Първоначално публикуван от ezhko
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.
Свий
X
-
Баба ми почина от рак през 1974 година . Баща ми през 1979 година на 38 години . И те ли от Чернобил ? Първата научна теория за рак е от 1888 година на Теодор Бовери . И тогава ли Чернобил и руснаците ?? 20 - 25% от смъртните случаи от рак в световен мащаб се дължат на тютюнопушенето . И то ли от Чернобил ? Научно доказана връзка между раковите заболявания в България и аварията в Чернобил няма .Първоначално публикуван от MM1980 Преглед на мнениеsek.1 коментира
Днес, 07:54
И сте живи и здрави .
Някои не са... 1980-ти набор съм, миналата година бях на погребение на приятел, малко по-млад от мен, рак. И ги преброих - 6 погребения на приятели на моята възраст, 2-ма слава богу се справиха и са добре.
Ма нищо де, от съветското, от старото, нЕма по-добро!Последно редактирано от sek.1; 27-01-26, 19:39.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
1 минута питане Ама да знаеш какво, много жени имат проблем с щитовидната жлеза
В България
България беше сред най-силно засегнатите страни в Европа поради специфичните метеорологични условия през май 1986 г.- Щитовидна жлеза: Основният доказан ефект е повишаването на случаите на папиларен карцином и доброкачествени възли на щитовидната жлеза, особено при хора, които са били деца или в утробата по време на аварията.
Левкемия и други ракови заболявания
Йонизиращата радиация е една от причините за определени видове левкемия.
Незнам защо се опитващ да оправдаеш един престъпен режим , като в случая с чернобил руснаците си признаха и уж се каеха. че са абсолютни дебили.
Скоро по телевизиите отново даваха сериала чернобил. Режима е дебилен
Коментар
-
Аа-а-а, сериалът на "HBO" е лъжа-измама-пропаганда. Требе да се гледа руzzкият сериал "Чернобыль. Zона отчуждения". Там разкривата и.с.т.и.н..а.т.а - АВАРИЯТА Е ДЕЛО НА ЦРУ !!!!1!111111!!!!!!!
Всъщност, най-най-истинският сериал за Чернобил бил този: https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/ros/130865/titr/ 2022 г. Ама соросоЙдите са го забрàнили у назе, май, тъй де, така каже Копейкин
-
ezhko коментира
Днес, 18:37
Съжалявам да го чуя. Но поради вашата възраст, причината е по-скоро "демократична". Били сте твърде дребни за участие в манифестации
вЕрно? А марулите защо ни ги спряха? Последна група в детската градина бях, защо ни спряха да излизаме, да ровим в пясъчника? Таблетките йод? Млякото защо го спряха?
Коментар
-
Две тези се лансират тук с този Чернобил. Едната, че властите тогава са прикрили всичко и маса народ се е натръшкал от рак, сега и втората, че са ви спряли това и онова. Хайде изберете една от двете. Не може и двете... Чадо...
-
Спраха млякото ПОСЛЕ, щото не спраха жиотните да ядат каквото адат, когато трябва. И салатите спраха, после, и т.н.
То па да имаше нещо неизвестно, да се облъгваме с глупости, ама всичките коменкатурни простотии отдавна са печално известни, в едно с нулевата отговорност на взелите съответните решения.
-
-
Абе старото, съветЦкото най-най-добро. бкп кпсс вечна дружба мир...Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеБаба ми почина от рак през 1974 година . Баща ми през 1979 година на 38 години . И те ли от Чернобил ? Първата научна теория за рак е от 1888 година на Теодор Бовери . И тогава ли Чернобил и руснаците ?? 20 - 25% от смъртните случаи от рак в световен мащаб се дължат на тютюнопушенето . И то ли от Чернобил ? Научно доказана връзка между раковите заболявания в България и аварията в Чернобил няма .
Коментар
-
Малииии!!!! Зех, че изпущих дзверо.
Таман се беше кротнал.
Идеята беше за пропагандите от всякакво естество, (изток, запад, север, юг) за критичното мислене и четенето с разбиране, а то станало научна дискусия за "Ползата и вредата от йонизиращите лъчения" и "Кои лъчения са по йонизиращи"Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
blackfirefly коментира
Днес, 20:35
Обеднения уран хвърлен в Сърбия мислил ли си го!?!
Е само това ще да е било... Хора расли в Родопите и на далеч от западната граница...Лека им пръст, спирам да им дрънкам костите, хубави хора бяха...
Коментар
-
Феновете на приемането на еврото, кефите ли се на новите цени на тока?
Някой да е чул или прочел нещо за това?Вече има 2 такси за достъп, и 2 за пренос, приблизително сметката нагоре със 100 лв.Ама ще глобим фризьорката, която дигнала цената от 20 на 24 лв
Коментар
-
Спарки добре че им поувря главата та оставих битовите абонати на регулирания пазар . При мен цена под 0.60 лв без ДДС за промишлен потребител нямам от как го освободиха пазара . Поне за мен това си е чиста спекула защото не може ЕРПтата да са на някаква печалба при битовите при цена 0.20 лв и на загуба при промишлените на цена 0.60 лв .
-
И за това сигурно е виновно еврото?
Тя държавата дигнА и цената на личините докИменти - пак еврото е виновно, нали?RAV 4
F650GS
- 1 like
Коментар
-
Исторически първи определение на болестта рак са дали Хипократ и Гален . И при тях ли Чернобил ?Първоначално публикуван от MM1980 Преглед на мнениеblackfirefly коментира
Днес, 20:35
Обеднения уран хвърлен в Сърбия мислил ли си го!?!
Е само това ще да е било... Хора расли в Родопите и на далеч от западната граница...Лека им пръст, спирам да им дрънкам костите, хубави хора бяха...
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
#545.1
blackfirefly коментира
Вчера, 20:23
Две тези се лансират тук с този Чернобил. Едната, че властите тогава са прикрили всичко и маса народ се е натръшкал от рак, сега и втората, че са ви спряли това и онова. Хайде изберете една от двете. Не може и двете... Чадо...
И двете са верни,
Моите спомени, Бяха пуснали ягоди. Произвеждаха се ягоди, но държавата ги изнасяше всичките.
Изведнъж имаше ягоди навсякъде.
Блацкфиерфли и двете тези са верни. Спряха ги и затвориха детски градини. Ама само някой в София.
Но в провинцията Не.
Нещо характерно за комунистическия режим Кастовата система. на наякой са обяснили. Останалите трябвало да изконсумират и платят.
Коментар
-
Спарки на село винаги е било въпрос на престиж да сложиш на масата това което ти си произвел . И до ден днешен е така . Нещо хич не уважават пластмасовите плодове и зеленчуци от магазините . Тая година като ходих да гътнем едното прасе и хляба на масата си беше тяхно производство .
-
Ами значи всички с големите доходи+членството във всички престижни съюзи, клубове и тн, заедно с целогодишно пълните с банани магазини превърнаха сътвореното от онези с по 30-40-50лв пенсии в призрачни руини и цъфтящи тръни...
-
Добре лошо живеят си хората . Хубавото е че вече повечето от младите не им е фикс идея за реализация в големите градове . На братовчедите децата нещат да чуят примерно да дойдат да работят в София . Даже има обратната тенденция . Който няма пари да си купи жилище в голям град като поработи някоя година и почти цялата заплата му отива за наем ; консумативи и храна разбира че на село не е толкова лошо .Последно редактирано от sek.1; 29-01-26, 09:16.
-
-
В името на обединена и солидарна Европа, мисля че решението на Германия е много прагматично и смислено.
Вярвам и съм сигурен, че сега, когато сме в Еврозоната, България ще е една от тези 6 държави.
Германия ще настоява за Европейски съюз "на две скорости" / Това според Берлин трябва да стане чрез обособяване на ядро от шест държави членки на Съюза, способни на действие по основни политически въпроси така, че да направят Европа по-силна и по-независима
Нека това да им е за урок на копейките от WSJ, които разпространяват поредната дезинформация за благоденствието, което цари.
Рекорден дълг в най-богатите страни в света заплашва глобалния растеж
В контекста на темата, това разбира се, не са неща, които влиaят или могат да подкопаят Еврозоната- тя е безсмъртна като звездата на смъртта.

Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Ахъм. И портокали-банани-ананаси си произвеждат по балконите на блоковете във Варна, Пловдив, Стара Загора. Най-вече у ВрацЪ.sek.1 коментира
Днес, 18:24
В провинцията освен хляб ; олио ; захар и други основни продукти нито преди нито сега са купували . Плодове и зеленчуци винаги сами са си произвеждали хората .Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©
- 1 like
Коментар
-
Отървах се някакси с кеф от лАвът, нещо подсъзнателно явно отдавна съм му бил загубил уважението. Сега и стотинките придобиха повече тежест (двойно), и банкнотите също. Чисто субективни усещания. Размерът и видът на банкнотите също възприемам инстинктивно по естествено. Рубли никога не съм държал в ръка (или ако някога, е било единично и случайно та да не помня), но тия дни видях снимка на ръце държащи 5000-ни копюри, ами явно колкото по нещастна е една валута толкова по големи физически размери има, фалшива потентност за копейкаджиите.🤪😁😛 Ду..... Су......!!!Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.
- 1 like
Коментар
-
Абе да се чуди човек как с тази нещастна рубла, руснаците пълнят всички световни курорти. Та даже по тях проговориха и прописаха на руски...
-
Грешката е моя . 0.98 грама което по същество не променя нищо . Преводна рубла : https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...B1%D0%BB%D0%B0 Златния стандарт на долара е отменен през 1971 година а еврото никога не го е имал . На вас освен хапчета май и кадърен психиатър ви трябва . Май забравихте ние какви чаршафи имахме през 1997 година . За курортите далече не трябва да ходиш . На нашите табелките и менютата са на български и руски много от преди да се напълни с украинци .
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 15,151 в 18:11 на Вчера.
Коментар