Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гагич, приказваш .... глупости. В банките (ако има ) опашки, са от такива като оня с бидоните монети. Непрани пари няма да припарят в банка, ще идат къде - правилно, в чейндж бюрата. Има ли опашки в бюрата - ами НЯМА, поне не и от желаещи да сменят левове за евро.
    Както аз ти вярвам като става дума за право, и на Таргата - за Ландровър, така и ти на мен ми вярвай като става дума за чейндж.

Коментар

• trav
      trav коментира
      Редактиране на коментар
      To тоя с бидоните се оказа AI ама айде. Такива като гагича пишат по инструкции
      Целта е да се плашат хората. Нямало да стигнат еврото. Бой пред банката.

Факт който се оказа е че малките магазинчета из провинцията не ги интересува нищо изобщо не искат да си развалят рахатлъка. работят с левове и изобщо не ходят до банките да ги сменяват както е по закон.
      Нормално е когато правиш закон и не предвиждаш санкция. Някой друг да свърши работата.

Сив икономика , няма касов апарат няма плащане с карта.
      В София центъра магазините е същото . Никъде не приемат картови плащания. В Гърция приеха задължително да има картово плащане. Не че не крият оборот, ама е по сложно и скъпо да се прави двойно счетоводство.

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Откъде, според теб, идва тъй радостно приветстваният от Спарки скок на Българската Фондова Борса? Всенародно веселие, избило в "инвестиционен импулс" по повод еврото?

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Скока на СОФИКС иде от там, че ора като мен и теб Бате Сашо хабер си нямат какво се случва на онова ниво, ти си наясно с ниво обикновен човек, и то много навътре си в тази материя ама в онази си на Вие и ЕЖК, аз поне преди време работех за покойния Каролев и живите братя Милен и Георги Велчеви, та поне съм помирисвал и виждал месеци наред кой ги прави тия врътки, ама пак си нямам хабер зад завесите какво реално се случва.

• ezhko коментира
    Днес, 09:48
    Стига пуаши ората. Напечатаните евра са повече!
    И откъде черпиш тази информация, след като тука си счупихте пръстите да пишете как влизаме с измама в Еврозоната - лъжем за бюджетния дефицит, лъжем за инфлацията (за които показатели ви вЕрвам), БВП-то ни кухо и се формира от услуги и сделки с недвижими имоти?

Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

• trav коментира
      Днес, 10:58
      ...Такива като гагича пишат по инструкции
      Целта е да се плашат хората. Нямало да стигнат еврото. Бой пред банката.
      Банки нарочно създадоха пречки при обмяната на левовете

Коментар

• Преди малко ходих до кварталния клон на моята банка. Еми имаше 5 човека. Толкова обикновено си бяха, и през цялата изминала година
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Иш Банк, Те-Дже Зираат Банкасъ или...?

• siem
          siem коментира
          Редактиране на коментар
          Булбанк

• blackfirefly
          blackfirefly коментира
          Редактиране на коментар
          Това какво значение има банката, ако си свършиш работата веднага!?! С прословутите стартови пакети в една банка правиха списъци, а в друга /на метри от първата/ на касите няма никой и си взимаш пакетче без проблем на мига..

• Вече откровено ни препоръчват да дарим монетите за благотворителност, щото никой няма да ни ги смени

Българските стотинки се оказаха голям проблем при преминаването към еврото. От обращение трябва да се изкарат 7700 тона монети, което се равнява на около 350 тира...
        Помня, че при предишната обмяна ("деноминацията" 1000 към 1) някакви предприемчиви люде изкупуваха метални левчета, за да правят шайби. Но пОркуратурата ги погна, щото да унищожаваш парични знаци е престъпление по НК.

Сега се сещам, че и аз съм си правил шайби от Тодорживковите 5 стотинки и част от шкафовете вкъщи са закачени на дюбел + шайба от стари 5 ст.

Коментар

• BatGeorgeone
          BatGeorgeone коментира
          Редактиране на коментар
          Аз още ползвам ЮК пенсове за шайби, не щото са невалидни, ами защото за безсмислени за друго, зер с пенсове не много може да се закупи, а и не корозират и някой се лепат на магнит

• Когато има тиквеници, ще се намерят и тарикати...

И да подсетя: Вече е обсъждано в темата, но - ако срещате затруднение при обмяната на БГН към ЕУР можете да ги дарите. Аз също бих се жертвал за каузата.
        Също така, ако имате куфари с друга валута, скъпоценности или ценни метали, които тежат, не можете да преместите, а ви пречат - спомнете си за горното.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• blackfirefly коментира
          Днес, 11:47
          Това какво значение има банката, ако си свършиш работата веднага!?! С прословутите стартови пакети в една банка правиха списъци, а в друга /на метри от първата/ на касите няма никой и си взимаш пакетче без проблем на мига..
          Ако е от големите, "масови" банки - там е фраш. Ако е "бутикова" банка - няма навалица, но може да се окаже, че обслужват само свои клиенти, на трети лица ще им излязат с обяснението, че "са свършили еврата", че няма кой да броЙ щот` касиерката е в болнични и т.н.

Коментар

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Ако е от големите, "масови" банки - там е фраш. Ако е "бутикова" банка - няма навалица, но може да се окаже, че обслужват само свои клиенти, на трети лица ще им излязат с обяснението, че "са свършили еврата", че няма кой да броЙ щот` касиерката е в болнични и т.н.
            Вчера теглих от ОББ. Пред мен 3ма човека. Почаках 10-ина минути, щото на единственото работещо гише имашя някъв, дето толкова време го обслужваха. Междувреманно пуснаха още 2 гишета, та работата мръднА

Единствения проблем - дадоха ми цяла пачка 10-таци. Едри (100 евра) нямаха.

Нито банката, нито локацията (до цветния пазар на Д.Петков) смятам са бутикови. Из централни клонове нито съм стъпвал, нито дори минавал скоро.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Я да хвърля малко бензинец в огИно: Евроцентовете с номинал 1,2 и 5 не са от бакър. Само така изглеждат. Същото важи и за 1 британско "пени" и старите западногермански "пфениги" Маммммят ни. Уж бакър, пък то джилезо.
              Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• ивайло
                ивайло коментира
                Редактиране на коментар
                И стотинките са железни ( жълтите).

• siem
                siem коментира
                Редактиране на коментар
                Не съвсем. Тези емисия 2000г. да, но тези от 1999 са бронз.

• Бакъра скъп, ще надхвърли много номинала. Ей наскоро мандаринения спря 1 цент, че излиза 2,...цента себестойност. Така щял да спести няколкостотин милиона долара на година.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• ивайло
                ивайло коментира
                Редактиране на коментар
                Не, не са . Медни са до около 1980.

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                За какво са им тея центове... У Щатско нямало закуска под 50 долара... вече...

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Горките, и те ша омрАт от глад(Гагич докарвам ли правописа). Не ме карай да пиша на приятел да ми каже колко са им "баничките". Че може да ми наснима от няколко щата за седмица.

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

И откъде черпиш тази информация, след като тука си счупихте пръстите да пишете как влизаме с измама в Еврозоната - лъжем за бюджетния дефицит, лъжем за инфлацията (за които показатели ви вЕрвам), БВП-то ни кухо и се формира от услуги и сделки с недвижими имоти?
              Гагич, страните с най-висок БВП на глава от населението са Монако, Лихтенщайн и Люксембург. Вън от всякакво съмнение поради високата производителност на труда на жителите си
              Не робувай и ти на разни отвлечени теории, загърби дяволските окови на разума и прегърни божествената вяра в Еврото, от което са напечатали "многое множество ест безчисленно"
              И на мен вервай - ако има проблеми, те ще са поради вражеските диверсии по логистиката и дистрибуцията на този символ на европейското единение.

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Пак четеш историята като дявола евангелието Когато ние се присъединяваме към тристранния пакт чисто икономически Русия и Германия са във военен съюз и по " братски " си поделят Полша . Като директна полза от това е Крайовската спогодба с която ни е върната Южна Добруджа . И понеже е станало със съгласието на Сталин и СССР след края на войната не ни е взета като останалите български територии които сме администрирали . Пакта Молотов - Рибентроп и в момента в по голямата си част е секретен и никога няма да е достъпен защото съдържа доста неудобни неща и за двете страни .
                дори не познаваш собствената си история и какво се е случило на 14.12.1941 г...... по времето на боевете под Мацква ..... всички путинисти сте един дол дренки.

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Снимка на Евро-Апокалипсисът

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sofix.jpg
Прегледи:163
Размер:17.6 КБ
ID:7021872
                  уби ни - точно около 95% от народонаселението има доходи директно зависещи от борсовия индекс
                  След няколко години като тръгнат децата ти по чужбина.... може и да почнеш да си изполваш мозъка и по тази тема а дано ...

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
                    ...точно около 95% от народонаселението има доходи директно зависещи от борсовия индекс
                    Всъщност идея си нямаш колко си прав, без да го искаш. Тънката част е в дефиницията на "директно".

Изглежда тия, дето изкарват парите в българската икономика, са на далавера от въвеждането на еврото. Изглежда и разни, дето преценяват къде да си инвестрат парите, също мислят така. Изглежда само за теб и още няколко в тая тема, заедно с всие копейки, това е зле.

A борсовите игрички и спекулации нито започват, нито свършват с въвеждането на еврото в икономика, чиято валута е била вързана към него за 20+ години. Аритметично от въвеждането се случва... нищо. Случващото се е другаде.

Всъщност ако приемем ежко-гагичовата теза как се въртят пари през обрсата с цел "избеляване" това пак е добре - нещо е накарало едни до вчера сиви или черни пари сега да се стремят вече да не са такива.

Децата ми имат пълната свобода да си търсят дома където намерят за добре, и Еврозоната е част от тая свобода. Свиквайте че когато за някой и друг час и за никаква цена си на другия край на Европа, много хора няма да ги интересува къде са, а как се чувстват там, където са.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BatGeorgeone
                      BatGeorgeone коментира
                      Редактиране на коментар
                      Спарки, много силно се моли децата ти да не тръгнат из Европата, щото тая свобода си има цена, и никому не пожелавам да я плаща тази цена!

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Единственото, за което се моля, е здраве. А кой къде и каква цена ще плаща си е негова работа и негово решение, стига да е щастлив от това. Като родител мога само да подсказвам, и то от гледна точна на собствения си мироглед. Не и да давам наклон.

Когато ние с теб сме били на по 18-19 години нещата драстично не бяха каквито са сега. Сега дечурлигата на половината ми познати са в смесени бракове или връзки, като хич не преобладава процентът на тия, дето са навън повече време, отколкото тук.

• BatGeorgeone
                      BatGeorgeone коментира
                      Редактиране на коментар
                      Те и наркоманите са щастливи, и то много, особено все още живите функциониращи наркомани, една доза опиат се равнява на 100-150 оргазма като т.н. "ендорфинов ефект" но после здравето..., и именно за него говоря, и не само физическото здраве, защото чужбината дава но и с пълни шепи взема и после каквото е взела не можеш да си го купиш.

• Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                    Я да хвърля малко бензинец в огИно: ... Маммммят ни. ...
                    Жестоко ни маммммят! Народът обаче е мъдър и веднага прозря!

Коментар

• siem
                      siem коментира
                      Редактиране на коментар
                      Е сЪга се въоражавам с най големио китайски магнит и отивам да берем самолети.

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 15,151 в 18:11 на Вчера.

Зареждам...
                  X