Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стягане на Фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Стягане на Фероза

В тоя двигател по принцип отлагания не трябва да има, или да са съвсем малко. Нали е алуминиев в края на краищата. Нищо чудно да е оригиналния тремостат.

Антифриз се сменя на 2 години. Розовия по-рядко - то си пише на него. Обаче това кажи-речи никой не го прави. А точно това води до скапване на водна помпа, термстат, отлагания и т.н.

Зет ми ми се хвали че бил продал жигулата си с оригиналния антифриз. А тя - 30 годишна. Сматай това откога не е антифриз.

Вярно, продаължава да не замръзва, обаче антикорозионните и "мазните" му свойства отдавна ги няма. Още повече че започва да прилича на бозица.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Купих си термостат, маркировката е като на този, който свалих, но е за 78 градуса. Взех си и капачка за радиатора, старата изглеждаше доста окаяна - 10 кинта. Отивам да инсталирам

От къде мога да купя читав розов антифриз?
      Последно редактирано от Иван Горчев; 05-08-08, 14:43.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Шел, ОМВ, Еко, Петрол ...

Аз вече няма да купувам нищо от малки бензиностанции особено в по-малките населени места...

Вчера в 40 литрова газова бутилка на 10-30% пълна ми сипаха 45 литра газ ... платих си(щото стана пред очите ми) ... за житейския урок и до там, никога повече бизнес с дребни селски истории...
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
          Вчера в 40 литрова газова бутилка на 10-30% пълна ми сипаха 45 литра газ ... платих си(щото стана пред очите ми) ... за житейския урок и до там, никога повече бизнес с дребни селски истории...
          На брат ми на Шел-а в Младост срещу Била му бяха сипали с 4-5 литра над капацитета на бутилката...
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Термостата е качен, на място поработи 1/2 час, загря до 2мм преди вертикала. Преди стигаше 1мм след вертикала. Утре повече инфо като я поръчкам на пътя Преди стигаше на 2мм след вертикала на Софийско градско каране.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Аз съм с розов антифриз на ЛукОил. Разреден едно към едно. Има го и на Петрол-ските бензиностанции. Купувай смело. Цената е прилична, но все пак по-висока от на обикновения. Обаче точно тоя го дават за алуминиеви двигатели, и е с повишена трайност. След половин година каране (около 6-7000км) си е съвсем бистър, както и трябва.

Розов и обикновен антифриз не се смесват. Имай го в предвид. Също е желателно да е с дестилирана вода. Аз сипвам от чешмата на село (Драгичево), по простата причина че няма грам варовик и други гадости из нея. Баща ми преди време си сипваше и на акумулатора на жигулата от там. Изкара с оригиналния 9 години, преди да умре необратимо (сръбски - Трепча мисля че беше). Така че водата е доказано добра за тия цели.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вчера ми направи впечатление, че след като източих водата от порбката на радиатора, все пак блока беше пълен. Как мога да го обезводня и наго за да налея анифриз? Предният беше зелен, водата, която извадих вчера също беше зелена. Явно не съм изкарал всичко преди да я налея. Как се обезводнява парното?
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Отваряш радиатора, отваряш и пробката на радиатора отдолу. И чакаш. Може би 20-ина минути. Източва се бавно, по неизвестни за мен причини. Цъцре съвсем лекичко.

И в крайна сметка из двигатепя пак остава някъде към 400-500грама, ако съдя по това какво пише в книжката.

Напълни го още веднъж или 2 пъти с вода, да изкара почти всичкия стар антифриз. Пълниш, палиш, даваш газ около минута на пресекупли, а не постоянно, отваряш, източваш.

Аз го направих 3 пъти, като сменях моя.

Пак ти казвам - цъцри съвсем малка струйка. Източва се за около 20 минути. Трябва да започне да капе.

А това че е била зелена, да не те притеснява - нормално е. Има отложения по тръбите, и се боядисва. Затова и е редно да се направи няколко пъти.

Коментар

ОК, мерси. То и по наблюдения излиза, че остава около половин литър. Вчера след като затворих системата събра 6 литра, при дадени по документи 6,5.

Има ли от къде да си купя пробката за радиатора? Вчеря я загледах, че резбата е отишла и се крепи на честна дума.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Май не. Може примерно да ти я направи някой, или ако ходиш из морги, да вземеш от някой пробит радиатор. Обаче гадовете се възползват, и за парче пластмаса ще ти искат примерно някакви 10-20 лева. А то не струва и стотинка.

А сигурно става и от друга кола, ама не знам каква.

Коментар

Някой от вас сменял ли е тампон скоростна кутия, интересува ме, има ли ги в София и на каква цена. В нипарт във Варна ми обявиха 180 лв, а на другите места нямаха.
                        Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Има ги. Около 60-ина лева.

Тия в NIPPARTS да вземат да се гръмнат. Дори и 60лв. е уникално висока цена за такъв тампон, но по-евтино от това не намерих. Тия на двигателя са по 40-50.

Ей, мамка им и търговченца!!!!!

Коментар

В автопионер ми обявиха 60 лева ,но нямали. Имаш ли представа гумата мека ли е като на оригиналния тампон
                            Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Аз си купих за 48-49 лева от Евро 07. На твърдост беше малко по-твърд от този, които свалих. Последхо като ходих до магазина имаха налични. Тайвански са.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

В смисъл дали е достатъно здрав? Поне тоя, който аз купих (смених и трите), беше оригинален.

В началото вибрациите от двигателя се усещат малко по-осезаемо, но след време тампоните поомекват.

На мен оригинален ми е само тоя на раздатката/скоростите. Тия на двигателя не са, и са различни марки. Проблеми обаче няма.

Провери си и тампоните на двигателя, особено тоя откъм шофьора. Много е вероятно щом тоя на скоростите е скъсан, тоя на двигателя също да е.

Късат се от дъртост. Гумата си променя качествата, и става не достатъчно еластична. От двата ми скъсани, и на двата се беше скъсала самата гума, а не се беше отлепила от желязото.

Едит: единия от мойте на двигателя също е тайвански. Другия - японски. Уж. Тайванския изглеждаше точно като оригиналния. Японския малко по-различно, и вдъхваше усещане за по-голяма здравина. Доколкото си спомням точно него сложих от към шофьора. Тоя е най-натоварен от трите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X