Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стягане на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Стягане на Фероза

Разлика в "комфорта" усети ли. На времето смених на дъртия си опел тампона с турски, който беше по-твърд и разликата беше осезаема, наложи да търся втора употреба.
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

В началото е осезаема. Просто тресе малко повече. След около месец омекват, и си става като оригиналната.

Втора употреба тампони не купувай. Нямаш никаква гаранция колко ще изкарат. Да не се окаже че на първата разходка и по-сериозно даване на газ на бавни, пак са скъсани.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Sparky, помагай брат. След смяната на ремъци, масла, филтри закачих акумулатора и диода на имобилайзера не свети също и таблото, има само аварийни. Не съм пипал нищо по инсталацията, проверих доста предпазители и са здрави. Имаш ли идея, от какво може да е?

Коментар

тогава така направих, тук ако се наложи бих преправил гредата за друг тампон.
          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от YOSIF Преглед на мнение
            Sparky, помагай брат. След смяната на ремъци, масла, филтри закачих акумулатора и диода на имобилайзера не свети също и таблото, има само аварийни. Не съм пипал нищо по инсталацията, проверих доста предпазители и са здрави. Имаш ли идея, от какво може да е?
            Тсъ!!! Взимаш един мултицет, тръгваш от акумулатора и следиш до къде стига ток. Това е единствения начин.

Имаш предпазители и до акумулатора - главните. А под кормилото кутийките с предпазители са 2, в случай че не знаеш.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пак загрява пущината! Значително по-малко от преди, но пак стрелката подминава средата и то при градско каране. Значително по-бавно достига работна температура от колкото с другият термостат. Според мен виското зацепва, здраво духа. При спрял автомобил се усеща засмукване. Разгледах въздухозаборника, счупен е, някой парчета липсват. Възможно ли е загряването да е от това?
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                Пак загрява пущината! Значително по-малко от преди, но пак стрелката подминава средата и то при градско каране. Значително по-бавно достига работна температура от колкото с другият термостат. Според мен виското зацепва, здраво духа. При спрял автомобил се усеща засмукване. Разгледах въздухозаборника, счупен е, някой парчета липсват. Възможно ли е загряването да е от това?
                Еми остава да е виското.

Подминаване с 1-2мм не е проблем.

Покарай я малко така. Може да се поотпуши.

Коментар

Да, с толкова е, милиметър. Но това е градско. Ще се разходя до Ауто фокс, да видя дали имат пробката за радиатора и здрав въздухозаборинк. От този е останало лявата част и малко от горната. От долу и от дясно няма нищо. Виското по принцип при нагряване зацепва, нали така. Кое се ползва за загряване - топлината от водната помпа или потокът горещ въздух от радиатора? Ако е потокът, при повреден въздухозаборник не е гарантирано, че загрява където трябва и колкото трябва.

Да обаче... на Авто фокс са им сменили телефоните...
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Въздухозаборника няма да повлияе чуствително/осезателно на охлаждането(при изправно виско)... виж постоянно/твърдо зацепена перка би повлияла особено ако е разкарано виското и е само перка...

Аз бих заложил на по-добра водна помпа...

Не знам как се тества водна помпа но е добре при проблеми да се провери, а защо не с друга ако има, примерно помощ от приятел ...
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                      Въздухозаборника няма да повлияе чуствително/осезателно на охлаждането(при изправно виско)... виж постоянно/твърдо зацепена перка би повлияла особено ако е разкарано виското и е само перка...
                      И аз си го мислих това. Само трябва да проверя дали мога да насадя от Дачия. Бях сложил такава на Аро-то. Пластмасова, супер лека и с големи витла. Цена за нова - 8лв

Вариант Б - изчоплям виското, оставям си същата перка, но твърдо зацепена. Познати я правеха тази хватка някъде в сервиза на Ивеко в Дружба. На 5-6 стари камиончета Волво виското на перките беше издухало, там им вдъхнаха нов живот.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Вариант Б - изчоплям виското, оставям си същата перка, но твърдо зацепена. Познати я правеха тази хватка някъде в сервиза на Ивеко в Дружба. На 5-6 стари камиончета Волво виското на перките беше издухало, там им вдъхнаха нов живот.
                        ...И товариш лагера на помпата. Не съм чул да има фероза фабрично с твърдо зацепена перка, така че едва ли е предвидено.

ААА!!! И перките са 2 вида, а вискомуфите или 2 или 3 вида. Може просто да зацепва по-късно. Тогава е нормално да седи там. На мен и виското ми е от "южните".

По-добро решение е електровентилатор.

Обаче съвета ми е, изчакай малко. Покарай. Виж как се държи на висока скорост. Виж как се държи в гората. Чак тогава сменяй нещо, ако прецениш.

Мойта започна от самосебеси да работи добре, или от неколкократната смяна на антифриз, просто защото я отвярях отпред, а ми предстои и още едно отваряне покрай монтажа на лебедката.

В началото по пловдивката магистрала, със 120, и не много голяма жега, седеше на 2 мм след средата. Като свалех до 100км/ч, падаше и температурата до малко под средата.

Обаче от тогава правих и центровки, реглаж на клапани, смяна на кабели, чистене на маркучи за картерни газове, чистене на входящ колектор (стана като излазъл от завода) и хиляди други неща. Не знам от кое от всичките се оправи, но сега се закотвя в средата, или 1мм преди нея, и от там не мурда грам. Дори и в гората в най-голямата жега и даване на добра газ.

Коментар

Здрасти приятел,
                          Преди време бях го казал във форума решението на проблема ти но на друг но нищо ето аз какво направих и си реших проблема със загряването
                          1 нова помпа 135 лв.
                          2нов термостат 35лв. но ти си с нов
                          3 промих системата с оцет /значи отливаш около 2литра и доливаш оцет и караш два -три дни ,след това източваш течноста и промиваш с вода НЯКОЛКО ПЪТИ ще се очудиш каква гряз излиза и в краина сметка стрелката седи по средата при 140 на магистрала и по черен път /
                          пробвай и успех

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            ААА!!! И перките са 2 вида, а вискомуфите или 2 или 3 вида. Може просто да зацепва по-късно. Тогава е нормално да седи там. На мен и виското ми е от "южните".
                            Виж, за това не се бях сетил. След като термостата беше за по-висока температуа на отваряне, като нищо може и виското да зацепва на по-висока. Ще го огледам дали има някаква маркировка за градуси.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от dreik_1 Преглед на мнение
                              Здрасти приятел,
                              Преди време бях го казал във форума решението на проблема ти но на друг но нищо ето аз какво направих и си реших проблема със загряването
                              1 нова помпа 135 лв.
                              2нов термостат 35лв. но ти си с нов
                              3 промих системата с оцет /значи отливаш около 2литра и доливаш оцет и караш два -три дни ,след това източваш течноста и промиваш с вода НЯКОЛКО ПЪТИ ще се очудиш каква гряз излиза и в краина сметка стрелката седи по средата при 140 на магистрала и по черен път /
                              пробвай и успех
                              Благодаря за съвета Един въпрос - има ли значение вида на оцета - ябълков, винен и там каквито още има? Абсолютно сериозно питам.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Днес имах ходене по центъра, поразпитах за части по Козлодуй, но не намерих нищо от отва, което търся. Спрях се случайно в една гумаджийница., мернах че имат Пирели Скорпион. За съжаление само 16". От дума на дума ми предложи доста запазени втора ръка, нови каза че няма. Ето предложенията:
                                - 4 бр. 215 75 R15 - Good Year, DOT 0404. Съвсем запазен грайфер
                                - 4 бр. 195 R15 - Kumho, DOT забравих да погледна. Също много запазени, за голямо щастие на джанти от DAIHATSU или Suzuki.

Цените - кой да е комплект от гумите - 300 лева. Джантите - 240. Кой да е комплект гуми с джантите - 500 лева. Безплатен монтаж, баланс и всички други полагащи се екстри
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X