Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Ахъм. И портокали-банани-ананаси си произвеждат по балконите на блоковете във Варна, Пловдив, Стара Загора. Най-вече у ВрацЪ.
    То щото навремето много ги имаше и в София Нещо като гледам и без тях израснахме . В момента все по силно на бананова република отиваме .
    Последно редактирано от sek.1; 29-01-26, 05:46.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1 коментира
      Днес, 05:14
      Ей много ви е мъчно за тая рубла . ... За разлика от еврото ; долара ; виетнамската донга и другите световни валути преводната рубла като валута на СИВ имаше златно покритие от 98 грама чисто злато .

Не си спирал да фиркаш цяла нощ, а? Цената на златото 1990 г. е била ~386 $ за тройунция (31 грама). Та, кайш една рубла е била 1158 долара?
      Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Обикновено като пишеше злато поне по онова време означаваше злато .

• blackfirefly
        blackfirefly коментира
        Редактиране на коментар
        Е, сега като по обществените тоалетни пише WC, да не влизаш в кабинета на Уинстън Чърчил!?!

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Всяко съвременно английско WC е по луксозно от кабинета на Уинстън Чърчил от миналия век .

• И на швеците ще им дойде акъла 🙂

https://offnews.bg/sviat/shvetcia-ob...ta-860026.html
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        То и тук това искаше президента ама всички без Възраждане в НС го оплюха какъв русофил бил .

• disko04
        disko04 коментира
        Редактиране на коментар
        Големи сте философи но изглежда сте пропуснали за колко време Швеция влезе в НАТО и заради кои блатни се случи това, и с референдум разбира се 😛😁😁😁. Или това не е било съществен въпрос?!?😊

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        От цар Петър насам руснаците и шведите са водили 12 официални войни и поне още два пъти по толкова неофициални та не е от какво да няма да се притесняват .
        Последно редактирано от sek.1; 30-01-26, 08:30.

• Еб@ти кефа - откакто ойрото е в обръщение, харча двойно по-малко.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        В този смисъл и взимаш два пъти по малко .

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Еб@ти кефа - откакто ойрото е в обръщение, харча двойно по-малко.
      А-а-а, подвежда - сума ти бабички вече реват, че са опукали пенсиите, щото евтиничко им се виждало - пет парѝ там, три парички тука, всичко рязко поевтиняло...
      Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• pan_rt
        pan_rt коментира
        Редактиране на коментар
        Стига пък и ти. Бабичките си правят сметката къде,къде по добре от нас

• Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
      И на швеците ще им дойде акъла 🙂

Интересна статия...
      От нея:
      Шведите отхвърлиха членството в еврозоната на референдум през 2003 г....
      През 2003 г. 56% от шведите гласуваха против еврото, а 42% – „за“. През май тази година (предполагам миналата година?) 49,5% са против, 32% подкрепят единната валута...
      Е, не изключвам варианта тоталитарния метод на референдума да бъде премахнат и чисто демократично да се пусне в сила директна директива по партийна линия...
      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Absolut
        Absolut коментира
        Редактиране на коментар
        "Летеца" не ми плаща, но ако ми издействаш хонорар, ще ти го даря за курс по право. Може пък тогава да започваш дискусиите с четене и проучване, а не директно с писане?

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        А защо ни беше лекция по право(малко пресилена), за да изкажеш някакво лично мнение в защита и възхвала на един фалшив герой?!
        Мен ме обвиняваш в ниска правна култура, преди да пиша, но си готов да дадеш думата на милиони копейки с промити мозъци, които пък хептен си нямат хабер от икономика, да решават за оставането на лева в 12 без 5. Ама то не, че нещо щяло да се промени, ама хей така да се види демокрацията... Видя се, доказаха се достатъчно нарушения в изборите, и това въпреки завладяното ни правосъдие. Сега продължава да се вижда - демократично правителството в оставка, без никаква легитимност, изменя изборния кодекс, така че да се правят още повече злоупотреби на следващите избори.
        Колкото до другаря Радев, ще го чуем след малко. Ако си признае руските симпатии, ще загуби доста фенове. Ако не ги признае, а след изборите излезе друго, какво точно ще му е доброто, и кои хора точно ще представлява?! С недомлъвки нема как да е читав политик, открити и ясни в намеренията си са други към момента.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Нещо любимите ви тиквата и шиши народа не ги иска . Толкова народна любов по площадите не съм виждал от деведесетте години на миналия век .

• Датчаните не могат да ни стигнат, ни по стандарт, ни по демокрация Докато тяхните малки кибритопродавачки умират по улиците от глад и студ, нашите пенсионери си живеят "като Симеончо" с 2-3000 евро пенсии.Образованието им също не става.А политиците ни са най-добрите на светаЕврото се вдигна спрямо долара точно заради нашето приемане в еврозоната

Коментар

• Освен това, датчаните са депресари, които запазват центъра на всеки град за гробище.
        Там като паркираш и караш без сини и зелени такси цяла вечност

Коментар

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
          "Чукча писател не читател"

Считано от 1 януари 2026 г., България официално е 21-вата държава в еврозоната. Като пълноправен член, страната ни придобива право на глас в управлението на Европейската централна банка (ЕЦБ), регулирано от Договора за функционирането на ЕС.

Въпреки, че не обичаш да четеш. От 97 -до 2026 следвахме автоматично решенията (валутен борд) без да сме имали право на глас. Както примерно в момента е Черна гора и Косово

От 2026 година България си връща контрола над собствената валута.

Преди да пишеш, вземи да прочетеш. Това в момента е класически Dunning-Kruger Effect , в линка съм сложил видео за ученици
          Пълноправен ЧЛЕН с 0.4% право на глас.
          Някои чуждопоклонници-гъзоблизци май НАИСТИНА го ВЕРВАТ това , а ???

Коментар

• "sek.1 коментира
            Днес, 09:59

Радев добър / лош за сега друг по читав от него няма . Гърба на Радев все още не сме го видели за разлика от този на Бойко Борисов ; Делян Пеевски и многото от ПП - ДБ ."

Черепа и Цветанов за какви ги броим?

Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              За каквито искате ги бройте . Къде ги видяхте в структурите на Радев ? В тази държава всеки има право да подкрепя който иска . Цветанов организира ГЕРБ и ако не беше склонността му към придобиване на недвижими имоти в България още щеше да е дясна ръка на Бойко . Черепа има дадени показания на кой от ГЕРБ лично е отчислявал 20 % от бизнеса си . Колкото и да се гърчите са си ваши та ваши кадри .

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Пълноправен ЧЛЕН с 0.4% право на глас.
            Ммм, не. Пълноправен член с 0,625 гласа и дял от 2,98%. Германия има 3.8% при 25 пъти по-голямя икономика.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Absolut
              Absolut коментира
              Редактиране на коментар
              От постовете до момента, останах с впечатление, че разбираш от математика. С оглед на това, дали не би пояснил цифрите от поста си, в светлината на чл.10.2 от протокол 4 към ДФЕС? Или имаш предвид нещо друго?

• sparkybg
              sparkybg коментира
              Редактиране на коментар
              Ето го обяснено: https://www.ecb.europa.eu/ecb-and-yo...tation.bg.html

Решение взимат 21 гласа. 6 от тях на изпълнителнив съвет (или там квото беше) от 6 души, 4 на държави от топ 5, и 11 от останалите 16 държави. Държавите в групите гласуват на ротационен принцип.

- Всеки от изпълнителния съвет има пълен глас, или 1/21 = или 4,762%
              - Всеки от топ 5 има 4/5 гласа, или 4/5/21 = 3.810%
              - Всеки от останалите 16 има 11/16 гласа, или 11/16/21 = 3.274%

Проверка: 6*4.762 + 5*3.810 + 16*3,274 = 100.

Горе нещо съм сбъркал, ама в посока по-малък дял за нас, не по-голям. Посоченото горе е усредненото тегло на всяка държава. В дадено заседания не участва един от 5-те големи и 5 от малките.
              Последно редактирано от sparkybg; 30-01-26, 14:00.

• Absolut
              Absolut коментира
              Редактиране на коментар
              10x, не се бях замислял, че немци и французи, като основни донори на съюза, също са прецакани.

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Ммм, не. Пълноправен член с 0,625 гласа и дял от 2,98%. Германия има 3.8% при 25 пъти по-голямя икономика.
            Големите банки и корпорации имат 10/21 от гласовете и им трябва да купят/изнудят само един, за да купуват много и евтини ресурси, вкл. трудови, срещу скъпи брандове,, робовладелски дейности и други виртуални ценности
            Последно редактирано от ezhko; 30-01-26, 13:29.

Коментар

• Първоначално публикуван от ezhko Преглед на мнение

Големите банки и корпорации имат 10/21 от гласовете и шм трябва да купят/изнудят само един, за да купуват много и евтини ресурси, вкл. трудови, срещу скъпи брандове,, робовладелски дейности и други виртуални ценности
              С евтините трудови ресурси от 3-4 години се приключи. Вече даже Ганя не иска да работи за жълти стотинки.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Мен не ме издържат мама и тате, нито имам имоти за продаване. Щом аз мога, значи всеки моге. Другото е мързел. Мързел се лекува или с гьостерица, или с глад, или и с двете.
                Последно редактирано от sparkybg; 12-02-26, 16:04.

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Мързелът е двигател на прогреса!

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Вярно, но само в частта на физическия такъв. Умственият е двигател на засилващото се лайно във вентилатора.

Което не променя възможните начини на лечение, когато такова е нужно.

• Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
              И на швеците ще им дойде акъла 🙂

Ей Ви пример за пожелателно мислене...
              А реално:
              " През май тази година 49,5% са против, 32% подкрепят единната валута, а 18,5% не са сигурни, показват шведски проучвания."

Мъка, мъка.....
              Като се четат само заглавията..... ПРОПАГАНДАТА работи - щото шараните са зяпнали

Шведите четат много повече книжки от българите и не са рая, а граждани - кой иска да се хванем на бас че до края на тази година дори няма да почнат разговори за приемане на Е ?
              на 1000 ?

Коментар

• krassitch
                krassitch коментира
                Редактиране на коментар
                У нас журналистите не правят проучвания, твърде много са заети с чупки в кръста пред политиците.А и се знае, че няма значение мнението на раята.Хората са глупави, не могат да мислят...Защо да ги питат?

• Гаврил Груев Хлътев
                Гаврил Груев Хлътев коментира
                Редактиране на коментар
                Раята е глупава, не гласува и не протестира.
                Шведите не са рая и са го доказали многократно - дори през КРОМИДа
                Последно редактирано от Гаврил Груев Хлътев; 03-02-26, 22:20.

• Вчера имах интересно преживяване. Отивам в ДСК да сменя последния останал горд BGN, това към 16:30, и аз като типичен ганя, последния ден, навалица да правя с бабичките. Взимам си номер и чакам. Пооглеждам се, хм нещо странно има тука си викам. Всички гишета работят, това никога не съм го виждал, 15 гишета . Иначе в салона 5-6 чакат. ВСИКИ обменят пари, в салона се чува само звънене на монети, касиерките броят, слагат всеки номинал в различно пликче, това за всеки клиент, с бележка вътре колко броя са . Половината касиерки с латексови ръкавици, вадят се едни пликове с пари и монети, видимо стояли в нечий г*з. Няма и 5 минути и идва моя ред, сядам на гишето, момичето учтиво се извинява да изчакам. Тогава видях процедурата . Поглеждам до мен, един набор извадил някаква книжка, сигурно спестовна, на вид 50 годишна, щото като малък и аз имах края на 80-те, ма беше друга. Стана ми забавно, за разлика от служителите в клона. Тия хора какво правиха до сега, че домъкнали средно по две шепи монети на гише? Момичето видимо се зарадва на банкнотите от един номинал, които обмених. Това ще го помня дълго....
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Шест месеца преди, или след има ли някакво значение!?! Пак щеше да се мрънка..

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Това мина, сега ще се мрънка за нещо друго. Чакам новата тема.

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                И за да няма недоволни: https://business.dir.bg/ikonomika/bn...chno-obmenyaem . Който се тепал по опашки, се тепал!

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
            X