Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение

Бях писал по друга тема. Нашето поколение беше баш на "чернобилската" манифестация. Един до тук не знам да е с рак. Но четирима си "тръгнаха" заради фрапиращи лекарски грешки. Иначе казано, заради дереджето на родното ни здравеопазване. Пети бори диабета, след като му натресоха система стероиди, в указания обем, но без да разредят двадесетократният концентрат в опаковката... Сегашното ни "здравеопазване" е бетер Чернобил...
    Да не коментирам и случаите на детски онкологии след обеднения уран в Югославия.
    Радвам се за теб. 6 човека от това поколение, мои връстници, мои приятели, си заминаха от рак....

Коментар

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Съжалявам да го чуя. Но поради вашата възраст, причината е по-скоро "демократична". Били сте твърде дребни за участие в манифестации

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Обеднения уран хвърлен в Сърбия мислил ли си го!?!

• То разбира се руската радиация удря само по манифестации.
    високоточкова един вид.

Коментар

• Първоначално публикуван от MM1980 Преглед на мнение
      sek.1 коментира
      Днес, 07:54

И сте живи и здрави .

Някои не са... 1980-ти набор съм, миналата година бях на погребение на приятел, малко по-млад от мен, рак. И ги преброих - 6 погребения на приятели на моята възраст, 2-ма слава богу се справиха и са добре.

Ма нищо де, от съветското, от старото, нЕма по-добро!
      Баба ми почина от рак през 1974 година . Баща ми през 1979 година на 38 години . И те ли от Чернобил ? Първата научна теория за рак е от 1888 година на Теодор Бовери . И тогава ли Чернобил и руснаците ?? 20 - 25% от смъртните случаи от рак в световен мащаб се дължат на тютюнопушенето . И то ли от Чернобил ? Научно доказана връзка между раковите заболявания в България и аварията в Чернобил няма .
      Последно редактирано от sek.1; 27-01-26, 19:39.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• 1 минута питане Ама да знаеш какво, много жени имат проблем с щитовидната жлеза

В България

България беше сред най-силно засегнатите страни в Европа поради специфичните метеорологични условия през май 1986 г.
        • Щитовидна жлеза: Основният доказан ефект е повишаването на случаите на папиларен карцином и доброкачествени възли на щитовидната жлеза, особено при хора, които са били деца или в утробата по време на аварията.
        Рак на щитовидната жлеза: СЗО потвърждава хиляди случаи в Централна и Източна Европа, пряко свързани с радиоактивния йод-131.
        Левкемия и други ракови заболявания

Йонизиращата радиация е една от причините за определени видове левкемия.

Незнам защо се опитващ да оправдаеш един престъпен режим , като в случая с чернобил руснаците си признаха и уж се каеха. че са абсолютни дебили.

Скоро по телевизиите отново даваха сериала чернобил. Режима е дебилен

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Аа-а-а, сериалът на "HBO" е лъжа-измама-пропаганда. Требе да се гледа руzzкият сериал "Чернобыль. Zона отчуждения". Там разкривата и.с.т.и.н..а.т.а - АВАРИЯТА Е ДЕЛО НА ЦРУ !!!!1!111111!!!!!!!

Всъщност, най-най-истинският сериал за Чернобил бил този: https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/130865/titr/ 2022 г. Ама соросоЙдите са го забрàнили у назе, май, тъй де, така каже Копейкин

• ezhko коментира
        Днес, 18:37

Съжалявам да го чуя. Но поради вашата възраст, причината е по-скоро "демократична". Били сте твърде дребни за участие в манифестации

вЕрно? А марулите защо ни ги спряха? Последна група в детската градина бях, защо ни спряха да излизаме, да ровим в пясъчника? Таблетките йод? Млякото защо го спряха?

Коментар

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Две тези се лансират тук с този Чернобил. Едната, че властите тогава са прикрили всичко и маса народ се е натръшкал от рак, сега и втората, че са ви спряли това и онова. Хайде изберете една от двете. Не може и двете... Чадо...

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Спраха млякото ПОСЛЕ, щото не спраха жиотните да ядат каквото адат, когато трябва. И салатите спраха, после, и т.н.

То па да имаше нещо неизвестно, да се облъгваме с глупости, ама всичките коменкатурни простотии отдавна са печално известни, в едно с нулевата отговорност на взелите съответните решения.

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Баба ми почина от рак през 1974 година . Баща ми през 1979 година на 38 години . И те ли от Чернобил ? Първата научна теория за рак е от 1888 година на Теодор Бовери . И тогава ли Чернобил и руснаците ?? 20 - 25% от смъртните случаи от рак в световен мащаб се дължат на тютюнопушенето . И то ли от Чернобил ? Научно доказана връзка между раковите заболявания в България и аварията в Чернобил няма .
        Абе старото, съветЦкото най-най-добро. бкп кпсс вечна дружба мир...

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Компетентно, научно обосновано мнение. Поклон.

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          만세 !!!

위대한 수령 김일성 장군 만세 !!!!

• Малииии!!!! Зех, че изпущих дзверо. Таман се беше кротнал.

Идеята беше за пропагандите от всякакво естество, (изток, запад, север, юг) за критичното мислене и четенето с разбиране, а то станало научна дискусия за "Ползата и вредата от йонизиращите лъчения" и "Кои лъчения са по йонизиращи"
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Като фактори причиняващи рак йонизиращите лъчение са сложени към другите фактори като замърсената околна среда и тнт . Няма нито едно изследване че йонизиращите лъчения са сред основните фактори причиняващи болестта рак .

• blackfirefly коментира
        Днес, 20:35

Е само това ще да е било... Хора расли в Родопите и на далеч от западната граница...Лека им пръст, спирам да им дрънкам костите, хубави хора бяха...

Коментар

• Феновете на приемането на еврото, кефите ли се на новите цени на тока?Някой да е чул или прочел нещо за това?Вече има 2 такси за достъп, и 2 за пренос, приблизително сметката нагоре със 100 лв.Ама ще глобим фризьорката, която дигнала цената от 20 на 24 лв

Коментар

• krassitch
            krassitch коментира
            Редактиране на коментар
            Въпросът е от кога са тези нови цени?Според мен са вдигнати последният път, а преди бяха по-ниски...Но колкото и да станат, има прекалено много хора, които ще оправдаят това

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Последната промяна на цени за битови абонати е от 01.07.2025г.
            Последно редактирано от sparkybg; 28-01-26, 14:24.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Спарки добре че им поувря главата та оставих битовите абонати на регулирания пазар . При мен цена под 0.60 лв без ДДС за промишлен потребител нямам от как го освободиха пазара . Поне за мен това си е чиста спекула защото не може ЕРПтата да са на някаква печалба при битовите при цена 0.20 лв и на загуба при промишлените на цена 0.60 лв .

• И за това сигурно е виновно еврото?
          Тя държавата дигнА и цената на личините докИменти - пак еврото е виновно, нали?
          RAV 4
          F650GS

Коментар

• blackfirefly
            blackfirefly коментира
            Редактиране на коментар
            Ами баш заради еврото си се вдигнаха цените. Обичайно е за такива процеси.

• Първоначално публикуван от MM1980 Преглед на мнение
          blackfirefly коментира
          Днес, 20:35

Е само това ще да е било... Хора расли в Родопите и на далеч от западната граница...Лека им пръст, спирам да им дрънкам костите, хубави хора бяха...
          Исторически първи определение на болестта рак са дали Хипократ и Гален . И при тях ли Чернобил ?
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• #545.1

blackfirefly коментира
            Вчера, 20:23

Две тези се лансират тук с този Чернобил. Едната, че властите тогава са прикрили всичко и маса народ се е натръшкал от рак, сега и втората, че са ви спряли това и онова. Хайде изберете една от двете. Не може и двете... Чадо...

И двете са верни,
            Моите спомени, Бяха пуснали ягоди. Произвеждаха се ягоди, но държавата ги изнасяше всичките.
            Изведнъж имаше ягоди навсякъде.

Блацкфиерфли и двете тези са верни. Спряха ги и затвориха детски градини. Ама само някой в София.
            Но в провинцията Не.
            Нещо характерно за комунистическия режим Кастовата система. на наякой са обяснили. Останалите трябвало да изконсумират и платят.

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Спарки на село винаги е било въпрос на престиж да сложиш на масата това което ти си произвел . И до ден днешен е така . Нещо хич не уважават пластмасовите плодове и зеленчуци от магазините . Тая година като ходих да гътнем едното прасе и хляба на масата си беше тяхно производство .

• blackfirefly
              blackfirefly коментира
              Редактиране на коментар
              Ами значи всички с големите доходи+членството във всички престижни съюзи, клубове и тн, заедно с целогодишно пълните с банани магазини превърнаха сътвореното от онези с по 30-40-50лв пенсии в призрачни руини и цъфтящи тръни...

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Добре лошо живеят си хората . Хубавото е че вече повечето от младите не им е фикс идея за реализация в големите градове . На братовчедите децата нещат да чуят примерно да дойдат да работят в София . Даже има обратната тенденция . Който няма пари да си купи жилище в голям град като поработи някоя година и почти цялата заплата му отива за наем ; консумативи и храна разбира че на село не е толкова лошо .
              Последно редактирано от sek.1; 29-01-26, 09:16.

• В името на обединена и солидарна Европа, мисля че решението на Германия е много прагматично и смислено.
            Вярвам и съм сигурен, че сега, когато сме в Еврозоната, България ще е една от тези 6 държави.

Германия ще настоява за Европейски съюз "на две скорости" / Това според Берлин трябва да стане чрез обособяване на ядро от шест държави членки на Съюза, способни на действие по основни политически въпроси така, че да направят Европа по-силна и по-независима

Нека това да им е за урок на копейките от WSJ, които разпространяват поредната дезинформация за благоденствието, което цари.
            Рекорден дълг в най-богатите страни в света заплашва глобалния растеж

В контекста на темата, това разбира се, не са неща, които влиaят или могат да подкопаят Еврозоната- тя е безсмъртна като звездата на смъртта.

Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• sek.1 коментира
              Днес, 18:24
              В провинцията освен хляб ; олио ; захар и други основни продукти нито преди нито сега са купували . Плодове и зеленчуци винаги сами са си произвеждали хората .
              Ахъм. И портокали-банани-ананаси си произвеждат по балконите на блоковете във Варна, Пловдив, Стара Загора. Най-вече у ВрацЪ.
              Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• Отървах се някакси с кеф от лАвът, нещо подсъзнателно явно отдавна съм му бил загубил уважението. Сега и стотинките придобиха повече тежест (двойно), и банкнотите също. Чисто субективни усещания. Размерът и видът на банкнотите също възприемам инстинктивно по естествено. Рубли никога не съм държал в ръка (или ако някога, е било единично и случайно та да не помня), но тия дни видях снимка на ръце държащи 5000-ни копюри, ами явно колкото по нещастна е една валута толкова по големи физически размери има, фалшива потентност за копейкаджиите.🤪😁😛 Ду..... Су......!!!
                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• ивайло
                  ивайло коментира
                  Редактиране на коментар
                  .....рубла като валута на СИВ имаше златно покритие от 98 грама чисто злато .......

98 гр. злато? Това за колка тона рубЪли?
                  Пак не си си пил хапчетата.

• blackfirefly
                  blackfirefly коментира
                  Редактиране на коментар
                  Абе да се чуди човек как с тази нещастна рубла, руснаците пълнят всички световни курорти. Та даже по тях проговориха и прописаха на руски...

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Грешката е моя . 0.98 грама което по същество не променя нищо . Преводна рубла : https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...B1%D0%BB%D0%B0 Златния стандарт на долара е отменен през 1971 година а еврото никога не го е имал . На вас освен хапчета май и кадърен психиатър ви трябва . Май забравихте ние какви чаршафи имахме през 1997 година . За курортите далече не трябва да ходиш . На нашите табелките и менютата са на български и руски много от преди да се напълни с украинци .

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 15,151 в 18:11 на Вчера.

Зареждам...
              X