Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стягане на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Стягане на Фероза

От Варна. Мойте утре ще са тук. Ама за Applause. Разликата е само в най-дългия и тоя за бобината. Единия е с 5 см. по-къс (най-дългия), а другия с 5см по-дълъг (тоя към бобината).

Не е болка за умирачка.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Те тези и събота и неделя работят. Даже брат ми ми беше споменавал, че в неделя има и отстъпка. Отделно миналата година на Великден магазина работеше и имаше 10% намаление
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Първа теслА на ТЕсла-та - маншоните на кабели от към дистрибуторната капачка не оплътняват добре. Видят ми се по-големи от необходимото.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Е, взех и мойте. Т443B. По-дълъг е тоя към бобината само.

Утре ако намеря време ще ги сложа. Ще видим дали и при мен има тоя проблем.

Лулите твърдо са по-добри от на Champion-а.

Дали уплътняват можеш да разбереш ако махнеш дистрибуторната капачка и разгледаш. Отделно мисля че могат да се извадят и да се сложат тия от старите ти кабели.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тъй като прътно следвам максимата "Луд умора няма, само се поти" успях да разкова кабелите, с които беше Ферозата.

Твърдо не са оригинални, маркировката сочи година на производство 1995. Кабела е бил Sumitomo. При мен и двата гумени маншона (от към капачката и от към лулата) бяха залепени за кабела. След разлепяне се разглоби лесно. Прилагам снимки.

Лулата представлява тъбичка от изолационен материал. Вътре има ръб в който запира накрайника за свещите. При натиск на лулата отгоре при монтаж ръбът подпира накрайника и усилието не е върху кабела. При вадене усилието е на разтягане на кабела. Според мен се сглобява по следният начин:
            - кримпва се накрайника за свеща. Другият край на кажела остава свободен
            - пъха се в лулата от долу (оранжевият пръстен) нагоре, като финално накрайника за свеща трябва да зацепи в ръбовете на лулата
            - от спободният край се нанизва маншона за лулата и маншона за капачката
            - кпимпва се и другият накрайник

Смятам, че ако се работи внималтено кабелите са абсолютно ремонтируеми. За момента още не съм измислил с какво може да се кримпят накрайниците.
            Прикачени файлове
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Новите ми кабели вече са в експлоатация. Почти копие са на оригиналните, поне що се отнася до лулите.

Мога да кажа само едно - доволен съм. И още: НЕ КУПУВАЙТЕ КАБЕЛИ ЗА ФЕРОЗА С МАРКА CHAMPION. Тотално недоразумение са. Като ги вадих, на два от кабелите гумата остана върху свещта. Едвам ги измъкнах.

Освен кабели за Feroza, стават и кабели за Applause 1.6i 4x4. Номер Т443B и T443S. Мойте са T443B. Разликата е само в дължината на кабела към бобината.

При мен няма проблем с уплътняването около капачката на делкото и бобината. Паснаха идеално. Е, малко са дългички, ама по-добре, отколкото да са по-къси.

Коментар

Днес излезе равносметката от пътуването до Събора.

Разход газ - 11/100. Според мен добре, но може и по-добре Като вървеж нямам забележки.

Неприятната част - пак грее. И то много. Довечера ще кача снимки на половението на стрелката при движение.
                Спирах няколко пъти за да не я прегрея. Гледах под капака - виското не зацепва. Според мен не се обдухва добре самото виско. При пипане с ръка тялото на перката е топло, но не много. Може да се държи с ръка без да пари. На картинката е омазано с червено, там, където пипах.

Гледах, мислих, (предимно гледах). Според мен виското не зацепва добре заради счупеният дифузьор на радиатора. Топлият въздух, не ходи където трябва и не нагрява перката.

Някой има ли счупен дифузьор да се опитам да събера един от няколко. Питах в 2-3 морги - нямат го наличен. На втората картинка с червено съм намазал сучпеното при мен.
                Прикачени файлове
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Трябваше да се обадиш, да поогледаме. Бях баш до бираната тента.

Мойта не грее хич. Ама съвсем хич. А на връщане я карах зверски през Петрохан. Даже спирачната ми течност кипна. Обаче стрелката не мръдна от средата на дясно. Даже и най-накрая окончателно си уцелих центровката на запалването. Направо си умрях от кеф (е, докато не ми кипнаха спирачките де). После давах по-кротко, че да не загряват толкова.

Не знам защо, но бях останал с впечатлението че няма да идваш, та не съм се и оглеждал. Ех, маа' му!!!

Коментар

Минах към 16-16:30. Не съм оставал за по-дълго. Бях отседнал във Видин и не се организирах да дойда по-рано. В общи линии се прецаках

Като пристигнах, организаоторът ме скри зад камиона на Киров. Позавъртях се наоколо, после обратно към Видин.

Относно греенето - според мен е или виското или дифузоьора. Перката определено не звучи както преди. В същност спря да се чува след промиването на радиатора. Може да съм изкарал буболечките и сега да не стига топлото за да стопли перката.

Гледах и спирачните дискове, като стигнах във Видин. Единият изглежда пукнат. Не са вентилирани. Лошото е, че не можа да намеря обикновенни дискове, а само вентилирани. Въпросът е дали стават без да се преправя друго.
                    Последно редактирано от Иван Горчев; 09-09-08, 17:24.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Смъкнах виското. На ръка се върти леко. Завъртяна по инерция прави около половин оборот и спира. От къде черпи топлина за да зацепи - от водната помпа през основата на перката или от горещият въздух през радиатора и алуминиевото тяло отпред?

До колкото разбрах от ръководството в същност ключът от мазето е в биметалната пружина отпред на перката. Тя е "копчето" на перката. Движейки се от топлото отваря и затваря притока на флуид в перката.
                      Последно редактирано от Иван Горчев; 09-09-08, 20:28.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        Смъкнах виското. На ръка се върти леко. Завъртяна по инерция прави около половин оборот и спира. От къде черпи топлина за да зацепи - от водната помпа през основата на перката или от горещият въздух през радиатора и алуминиевото тяло отпред?

До колкото разбрах от ръководството в същност ключът от мазето е в биметалната пружина отпред на перката. Тя е "копчето" на перката. Движейки се от топлото отваря и затваря притока на флуид в перката.
                        Точно.

При загрял двигател перката се чува как вие. Ако това не се случва, значи виското не зацепва.

При палене на студено, перката също е зацепена за минута-две, и тогава като подадеш газ, също трябва да се чува. Ако не, виското не е в ред.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          При палене на студено, перката също е зацепена за минута-две, и тогава като подадеш газ, също трябва да се чува. Ако не, виското не е в ред.
                          В момента виското се върти леко, прави половин оборот и спира. Утре ще я надухам със сешуар за горещ въздух да видя дали пружината мърда и дали се усеща повишаване на съпротивлението при въртене на ръка.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Надухах виското със сешуар за горещ въздух. Биметалната пружина се движи видими. При навиването си прави, остта за която е закрепена прави около половин оборот. За съжаление няма осезаема разлика в усилието за въртене на двете части на перката. Според мен флуидът вътре е заминал. Следва разглабяне.

Какъв флуид се използва за зацепване на двете части на перката?
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Надухах виското със сешуар за горещ въздух. Биметалната пружина се движи видими. При навиването си прави, остта за която е закрепена прави около половин оборот. За съжаление няма осезаема разлика в усилието за въртене на двете части на перката. Според мен флуидът вътре е заминал. Следва разглабяне.

Приятелю, използва се ново виско. Всичко друго е загуба на време. Ама щом ти се играе - пробвай. Сипи му най-гъстото масло, което намериш. Например трансмисионно. Желателно пълна синтетика, за да не си мени чак толкова вискозитета от температурата.

Ама проблема е и колко да сипеш, а това няма как да разбереш, освен с проби/грешки.

На твое място бих боцнал един електрически вентилатор.

Коментар

при Мерцедес вентилатора също е с вискомуфа.
                                От контактите си с руски колеги са ми останали спомени за ремонтопригодност на вискомуфата, като основните моменти са два - внимателно опериране с биметалната пластина, и смяната на маслото
                                за замяна на старото масло колегите използват силиконово масло, което пазаруват в популярната верига за електронни компоненти "Чип-Дип".
                                Явно е широко разпространено това силиконово масло, защото никой не се чудеше какво е това, може ли да е обърка с нещо друго и т.н.
                                Общото мнение е, че зареждането с ново масло е ефикасен ремонт.

Ще се опитам да възстановя повече инфо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X