Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стягане на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Стягане на Фероза

Няма втулка бе. Поне на моята няма. Лагера ти е грешния.
    6002 d 15 D 32 B 9

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
      Моята до скоро беше разглобена там но преди седмица я сглобих. Лаера го записах обаче. Модела му е 6002. Пасваше идеално. То и на стария си личи същата маркировка /стария не беше разбит но реших да го сменя/. Не помня колко е като вътрешен диаметър но по номера може да се ориентираш. Стария е в гаража, мога да го погледна.

http://www.dobikar.com/index.php?pag...id=26&vmcchk=1
      Е ти съвсем ме уби с това 6002.

В каталога пише 15 х 32 х 9. Къде си събра тия 32мм? При мен отвора на коляновия вал е 28мм, препоръчваният лагер според книгата е 12 х 28 х 8, което е 6001, такъв купих и аз. Старият също е с външен диаметър 28мм.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Ха Ха. Ми не знам пич. Сигурен ли си за отвора. Явно си де щом другия е влязъл. Моята е 1996 година и е с този лагер. Мога да измеря стария. Но преди 2 седмици го сглобявах и спомените ми са пресни. Всичко си влизаше много точно.

Коментар

Първото, което гледах беше книгата за фероза, това което е качено в раздела за систематизирана информация. От там взех размерите - 12х28х8. Купих такова лагерче. Изкарах стария, сравних ги външно - еднакъв е размера, 28мм.

Опитах се да надена скоростите - греда! Шийката е 15мм, лагера 12, не влиза, и в буркана не влиза. Зачетох дебелите книги, отговор няма. Според мен има разлика между моделите от различни години. Сменили са дебелината на шийката и съответно лагера, а при мен да е сбирщак от по-стар мотор и по-нови скорости или обратно.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            Първото, което гледах беше книгата за фероза, това което е качено в раздела за систематизирана информация. От там взех размерите - 12х28х8. Купих такова лагерче. Изкарах стария, сравних ги външно - еднакъв е размера, 28мм.

Опитах се да надена скоростите - греда! Шийката е 15мм, лагера 12, не влиза, и в буркана не влиза. Зачетох дебелите книги, отговор няма. Според мен има разлика между моделите от различни години. Сменили са дебелината на шийката и съответно лагера, а при мен да е сбирщак от по-стар мотор и по-нови скорости или обратно.
            Има логика, щом е бил разбит и лагера. Макар, че ми се струва странно. Може би в краен случай може да се направи отвора на маховика да пасне. И така гледам си го свалил. Не знам дали не би се получило нещо разбалансиране ли кво ли?

Коментар

Намерих лагер 15х28х7, ако наистина отвора трябва да е 15мм ще купя такъв. Той ще пасне на всякъде. Но се опитвам да разбера какво става и какви са ги дробили жабарите преди да дойде тук колата.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Ми ако има такъв лагер може просто да си е така. Може да е нещо междинен модел. Кой знае. Тя коя година е?

Коментар

'89, или поне така пише по документите и табелките.
                  Другото, което ми идва на ум е, че може скоростите да са от Роки примерно, ако въобще е възможно да се сложат такива.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Мойта е 90-та септември. Инжекцион. Парт тайм.

Обаче до колкото знам скоростните кутии и двигателите са им еднакви. Ако е фул-тайм разликата е само в раздатката.

А сега като видях отвора. При мен няма лагер. Няма къде да е. Явно вместо това са набили втулка. Може би тефлонова.

Ама мойта изобщо не беше отваряна. Беше си с оригиналния съединител. Поне така си мисля.

Верно егати мистерията. Сега ще погледна в microcat-a какво ще излезе.
                    Последно редактирано от sparkybg; 30-06-08, 15:58.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Погледнах. Има 14 (четиринадесет) номера на скоротна кутия+раздатка.

ИзумЕх!!! Сега ще опитам да изровя лагерчето.

ПП" Има и 7 вида опашки на скоротите. С 12мм и с 15мм размер.

ПП2: Изходящата ос също е различна при парт и фул тайм.

ПП3: Има и 2 вида колянови валове. Мойта втулка е 15/28 с дължина 15. А вътре се вкарва нещо, на което викат "FELT" - нещо, което се сплъстява. Може би набивка някаква. Описанието е "FELT, CRANKSHAFT REAR END". Тъпото е че друг лагер не излиза, освен тая втулка.

Моето обяснение: Или е сменяна скоростната кутия, или са набутали лагер не какъвто трябва, и после при слагането са го строшили.

А по скоростите какво е мазало, не е истина. Виж дали нямат такава втулка в Дайхацу България, макр че и да имат, вероятно ще ти кажат такава цена, че ще те откажат.

Вероятно има и къде да се направи, ама не знам.
                      Последно редактирано от sparkybg; 30-06-08, 16:05.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разбрах какво са направили. При мен сглобката е като при теб - 28мм/15мм. Такикатите обаче са натресли лагерче вместо втукла. Резултата е ясен - лагера се е потрошил монентално и е изкапал между дисковете. За да не търся втулка ще сложа лагер - 28/15/7, SKF имат такъв. Ще се разходя до едно магазинче да проверя.

sparkybg много ти благодаря за отговора, спести много обикаляне и ровене.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Сложи 2. Даже ако има ролкови - по-добре. Така ще стане 14мм обща ширина, почти като оригиналното. Слагай капсуловани. За предпочитане капсуловани с метал, понеже там смазка няма.

Коментар

Вземи 2 лагерчета и за мен, ако можеш. Ще се видим някъде да си ги взема и да ти дам парите.

Коментар

Добре. Стига да имат в магазина ще взема такива.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Късно видях съобщението. Имаха лагерчета, съчмени с пластмасова капсуловка, размер 28/15/7, цена 3 лв/парчето. Каталожен номер 6902. Ако искаш магазина е близо до нас и мога да мина да купя. Имаха и иглени - 28/15/13, цена 9 лева. Не взех такъв, според мен ще обере всичката мизерия.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X