена, затворена врата, отключване, заключване, ръчно включване - светлини в купето няма. Като се зачетох и в чуждите форуми споменават освен прекъснатите кабели и проблем в машинката на задната чистачка. Явно затова е била изключена буксата от машинката. Утре ще разглобявам пак и, ако светнат плафоните и започне да се отваря стъклото на задната врата проблемът е ясен. Ще пиша.
                Поздрави!

                Коментар


                • Здравейте,
                  Буксата е извадена, проблемите си останаха без промяна-няма осветление в купето, задното стъкло не се отваря.
                  Напролет ще търся решение, живи и здрави.

                  Коментар


                  • Най-накрая оправих теча от маркуча за високо налягане на хидравликата при WJ 2.7crd срещу 20 лева . Утре ще кача снимка . Стана вечно , а и красиво , но не изглежда фабрично и проблема е ако продавам джипа и някой го види . Ще избяга с 200 , а как да му обясна , че съм му спестил разправии

                    Иначе замислям да слагам подгрев и на задните седалки , ще използвам нагреватели от предни ако намеря на далавера . Мислите ли че си заслужава да глезя тия дето се возят отзад ? Като цяло просто се чудя ко да правя по цял ден , а и имам 2 останали копчета за подгрев от стария панел .

                    Коментар


                    • Джоу (x3mrjoe)
                      Джоу (x3mrjoe) коментира
                      Редактиране на коментар
                      Е нèмаш ли свинско и винско ?! Коледа е !

                    • Nikolajk
                      Nikolajk коментира
                      Редактиране на коментар
                      Аз смених моя със нов(неоригинален) но се чува едно виене,свистене.Някои казват че огигиналния има нещо като пружина вътре за успокоение на флуида,а на тия където ги оравят по сервизите за хидравлични маркучи неможело да се сложи такава пружина.

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X