Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не мога да разбера защо всички трябва да закръглят нагоре на точно число. Не познават центовете или да ни е лесно. Повечето ме губят като клиент.
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• gecata1059
      gecata1059 коментира
      Редактиране на коментар
      Е да де. Но проблема е ,че повечето закръглиха на горе. Особено цени на услуги.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Защото като ида да си взема сандвич и ми кажат 1,64 евро вместо предишните 3.20 лева, леекинко ме хващат лудите докато им изброя стотинките. Това ми е едно от малкото неща, които пазарувам в брой.

• gecata1059
      gecata1059 коментира
      Редактиране на коментар
      След време ще стане 1.70 и няма да имаш проблем.

• Ползвам едни хамали. Преди Нова година ми пренасяха нещо - 100 лв. Днес за същото като обем-тегло-маршрут - 100 евро. К`во - на НАП ли да се ожаля? Много цени точно както черногледците предвиждаха - директно преминаха в € "при запазване на номинала". Каквото е било 5 лв., вече е 5 евро. Държавни такси точно така скочиха. Васко ДеСето яко се бори зоните за паркиране да "приведе в съответствие" по същия механизъм. Вече чупим всякакви рекорди и ставаме най-скъпата държава в Еврозоната...
    Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнение
      Не мога да разбера защо всички трябва да закръглят нагоре на точно число. Не познават центовете или да ни е лесно. Повечето ме губят като клиент.
      Зависи от търговеца. В кварталното кафе три в едно беше левче. Сега е 98 стотинки или 50 евроцента.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• gecata1059
        gecata1059 коментира
        Редактиране на коментар
        Да но тия търговци са като бели лястовици. Повечето кафе автомати от 70 ст. станаха 50 евроцента.

• Да Ви имам проблемите! Миналото лято бях пуснал едно остойностено искане за хардуер. Крайната цена беше около 2500лв. Сега, въпреки изминалото време и абсолютно същите компоненти, сумата, която ще трябва, вече е 3200евро. Аха да пусна мейл на КЗП, но ИИ ми докара от девет кладенеца вода...

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Аз сменям няколко компютърни конфигурации - цените са жестоки... Като всяка цена е на принципа: Не гледай сайта чакай да звънна да потвърдят дали го имат и последна цена!!
        Много ми докривя но платих веднага - защото трябваше да инсталираме и SSD М2 и не стига че е скъпо ами и имаше ограничени бройки..
        Нямах избор...

• Закръгляне в рамките на 1-2 стотинки/цента не е проблема. Нито някой ще обеднее от това, нито някой ще забогатее. Определено е по лесно и бързо ако не завършва на 0,98-99-63-57 и т.н.

Проблема е най-вече в това за което казва Гагича и то не са изолирани а масови случаи- удвояване. Сервизна услуга 20 лева - 20 евро, постригване 15 лева - 15 евро, паркинг 5 лева - 5 евро и т.н.
      Това го писах още средата на миналата година. Няма държава, приела еврото и да не е станало нещо подобно. Само че гледам при нас става много бързо и упорито. За препоръки и оплаквания- арменския поп, бачка и приема оплаквания 24/7/365.

И както също съм писал, ще ги разбираме нещата по трудния начин.
      Ама и това не е голямият дявол.

С времето на макро ниво ще стане още по весело и рунтаво.
      Ама квото такова- ще се радваме на еврото до откат.
      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Първоначално публикуван от Absolut Преглед на мнение
        Да Ви имам проблемите! Миналото лято бях пуснал едно остойностено искане за хардуер. Крайната цена беше около 2500лв. Сега, въпреки изминалото време и абсолютно същите компоненти, сумата, която ще трябва, вече е 3200евро. Аха да пусна мейл на КЗП, но ИИ ми докара от девет кладенеца вода...
        Ако хардуерът е бил компютърна техника, причината за поскъпването не е преминаването в ойро, а онова кухо тенеке което ти носи вода от 99 кладенеца. То е причината за поскъпването на памети и сториджи.
        Тия дни в пресата пишеше, че Западните Жигитали били разпродали авансово продукцията си за 2026г. Микронци пък отдавна свършиха тая работа.
        Аре, честито както се казва...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Absolut
          Absolut коментира
          Редактиране на коментар
          Баш! Нещо, което 2024-та струваше 200лв, сега е 326евро. И не е чарк, дето ще се вгражда в дейта-център, ама ей тъй, покрай сухото са вдигнали и суровото. А нормално трябваше цените да са вече наполовина по-малки...

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Както казват боготворените в тоз форумЪт братушки: "Это не ГардВер дорожает - это йевро и доллар падают".

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 2 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
      X