Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стягане на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Стягане на Фероза

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Благодаря за съвета Един въпрос - има ли значение вида на оцета - ябълков, винен и там каквито още има? Абсолютно сериозно питам.
    Съвсем сериозно без значение вида на оцета тои е киселина която необяснимо /поне за мен /разяжда отлаганията по охладителната система.АЗ използвах винен оцет но колеги го правиха с ябълков и пак стана .

Коментар

Забравих да те предопредя че ако има гумени съединения в лошо състояние веднага ще прокапят /сиреч са за смяна/
      Успех

Коментар

Първоначално публикуван от dreik_1 Преглед на мнение
        Съвсем сериозно без значение вида на оцета тои е киселина която необяснимо /поне за мен /разяжда отлаганията по охладителната система.АЗ използвах винен оцет но колеги го правиха с ябълков и пак стана .
        И после промиване, докато не спре да мирише на туршия
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

абе, то може и с "Мераклийско" червено

то и без това оцет "Кулинар" му е втората производна.....

и там f(x) dx, как продължаваше, не помня, че съм стар ....

Коментар

Защо не пробваш с холц, продават го по бензиностанциите. Пробвал съм го и върши работа.
            Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

A става и с "лимонтозу" (лимонена киселина). Едно пакетче на литър. Приготвяш си го предварително. Източваш всичко от двигателя, наливаш, палиш и чакаш да загрее, за да отвори и големия кръг (радиатора). Като отвори, даваш газ, на пресекулки. 3000 оборота примерно. Може и да я разходиш 20-30 километра.

Лимонената киселина сваля само окисите, и не пипва другото, до колкото ми е известно. Много е ефективно за мед и медни сплави (месинг, от което ти е радиатора например). Стават лъскави и като нови.

2 часа са и достатъчни. Преди да източваш, отново палиш и чакаш да загрее, малко газ, за да размеси бъркоча, после чакаш да поизстине, и източваш.

После задължително промивка поне 2 пъти, за да не остане нищо, а най-добре промивка под налягане - с маркуча от чешмата. Бутни го в радиатора, и откачи някой друг маркуч, че да има откъде да излиза. Най-добре тоя за входната вода на радиатора. Трабва да запушиш и дупката, от която си го извадил де

Така водата ще минава през радиатора, през двигателя, и ще изпиза през откачения маркуч. Пускаш всичката струя, която може да поеме.

Сега е жега, ще се разхладиш.

Ако някъде потрай някой маркуч прокапе, трябва да дозатегнеш скобите.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами значи съботата е оползотворена Имам малко разкараване напред-назад. Ще набухам нещо почистващо, ще се повозя и после на промивка.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

При холц профилактиката е 30 мин на обороти, а това с оцет и другите са ала бала, и по-добре дай да ти шомпуловат радиатора
                  Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Само не зацепвай перката да се върти на твърдо/постоянно/,че ако влезеш в по дълбока вода - вече ще се наложи да сменяш радиатор.
                    :D Мога да помогна на всеки - стига да не ми иска пари !

Коментар

Разсъждавайки по въпроса с прегряването стигнах до следните въпроси:

- с колко градуса аванс карате на бензин и на газ?
                      - някой карал ли е с издънено гърне и забелязал ли е да загрява?
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Аз карах и с отрязан катализатор и почти без заглушител, ми няма осезаема разлика...
                        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Значи остава да е центровка. В момента е 3 градуса.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Промих всичко с вода. Не изтекоха осонбени мизерии. Промивах докато потече чиста вода. Стрелката пак ходи на 1 мм след вертикала. Виското го проверих обстойно, работи. Чува се ясно, потока е осезаем.

Успях да засека и първи разход на газ - около 16/100. Това е при каране предимно стуедна на смукач, палене само на газ. Заредих в кв. Бенковски от първата попаднала газостанция. Явно газта е по-свят от тази в Младост - 150 оборота отгоре на тихите обороти, върви като змей.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                              Значи остава да е центровка. В момента е 3 градуса.
                              Толкова е по книга, ама за бензин.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Толкова е по книга, ама за бензин.
                                Да, та въпросът е колко трябва за газ.

И още нещо - някой до сега случвал ли е на повреден датчик за температурата на водата? Някак ако всичко друго цъка като хората остава датчика да е изветрял или по-неприятният вариант - помпа.
                                Датчика в магазина има, 8 лева Помпата - малко повече, 8 на квадрат.
                                Последно редактирано от Иван Горчев; 09-08-08, 23:41.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X