Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Показателно за умствения капацитет. Мъчно ми е, ще се връщам на запад.

Миналата седмица ходих до Гърция, Установих че още мисля в левове и някак си трудно абстрактно хващам разликата в цените.

На втори трети ден , вече мислех само в евро и разликата лъсна. Пример маслините - при нас са 2х скъпи. Подправки който традиционно жената пазарува само в гръцко- ужазз много по евтини.
    Имам в предвид дохода ми в евро и се чувствам много по уверено . Намерих любимото ми узо- ами какво 11Е тук е между 35-39лв.

Май е ясно защо не искат евро.

Определено този път в гърция се чувствах добре. дохода ми е в евро и харча евро. От както се върнах следя цената само в Евро.
    Докато не попътуваш на вън не се усеща това което сме постигнали

Коментар

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Беше време, бяхме млади...

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      И в БГ голяма част от народа сере в дупка на двора! Дори и в най-скъпарските имоти, защото нямат канализация. Други пък са без вода за миене... И това от десетилетия.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Най скъпите квартали на София Бояна ; Драгалевци ; Симеоново ; Панчарево са без централна канализация и в обозримо бъдеще няма и да има . Та неговата е малко присмял се Хъбел на Щърбел . Малко статистика по въпроса : https://fakti.bg/bulgaria/917735-i-r...-toaletni-v-es Ако не знаете националното ястие на германците и Германия са картофите . След тях са Ирландия . Руснаците чисто исторически са последни . Първи на веригата с картофите са испанците . Легендата казва че са донесени от Франсиско Писаро около 1500 година . В момента най големите производители на картофи са Китай и Индия . Русия с нейните няма и 30 милиона тона е долу горе заедно с Украйна . ЕС добива около 60 - 70 милиона тона картофи което е малко повече от Русия ; Украйна и Беларус взети заедно . Та кой яде повече картофи ? Не знам на кой е идеал да яде картофи и да сере в дупка на двора ама със сигурност не е на руснаците . Глад и мизерия след 4 години война : https://www.youtube.com/shorts/Fnhv69DvMU0 https://www.youtube.com/watch?v=O00m0sNI98A https://www.youtube.com/watch?v=FDC9H6AOok4&t=73s
      Последно редактирано от sek.1; 04-02-26, 09:15.

• IvanIvanovi коментира
    Днес, 16:56
    А аз се чудя как толкова много хора не разбраха, че банките ще приемат левове още 5 месеца безплатно и кой прави опашки сега
    Грандиозна опашка пред "Тавекс" днес в Пловдив . Ама не посмях да я снимам, първо защото немаше да се хване на телефона и второ - да не скочат да ме бият опашкаджиЙте Над 100 човека, виеше се някъде, подминавйки частта от стадиона пред "Джумаята" и стигаше до ул. "Цариброд". Нещо такова:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Tavex.png
Прегледи:327
Размер:1.19 МБ
ID:7024401
    Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Язък за тази свободна пара, след като всичко, което заобикаля хората е тотал щета...

• trav
      trav коментира
      Редактиране на коментар
      „Златото няма „таван“, защото доларът няма „дъно“

Топ икономист: Приближава се US финансова катастрофа! Кризата от 2008 г. ще e като неделно училище
      От няколко месеца Китай продава американски дълг и купува злато (основно от русия) в невиждани количества

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Съществената разлика е че Русия може да го добива златото в невиждани количества ама не го прави защото няма никакъв интерес да му свали цената . Това е долу горе като с петрола . Тръгнат ли цените надолу намаляват добива .

• Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
    И в БГ голяма част от народа сере в дупка на двора! Дори и в най-скъпарските имоти, защото нямат канализация. Други пък са без вода за миене... И това от десетилетия.
    Еврото ще да е виновно. И гадните западняци, за това че не идват да ги "водоснабдят" и "канализират". Пък ако може за услугата и да им дадат някой лев.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• blackfirefly
      blackfirefly коментира
      Редактиране на коментар
      Твоят близък от УСА е трябвало да го разходиш из БГ провинцията, за да види какви имоти са зарязани за двете стаи в малинова долина без улица и нов внос БеЕНВе... Те тогава човека щеше да се шашардиса окончателно.
      Иначе проблемът е в маТряла! Това е най-истинската приказка в най-новата история на България! Жалкото е, че проблемът не е от вчера и се задълбочава със страшна сила...

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Е такива като ги пишете и такива като мен освен ПАС друго няма какво да кажат……..кофти така

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Е вие чак в щатите сте избягали от тази действителност .

• Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение

Еврото ще да е виновно. И гадните западняци, за това че не идват да ги "водоснабдят" и "канализират". Пък ако може за услугата и да им дадат някой лев.
    Същите умници ръководят държавата. И налагат еврото в частност. Подготвени, лансирани и подкрепяни от запад.

Коментар

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Явно имаш ГОЛЯМ проблем със запада.

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Ц. С простотията. Независимо откъде я използват.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Кой какво ти налага си объркал,знам,че искаш да ти налагат ма тия не са ония

• Гледам в Русията си пазят гордата рубла и не приемат еврото, ама що пък никой противник на еврото от тук пишещите не се е преместил там
    RAV 4
    F650GS

Коментар

• trav
      trav коментира
      Редактиране на коментар
      Питали , каква е разликата между едно българско евро и една рубла
      Точно или приблизително.
      Приблизително
      Ами едно Евро.

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Нямам проблем да живея в Чехия. А в Румъния съм живял бая време. Върнах се не защото в България се живее по-добре

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      МрънкЯш нещо 🥴

• Първоначално публикуван от MM1980 Преглед на мнение

Радвам се за теб. 6 човека от това поколение, мои връстници, мои приятели, си заминаха от рак....
    С изричната уговорка, че не омаловажавам последствията от Чернобил:
    СЗО предупреди: Преработените меса причиняват рак и тежки заболявания

Сега остава властите да забранят саламите? Дали ще го направят? Оправдания за тоталитъризъм и информационна завеса вече няма. Така погледнато се питам- каква е разликата между тогавашната и сегашната власт? Има прост и тъп отговор- като знаеш, кой те кара да ядеш салам.... В интерес на истината поне аз до сега не знаех. Но сега, след като знам, ще ям вече само изкуствено месо от хлебарки и скакалци, генномодифицирани краставици и пестицидни домати, може и соеви пържоли със соя от обеднен уран от Китай.
    И за да не си мислиш, че се подигравам на някой- и двамата ми родители умряха от рак.
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Ммм, не. Пълноправен член с 0,625 гласа и дял от 2,98%. Германия има 3.8% при 25 пъти по-голямя икономика.
      удобно забравяш да сметнеш колко е реалното тегло на глас който не е постоянен а 'ротационен принцип'.
      Като приложиш за период на пълна ротация колко реално е теглото на Българския глас....
      Сложно ли го обясних като за талибанско образование???

Или по евро-талибански толкова я разбирате математиката?
      Щото едно е 'правата вяра' у ЕСС , а друго е математиката

Коментар

• Първоначално публикуван от FREEFLYER Преглед на мнение
        Гледам в Русията си пазят гордата рубла и не приемат еврото, ама що пък никой противник на еврото от тук пишещите не се е преместил там
        Прекрасна илюстрация на подкрепящите загробването на страната си - по-добре няма как и Вазов да го напише.

Коментар

• Те затова "глупавите " французи в събота протестираха и искат излизане от ЕС и като допълнителен ефект раздяла с еврото.

Коментар

• krassitch
            krassitch коментира
            Редактиране на коментар
            Не може да бъде, в клуба на богатите няма такива явления...А и никоя телевизия не показва това.Не трябва да се демобилизират феновете

• Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
          Те затова "глупавите " французи в събота протестираха и искат излизане от ЕС и като допълнителен ефект раздяла с еврото.
          Франция е голяма, полезни идиоти има.
          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Колко правителства паднаха там щото не могат да вържат някакъв що годе реален бюджет ?

• Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
          Те затова "глупавите " французи в събота протестираха и искат излизане от ЕС и като допълнителен ефект раздяла с еврото.
          Я дай линк към инфото , че ми стана интересно.

Коментар

• Аха, и " more than thousend" в първия линк стават " thousendS" във фейсбук резултатите от търсенето на фрексит, в които няколкостотин френски ...евроскептици са снимани от различни ъгли за да изглеждат повече. Познато ?

И в същия линк: "Frexit WITHOUT LEAVING EU"
          Аз съм удовлетворен от отговора ти, благодаря.

Коментар

• stefsab
            stefsab коментира
            Редактиране на коментар
            Общо взето -измишльотина.

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Те, франсетата, и "Жълти жилетки" имаха, дето щяха да разтурят ЕвроГейския съюз преди 7-8 години, па и най-силната компартия на Запад имаха (и списание "Пиф" издаваха ) ма нещо ги отнема, както и много други подобни неща там...

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Те го показаха преди време но сега материалите ги няма...
            Аз лично го научих оттук:
            https://www.youtube.com/watch?v=UfT2RRQICoQ

Вярвам им на тези...
            p.s
            Според мен - Франция наистина е много зле икономически и протеста е реален но няма да има ефект.Прекалено е малък още и все още Франция има "сланинки" за губене.Все още лудото печатане на пари ги спасява. Но така или иначе - процеса вече е започнал и самия Брюксел вече признава че нещата са зле.По интересното е друго - в момента текат закрити обсъждания какво да правят но всички признават че до есента няма да издържат.

• Османската империя (днешна Турция) е наричана „болният човек на Европа“ в продължение на около 70 години.Определението остава актуално до самия разпад на империята и обявяването на Република Турция през 1923 г..Клуб на богатите ли е в момента ЕС?Или е болен човек?Колко от тук пишещите имат критическо мислене, и осъзнават, че ситуацията е фарс, като в "Новите дрехи на краля"Ако продължават неадекватните решения на ръководството на тоя съюз, аз нищо добро не бих очаквал.След х брой години или десетилетия грешни решения, колосът с глинени крака ще се сгромоляса.Нашите управници имат традиция да ни включват в губещи съюзи отдавна...

Коментар

• mishomishev коментира
            Днес, 19:18

Според мен - Франция наистина е много зле икономически и протеста е реален но няма да има ефект.
            Франция е "зле и загива", откакто е установена "Петата република", бележила отказа от колониализма, раздяла с бисери като Алжир (не колония, а част от Метрополията), Райнланд-Пфалц и Саарланд (в знак на добра воля ® върнати на Германия) и яко залитане по левичарството и социализЪма. Но те франсетата са си такива и затова злите езици разправят как Франция е в упадък още от щурма на Бастилията насам Все пак да не забравяме, че първата комунистическа революция - Парижката комуна (да се не бРъка с нарко-комуна ) се състоява именно там.
            Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• mishomishev
              mishomishev коментира
              Редактиране на коментар
              Да - това е вярно!!!
              Но разликата е че преди не са имали толкова имигранти) И имаше откъде да се краде...
              Според "слуховете" от ЕС - нещата ще се решат това лято... Не е далече - ще поживеем ще видим...

• упсс.... грешна тема
            Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 15,151 в 18:11 на Вчера.

Зареждам...
            X