Обаче се загуби монетата от 1 стотинка. И сега когато трябва да ни върнат ресто 1 стотинка, няма да го правят, а ще закръгляват в наша вреда. С което ще сме с 1.956 пъти по-ощетени...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.
Свий
X
-
Аз не разбрах в пощите в големите градове, може ли да се обменят левчета за евро ?
Защото на доста места видях писания, че в пощите може само, ако няма банки в населеното място.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
ПотвърждавамEmilppp коментира
Днес, 19:48
Вчера и днес обикалям 6 клона на четири различни банки. Пред всички имаше поне по 10 човека.
Единият банкомат нямаше евро, другият ми разреши да изтегля 400.
Та спри да гледаш по телевизията, че за 5 минути в банката всичко е наред.
Исках за тегля днес пари (без значение какви) - не можах да припаря
до салоните на две банки - пробвах в по два клона на всяка банка. Нек`ъв ужасТ, нек`ъв аТ ©
Мисля, че по традиционен български обичай ще осерем и въвеждането на еврото - няма да можем да го реализираме и ще се изпотрепем да висим по опашки, вероятно и до бой и кървища ще се стигне. Като при банковите фалити преди време.
Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!
- Харесвани 1
Коментар
-
Зависи си от хората, как, къде живеят и не всичко е правило! Точно на двайсетина километра от София имам роднини. Визирам трима човека. Всички са около 80. Пенсиите си ги получават по карта... Ами отдавана са се научили как да плащат с карта в магазина за хранителни стоки примерно и знаят да не теглят всичко в брой от банкомата. Трябва да отбележа, че хората са с акъла си, оправят се добре и не живеят сами!!! Последното е най-важно!... Например нямат нищо общо с прабаба ми, която живя до 80-те на миналия век и все казваше, че телевизията е гяволска работа... Може пък да е била права...
И защото това е нашето бъдеще, все си мисля, че ще се справяме още по-добре от тях..
-
Много дребни квартални магазинчета дори в София нямат ПОС, щото таксите са неприятни за малък търговец. По селата е същото - случва се да нямат. И...към днешна дата плащаш с квото имаш, те връщат с квото имат, и те-така. Малко повече е мотането, но и това ще мине.
По тоя повод родителите ми имат карти, но задължително имат и кеш. Аз също.
Майка ми, ма 79 години, поиска да и купя смартфон.
И си го ползва. Внуците я обучават.
-
Едината жена, от хората, за които писах по-горе, е на 80+. Има смартфон от 1-2 години. Борави с него без никакви проблеми и то със снимки, влизане в интернет, търсене на неща там и тн. Та за това и казвам, че нашето бъдеще ще бъде по-друго... Надявам се!...
Иначе и аз нося кеш, не много, защото предпочитам да се разплащам с карта, или по банков път. Много рядко ми се налага да плащам в брой. Дори и в провинцията в БГ.
-
Мъ то лева ще може да се обменя в ойро и след 31 януари. Че дори и след 32 ще може...
- Харесвани 2
Коментар
-
А ти провери ли навсякъде...
https://www.youtube.com/shorts/QA8_J24lM8g
На нас клиренс ни трябва , не скорост
- Харесвани 1
Коментар
-
Не съм проверявал в Йотубето. Нямат банков клон който да е на удобно за мен място и затова ги игнорирах.
Но ако се наложи и там ще обменя каквото имам за чейндж...
- Харесвани 1
Коментар
-
Значи Ганя масово до последно се е надЕвал таА раУта с еврото да се окаже кьорфишек и е кътал несметни количества левове по буркани и дюшеци. Сега ги вади и юруш да ги обменя.
Тука се смеехме на малобройните протестиращи за запазване на гордия Лев, но-о-о-о явно МАСАТА българи без да протестират и демонстрират, скришом и тайно са се надявали еврозоната просто да ни се размине.
- Харесвани 1
Коментар
-
Аз съм от тези с по-малко от 0,5% мозък, защото нямам евро. Имам левове кеш и с тях си плащам. Връщат ми в левове и не виждам драма. Като свършат левовете ще си тегля евро. В нашето " по-голямо село " половината магазини нямат постерминал. България не е само София.CR-V 2.0i RVSi 147PS
- Харесвани 5
Коментар
-
Emilppp коментира
Днес, 08:24
...
Аз например нямам проблем с паркирането в центъра на селото. И щом по телевизията казват, че и в центъра на София няма проблем, значи е вярно и не разбирам защо софиянци мрънкат....
Аз плащам за строеж на къща, нали се сещате как става "през банкомат, с банков превод и със смартфона" тая работа
Съвсем отговорно заявявам, че нито в Германия, нито Франция, Белгия или Холандия тая работа с тутурутката и смарт часовника НЕ СТАВА.
Коментар
-
А аз съвсем отговорно заявявам, че България не е нито Германия, нито Франция, нито Холандия??? и поради това, ни дреме на пуловера как е в преждеизброените...
Коментар
-
Пробвай да платиш на строителна бригада... в Щатите дори, със смартфон и тогава ми се отваряй тука.Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеА аз съвсем отговорно заявявам, че България не е нито Германия, нито Франция, нито Холандия??? и поради това, ни дреме на пуловера как е в преждеизброените...
Коментар
-
Не планирам подобен разход у щатско, и затова подобни хипотетични проблеми не ме вълнуват. Съмнявам се че вълнуват и теб.
Всъщност последните ти мнения са чисто тролене.
- Харесвани 1
Коментар
-
Прочее, тази сутрин по една от телевизиите си го казаха - тече САБОТАЖ на влизането ни в Еврозоната. Евраци кеш няма, не се изземват левчетата от обрАщение, връща се ресто в лева, при наличие на евро в касите, заявените от търговци преди Нова година еврови количества в банките ги няма. Беше цитиран Левон Хлъцпръцумян - предвиждал бъдещо удължаване на срока за приемане на плащания в лева.Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!
Коментар
-
По кое са казали? Теловоз... талавиз... ама какви са тия криви думи?Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеПрочее, тази сутрин по една от телевизиите си го казаха...
Коментар
-
Спокойно, в момента тече мащабно зареждане с кешовица в евро в малки, и не толкова, населени места. Малко по-късно през деня вече заредените индивиди на 65+ ще заредят магазини и пазари. Това е всеки месец. Просто този ще харчат друга валута.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
- Харесвани 1
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 18 потребители онлайн. 0 потребители и 18 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар