Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ама то последен момент няма. Последния момент за пазаруване в магазина е след един месец, а последния момент в БНБ е докато има БНБ.

За информация, през 2024-та година Дойче Банк е обменила 110 милиона марки в евро. Въвели са еврото от... 24 години.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Спарки честно казано не виждам защо е тази истерия . Аз и моето семейство нямаме налични нито един евро цент . Заплатата и пенсията за януари ще ми ги преведат в Евро а до края на януари ако не съм похарчил каквото имам кеш като левове в първата най близка банка .

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Казва се неграмотност и неадекватност. Нанмакои колкото и да им показваш и доказваш мещо, те са си навиши в кратуните че идва апокалипсисът и това е.

Нито покрай ковида съм търчал по магазини и банки нито сега ще го направя. Имам някакъв наличен кеш в левове като за седмкца и толкоз.

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Точно на първия ден на ковида само където не се наложи да вадя пищова . Народа граби с пълни колички а аз прередих всички с един хляб . То и за него нямаше да вляза ама с ортака нямахме хляб за обяд . Толкова учудени погледи през живота си не съм виждал . Звъннах на един колега в ЮХ да го питам какво става защото от ЮХ в централния склад в Равно поле имат постоянно по двама дежурни механика . Колегите казаха че повече стока в склада не са виждали . Карите едвам минават . Та от тия психози печелят само търговците . Шефа на една друга фирма за търговия на едро хранителни стоки на едро за няма и месец купи на него и сина му чисто нови джипове Ауди с най високата степен на оборудване . Децата ме питат какво да правят каквото са си събрали левове през годините аз горещо ги посъветвах да го похарчат . Ако не успеят в първата банка .
      Последно редактирано от sek.1; Днес, 10:47.

• Всичко това, освен за психозата, какво ви говори?
    На мене, че наред с увеличаването сумата на влоговете, отчетено от БНБ, в населението има и много кеш под дюшека. Отделно и инвестирането в злато.
    На фона на постоянния рев че обедняваме.
    Някак си не се вързва.

Коментар

• По-итерсното ще бъде какви ще са цените в магазините от Нова година!?! Да видим колко помни народа. Кой какво обменил, купил не е толкова важно...
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
        Някак си не се вързва.
        Здрасти!

Мунчо е кътал под дюшека, не е платил 2 стотинки данъци и осигуровки, но бил беден и ЕС му бил виновен за това.

Много истини ще лъснат тепърва. И много народ имаше, на който това щеше да навреди. Това ако се питаш защо сега, а не преди 10-15 години, когато му беше времето. Тогава имаше с какво да ни баламосват, сега вече, след магистралите и окрадените еврофондове, не остана с какво да си оправдаят политическото съществуване, та дойде времето и на Шенген, и на Еврозоната и същите, дето до вчера и дума не обелваха по темата, претърпяха 180 градусов катарзис.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
          Абе смеете се вие, ама преди 2-3 часа се оказа, че кварталните магазини са ги отарашили яко, купуват като невиждали. Прилично голям магазин домашни потреби същата работа, рафтовете полупразни, тук там някой прах за пране или омекотител. Банкоматите още от миналата седмица не приемали кеш, явно са ги напълнили. Мишееееев, къде се скри бе човек, явно ръководиш апокалипсиса в сянка . Сега предстои цирка с електронните разплащания. Няма да е скучно поне.
          Не са ги изкупили, а СКРИЛИ в склада, зер на скъпото евро ще се закръгля и ще се реализира добра печалба, питай някой магазинер да ти потвърди думите ми.
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Напишете с лютеница от български розов домат "НЕРАЗРЕШАВАМ!111!!12111?!!1" на прозорците. Само така си гарантирате, че няма да ви сменят левовете с евро насила!

Коментар

• Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Не са ги изкупили, а СКРИЛИ в склада, зер на скъпото евро ще се закръгля и ще се реализира добра печалба, питай някой магазинер да ти потвърди думите ми.
              Да, да, преди празниците скрили в склада. ПовервАхме!

ПП: Ако пък го приемем за вярно - такива "търговци" не ни трябват никак. И най-големия тъпанар, дето е наистина търговец, е наясно че пари се правят от обем, а не от тарикатлъци не дребно. Сега отивам в Billa, да видя дали са скрили всичко от рафтовете. Зер голям склад имат.

Коментар

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Обема, както казваш, може и да не е на печалба.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                Да, стига цените да паднат с процент, по-голям от надценката ти. Ама комай очакванията на "търговците" е да направят гушка. А икономически, исторически и математически доказано е че гушка правят тия, дето продават обеми на печалба и днес и утре и вдругиден, а не се правят на хитрата свака, щото после влизат с 2-та крака.

Виж ми поста по-надолу, който ще пусна ей-сега.

• Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение
              Напишете с лютеница от български розов домат "НЕРАЗРЕШАВАМ!111!!12111?!!1" на прозорците. Само така си гарантирате, че няма да ви сменят левовете с евро насила!
              Лютеница няма! Магазинерите изедници са я скрили в склада! Гадни подмолни соросоиди и еврогеюве! Изедницииииии!!!!

Коментар

• "sek.1 коментира
                Днес, 09:43
                От как свят светува правото на силния винаги надделява на силата на правото . ООН в момента е малко по слаба институция и от тази на арменския поп в Анадола някога ."

Само да ти напомня , че големите СССР загубиха 20 милиона човека, мерси на тая печалба, или ще кажеш че за тях не е проблем
                В тая глупост в момента има 1 милион жертви и един народ разделен за десетилетия на две омраза...

Днеска в кауфланд също армагедон, но хората изкупуват руска салата, а не тоалетна хартия. За нея ще се бият на 01. с Евро.
                Всъщност хората бързат да пазаруват за празника, от страх последния ден банките да не спрат картите. Въпреки уверението на банките че ще работят през нощта, Кауфланд на 31 работи до 19:30 и приема картови разплащания.

Малките магазинчета по махали и села По друга причина не работят.
                Те са 100% в сивия сектор. Продават без касови апарати и карти. Плащат кеш на дистрибуторите. Притесняват се хората, че не могат да обясняват как хиляди лв ще обръщат, да не ги питат какви са. Трябва да взимат левове и да връщат евро. Позната директно каза че януари няма да работи.

Вчера за първи път електроното правителство даде интересни новини. Без никакви последствия де .
                Оказа се че хиляди българи докато са били хоспитализирани - държавата е плащала на болници пари за лечението им, Са били регистрирани (новия закон аз хазарта) в казина... ти да видиш ..... някой яко намазва, надали обаче са казината

Коментар

• blackfirefly
                  blackfirefly коментира
                  Редактиране на коментар
                  Айде пак 20млн... Ама прочетете колко от тях са цивилни, колко военни и колко села са затрили нацистите е така за кеф!

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ами явно не е проблем . От тези 20 милиона колко са избитите от цивилизованите германци цивилни по села ; градове и концлагерите ? Или според теб и Холокост не е имало ? Аушвиц ; Бухенвалд ; Дахау ; Заксенхаузен и много други са спа курорти ?

• Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Да бе, някой ще се занимава да ги крие в кварталния магазин. Те в единия не могат една година магазинерка да си намерят, ти ще караш другата да мъкне в склада и после да го вади. Баш. Струва ми се и ти много се филмираш, е сравнено с Мишев си дооооста по-добре. Стига сте го мислили тоя край на света, живейте си живота бе хора!
                Ford Maverick II 2.3 XLT
                Ford Mondeo MK5

Коментар

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Спарки проблема по селата е че почти всичко се взема на вересия и се плаща на една дата в месеца като дадат пенсиите . А магазинера трябва да има едни оборотни пари с които почти всеки ден да плаща на доставчиците за стока . В квартала оцеля само едно малко магазинче покрай големите вериги . Каяк оцелява не знам .
                  Последно редактирано от sek.1; Днес, 08:48.

• BatGeorgeone
                  BatGeorgeone коментира
                  Редактиране на коментар
                  У Северозападо синджири нема, сичко е идело за скрап, има сезал, че е евтин и не се краде

Аз се ебавам със северозапада ама и добружанците не се шегуват със схемите...

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Абе аз съм баш от средата на северозапада . Пустиняк та пустиняк и понеже у наше село си немаме мангали синджирите си седат по говедата .

• Ми то и аз си напазарувах поне за седмица, защото съм сигурен, че кварталните магазини ще имат проблем поне 2-3 дни сред първи януари. За големите вериги предполагам няма да е проблем.
                CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• Край армагедон.
                  Емаг са затворили заради еврото. Няма да работят.
                  Тему също не продават.
                  Богатите бягат от България , единствено али експрес от китайската комунистическа партия пазят българския лев

Замислих се за кварталните. Ако не са в сивия сектор незаконни , какъв проблем може да имат.
                  Януари , ако нямат евро могат по изключение да връщат левове. В София съм карал по две седмици без левче кеш , за провинцията ще е по трудно но след плащане на първите пенсии няма да има проблем.
                  Проблем е само за тези сивите с пари на ръка. Незнам защо но не им съчувствам

Коментар

• Някои малки магазинчета вече чух че Януари затварят, това при нас в прованаса. Не им се занимава с патакламата. Иначе какъв проблем да имат, изкупиха им стоката че пак иде края, те доволни. Аз плащам кеш само на пазара за салата, там и след 20 години няма да има ПОС. Като се сетя сега какво чесане ще е с рестото и бабичките, брррррррр от сега ме хващат нервите, то дето досега едвам ги трая да се мотат. Точно малките ще го отнесат, има да смятат яко другия месец.
                    Ford Maverick II 2.3 XLT
                    Ford Mondeo MK5

Коментар

• ctef
                      ctef коментира
                      Редактиране на коментар
                      И аз пазарувам на пазара, доста. Ще има проблеми в началото, но ще мине. То вече и там всичко е на кръгли цени.

• Аз се подготвИх за евроапокаЛИПСИСът! Вие да му мислите!

Като видях как търговците търчат да прибират всичко в склада, грабих, грабих, и....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:apocalipsis.jpg
Прегледи:32
Размер:160.8 КБ
ID:7020152

И най-нагло взех та платих с карта. Левчетата в брой ще си ги кътам до последно, че като затрием и обезценим еврото тия дни ще съм на дива печалба.

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Спарки няма да забравя психозата покрай ковида . Тогава в централните складове на Лидл в Равно поле от зор минаваше малък кар . Всичко което народа отнасяше през деня търговците го зареждаха през ноща . И сега имам подозрението че е същото .

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Нищо извънредно нямaше в моето пазарuване - бяха се събрали липси, които набавям нормално от няколко места. В магазина си беше нормалния калабалък, случващ се около 17:30 - 18:30 всеки ден. Даже не личеше особено че е последен работен ден преди празник.
                      Последно редактирано от sparkybg; Днес, 10:50.

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      У нашия на Четвърти километър баш към 2 следобед беше значително по празно от колкото през нормален работен ден и като никога бях втори на касата а паркинга беше поне половината празен на първия ред .
                      Последно редактирано от sek.1; Днес, 10:49.

• Само не казвайте "Когато сме най-зле, така да сме", щото парите ще ви стигат само за ядене... БГ поговорка!
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• Asen Kushlev
                      Asen Kushlev коментира
                      Редактиране на коментар
                      Аз и за пиене ще имам

• blackfirefly
                      blackfirefly коментира
                      Редактиране на коментар
                      Това е най-важно! Може хляб да няма, но пиячка трябва да има винаги!

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 8 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X