Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стягане на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Стягане на Фероза

Този лагер се върти само при натиснат съединител. Не се товари особено много.

Коментар

Това че са с пластмаса не е особен проблем. Просто металните са по-добри.

Не се разкарвай заради мен. Имам магазин близо до работата. Ще мина да видя като ми дотрябват. Щом са стандартен размер, би-трябвало да ги има навсякъде.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес изкарах Ферозата от бокса. Върви та се къса Моторът наистина мърка, не се чува нищо да тропа или да трака. Части не останаха. Продухах радиатора с въздух, излязоха един куп боклуци, но на връщане към къщи пак ми направи впечатление, че стрлката на водата подминава средата. Значително по-малко от миналия път, но все пак я подминава.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Виж си термостата и виското. И и сипи хубав антифриз, след неколкократно промиване преди това с вода, или препарат за промиване. Има такива, но не съм ползвал.

В началото и мойта преминаваше на милиметър-два, не съм пипал нищо, освен че смених антифриза 2 пъти (втория път по неволя - просто протече едното водно съединение поради не добре стегната скоба). Това лято се закотвя точно по средата, и не мърда от там, независимо от газта, която и давам, и жегата навън.

Ползвам розов антифриз на LukOil, разреден 1:1.

Стигам до извода че термостста ми е бил запецнал по средата, а сега се е раздвижил заради сменения антифриз. Антифриза, който беше останал в двигателя при втората смяна си беше съвсем бистър, което ще рече че боклуци вече нямам. Бях наумил да слагам електрически вентилатор. Даже съм купил, ама за сега ще го отложа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В момента е с водичка, ще я покарам малко така без да я юркам много за да поизмие мизериите. И аз смятам, че е позалепнал термостата от седенето. Ще сменя водата и ще се огледам за почистващи добавки.

Как мога да проверя виското? Докато двигателя е студен перката се върти леко. Когато е угасен перката се върти на ръка с лекота. Създата известно усилие, не е като без хич. Не съм пробвал какво е положението когато двигателя е топтъл. Удачно ли е да я надухам с пистолет за горещ въздух за да видя дали зацепва?
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Махай водата и си сложи читав антифриз. Чистата вода няма да ти измие мизериите, а най-много да направи още. Под промиване разбирай наточване на вода, работа 4-5 минути, леко изстиване, източване, и после пак. Аз го правих 3 пъти, и най-накрая сипах антифриза.

Надухването не е удачно според мен.

На току що запален студен двигател трябва да е зацепено. Отпуска след до 1 минута, след като си я запалил. Обикновено отпуска след няколко подавания на газ. После до средата на температурната скала седи отцепено. В работен режим ту зацепва, ту отцепва. Чува се свистенето на перката като е зацепило.

Общо взето е тънка работа да разбереш дали работи. На мен ми трябваше доста време, но при последната самосиндикална разходка в най-голямата жега, отчетливо се чуваше когато е зацепило и когато не е. Просто при отворен прозорец чуваш перката като подадеш газ.

Коментар

Свалях перката, когато вадих мотора. Върти се с минимално усилие спрямо основата. Не съм я проверявал когато е загряла как се държи.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Днес побръмчах малко до Метро. Отново стрелката за температурата подмина средата. Въобще не чух каквато и да е промяна при подаване на газ от въздушен поток или нещо подобно. Май виското си е заминало.
                  Другото, което ми направи впечатление - при пълен ляв и пълен денсен завой отпред нещо тропа. Дрънчи на желязо яко, като удар. Двойното е изгасено от лоста, хъбовете са на Free, полуоските се въртят свободно. Мислех, че е каре, но май не е. Гледах, пипах, не открих нищо хлабаво или опиращо. Ще гледам да я вдигна на крик за да вида поне от кое колело е шума.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                    Днес побръмчах малко до Метро. Отново стрелката за температурата подмина средата. Въобще не чух каквато и да е промяна при подаване на газ от въздушен поток или нещо подобно. Май виското си е заминало.
                    Другото, което ми направи впечатление - при пълен ляв и пълен денсен завой отпред нещо тропа. Дрънчи на желязо яко, като удар. Двойното е изгасено от лоста, хъбовете са на Free, полуоските се въртят свободно. Мислех, че е каре, но май не е. Гледах, пипах, не открих нищо хлабаво или опиращо. Ще гледам да я вдигна на крик за да вида поне от кое колело е шума.
                    Здравей колега,при пълен ляв ели десен ти стържат ограничителните болтове които се търкат в носача.Много е писано за тях,с малко грес се оправят временно ели свикваш и си караш така.
                    Поздрави.

Коментар

Просто като навъртиш пълен ляв или десен, после върни една идея. Това общо взето няма трайно решение. Каквото и да се слага на тия ограничители (тефлон например), рано или късно си заминава, и после пак става същото.

Коментар

Ясно. Дали би-могло да стане с парче автомобилна гума запелена на ограничителя? Въобще мястото позволява ли манипулации?
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

По скоро би станало с тефлонови капачки. И някакви тефлонови планки, закрепени на носача. Тогава ще се трие тефлон в тефлон и ще е най-трайно.

Ама... няма смисъл, вярвай ми. Каквото и да сложиш, особено парче гума, ще си замине при първите няколко изкачвания на бордюр с пълен волан.

Ограничителя е един болт - погледни отдолу и ще го видиш. При краен волан опира в носача. Нищо сложно.

Ако свикнеш при навиване да връщаш по малко волана, освен че няма да скърца, ще щадиш и кормилните накрайници и сервото повече.

Коментар

Днес се обадих на една морга, питах за твърд таван и джанти. Обявиха ми следните цени:
                            - тавана без едно от страничните стъкла - 350 лева
                            - 4 джанти в относително добро състояние - 200 лева

Цената на тавана ми се вижда смислена, но незнам дали ще мога да намеря липсващото стъкло. Джантите ми се струват доста скъпи. Какво е вашето мнение?
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Бат Георге беше пазарувал джанти от онзи мушморок от Петрич-50лв за брой,ми се върти из главата,изнамери му телефоните и звънни,може да излезе нещо по-евтино.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Не е нещо конкретно, ориентирам се в цените по-скоро. Главно за твърд таван ми е мерак, нещо нямам доверие на покривалото. Надявам се да не му посегнат, но знае ли човек...
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X