Не мога да разбера защо всички трябва да закръглят нагоре на точно число. Не познават центовете или да ни е лесно. Повечето ме губят като клиент.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.
Свий
X
-
Ползвам едни хамали. Преди Нова година ми пренасяха нещо - 100 лв. Днес за същото като обем-тегло-маршрут - 100 евро. К`во - на НАП ли да се ожаля?
Много цени точно както черногледците предвиждаха - директно преминаха в € "при запазване на номинала". Каквото е било 5 лв., вече е 5 евро. Държавни такси точно така скочиха. Васко ДеСето яко се бори зоните за паркиране да "приведе в съответствие" по същия механизъм. Вече чупим всякакви рекорди и ставаме най-скъпата държава в Еврозоната...
Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©
Коментар
-
Паркинг автомата в сградата на Домусчиеви есте или каквото се води там директно минаха от 2 лева на час на 2 евро на час . Поради факта кой и е собственик всички контролни органи я заобикалят от далеч . Такива дребни на глед нередности развалят цялата картинка . Кмета просто не уцели момента . Това двойно увеличение трябваше евентуално да го прекарат поне от средата на годината а най добре с бюджета за догодина . Сега колкото и да се опитва да обясни че намеренията му всъщност са били съвсем други няма кой да му повярва .
-
-
Зависи от търговеца. В кварталното кафе три в едно беше левче. Сега е 98 стотинки или 50 евроцента.Първоначално публикуван от gecata1059 Преглед на мнениеНе мога да разбера защо всички трябва да закръглят нагоре на точно число. Не познават центовете или да ни е лесно. Повечето ме губят като клиент.
Коментар
-
Да Ви имам проблемите! Миналото лято бях пуснал едно остойностено искане за хардуер. Крайната цена беше около 2500лв. Сега, въпреки изминалото време и абсолютно същите компоненти, сумата, която ще трябва, вече е 3200евро.
Аха да пусна мейл на КЗП, но ИИ ми докара от девет кладенеца вода...
Коментар
-
Аз сменям няколко компютърни конфигурации - цените са жестоки... Като всяка цена е на принципа: Не гледай сайта чакай да звънна да потвърдят дали го имат и последна цена!!
Много ми докривя но платих веднага - защото трябваше да инсталираме и SSD М2 и не стига че е скъпо ами и имаше ограничени бройки..
Нямах избор...
-
-
Закръгляне в рамките на 1-2 стотинки/цента не е проблема. Нито някой ще обеднее от това, нито някой ще забогатее. Определено е по лесно и бързо ако не завършва на 0,98-99-63-57 и т.н.
Проблема е най-вече в това за което казва Гагича и то не са изолирани а масови случаи- удвояване. Сервизна услуга 20 лева - 20 евро, постригване 15 лева - 15 евро, паркинг 5 лева - 5 евро и т.н.
Това го писах още средата на миналата година. Няма държава, приела еврото и да не е станало нещо подобно. Само че гледам при нас става много бързо и упорито. За препоръки и оплаквания- арменския поп, бачка и приема оплаквания 24/7/365.
И както също съм писал, ще ги разбираме нещата по трудния начин.
Ама и това не е голямият дявол.
С времето на макро ниво ще стане още по весело и рунтаво.
Ама квото такова- ще се радваме на еврото до откат.Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Ако хардуерът е бил компютърна техника, причината за поскъпването не е преминаването в ойро, а онова кухо тенеке което ти носи вода от 99 кладенеца. То е причината за поскъпването на памети и сториджи.Първоначално публикуван от Absolut Преглед на мнениеДа Ви имам проблемите! Миналото лято бях пуснал едно остойностено искане за хардуер. Крайната цена беше около 2500лв. Сега, въпреки изминалото време и абсолютно същите компоненти, сумата, която ще трябва, вече е 3200евро.
Аха да пусна мейл на КЗП, но ИИ ми докара от девет кладенеца вода...
Тия дни в пресата пишеше, че Западните Жигитали били разпродали авансово продукцията си за 2026г. Микронци пък отдавна свършиха тая работа.
Аре, честито както се казва...
Коментар
-
Вай...вай...вай.... пък на битака какава спекула е настанала!
Парче от запалка- преди 50 стинки- сега 50 центос. Дабъл екшън.
И преди и сега все не ми трябва "парче от запалка"- ако ме разбирате каво искам да кажа.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Пич ти водка ли пиеш или газ за горене?Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение....
Достатъчно е Путин да вдигне цените на нефта и газа, а Си Дзинпин на експортните стоки за Запада и целият Запад ще умре от глад и от студ.
...
Путин колко % от нефта в Света добива и продава - не знаеш - провери и не пиши за дървени камъни.
Китай колко % от изхранването на икономиката си дължи на покупките на САЩ и ЕС - провери и не пиши щуротии.
Ей заради такива умствено предизвикани 'русофили' , разни полуграмотни 'ЕСС-фили' ебаха мамата на България за следващите 10 до 15 години.
Щото като Ви прочетат дебилизмите и те се имат за грамотни.
- 1 like
Коментар
-
Дал съм сайта - "scаndalno.net". Но-о-о-о функционално неграмотните като тебе не могат вероятно да схванат, че това е сайт. Те знаят само да цъкат с мишката по линкове. Ако не се отваря с цъкане - не вАжи.
-
последно " Щото си чел-недочел и не разбрал, че е цитат от медия, вкл. с даден линк към нея. "
"Дал съм сайта - "scаndalno.net"."
линк ли си дал или сайта си дал?
и 'функционална грамотност' ли е да не знаеш как да го сложиш като 'цитат' ?
-
Нарочно, Хлътю, не го дадох като цитат. И, ето - ти се вързà
За разлика от адресатите на поста ми.
-
Някъде по-нагоре по темата един колега неволно се изпусна как Мерц вдигнал Германия на крака....
Съкращават близо 30 000 работни места в Бавария
Евалата холдинга, куче влачи рейс...Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
+ занижено качество и екоталибания и зелена шизофрения.
На времето 4-5 модела на Мерцедес го издигнаха на световен пиедестал, а сега за да оцелеят пускат 40 (?!?) нови модела...
https://auto.dir.bg/novini/mercedes-...ya-na-godinata
https://static.dir.bg/uploads/images...g?_=1771265468
-
"мРецедес затваря, чичко китаец отваря: https://forbesbulgaria.com/2025/03/1...i-v-germaniya/ "
Това не мисля че е вярно! Мисля че е партенка или ще отворят завод ама или бързо ще го затворят или ще работи слабо абе това е обречена работа...Работя непрекъснато с китайски фирми и знам политиката им.
Заради тъпия Брюксел китайците въведоха нови техни си директиви и те гласят : Бягайте от "вражески" страни - всички инвестиции там са рискови и няма да имат подкрепа от правителството.
За вражески страни се считат почти всички западни страни най вече Германия. Мисля че миналата година беше големия скандал ?! Когато изгониха буквално Урсула? Пристигна делегация с някакъв правителствен самолет но още на втория ден китайците учтиво казаха Урсула да си ходи или всички да си ходят.И я натовариха на обикновен пътнически самолет..
Та затова мисля че няма да стане това с завода...
Гагич - може би трябва да прочетеш новите "източни" директиви... Ще се изненадаш..
Има си конкретен план - какво що с крайни дати - буквално като комунистическа петилетка. Какво ще правят следващите 5-10 години.. Там пише конкретно за Германия Нидерландия Англия - въобще северните европейски държави.
Аз мисля че ще го направят
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 33,365 в 14:10 на 11-03-26.
Коментар