Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стягане на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Стягане на Фероза

Смени я тази помпа, или поне опитай с новата, 60-70 лева е нищо в сравнение с прегрял двигател или с кефа да си караш спокойно без да ти грее двигателя

И, ДА, на мен ми се бе прецакал датчика под делкото, оправих го лесно.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      И, ДА, на мен ми се бе прецакал датчика под делкото, оправих го лесно.
      Какви магарии ти правеше?
      При мен стрелката се "разхожда" от -5мм до +2мм спрямо средата. Остава или да е датчика или някой фундаментален охладителен проблем.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        Какви магарии ти правеше?
        При мен стрелката се "разхожда" от -5мм до +2мм спрямо средата. Остава или да е датчика или някой фундаментален охладителен проблем.
        Свали датчика и ще разбереш(може да го тестваш с мултицет и гореща вода), лош контакт бе при мен, кабелната обувка на датчика и на кабелчето, 1во бяха с лоша връзка и 2ро, самата обувка на датчика е закрепена с един месингов или меден нит, той се бе разхлабил и контактуваше когато пожелае...

Свалих, почистих, запоих и се реши проблема...
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

ОК, това е лесната част Има ли описано някъде поведението на датчика като функция на температурата? Линеен терморезистор ли е? Смата да закрепя някъде максимално близо до датчика една термосонда от уред, да я изкарам в купето и да гледам кое колко мери.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Има ли описано някъде поведението на датчика като функция на температурата? Линеен терморезистор ли е?
            Описано е как се проверява в сервизното ръководство. Трябва ти само мултицет. Не се знае дали е линеен. В книжката е описано при какви температури, какво съпротивление трябва да има.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аха, ще го проверя.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Мерих, топлих, според мен е скапан. Над 90 градуса съпротивлението рязко пада. По документи на 115 градуса трябва да е на 26 ома. При мен измерих 20 ома при 90 градуса. Утре ще го пробвам на нагряване с по-предцизен термометър, но май е датчик.

Ето и малко снимки:
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от Иван Горчев; 11-08-08, 21:55.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Еми по-ниското съпротивление отговаря на по-високо показание на стрелката - перфектното обяснение защо стрелката ти се вдига над средата.

Щом е малко пари - направо купи и сменяй.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Еми по-ниското съпротивление отговаря на по-високо показание на стрелката - перфектното обяснение защо стрелката ти се вдига над средата.

Щом е малко пари - направо купи и сменяй.
                    Довечера ще го пробвам пак в канче с вода на котлона. Измерването на по-ниското съпротивление наистина е добро обяснение за поведението на стрелката, но искам да съм сигурен, че не съм се заблудил с измерването. Нещо ми се струва, че китайските мултимери послъгват.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Ето данните от меренето. Според мен характеристиката му се е "смъкнала" и послъгва. 115 градуса не успях да постигна, мерих при други температури.
                      Прикачени файлове
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Пичове ако някой от вас има skype ще ми е много полезен.Сега правя доста сериозен ремонт на мойта фероза и ще се зарадвам ако ми дадете няколко съвета.

Коментар

Първоначално публикуван от DimitarIvanov Преглед на мнение
                          Пичове ако някой от вас има skype ще ми е много полезен.Сега правя доста сериозен ремонт на мойта фероза и ще се зарадвам ако ми дадете няколко съвета.
                          ivangorchev
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Samo ICQ имам 64653369

Коментар

За съжаление не е датчик. Взех нов, сварих го. Получените резултати не са много далеч от това, което получих при варенето на моя. Ако не друго поне си имам нов датчик Ще си сложа новия и каквото сабя покаже.

Така и така се бях заровил под капака, реших да погледна центровката. Стробоскопа показа каквото се и очакваше - 3 градуса. Попадлналото "случайно в ръцете ми" ключе 12 спомогна да дам още "малко" време на газта да гори. Леко в ляво, леко в дясно делкото. Попорихме се с високото. Добре бие през ръцете неговата кожа. Резултатът - +500-600 оборота отгоре над тихите Натаманих тихите, захванах се със "шумните". Извъртях оборот и половина на затваряне на втория кран докато започне да глъхне. Върнах една идея и последва тест. Резултата - лепи ти очите на задното стълко. Фръкна! Значително по-динамична е спрямо предното състояние. Събота - тест драйв.
                              Последно редактирано от Иван Горчев; 14-08-08, 21:20.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Така и така се бях заровил под капака, реших да погледна центровката. Стробоскопа показа каквото се и очакваше - 3 градуса. Попадлналото "случайно в ръцете ми" ключе 12 спомогна да дам още "малко" време на газта да гори. Леко в ляво, леко в дясно делкото. Попорихме се с високото. Добре бие през ръцете неговата кожа. Резултатът - +500-600 оборота отгоре над тихите Натаманих тихите, захванах се със "шумните". Извъртях оборот и половина на затваряне на втория кран докато започне да глъхне. Върнах една идея и последва тест. Резултата - лепи ти очите на задното стълко. Фръкна! Значително по-динамична е спрямо предното състояние. Събота - тест драйв.
                                Щъ са сетиш. пробвай така докато не почнеш да чуваш аванса при около 2500 оборота, като я настъпиш здраво, да речем на 3-та или 4-та скорост. После връщаш малко (около градус), докато спреш да го чуваш. Ще тръгне още по-добре, особено във високите обороти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X